• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşimin durumu....

Gecen bir konunuzda da okumustum kardesinizin kisiligini. Hakikaten cok zor durum ve cok zor bir insan Allah yardimciniz olsun.

Bence tamamen bu kendini dislanmis hissetmesiyle alakali bir durum. Cok cok buyuk bir erkek, kendince sizin ilginizi mi cekmeye calisiyor anlamadim.

Kesinlikle tedavi gormesi lazim ama kabul edecek kisilikte biri degil. Siz bir doktora danisarak hareket etseniz :26: En azindan kardesinizin psikolojisi acisindan nasil karsilik verip, nasil konusmaniz gerektigi konusunda bir fikir verebilir bir psikiyatrist.

Bence her durumda anneniz bilmeli yerinizde olsam söylerdim.
Annenizle beraber kardeşinize hissettirmeden adam hakkında ve ilişkileri hakkında daha çok bilgi edinirdim.
Çift karakterli insanların ne zaman ne yapacakları hiç belli olmaz yerinizde olsam kardeşimi bir danışmana götürür kendimde giderdim hatta. Çünkü çok hassas bir konu bu kafama göre hareket etmezdim ki sizde zaten burda bu konuyu açarak fikir edinmek mantıklı ilerlemek istiyorsunuz.
Kardeşiniz çalışıyor mu ne yapıyor şu an arkadaşlarını, ortamını bilir misiniz? Siz kaç yaşınızdasınız?

eskiden olsa böyle bir konuya çok sert çıkışlarım olurdu ama olmuyor başına gelince.en doğru olanı yapmak istiyorum.
kardeşim okulu uzattı bu dönem bitecek.ikinci dönemde alese ve kpss ye hazırlanacak.ben 26 yaşındayım.kardeşimin en yakın arkadaşını tanıyorum numarası falan var onunla da bir ara konuştuk abla kardeşin onu seviyor siz izin vermediğiniz için siznle tanıştırmıyor dedi ama aslında biz çok ısrar ettik kardeşim oğlanı bizimle tanıştırmadı.arkadaş çevresini biliyorum anlatıyor onları.benimle sadece bı oğlan meselesini paylaşmıyor.annemle bana size ne anlatsam birbirinize söylüyorsunuz diyor

Bu durum ciddi bir durum,ben olsam açıkcası babama falan da söylerdim bu durumu.
Adamdan ayrılsın bence,ciddi ciddi konuşun,birlikte olmuş adamla bir de ya asla kınamam ama bu bi hatadır,neden derseniz adam gerçekten iyi ve sevdiği biri olsa evet olabilirler birlikte,karışılmaz,ama adamın ne olduğu belli zaten,off yaa çok pişman olucak da ne zaman işte,adamdan ayrılmadığına..

babam oğlanı biliyor ama ilişki meselesini bilmiyor.annemle beraber konuşalım en iyisi.tabi pişman olacak hem de köpek gibi ama işte iş işten geçecek

eskiden olsa böyle bir konuya çok sert çıkışlarım olurdu ama olmuyor başına gelince.en doğru olanı yapmak istiyorum.
kardeşim okulu uzattı bu dönem bitecek.ikinci dönemde alese ve kpss ye hazırlanacak.ben 26 yaşındayım.kardeşimin en yakın arkadaşını tanıyorum numarası falan var onunla da bir ara konuştuk abla kardeşin onu seviyor siz izin vermediğiniz için siznle tanıştırmıyor dedi ama aslında biz çok ısrar ettik kardeşim oğlanı bizimle tanıştırmadı.arkadaş çevresini biliyorum anlatıyor onları.benimle sadece bı oğlan meselesini paylaşmıyor.annemle bana size ne anlatsam birbirinize söylüyorsunuz diyor

