Kardesimin sürekli bende kalma istegi

Hayır, gayet ciddiyim. Düşünce özgürlüğü de yok artık. Çıldırazzzzzaaaaaaamm!
kusura bakmayın da anlatımınız eksik
öyle bir söylemişsiniz ki benim babam böyle yapmış iyiki de yapmış gibi
orda el oğlu istemez diye bir anlatımınız yok ondan yanlış anlıyor insanlar
herkes 2. mesajını görmemiş olabilir!!

İnsan kardeşinden sıkılmaz. Keşke benim ablamda yakın olsa da bacım geleyim mı dese... Tabi herkesin aile anlayışı farklı... Belirli bir gün belirleyin o günlerde gelsin onun dışında sormasını imkan kalmaz...

Bunu cogu kez yaptim böyle. Ama sürekli devam ediyor hala. ve bunu sürekli diyince ( ki gercekten islerim oluyo alisveris kagit isleri arkadasa gitme doktor vs vs. ) sanki bahane ariyom gibi geliyodur onlara diye düsünüyorum. O yüzden hani "Ablam beni istemiyor" diye düsünmesinide istemiyorum. Aslinda Annemden destek bekliyorum ama Annem maglesef anlamiyor. Kardesime mesela " Oglum daha 2 gün önce ordaydin. Ablaninda isleri oluyor. Senin evin burasi Ablan geliyor zaten bize sürekli" diyecegine, bana " Kardesinin sana ne zarari var ki" demeyi tercih ediyor.
Kaldi ki gercekten bende cok sIk Annemlerdeyimdir.
O günlerdede mesela ben gittigimde "senle gelebilirmiyim" veya onlar geldiginde " burda kalabilirmiyim" diyip duruyo.
Cocuk o, ister tabii. Kardesim, canim o benim kapimda acik, ona bisey demiyorum.
Sadece Annemin bi sinir cizmesi gerektigini düsünüyorum ama yapmaz.
Cünkü bunu aslinda birazda huy edinmis kardesim. Arkadasina veya Teyzeme gittigindede sürekli kalmak ister.
bakın böye daha açıklayıcı olmuş
anneniz başından savmak istiyor gibi
Benimde kiz kardesim var benden 4 yas kücük. O benim ciddi anlamda en iyi arkadasim, canim hatta bazen Annem bile :)
Erkek kardesim bebekle oynayip ilgileniyor tabiiki. Ama mesela o okuldan sonra direk bana geliyor o saatte ben daha yemek yapmamis oluyorum cocuk ac geliyor okuldan.. Yada bebegi kucaginda gezdirmek istiyo sürekli, ben yerde oynasinlar istiyorum kucaga fazla alismasin diye.. Bide kardesim cookk daginik. Sürekli esyalarini kaldirmasi icin ikaz etmek zorunda kaliyorum yani anliyacaginiz 1 yerine 2 cocuk bakmis oluyorum. Bu yüzden ara sira gelmesi hic sorun degil ama sürekli sormasi sIkiyor iste
anlıyorum sizi benimde 11 yaşında kızım var
geçen sene doğum iznimde bebeğim küçük kızım da okuldan gelir hemen sevmek isterdi
okulda türlü hastalıklar var Allah korusun el yüz yıkamadan üst baş değiştirmeden sevdirmiyordum
yani güzelce anlatmıştım
çocuğu uyutursunuz ses yapar karnı acıkır ilgi ister
sorumluluk ağır gelmiştir

annenizin ne zararı var lafına sinir oldum ben
bencede belirli bir gün belirleyin o zaman gelsin

kusura bakmayın da anlatımınız eksik
öyle bir söylemişsiniz ki benim babam böyle yapmış iyiki de yapmış gibi
orda el oğlu istemez diye bir anlatımınız yok ondan yanlış anlıyor insanlar
herkes 2. mesajını görmemiş olabilir!!

Doğru olabilir. Fakat bunun için yargılamaya, kınamaya, küçümsemeye, hor görmeye gerek yok. Değil mi?

burda damadın kardeşi gelmek istiyo olsa ooooo bi ton laf edilirdi, kadının kardeşi olunca oy kuzucuk oluyo. ne alaka ya haftanın üç günü ablanın evinde kalmak, herkesin düzeni var.
Aynen öyle. Ayrıca 11 yaş küçük falan değil. Gayette aklı erer. O yaştaki çocuklar cin gibi artık. Belli ki evden sıkılıyor ve ablaya sarıyor. Nasıl ki görümce ve kayın genelde istenmiyorsa adam da kendi evinde eşinin kardeşinin yanında rahat edemez.

Size.gelebilirmiyim diye sorma bile herzaman gel derdim ben.
Cocuklar sevmedikleri yerde zaten durmazlar, cok seviyor size gelmeyi belli ki kiyamam ona ya kucuk bide.
Terslemeyin bunu ima da etmeyin kucuk cunku.

Ben küçükken yeğenime giderdim her gün. Dayımin oglu çok tatliydi okuldan çıksam gitsem diye deli olurdum. Geleyim mi diye sormadan giderdim. 11 yaşında kardeşten rahatsız olmak nedir? Kıyamam üzüldüm. Yengem de büyük kadinmis tek lafını duymadım her gün gitmeme rağmen.
Birisi de yazmış kardes her gün gelecekse neden evlenip çocuk doğuruyoruz diye:( susayim susayim :(

Bir gün bir çocuğunuz daha olur ikisi de büyür biri evlenir bebeği olur diğer kardeşine sürekli evime gelme der. bir de bu açıdan bakın derim.

