Kardesimin sürekli bende kalma istegi

Selam Kizlar, öncelikle tüm Annelerin Anneler günü kutlu olsun.

Direk konuya girecem. Evliyim ve 3 kardesim var. Anneme kardeslerimle birlikte cok güzel bi Anneler günü sürprizi yaptiktan sonra eve geldim ve Annemle yazistik, cok sacma sapan bi konu yüzünden tartistik.

11 yasinda bi erkek kardesim var. 4 aylik kizim dogdugundan beri nerdeyse her gün bize gelmek istiyor, bizde kalmak istiyor. Yani haftada 3 kere falan soruyodur herhalde. Esim hic karismiyor kalmasina. Bende ilk zamanlar bisey demedim. Ama artik sürekli "bugün sizde kalabilir miyim" diye sormasi beni sIkmaya basladi. Hayir demeye basladim. Ve disarda islerimde oluyor her zaman evde degilim müsait olmuyorum ama ona hayir diyince bi yandanda üzülüyorum kirdigimi düsündügüm icin. O yüzden Annemle konustum dedim Anne anlat ona öyle hergün sorulmaz falan diye. Ama bunu Anneme bile anlamadi maglesef. Sonra kardesime dedim bizzat "canim bak bize gelebilirsin sorun yok ama hergün sorulmaz müsait degilim her zaman" diye. Oda anlamadi.

Cuma günü bugün icin izin istemisti tamam gel kal demistim sonra onu unuttum. Annemlerdeydim eve dönecem kardesim geldi bende gelecektim diye. Bende fark etmez dedim ama istemedigimi belli ettim dogrusu. Babamda "olmaz Oglum napcan orda Evde kal" dedi.
Neyse Esimle biz eve geldik Annem bana bidaha sözünde durmicaksan cocuga söz verme falan yazdi. Bende tekrar anlatmaya calistim sürekli sormasi sIkiyor diye. Annemde alindi." kardesten sIkildiginida ilk defa senden duyuyom iyiki bizim zamanimizda böyle degildi" falan demeye basladi.

Sizce ben mi anormalim? Sürekli sordugu icin sIkilmam anormal mi kardesim bile olsa?

Ne yapmaliyim?

Fikir ve görüslerinizi bekliyorum...
O daha 11 yaşında ablası ne bilsin yolu yordami. sizler rahatsizsaniz yol gösterin çocuğa. degisiklik sever ister ablasinda kalmak. kızmayın ona. kırılmasın.

Ergenliğe girdiğinde sen istesen de gelmeyecek. Büyüdüğünde de hiç gelmeyecek. Bebekle oynamak istiyordur çocuk. Laf dinliyorsa sıkıntı yok

Benim yeğenlerim de sık sık gelirler kalırlar ama ne ben ne de eşim rahatsız olmuyoruz. Aksine mutlu oluyorum. Yeğenlerimi çok seviyorum. Bebeğim de çok seviniyor.Abi abla diye peşlerinde dolanıyor.. Onlar oynarken bende işimi yapıyorum hem o sırada..

çocuğun başka eğlencesi yok demekki. annesinin babasının yanında ne yapsın. sosyal ortamı hareketli olsa o kadar üstüne düşmez. ya arkadaşı az yada uğraşacağı bir uğraş yok. o yaştaki çocuk arkadaşlarıyla sabahtan akşama kadar gezer, evde oluncada bilgisayar oyunu oynar. birşeyler eksik

Evet kardesimin pek fazla arkadasi yok gercektende. Bi ugrasida yok. Genelde evde ve evde 2 büyük Abla daha var. Yani yasiti yok. Annem Babam yasli degil. Genc ve Modernler. Annem bazen benden daha mordern diyebilirim.
Üst katlarinda kuzenim oturuyor kardesimle yasitlar. Ama onunla birliktede oynasalar bile ikisinin elindede telefon.
Kardesim telefona cok bagli. Oda ayri bi konu zaten.

Kizlar hepinize verdiginiz tavsiyeler icin tesekkür ediyorum.

