- 25 Eylül 2011
- 7.519
- 11.400
- 498
Umarım sizin söylediğiniz gibidirKardesinizin muhtemelen ozel bir yetenegi var ve henuz kesfedilmemis.yasi musaitken ilgi duydugu yetenegini farkettiginiz bir alana yonlendirebilirsiniz.duz lise yerine belkide guzel sanatlar lisesi okuyabilir.belki muthis bi muzik kulagi var belkide resim yetenegi belki dil yetenegi...bilemiyorum aklima bunlar geldi.
ne güzel bir kalbiniz var siz cennetliksiniz. devlet okulları bu konuda iyi değil. özel okula ya da özel bir kuruma gitseniziyi akşamlar hanımlar iyi ki varsıniz
Hemen konuya geçmek istiyorum bu konuyu epeydir açma düşüncesindeydim ama önce kendim araştırdım pek sonuç çıkmayınca sizlere danışayım dedim
Benim 16 yasında bir kardeşim var kendisinde hafif düzeyse zihinsel gelişim geriliği var normal okula devam ediyor ama kaynaştırma ögrencisi olarak haftanın belli günleri özel eğitime gidiyor Pek faydası olmuyor maalesef
Günlük hayatında pek sıkıntı yok çok şükür bizler gibi devam ediyor hayatına ama akademik olarak çok geride basit işlemleri bile yapamıyor
Şimdi liseye geçti ama okulun sisirdigi puanlarla
Onun icin çok üzülüyorum benim en büyük derdim diyebilirim onun hayatını güzel devam ettirmesini istiyorum kimseye muhtaç olmadan
Sizlerin var mı böyle tanıdığı ve yakını ?
Onun icin gelecekte sıkıntı çekmemesi icin ne yapabilirim ?
Ben bakanlığı vs de aradım ama kaynaştırma öğrencileri icin yapılan somut bir proje yok sadece kağıt üzerinde okulu bitirip hiçbir sey öğrenemeden hayata atılıyorlar
Maalesef okullarda öğretmenler pek caba göstermiyor onlar icin
Ben ne yapabilirim var mı bildiginiz bir kurum ya da sizlerin de uyguladığı bir yol ???
Estağfirullah kardeşim icin naçizane biseyler yapmak istiyorumne güzel bir kalbiniz var siz cennetliksiniz. devlet okulları bu konuda iyi değil. özel okula ya da özel bir kuruma gitseniz
Onlarin ozel kadrosu var bildigim kadarıyla. Kardesinizin uzerine biraz duserseniz, devlet kendi kurumlarina hizmetli kadrosundan alıyor. Yani siz ozel egitim konusunun uzerine gidin, kadrolu bir isi de olur zamanla.Meslek liseleri maalesef artık eski işlevini yitirmiş durumda mezun olan normal kişiler bile issiz kalabiliyor
Ben bazı devlet kurumlarında kardeşim gibi hafif düzey olan insanların çalıştığını görüyorum acaba Nasıl giriyorlar oralara
spora yönlendirin kardeşinizi eminim sevecektir,umarım her şey çok güzel olur.iyi akşamlar hanımlar iyi ki varsıniz
Hemen konuya geçmek istiyorum bu konuyu epeydir açma düşüncesindeydim ama önce kendim araştırdım pek sonuç çıkmayınca sizlere danışayım dedim
Benim 16 yasında bir kardeşim var kendisinde hafif düzeyse zihinsel gelişim geriliği var normal okula devam ediyor ama kaynaştırma ögrencisi olarak haftanın belli günleri özel eğitime gidiyor Pek faydası olmuyor maalesef
Günlük hayatında pek sıkıntı yok çok şükür bizler gibi devam ediyor hayatına ama akademik olarak çok geride basit işlemleri bile yapamıyor
Şimdi liseye geçti ama okulun sisirdigi puanlarla
Onun icin çok üzülüyorum benim en büyük derdim diyebilirim onun hayatını güzel devam ettirmesini istiyorum kimseye muhtaç olmadan
Sizlerin var mı böyle tanıdığı ve yakını ?
Onun icin gelecekte sıkıntı çekmemesi icin ne yapabilirim ?
Ben bakanlığı vs de aradım ama kaynaştırma öğrencileri icin yapılan somut bir proje yok sadece kağıt üzerinde okulu bitirip hiçbir sey öğrenemeden hayata atılıyorlar
Maalesef okullarda öğretmenler pek caba göstermiyor onlar icin
Ben ne yapabilirim var mı bildiginiz bir kurum ya da sizlerin de uyguladığı bir yol ???
Kesinlikle öyle bu çocuklarla özel olarak ilgilenmek gerek normal öğretmenlerin buna vakti yetmiyor yetse de dediğim gibi eğitimini almadığı icin başarılı olamıyorMerhabalar,
Öğretmenim, benim de kaynastirma ogrencilerim oldu. Malesef cocuklara sosyal beceri disinda katkimiz olmuyor. Mesela ben Turkce ogretmeniyim, 7. sinifta ogrencim okuma yazma ogrenememis. Ama ben okuma ogretebilecek eğitime sahip degilim. Harfler nasil ogretilir, nerden baslanir hicbir fikrim yok. Cok ugrastim ama benim o alanda yeterliligim olmadigi icin bir arpa boyu yol gidemedik. Bu durumda akademik anlamda zerre kadar katki saglamamis oluyorum.
Ama kendini ifade edebilmesi, insanlarla iletisim kurabilmesi gibi alanlarda cabaliyorum. Faydasi oluyor mu? Ogrencisine gore degisiyor.
Normal okullarda cok cok az ogrenci ilerleme kaydediyor, bu sebeple bu konuda egitimli ogretmenlerin oldugu ozel kurumlara devam etmeleri cok onemli.
O öğrenciniz hangi yollardan geçti acaba ne yaptı bunun icin ??Onlarin ozel kadrosu var bildigim kadarıyla. Kardesinizin uzerine biraz duserseniz, devlet kendi kurumlarina hizmetli kadrosundan alıyor. Yani siz ozel egitim konusunun uzerine gidin, kadrolu bir isi de olur zamanla.
Derste 5 dakika yerinde oturtamadigim, bana kusup camimi taslayan öğrencim su an Saglik Bakanligina bagli bir kurumda hizmetli olarak calisiyor.
Bursa da yasıyor zaten ailem orada bir özel okula da devam ediyor es zamanlı ama o sadece ögretim yapıyor artık geleceğine yönelmek gerekiyorGaliba devlet memurluğu için özel bir sınav oluyor..bizim de bir tanıdığımız var..meslek lisesinde okuyor..kuaförluk bölümünde. .annesi ders aldırıyordu. .sınavı kazanıp memur olmasını istiyordu..malesef sizin istediğiniz okullar buyiksehirlerde vardır büyük ihtimalle..gelecek korkusu hepimizde var malesef..
İnsallah çok sağolunspora yönlendirin kardeşinizi eminim sevecektir,umarım her şey çok güzel olur.
Orta okuldan sonra meslek lisesine yolladilar. Hangi bolume gitti bilmiyorum ama sonra basit bir sinavla gecti memuriyete. Cok detayli bilgi sahibi degilim ama dedigim gibi onlaricin ayrilmis ozel kontenjanlar var. Bulundugunuz ildeki RAM la görüşürseniz onlar guvenilir bilgiyi verirler sizeO öğrenciniz hangi yollardan geçti acaba ne yaptı bunun icin ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?