• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin sorumsuzlugundan bıktım

Kizlar kardesimle hic bir problemiz yok, ama parasini savurmasindan sonra gelip abla param yok demesinden biktim. Ben ayda 570 euro ev kirasi oduyuyorum elimden geldigi kadar yardimci olmaaya calisiyorum. Esimle kac kere tartistik, esim bana kardesin ayagini yorganina gore uzatmiyor cok savurgan luks icinde yasamak istiyor sonra paraya sıkışıp paara istiyor diyor haklida... Kardesim evlenmeden hatta nisanlanmadan ev tuttu, ayri evde oturmak istedi. Ev tuttu dort dortluk esya aldi herseyi takim. Biz ev tuttuk, mumkun oldugu kadar hem kaliteli hem ucuz esyalara yoneldik. Yatagimizi ayri magazadan komidileri ayri magzadan aldik takim cok pahali olur diye ben kardesimin herseyi olsun isterim ama herseyi zamansiz, biz yurt disindayiz, kardesim bu sene dugun yapti. Ben iki bilezik taktim, yardim olsun diye kardesim ve annem babam baya bir paraya sıkıştı. Kardesim bunu gormuyor sanki gitti. 5 yildizli otelde tatil yapti. Esimde dedi yine paraya sikisacak dedigi gibide oldu. Ben elimden geleni yapiyorum. Para vermedigim zaman ben sana yardim ettim sen bana etmiyorsun diyor, gecmiste hepimiz anenemin babamin yaninda kaliyorduk ve kazandigimiz cebimizde kaliyordu, birbirimize yardimci oluyoduk, ben simdi nasil yardim ediyim benimde evim var kirada kaliyorum, bebegim var, yine elimden geleni yapiyorum ama anlamiyor, esinin vizesi cikti beraber tr den yeni geldiler, isine yeni basladi. Annem herseyini aldi. Ama yine masraf yapiyor, esim anlatiyor dun bir suru masraf yapmislar, evde tencere var tencere almislar, fincan takimi vs, ben isterim herunseyi olsun ama once maasini al ondan sonra ne yaparsan yap kendinde para kalmadi anneme aldirmis aldiklarinin hepside evinde var. Ben napiyim bu kardesi kalbini kirmamaya calisiyorum ama yeter diyorum, soz verdiydim, alisverizi ben yapacam diye yapmak istemiyorum cunki bu kadar herseye para bulan biri evini yiyecegini iceceginide alsin bende ev gecindiriyorum kira oduyorum kac gundur uyuyamiyorum sıkıntıdan yeter artik...

sana bağımlı yaşamsını bırakması için biraz parasızlık çeksin,burnu sürtülsün..
acısanda bir müddet yardım etme...

sana bağımlı yaşamsını bırakması için biraz parasızlık çeksin,burnu sürtülsün..
acısanda bir müddet yardım etme...
Canim benimde sorumlulukkarim var. Yinede yardimci olmaya calisiyorum. Maddi olarak yardim edemiyorum ama evime hediye gelen hic paketini acmadigim( bor cam firin tepsisi, fincan takimi) esyalari verdim. Esine kiyafet aldim. Giitmek istedikleri yere arabayla goturduk. Ben para vermiyorum. Annem ve babamdan istiyor. Bende yardimci olamayinca kendimi borclu gibi hissediyorum. Ev kurmadan once birbirimize yardim ederdik ama simdi ben ayda 570 euro kira oduyorum nasil yardim ediyim. Daha once istediginde 1 hafta eskiyi basima kalkti. Ben sana yardim ettim sen etmiyon dedi. Hamileydim hic dusunmedi bunaltti esimle tartismamiza sebeb oldu evimi yeni tutmustum esyam yoktu. Esya ev tamiri masrafimiz oldu. Bunlari hic dusunmedi. Artik eskisi kadar uzulmuyorum. Ama kendimi borclu hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim benimde sorumlulukkarim var. Yinede yardimci olmaya calisiyorum. Maddi olarak yardim edemiyorum ama evime hediye gelen hic paketini acmadigim( bor cam firin tepsisi, fincan takimi) esyalari verdim. Esine kiyafet aldim. Giitmek istedikleri yere arabayla goturduk. Ben para vermiyorum. Annem ve babamdan istiyor. Bende yardimci olamayinca kendimi borclu gibi hissediyorum. Ev kurmadan once birbirimize yardim ederdik ama simdi ben ayda 570 euro kira oduyorum nasil yardim ediyim. Daha once istediginde 1 hafta eskiyi basima kalkti. Ben sana yardim ettim sen etmiyon dedi. Hamileydim hic dusunmedi bunaltti esimle tartismamiza sebeb oldu evimi yeni tutmustum esyam yoktu. Esya ev tamiri masrafimiz oldu. Bunlari hic dusunmedi. Artik eskisi kadar uzulmuyorum. Ama kendimi borclu hissediyorum.