Hıımm kardeşiniz daha okulunu bitirmemişki evlilik (ciddiyet) düşünsün. Kendini hazır hissetmiyorda olabilir evliliğe seviyor ve cinsel ilişkide bulunuyor diye evlenmek durumunda değil ki kimse. Adamında işi gücü iyi değilse zaten böyle birşeye kalkışamazlar o yüzden sizinle tanıştırmayı uygun görmemiş olabilir.
Siz bir uzmanada danışın yine ama bence adamı araştırın necidir nedir bir güzel öğrenin.
ondan sonra kardeşinizin onunla ilgili ne dediğini dinleyin. hayat planı ne ne yapmak ne olmak istediğini filan.
belkide hiç tahmin etmediğiniz bir yere varır sonu.

bence kardeşin sizi kandırıyo.
insan sevmediği biriyle birlikte oluyosa iki sebep var.
ya sapıktır ya da şizofren.

bence kardeşin sizi kandırıyo.
insan sevmediği biriyle birlikte oluyosa iki sebep var.
ya sapıktır ya da şizofren.

bende sizin gibi kardeşimin bize doğruyu anlatmadığını düşünüyorum ama niye sapık yada ŞİZOFREN BİRAZ AĞIR BİR SONUÇ DEĞİLMİ Kİ?

Gecen bir konunuzda da okumustum kardesinizin kisiligini. Hakikaten cok zor durum ve cok zor bir insan Allah yardimciniz olsun.

Bence tamamen bu kendini dislanmis hissetmesiyle alakali bir durum. Cok cok buyuk bir erkek, kendince sizin ilginizi mi cekmeye calisiyor anlamadim.

Kesinlikle tedavi gormesi lazim ama kabul edecek kisilikte biri degil. Siz bir doktora danisarak hareket etseniz :26: En azindan kardesinizin psikolojisi acisindan nasil karsilik verip, nasil konusmaniz gerektigi konusunda bir fikir verebilir bir psikiyatrist.

HEP DEDİĞİNİZ GİBİ KENDİNİ DIŞLANMIŞ hissetti.doktora annem çok götürmek istedi gitmedi.bir kere zorla gitti çok ağır ilaçlar vermiş.
den mantıklısı benim danışmam...

babam oğlanı biliyor ama ilişki meselesini bilmiyor.annemle beraber konuşalım en iyisi.tabi pişman olacak hem de köpek gibi ama işte iş işten geçecek

anneniz ne yaparsa yapsın kardeşiniz ona işin gerçek yüzünü anlatmaz... eğer annenize söylerseniz size daha çok sinirlenir sizi ilgilendirmez diye başlar her konusma cabanız...

bence sakinlikle alın karşınıza konuşun, kızmayın, bağırmayın, yargılamayın... mesajları okudugunuzu da söylemeyin..
size yalan söylememesi gerektiğini, çocuk olmadığınızı herşeyi anladığınızı , oturup kalkamamasınn sebebı bıldıgınızı söyleyin..
konuşmak istemeyeceksin biliyorum ama ben senin ablanım.. anlat bana dıyın..
o adamı bu kadar çok sevıyorsun kı beraber oluyorsun, neden ilişkini bana anlatmıyorsun iki yakın kız arkadas gıbı neden konusmuyoruz neden saklıyorsun dıyın.. annenıze anlatmayacagınızı arkadas olmak ıstedgnızı söyleyın..

sonuçta ilişkiye girmek kendi bileceği bir durum kendi özeli.. ama bu şekilde davranırsanız başına gelebilecek en kötü durumda size koşabilir.. ya da siz neyle karsı karsıya oldugunuzu bılırsınız..

Canim seninde dedigin gibi zorla bir sey olmuyor ikiside hayatindan memnun ve bence annene anlatma cinsel iliski durumunu ufak degil boyle yapmak istemis yapmis.. am israrla dogum kontrol yontemlerini anlat ya da ogrensin

adam zorla bişi yapmış olabilir mi acep:26: bu durumun ortaya çıkmasından korkuyordur belkide. zaten sorunlu bi geçmişi varmış. sizin akıl verme ve baskı kurabileceğinizi düşünüyor olabilir

bende sizin gibi kardeşimin bize doğruyu anlatmadığını düşünüyorum ama niye sapık yada ŞİZOFREN BİRAZ AĞIR BİR SONUÇ DEĞİLMİ Kİ?

