Kardesimin profiline yazilan yazi moralimi cok bozdu

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.409
248
18 yasinda bir erkek kardesim var. kardesimin arkadasi kardesimin profiline bekle yakinda geliyorum. Cosacaz eglenecez . suraya buraya vs. gidecez Surdaki eve sonra da hamama gidecez yazmis. Kardesim de bekliyorum yazmis.

Surdaki ev diye bahsedilen yerde genel ev var. diger bahsettigi yerlere gercekten gittiklerini biliyorum. genel eve gidecegine inanmak istemiyorum. Moralim acayip bozuldu. Dalgasina yazmis olmasini diliyorum.

Bu durumdan anneme bahsetmeli miyim :/

kesinlikle sessiz kalma....kardeşini seviyorsan susma...annene anlatınca bu işi çözebilecekmi ???
eğer çözemeyip sadece yapma etme oğlum tarzında konuşup geçecekse annene söylemek çözüm olmaz...kardeşinle konuş...

Belki sadece aralarında geçen bir espridir.
Yazıyı gördüğünü söyleyebileceksen,kardeşinle kendin konuşabilirsin.

Seni çok iyi anlıyorum bir kız bir erkek kardeşim var.. Sürekli korumacı birde yapım..
Aynı şeyi yaşasam kesinlikle erkek kardeşimle konuşurdum tersi mümkün değil zaten.. Susarsam kafayı yiyebilirim..

Espri ya da gerçek..
Bazı durumlarda susmak gerekir.
18 yaşında bir delikanlı var karşınızda. İhtimallerin farkındadır. Ama ablası tarafından böyle bir konuda uyarılmak hiç hoşuna gitmeyecektir. Konuşmanız hiç bir şeyi değiştirmez. Sadece ilişkinizi zedeler. Eğer birinin konuşması gerektiğine inanıyorsanız bu kişi babanız ya da ailenin yetişkin erkek fertlerinden biri olmalı diye düşünüyorum

Annene soyleyip ortaligi ayaklandirirsan sadece bir dahaki sefere seni huzur kacirmaman icin engellemesine sebep olursun.
Basit bir takilma, saka olabilir bu neticede. 18 yasinda kac tane cocuk gidiyor ki oralara sonucta?
Sen kendin hesap sorar gibi degil de normal sohbet eder gibi sorsan daha iyi olur bence.

espiri olsa bile her şakanın altında bir gerçke yatar ...şaka zamanla gerçeğe dönüşebilir..bu durumda napılır ki bende düşündüm birden..annene sölesen annen gider belki kızar ona o da ergen psikolojisiyle yapmayacağı varsa da yapar..yorumları bende merak ediyorum umarım allah yolundan şaşırtmaz kardeşini canım

Espri ya da gerçek..
Bazı durumlarda susmak gerekir.
18 yaşında bir delikanlı var karşınızda. İhtimallerin farkındadır. Ama ablası tarafından böyle bir konuda uyarılmak hiç hoşuna gitmeyecektir. Konuşmanız hiç bir şeyi değiştirmez. Sadece ilişkinizi zedeler. Eğer birinin konuşması gerektiğine inanıyorsanız bu kişi babanız ya da ailenin yetişkin erkek fertlerinden biri olmalı diye düşünüyorum

çok haklı bir yorum
nasıl ki çocuklarla konuşurken onların boy seviyesine inip konuşmamız gerektiği gibi doğru yaklaşımlar varsa
genç bir erkekle cinsel konuları konuşmanın uyarmanın da doğru yollarını bulmamız gerekir
bu konuda en iyi seçenek onun dilinden anlayan, hatrı sayılır ve üslubu yumuşak aileden yetişkin bir erkek olacaktır

Özel mesajdan haberi yokmuymuş o delikanlının acaba :ssz:
Senin konuşman rencide edici utandırıcı olabilir.Zira 18 yaşında bir genç var karşında.
Abin vs yok mu?
Babana durumu anlat yoksa.Baban kendi görmüş gibi konuşsun güzelce kırmadan.
O yaşlar tam ters tepme başına buyruk zamanlardır bazı gençler için.
Katı bir dille gitmeyeceksin yapmayacaksından ziyade oraya gitmesinin zararlarını ve neden olabileceği hastalıkları
yumuşakça anlatılmalı.

hepinize tesekkurler. Tek tek yazamiyorum telden baglandigim icin. Anneme soylememem lazim haklisiniz. Zaten annemi takmaz. Annem uzulduguyle kalir. Babamin tepkileri de normal olmaz.
kardesimle ben konussam bu is sakaysa bana coooook kizacaktir. Ciddiyse bilmiyorum beni dinler mi?
Yorumlarinizi okuyunca sessiz kalmamam gerektigini anladim. Facebooktan mesaj atsam bu ne demek oluyor diye? Suan kardesimle yuzyuze gorusme imkanim yok.

Bence siz konusmayın siz ablasınız sizden utanabilir dicemde açık açık yazdıgına göre kımseden utancagını sanmıyorum ama 18 yasında bı erkek ıcın böyle etrafa karsı hava yapıyorlar da olabilir gerçeklik payı nedir bilinmez yanii... :ssz:

Diğer arkadaşlarıma katılıyorum.
18 yaşında bir delikanlı var ortada. Cinsellik konusunda abladan uyarı almak onun için çok rencide edici olabilir. Abla için de zor bir durum biliyorum, ben de bir ablayım.
Abi olarak gördüğü biri ya da zor bir ihtimal olsa da baba konuşabilir. Tabi babaya da bunu anlatmak zor. Sizin de rahat konuşabildiğiniz, kardeşinizin de tanıyıp sevdiği bir erkek arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz.
Aile içi konuşmak, delikanlımız için tehlike olabilir. Utanabilir. Aile içi ilişkisi zedelenmeden halledilmedilir bu konu.

Son düzenleme:
bence annene söle o da babana sölesin onlar erkek erkeğe konuşsunlar bu konuyu bilmiyomuş genel bi konuşmaymışçasına..bu arada en nefret ettiğim şeydir bu konu ama çok üzülerek sölüyorum ki daha önceki yaşlarda başlamıştır bile bu durum..çünkü ööle bişe ki çoğu erkek çocuğu daha küçük yaşlarda bunun merağıyla büyüyor ve sonrasında sıradan doğal geliyor olaylar :31:

ha şu duvara yazma konusunda da ben de sanmıyorum ki bilinçli olarak yazılsın en azından buna inanmak istiyorum yeni nesil gençleri bu kadar da rahat olmamalı artık..bu konunun üstüne düşmeyin duvara yazılanlar filan ama muhakkak baba-oğul karşılıklı konuşmalılar diye düşünüyorum bu durumda evin bayanları devreye girmemeli yanlış daha doğrusu kırıcı olur..hem zaten her annenin genç kızıyla olduğu gibi baba da genç oğluyla konuşmalı bunları üzülme canım

Back
X