canım herşeyden önce kendi ailen yani eşinle senin hayatın gelir..
bu kardeşini önemsememek değil,önceliklerini belirlemek..
oyüzden elinden gelen dışında çok yıpratma kendini..
senin de bi evin olduğunun bilincine varmalı...

canım herşeyden önce kendi ailen yani eşinle senin hayatın gelir..
bu kardeşini önemsememek değil,önceliklerini belirlemek..
oyüzden elinden gelen dışında çok yıpratma kendini..
senin de bi evin olduğunun bilincine varmalı...
Canim parasini gereksiz seylere zamansiz harcamasa yardimci olurum. Ama evinde hersey var annem mutfak esyalarini aldi. Kaşık catalina kadar dun yine 160 euroluk alusveris yapmis. Annem en iyi tencere takimini aldi ikimizin evinede, gitmis duduklu tencere almis, tamam alsin ama dugun yapti, tatil yapti ve geldi, işine yeni basladi , onlarida maasini alinca alsaydi, zaten sıkışık durumda birde annemin babamın parasiyla ozel luks mutfak esyakari almaya calisiyor dun tepem atti, annemede kizdim. Senin gibi enayi olsa bende parami savururum dedim. Anemde yardim etmicem artik basinin caresine baksin dedi. Az once aradi, alisveris yapilacak ben yapacam napim dedi bende yapmislar dedim. Esim konustugunda alışveriştelerdi inşallah yapmislardir onuda annem ve babama yuklemezler insallah....

Kizlar kardesimle hic bir problemiz yok, ama parasini savurmasindan sonra gelip abla param yok demesinden biktim. Ben ayda 570 euro ev kirasi oduyuyorum elimden geldigi kadar yardimci olmaaya calisiyorum. Esimle kac kere tartistik, esim bana kardesin ayagini yorganina gore uzatmiyor cok savurgan luks icinde yasamak istiyor sonra paraya sıkışıp paara istiyor diyor haklida... Kardesim evlenmeden hatta nisanlanmadan ev tuttu, ayri evde oturmak istedi. Ev tuttu dort dortluk esya aldi herseyi takim. Biz ev tuttuk, mumkun oldugu kadar hem kaliteli hem ucuz esyalara yoneldik. Yatagimizi ayri magazadan komidileri ayri magzadan aldik takim cok pahali olur diye ben kardesimin herseyi olsun isterim ama herseyi zamansiz, biz yurt disindayiz, kardesim bu sene dugun yapti. Ben iki bilezik taktim, yardim olsun diye kardesim ve annem babam baya bir paraya sıkıştı. Kardesim bunu gormuyor sanki gitti. 5 yildizli otelde tatil yapti. Esimde dedi yine paraya sikisacak dedigi gibide oldu. Ben elimden geleni yapiyorum. Para vermedigim zaman ben sana yardim ettim sen bana etmiyorsun diyor, gecmiste hepimiz anenemin babamin yaninda kaliyorduk ve kazandigimiz cebimizde kaliyordu, birbirimize yardimci oluyoduk, ben simdi nasil yardim ediyim benimde evim var kirada kaliyorum, bebegim var, yine elimden geleni yapiyorum ama anlamiyor, esinin vizesi cikti beraber tr den yeni geldiler, isine yeni basladi. Annem herseyini aldi. Ama yine masraf yapiyor, esim anlatiyor dun bir suru masraf yapmislar, evde tencere var tencere almislar, fincan takimi vs, ben isterim herunseyi olsun ama once maasini al ondan sonra ne yaparsan yap kendinde para kalmadi anneme aldirmis aldiklarinin hepside evinde var. Ben napiyim bu kardesi kalbini kirmamaya calisiyorum ama yeter diyorum, soz verdiydim, alisverizi ben yapacam diye yapmak istemiyorum cunki bu kadar herseye para bulan biri evini yiyecegini iceceginide alsin bende ev gecindiriyorum kira oduyorum kac gundur uyuyamiyorum sıkıntıdan yeter artik...