Evet söz verip sözümde durmamam cok yanlisti. Kabul ediyorum hataliyim orda gercekten.

Ben kardesimle konustum ve bi karar aldik. Ben müsait oldugum günler onu arayip evime cagiracam.

Hatta dün cagirdim cok mutlu oldu =)

Anormal degilsin icini rahat tut. Anormal olan annenin davranisi . Kardesinin gelebilecegi gunleri sen belirle, hafta da bir gelsin kalsin

Selam Kizlar, öncelikle tüm Annelerin Anneler günü kutlu olsun.

Direk konuya girecem. Evliyim ve 3 kardesim var. Anneme kardeslerimle birlikte cok güzel bi Anneler günü sürprizi yaptiktan sonra eve geldim ve Annemle yazistik, cok sacma sapan bi konu yüzünden tartistik.

11 yasinda bi erkek kardesim var. 4 aylik kizim dogdugundan beri nerdeyse her gün bize gelmek istiyor, bizde kalmak istiyor. Yani haftada 3 kere falan soruyodur herhalde. Esim hic karismiyor kalmasina. Bende ilk zamanlar bisey demedim. Ama artik sürekli "bugün sizde kalabilir miyim" diye sormasi beni sIkmaya basladi. Hayir demeye basladim. Ve disarda islerimde oluyor her zaman evde degilim müsait olmuyorum ama ona hayir diyince bi yandanda üzülüyorum kirdigimi düsündügüm icin. O yüzden Annemle konustum dedim Anne anlat ona öyle hergün sorulmaz falan diye. Ama bunu Anneme bile anlamadi maglesef. Sonra kardesime dedim bizzat "canim bak bize gelebilirsin sorun yok ama hergün sorulmaz müsait degilim her zaman" diye. Oda anlamadi.

Cuma günü bugün icin izin istemisti tamam gel kal demistim sonra onu unuttum. Annemlerdeydim eve dönecem kardesim geldi bende gelecektim diye. Bende fark etmez dedim ama istemedigimi belli ettim dogrusu. Babamda "olmaz Oglum napcan orda Evde kal" dedi.
Neyse Esimle biz eve geldik Annem bana bidaha sözünde durmicaksan cocuga söz verme falan yazdi. Bende tekrar anlatmaya calistim sürekli sormasi sIkiyor diye. Annemde alindi." kardesten sIkildiginida ilk defa senden duyuyom iyiki bizim zamanimizda böyle degildi" falan demeye basladi.

Sizce ben mi anormalim? Sürekli sordugu icin sIkilmam anormal mi kardesim bile olsa?

Ne yapmaliyim?

Fikir ve görüslerinizi bekliyorum...

Şahsen bende istemem hergün hergün. Hiç anormal değil bence normalsin.

Yazik Yaa KIYAMAM :( kiziniz icin geliyodur EMİN OLUN ..ben OLSAm ASLA reddetmezdim. Hatta şu 3 günlük tatilde kardeşim bana geldi çünkü çocuklarım için ölüyo. .

Kardesinizin size surekli gelmek istemesi anirmal .bence sizde buldugunu kendi evinde bulamiyor o yuzden surekli gelmek istiyor. Bence anneniz bunu sorgulamali. Bebek icin gelmek isteye bilir ama bu kadar sık olmamali. Bende olssam istemezdim bunun kardesinizi sevmediginiz anlamina sıkldiginiz anlamina gelmez. anormal olan kendi evinden neden kacdigi. davranislarini kontrol edin. Sizdeyken surekli bebeklemi ilgileniyor. Yada baska seyleremi odakli telefon vs. Dersleri kotu olur evinden kacmak isteyebikir . Aile baskisi olabilir bunalmis olabilir.benim gorumcem bebek oldugunda surekli bana gelip telefonuyla konusmak isterdi vs. Esime soyledim benim icinmi bebek icinmi geliyor anlamadim. Geliyor surekli telefonla ilgili. Bunu kayinvaldeme ilettik gelislerini kesti.

Back
X