SEVMEDİĞİ biriyle birlikte oluyosa zevk için cinsel ilişkiye giriyodur ya da normal bi insan değildir demek istedim

üstte gördüm yazmak istedim, zevk için cinsel ilişkiye girmek sapıklık değildir.

sizin sorununuza gelince, kardeşiniz birlikte olduğu insanı sizle tanıştırmıyor çünkü aslında adamdaki noksanların çok güzel farkında, sizin karşınıza çıkaramayacağı biri olduğunu biliyor kendisi de. ama sevgi hoşuna gidiyor, kendisi de az ya da çok seviyor erkek arkadaşını. aslında kardeşiniz ayrılmak için uygun koşulları bekliyor. bu bir ay sonra da olabilir 1 yıl sonra da. ama ne zaman ki çalışmaya başlayacak o zaman bazı şeyleri anlayacağına emin olabilirsiniz. alışılan standartın altına düşmek her zaman mutsuzluk getirir, bir kere bunu fark edecek. babanızla tanıştırsa işi yok, tahsili yok nasıl karşısına çıkarıcam diye sıkıntıya girecek. büyük ihtimalle o adamın ağzı çok iyi laf yapıyordur fakat icraat yoktur. bu tipleri iyi biliyorum. konuştuğu zaman vay be dersiniz ne kadar dürüst ahlaklı mantıklı bir adam. ama iş pratiğe döküldüğünde ortada elle tutulur bir şey asla bulamazsınız. kardeşiniz de fark edecek emin olun ama üstüne giderseniz bu fark etme ve kopma süresi uzayacaktır. o yüzden siz sessizce kontrol altında tutun. cinsel ilişki meselesine gelince, şu an sevdiğini düşünüyor, birlikte olmak hoşuna gidiyor ve yeni keşfettiği bir şey. o da bir bağlılık yaratıyordur ama diğer etkenler işin içine girince bunu ikinci plana hatta daha arkalara atıp akıllıca bir karar vereceğini düşünüyorum.

şerefsiz pisliğe bak sen..doğulu dedinmi kaçacaksın zaten o temiz bir dayak istiyor yokmu ailede 3-5 kişi başka yolu yok sanırım gerçi aşiret falan çıkar pistir bunlar kardeşini eve kapayın elinden tüm imkanlarını alın sende izin verme öyle gece mece gitmesine...evi varken ne arkadaşında kalmasıymış

şerefsiz pisliğe bak sen..doğulu dedinmi kaçacaksın zaten o temiz bir dayak istiyor yokmu ailede 3-5 kişi başka yolu yok sanırım gerçi aşiret falan çıkar pistir bunlar kardeşini eve kapayın elinden tüm imkanlarını alın sende izin verme öyle gece mece gitmesine...evi varken ne arkadaşında kalmasıymış

bu ne ya faşistlik yaptığınız. pes artık.

o kadar doğru söylemişsiniz ki çok teşekkürler.anneme her kızdığında valizini toplayıp gitmeye kalktı annem en son eğer ona gidersen bu eve bir daha gelemezsin git dedi.gitmedi tamamen blöf...
oğlan evlenmek istiyor ciddi de bundan eminiz.istemeyen kardeşim...kendine onu yakıştıramıyor ama vazgeçemiyor da...ve bunların başımıza geldiğine inanamıyorum dünden beri okuduklarım taş gibi duruyor kalbimde...eşim bir duysa bunları ne der diye düşünüyorum anlatacak kimsem yok akıl alacağım...

ne saçma bişi
kardeşin hem ondan vazgeçemiyor, hem kendıne yakıştıramıyor :ssz:
kardeşinin amacı başka gibi geldı bana.
eşin duysa ne olur ki, eşini ne ilgilendirir?