son bahdettitiginiz alisveristen kastiniz yiyecekmi ..

ben anlamadim duduklu tencereyi kim aldi, karisi burdaysa o istemistir, yoksa erkek basina kardesin ne anliycak dudukluden tencereden vs ..

MaRaLa 37162893 .!.:
son bahdettitiginiz alisveristen kastiniz yiyecekmi ..

ben anlamadim duduklu tencereyi kim aldi, karisi burdaysa o istemistir, yoksa erkek basina kardesin ne anliycak dudukluden tencereden vs ..
Evet yiyecek alışveriş arabayi verdik kendileri yapti. Duduklu tencereyi esiyle beraber almışlar

Siz alıştırmışsınız küçüklüğünden beri. O yüzden "yok" kavramını bilmiyor.
CEbinde para yok ama annene aldırıyor; annen de alıyor.
Ne demek lazım ki şu durumda?

Bendede yok yada acikca belirtceksiniz biraz kirilir sonra duzelir esiniz iyi dayaniyor aynisini gorumceniz yapsaydi surekli tepkiniz olmazmiydi benim sahsen olurdu olcuyu tuttturmalisiniz yoksa zarari hep size olur

Bayram zehir oldu bayramin ilk gunu anneme oturmaya gittik beraber yemek yaptik, yedik. Kardesim gili bekledik kardesim gecikince eşim benden izin alarak yemekten sonra kuzeniyle disari cikti. Ben aksam kadar annem gildeydim esim gittikten 2 saat sonra kardesim ve esi geldi kuafore gitmisler. esim beni almak iciin geri geldi beraber eve giderken, kardesim cocugu cantayi indirdi Eşimle karsilastilar bayramlastilar. Kardesim dedi benim eve raf yapilacak bende tahta var yarin yapalim ( Bayramin ikinci gunu pazar gunu) esimde dedi yarin bayram pzartesi yapalim kardesim israrla yarin yapalim pzartesi ben calisiyorum dedi (esimde calisiyor ve pzzar gunu gezelim diye planlamistik) esim pazartesi ben isten gelince gelir yaparim yarin gezelim dedi. Kardesimde ozaman ben yaparim diyince esim pes etti tamam pazar gunu yapalim dedi. O gun esimin dayisina gittik. Yarina kardesimin isini rahat yapalim die bir yandan bebegim huysuzlaniyor. Neyse ertesi gun pzar gunu esim ise gitti( esim pazar gunu 12 ye kadar calisiyor cuma gunu izinli) esim isten geldi. Banyo yapiyim gidek kardesinin evinin raflarini yaplim dedi. Esim tam banyoya girecek kardesim aradi, abla arabayi getir ben tahta kesecegi alacam tahtalari kesemedim. Bende bebegime mamasini yediriyorum dedim, esimde banyoda gelemem dedim israrla ben bayo yaptim gel falan ben dedim arabayi gel al yok diyor bende apar topar ciktim evden arabayi biraktim. Evlerine giderken baktim karsidan ikiside suzulerek geliyor, sinir oldum ve sesimi cikarmadim eve geldim. Esiml sinirden deli olmus sen niye gidiyon falan birbirimize girdik, bosanacam diye birbirimize bagirdik. Kardesim aradi acmadik, esim sakinlesince kardesimin evine gitti, ev de yoklar geri geldi. Ben bebegimi aldim balkonda oturuyom, esiunmde yanima geldi bu kardesin yuzunden aramiz bozuluyor dedi. Ogun kardesimde 6 ya kadar arabayi getirmedi hic biyerede gidemedik eve baglandik raflarida yapmaktan vazgecti. Esim kardesime bir kelime bile kotu konusmadi. Kardesim aradi ben geliyorum disari ciktik alusveris yapacaz bekliyoruz gekmiyor. Bebegimde usudu aksama dogru hava sogudu. Kardesim geldi yemek hazirliyoruz bize gidelim dedi. Biz gitmicezalisveris yapacaz markete gidecez dedik. Alisverise gittik birbirimize kurgindik kavgaliydik belli etmedik

