kardeşimin evliliği

cokbilennur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2021
381
145
33
38
Merhaba kızlar. Konunun muzdaribi kardeşim. Biz baskıcı bir babayla büyüdük. Babam evlat üzerinde hâkimiyet kurup, ona bolca baskılar kurarak iyi çocuk yetiştireceğine inanan biri. Ben Ünv kazanıp gidince evdeki baskılara dayanamayan kardeşim 20 yaşında evlendi. Şuan (30 yaşında, ev hanımı) karı koca dışardan bakınca imrenilecek bir çift gibi duruyor ama evin içi öyle değil. Sorun eşi. Evin ve iki çocuğun tüm sorumluluğu kardeşimde. Eşi hiçbir şeyin ucundan tutmuyor. iki çocukları var biri ortaokula gidiyor, diğeri üç yaşında. çocuklarında bütün sorumluluğu kardeşimde.İhtiyaçları almak için bakkala git dese , eşinin cevabı" Ben bakkala gitmeyi sevmiyorum" oluyormuş ki büyük marketlerden biri evlerine yürüyerek 5 dk. Tabi kız kardeşim gidiyor mecbur.okula giden çocuğun dersleri düşmüş kardeşim ödevini yaptırırken küçük olanla sen ilgilen dediğinde çocuğun eline telefonu verip kendi de tv izliyormuş.Ödevi sen yaptır ben küçükler ilgileneyim dediğinde çocuğa edevini azarlaya, bağıra yaptırıyormuş. çocuk "bağırdığın için yapmıyorum baba" dediğinde ise çocuğa bi tane vurup "defol git o zaman"deyip kovuyormuş. Kaç kere konuştular ama değişen birşey yok. Dışarda çalışıp yorulan biri de değil. Evde homofis çalışıyor.kardeşim burnundan nefes alamıyor ameliyat olacağım demiş "ben ameliyat yaptırmam daha güzel olursun sonra da beni bırakıp gidersin" diyormuş. Daha pekçok sorun var da ben bu kadarını paylaşayım. Sizce ne yapmalı, düzelme olur mu?

Merhaba kızlar. Konunun muzdaribi kardeşim. Biz baskıcı bir babayla büyüdük. Babam evlat üzerinde hâkimiyet kurup, ona bolca baskılar kurarak iyi çocuk yetiştireceğine inanan biri. Ben Ünv kazanıp gidince evdeki baskılara dayanamayan kardeşim 20 yaşında evlendi. Şuan (30 yaşında, ev hanımı) karı koca dışardan bakınca imrenilecek bir çift gibi duruyor ama evin içi öyle değil. Sorun eşi. Evin ve iki çocuğun tüm sorumluluğu kardeşimde. Eşi hiçbir şeyin ucundan tutmuyor. iki çocukları var biri ortaokula gidiyor, diğeri üç yaşında. çocuklarında bütün sorumluluğu kardeşimde.İhtiyaçları almak için bakkala git dese , eşinin cevabı" Ben bakkala gitmeyi sevmiyorum" oluyormuş ki büyük marketlerden biri evlerine yürüyerek 5 dk. Tabi kız kardeşim gidiyor mecbur.okula giden çocuğun dersleri düşmüş kardeşim ödevini yaptırırken küçük olanla sen ilgilen dediğinde çocuğun eline telefonu verip kendi de tv izliyormuş.Ödevi sen yaptır ben küçükler ilgileneyim dediğinde çocuğa edevini azarlaya, bağıra yaptırıyormuş. çocuk "bağırdığın için yapmıyorum baba" dediğinde ise çocuğa bi tane vurup "defol git o zaman"deyip kovuyormuş. Kaç kere konuştular ama değişen birşey yok. Dışarda çalışıp yorulan biri de değil. Evde homofis çalışıyor.kardeşim burnundan nefes alamıyor ameliyat olacağım demiş "ben ameliyat yaptırmam daha güzel olursun sonra da beni bırakıp gidersin" diyormuş. Daha pekçok sorun var da ben bu kadarını paylaşayım. Sizce ne yapmalı, düzelme olur mu?
Olmaz. Ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek.

Kıçına tekmeyi vursun bu hanzonun...

Eniştenize diyecek laf bile bulamıyorum. Kendi çocuğuna şiddet uygulayan başkalarına ne yapmaz.

Ama kardeşinizin de bazı şeyleri yanlış yaptığını düşünüyorum. Ortaokula giden çocuğa ödev yaptırmak da nedir? O ödev çocuğun sorumluluğunda, Anne ya da babanın yaptırmasına ihtiyaç duymadan odasına çekilip ödevini yapabilmeli.

Öte yandan eşlerden hangisinin aktif iş hayatı yoksa evle ilgili sorumlulukları daha fazla üstlenmesi zaten normal olanı değil mi? Çalışmayan kadınların "zaten eşimin işi yorucu değil" lafı da ayrı bir garip oluyor. O işin stresi bile başlı başına yorucu bir şey. İş yorgunluğunu bedensel yorgunlukla özdeşleştirmeyi doğru bulmuyorum. Home-ofis olup da gayet yoğun ve yorucu işler var.

Adamın çocuklarıyla bağ kurup ilgilenmemesi ise bir facia elbette.

Küçük kreş çağına gelmiş onu kreşe göndersin kardeşiniz. Böylelikle kendine zaman yaratabilir.

Valla yapılacak pek birşey yok gibi.Bu tipler değişmez nasıl başladıysa öyle devam eder.
Kardeşinizde sanki kabullenmiş durumu.. hoş boşanması eşinin işine gelir zaten tamemen yüklerinden kurtulup hayatını yaşar.Ona bu ödül verilmemeli🤨
Ablanızın biraz diş göstermesi şart.Keşke konu açan o olsa detaylı bir şekilde yorumlasak durumu

Adam vicdansız, düzelmez.
Fiili olarak nefes alamayan karısına gel ameliyat ol demiyor ki psikolojik olarak nefes alamayıp bunaldığında mı anlayıp yardım edecek.
Adam kendine o kadar güvenmiyor ki karısının hayatında boşluk bıraktırmak istemiyor.

Back
X