Konu sahibi hiç takma kafana. Sen doğru yoldasın. Görümcesi gelse binbir laf edecek insanlar kardeş olunca canım ne olacak diyorlar. Kimsenin kardeşinden vazgeçtiği, buldumcuk olduğu falan yok. Aile kurma bilincinde olmayan evlenmesin. Kardeşi arada sırada gelse zaten bir şey demeyecek bence.

Belliki çok seviyor yeğenini. Birkaç gün gelsin nolur ki? Hem o bebeği oyalarken siz de tenizliginizi felan yaparsınız. Bazen de siz çağırın onu hatta. İsim var kardeşim gel birlikte gidelim deyin çok sevinir eminim. Bi kaç yıla zaten isteseniz de gelmez. Offf abla yeaaa yine mi der. :))

Sadece ilk sayfadaki yazinizi okudum ve hic hoslanmadim sizden. 11 yasinda bir cocuk kardesiniz, belli ki bebek icin gelmek istiyor size, masallah "kendi eviniz" ya batmis size bacak kadar cocuk. Sizin benzeriniz bir ablam vardi benim vardi diyorum cunku huyu epey degisti yillar icinde. O da evlenir evlenmez bir triplere girmisti, Evine gidip gelmezdik bile biz ama kirk yilda bir gidersek, enistem degil o mirin kirin ederdi. Ne mi oldu;yillar gecti kapisini kimse acmaz oldu, simdi sikayet ediyor, kimse evime gelmiyor diye; yillar once evine yilda bir kac kez anca giden ve sadece bir kac saat oturan anne babami mirin kirin ederek kirdigini unutmus olacak ki, 70 yasindaki insanlarin ustune senede en az uc ay bakmalari icin yegenimi birakmis durumda.

Unutmayin ektiginizi bicersiniz.

Siz bence sürekli kardeşinizin sorduğundan değilde,herzaman yanınızda kalmasından rahatsızsınız.
Oda sanırım sizin yanınızda huzur buluyor...mutlu oluyor.

Tamam normalde istemeyebilirsiniz ama çocuk zaten sizden önceden izin istemiş cumadan demiş ki pazar günü sizde kalabilir miyim diye sizde tamam kalırsın demişsiniz sonra çocuk sana bunu hatırlatmış ve istememişsiniz o zaman tamam kalabilirsin demeyecektiniz önce tamam deyip sonra mırın kırın etmek de hoş değil hevesini kursağında bırakmışsınız o gün gelirdi sonra söz vermezdin hem çat kapı gelmiyormuş ki soruyormuş yani. Sorduğu zamanlarda şu işim var şu gün gel kardeşim dersin sormasından bile rahatsız oluyorsunuz pes yani. Haftada iki gün gelse ne olur ki.

Önerenler de olmuş sanırım ama, o size sormadan siz ona şu gün bize gel kal diyin, hem o kırılmamış olur hemde sürekli siz onu reddetmemiş olursunuz. Çok tatlı ama küçük dayı hı :)

Neden herkes yazik felan diyor ? bence siz haklisiniz annenizinde hic isleri varmi yokmu misafirdir felan demeden hergün gönderip düsüncesiz davranip üstüne bide böyle laflar etmesi hic hos degil sonucta kendi cocugu ve kendisi cocuguna sahip cikmali. Bence en fazla haftada birgün kalmasi uygun olur . sizinde bakmaniz gereken kücük bir bebeginiz var kardesinizin basina mesgulken birsey gelse sorumlu siz olacaksiniz hemde kendisinin evi orasi, böyle devam ederse artik sizde kalir ve sonra hayir desenizde nafile.

Sadece ilk sayfadaki yazinizi okudum ve hic hoslanmadim sizden. 11 yasinda bir cocuk kardesiniz, belli ki bebek icin gelmek istiyor size, masallah "kendi eviniz" ya batmis size bacak kadar cocuk. Sizin benzeriniz bir ablam vardi benim vardi diyorum cunku huyu epey degisti yillar icinde. O da evlenir evlenmez bir triplere girmisti, Evine gidip gelmezdik bile biz ama kirk yilda bir gidersek, enistem degil o mirin kirin ederdi. Ne mi oldu;yillar gecti kapisini kimse acmaz oldu, simdi sikayet ediyor, kimse evime gelmiyor diye; yillar once evine yilda bir kac kez anca giden ve sadece bir kac saat oturan anne babami mirin kirin ederek kirdigini unutmus olacak ki, 70 yasindaki insanlarin ustune senede en az uc ay bakmalari icin yegenimi birakmis durumda.

Unutmayin ektiginizi bicersiniz.

Bu yazi fazlasiyla agir olmus bence kimseyi tanimadan etmeden bir yaziyla hele baskasiyla kiyaslamak da sizin huyunuz olsa gerek. Belki o sorumlulugu alamiyor mesgul is güc misafir hergün hergün gelip yatili kalmasi na asil annesi izin vermemeli normal olmayan ailesi bence. cok kirici konusmussunuz dogrusu.

Back
X