Siz alıştırmışsınız küçüklüğünden beri. O yüzden "yok" kavramını bilmiyor.
CEbinde para yok ama annene aldırıyor; annen de alıyor.
Ne demek lazım ki şu durumda?

Bendede yok yada acikca belirtceksiniz biraz kirilir sonra duzelir esiniz iyi dayaniyor aynisini gorumceniz yapsaydi surekli tepkiniz olmazmiydi benim sahsen olurdu olcuyu tuttturmalisiniz yoksa zarari hep size olur

Haklisiniz ama annemle babam alistirdi. Biz ev kuracagimiz zamanda geldi para istedi. Ev tuttuk tamir masraf, ari esyalar alinacak, eşimde dedi kardesin kör mu bunlari gormuyor mu kendisi evlenmedenhata nişan bile ortada yokken evini ayirdi, gecinemiyorsan niye evini ayiriyorsun, annemlrrle yasamak cokmu zor evlendikten sonra ayirsaydin vermedigim zamanda yuzume vuruyor ben yardim ettim sen yardim etmiyorsun diyor. Gecmiste babamizin evinde masrafimiz yoktu birbirimize destek olurduk simdi nasil yardim ediyim, ayda 570 euro kira oduyirum yeni ev kurduk esyalarim7z yoktu esya aldik taksidi bitmedi. Ben vermiyorum. Annemlerde dayanamiyor evlat iste diyorlar...

annenin bir evladı kardeşinmiymiş..yazıklar osun buna dur demediğin sürece eğer ki bir gün kocan senden boşanmaya kalkarsa bilki adam sonuna kadar haklıdır hiç darılmada gücenmede.

Haklisiniz ama annemle babam alistirdi. Biz ev kuracagimiz zamanda geldi para istedi. Ev tuttuk tamir masraf, ari esyalar alinacak, eşimde dedi kardesin kör mu bunlari gormuyor mu kendisi evlenmedenhata nişan bile ortada yokken evini ayirdi, gecinemiyorsan niye evini ayiriyorsun, annemlrrle yasamak cokmu zor evlendikten sonra ayirsaydin vermedigim zamanda yuzume vuruyor ben yardim ettim sen yardim etmiyorsun diyor. Gecmiste babamizin evinde masrafimiz yoktu birbirimize destek olurduk simdi nasil yardim ediyim, ayda 570 euro kira oduyirum yeni ev kurduk esyalarim7z yoktu esya aldik taksidi bitmedi. Ben vermiyorum. Annemlerde dayanamiyor evlat iste diyorlar...
Ama bu doğru değil ki, çocuğun hedeflerini yok etmişsiniz, kazanma, uğraşma iç güdüsü diye bir şey yok. Nasıl olsa annesi babası var diye rahat.

Yarın öbür gün darda olursa çok zorlanır.