maalesef iki ucu pis bu işin.bekleyin diyor bekliyoruz ama oğlanla konuşmaya devam ediyor kardeşim.ciddi değilim diyor ama birlikte olmaya devam ediyor.biz mecbur kalıp evlensin istemeyiz sonucu ne olursa olsun ama bu iş ya bitmeli ya ciddiye binmeli.hadi ilk birliktelikleri hataydı ya şimdiki?aklım almıyor

bence işin bu kısmı biraz özel hayata giriyor. yani kardeşin sevgilisiyle evlenmek zorunda değil ki... o yüzden ya evlen ya terk et mantığı sadece kardeşinizi aileden daha çok uzaklaştırır. o böyle bir yaşam tarzı seçmiş. yapabileceğiniz tek şey onaylamadığınızı söylemek. onun dışında adamı arayıp niyetini sormak falan, biraz medeniyetten uzak.

arkadaşlar 24 yaşında bir kız kardeşım var.hep zor bir çocuk oldu.bağıra çağıra kendini ifade etti hep.maalesef kardeşler arası kıskançlıklar oldu.o hep kendini dışlanmış hissetti.annem babam kendi hallerinde insanlar bizim için ellerinden geleni yaptılar...
kardeşim 32-33 yaşında bir adamla sevgili. annemler kardeşim 3 sene üniversiteyi kazansın diye dersaneye yolladılar o yoklukta.okulu bu dönem bitecek beş buçuk yılda...beraber olduğu adam lise mezunu...ve doğulu kültür farkı var ciddi..devamlı düzgün bir işide yok..biz bu durumu tesadüfen bilgisayarında resimlerini görünce öğrendik...çookk konuşmaya çalıştık hep bağıra çağıra konuyu kapattı.sakin konuşmaya çalıştığımızda da ciddi değil bitecek dedi.annem çok seviyorsan getir tanışalım dedi ona da yok. o kim ki sizinle tanıştırayım bitireceğim diyor.kaç yıl oldu hala konuşuyorlar... ve ister yumuşak ister sert hep konuşmaya çalıştığımızda duvar örüp konuyu kapattırıyor
asıl size danışmak istediğim...kardeşim kızıma bakmama yardım etmek için şu an yanımda. geçen cumartesi çok bunaldım arkadaşımda kalacağım dedi.gitti.bende geçen oğlanla mesajlarını gördüm maalesef birlikte olmuşlar ve ilk değil anladığım kadarı ile.geldiğinden beri hasta poposunun üstüne oturamıyor ne oldu diyorum adet oldum mikrop kaptım diyor.kardeşimle konuşmaya kalksam vurup kapıyı çıkacak sonu belli değil.içimde tutamıyorum.anneme anlatsam üzülür diyorum ama bir şekilde bu sorunu artık çözmemiz lazım ve ben ne yapacağımı bilemiyorum...
annem geçen sene oğlanla bir kere konuştu.oğlan onla biz karı koca gibiyiz dedi annem sen nasıl böyle bir şey dersin dedi.oğlan lafı çevirdi.annem mutsuz bir evlilik yapacağına kardeşimi birlikte olsalar bile kabul edeceğini söyledi o zaman oğlana.
arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım.oğlanı sevmiyorsa neden hala devam ediyor seviyorsa niye ciddi bir şeyler yapmaya yanaşmıyor.Allah rızası için bir akıl...
şeytan diyo vur bi tane otursun aşağı... :47::47: sakin olacaksın yapacak bişey yok.babanız varmı ? vars aona hemen anlatın yoksada annenize söyleyin aile büyüklerinize.bence bi an önce evleniyorsa evlensin bitiriyorsa bitirsin.belliki cinsellik var ondan birlikte ikiside.. :26::26:

çok ayıp gerçekten.bende doğuluyum ama benim çevremde hiç böyle şerefsizler yok kusura bakmayın ama sizin böyle doğu batı ayrımı yapmaya hakkınız yok.batıda hiçmi yok böyleleri..akıl vereyim derken başka kesimleri aşağılamayın.ben mardinliyim allahıma şükür bende ailemde çok namusluyuzdur..

Back
X