Para vermeyi kes,kardeşin iyi niyetini suistimal etmiş,sizden geçiniyor.
Herkes kendi bütçesiyle evini idare etsin,evlenmiş barklanmış kız başkalarına yük olmasın.

breakingbadd .!.:
Para vermeyi kes,kardeşin iyi niyetini suistimal etmiş,sizden geçiniyor.
Herkes kendi bütçesiyle evini idare etsin,evlenmiş barklanmış kız başkalarına yük olmasın.
kiz degil erkek canim çalışıyor, ama idare etmedikten sonra calissa nolacak ki tatilde harcadığı paraya 2 tane araba alırdı. Burda ikinci el arabalari butcene gore alabiliyorsun. En iyi arabalar 1000 yada 2000 Euro

annenin bir evladı kardeşinmiymiş..yazıklar osun buna dur demediğin sürece eğer ki bir gün kocan senden boşanmaya kalkarsa bilki adam sonuna kadar haklıdır hiç darılmada gücenmede.
Ben esime hak veriyorum. Çünki kardeşimin her yardimina koşuyor (ev tamir işleri vs) ama kardeşim cok düşüncesiz davranıyor. Yardimci olmadigimiz zaman babamda tavir yapiyor bayramin ikinci gunu arabayi aldi, 6 ya kadar getirmedi, bizi eve bağladı,. Hic kimseye gidemedik, bide kavga ettik. Esim kardeşim aradi yumuşak bir dille amcama bayram ziyaretine gidecez arabayi getir dedi kardeşim getirdi, arabada babamda vardi, baktık babaminsurat asık arabayi veriyoz isteyince suçlu oluyoruz kardesim bize gidelim dedi gitmedik isimiz var dedik...

kiz degil erkek canim çalışıyor, ama idare etmedikten sonra calissa nolacak ki tatilde harcadığı paraya 2 tane araba alırdı. Burda ikinci el arabalari butcene gore alabiliyorsun. En iyi arabalar 1000 yada 2000 Euro

Ben esime hak veriyorum. Çünki kardeşimin her yardimina koşuyor (ev tamir işleri vs) ama kardeşim cok düşüncesiz davranıyor. Yardimci olmadigimiz zaman babamda tavir yapiyor bayramin ikinci gunu arabayi aldi, 6 ya kadar getirmedi, bizi eve bağladı,. Hic kimseye gidemedik, bide kavga ettik. Esim aradi amcama bayram ziyaretine gidecez arabayi getir dedi yumuşak bir dille kardeşim getirdi, arabada babamda vardi, baktık babaminsurat asık arabayi veriyoz isteyince suçlu oluyoruz kardesim bize gidelim dedi gitmedik isimiz var dedik...
ben ömrü billah görüşmem oğluna damadın parasıyla babalık yapan adamlada görüşmem ablasının evliliğini bitirmeye çalışan kardeşlede görüşmem..hakikaten eşinizde peygamber sabrı varmış..birde bunları bile bile eşinizin kavgasına dahil olabiliyorsunuz ne kadar sussanız gene adam haklı gene adam haklı..resti çekmeyi bilin lütfen.

ben ömrü billah görüşmem oğluna damadın parasıyla babalık yapan adamlada görüşmem ablasının evliliğini bitirmeye çalışan kardeşlede görüşmem..hakikaten eşinizde peygamber sabrı varmış..birde bunları bile bile eşinizin kavgasına dahil olabiliyorsunuz ne kadar sussanız gene adam haklı gene adam haklı..resti çekmeyi bilin lütfen.
Babamda maddi olarak yardimci oluyor, gecen gun anneme demis herkezin evi var gecimi var. Yardim etmek zorunda degiller demis, ama bazen babamda tavir aliyor, bayramı bıraktık pazardan beri bu konuyu tartışıyoruz. Eşim dedi bi daha arabayi isterse beni soyle araba lazimsa vermem lazim degilse veririm dedi. Götürüyor getirmiyor, bizimde isimiz var dedi. Bende tamam dedim..

Back
X