Kardesimin sürekli bende kalma istegi

keşke bebeğimi oynatmak isteyen bi kardeşim olsaydı. bende bu fırsatla biraz iş-yemek falan yapardım.dinlenirdim.

bu arada tutmayacağınız sözler vermeyin.tabi hergünde olmaz keşke anneniz sınır çizmenizde yardımcı olsaymış.böyle böyle çocuğun kalbi kırılacak gibi.kaçınılmaz son bu olcak gibi.

hayır sende anormallik yok. kardeşin seni çok seviyor ne güzel ama genç insanların evine de bu kadar sık yollanmaz bana kalırsa çocuk.
Selam Kizlar, öncelikle tüm Annelerin Anneler günü kutlu olsun.

Direk konuya girecem. Evliyim ve 3 kardesim var. Anneme kardeslerimle birlikte cok güzel bi Anneler günü sürprizi yaptiktan sonra eve geldim ve Annemle yazistik, cok sacma sapan bi konu yüzünden tartistik.

11 yasinda bi erkek kardesim var. 4 aylik kizim dogdugundan beri nerdeyse her gün bize gelmek istiyor, bizde kalmak istiyor. Yani haftada 3 kere falan soruyodur herhalde. Esim hic karismiyor kalmasina. Bende ilk zamanlar bisey demedim. Ama artik sürekli "bugün sizde kalabilir miyim" diye sormasi beni sIkmaya basladi. Hayir demeye basladim. Ve disarda islerimde oluyor her zaman evde degilim müsait olmuyorum ama ona hayir diyince bi yandanda üzülüyorum kirdigimi düsündügüm icin. O yüzden Annemle konustum dedim Anne anlat ona öyle hergün sorulmaz falan diye. Ama bunu Anneme bile anlamadi maglesef. Sonra kardesime dedim bizzat "canim bak bize gelebilirsin sorun yok ama hergün sorulmaz müsait degilim her zaman" diye. Oda anlamadi.

Cuma günü bugün icin izin istemisti tamam gel kal demistim sonra onu unuttum. Annemlerdeydim eve dönecem kardesim geldi bende gelecektim diye. Bende fark etmez dedim ama istemedigimi belli ettim dogrusu. Babamda "olmaz Oglum napcan orda Evde kal" dedi.
Neyse Esimle biz eve geldik Annem bana bidaha sözünde durmicaksan cocuga söz verme falan yazdi. Bende tekrar anlatmaya calistim sürekli sormasi sIkiyor diye. Annemde alindi." kardesten sIkildiginida ilk defa senden duyuyom iyiki bizim zamanimizda böyle degildi" falan demeye basladi.

Sizce ben mi anormalim? Sürekli sordugu icin sIkilmam anormal mi kardesim bile olsa?

Ne yapmaliyim?

Fikir ve görüslerinizi bekliyorum...

Direk konuya girecem. Evliyim ve 3 kardesim var. Anneme kardeslerimle birlikte cok güzel bi Anneler günü sürprizi yaptiktan sonra eve geldim ve Annemle yazistik, cok sacma sapan bi konu yüzünden tartistik.

11 yasinda bi erkek kardesim var. 4 aylik kizim dogdugundan beri nerdeyse her gün bize gelmek istiyor, bizde kalmak istiyor. Yani haftada 3 kere falan soruyodur herhalde. Esim hic karismiyor kalmasina. Bende ilk zamanlar bisey demedim. Ama artik sürekli "bugün sizde kalabilir miyim" diye sormasi beni sIkmaya basladi. Hayir demeye basladim. Ve disarda islerimde oluyor her zaman evde degilim müsait olmuyorum ama ona hayir diyince bi yandanda üzülüyorum kirdigimi düsündügüm icin. O yüzden Annemle konustum dedim Anne anlat ona öyle hergün sorulmaz falan diye. Ama bunu Anneme bile anlamadi maglesef. Sonra kardesime dedim bizzat "canim bak bize gelebilirsin sorun yok ama hergün sorulmaz müsait degilim her zaman" diye. Oda anlamadi.

Cuma günü bugün icin izin istemisti tamam gel kal demistim sonra onu unuttum. Annemlerdeydim eve dönecem kardesim geldi bende gelecektim diye. Bende fark etmez dedim ama istemedigimi belli ettim dogrusu. Babamda "olmaz Oglum napcan orda Evde kal" dedi.
Neyse Esimle biz eve geldik Annem bana bidaha sözünde durmicaksan cocuga söz verme falan yazdi. Bende tekrar anlatmaya calistim sürekli sormasi sIkiyor diye. Annemde alindi." kardesten sIkildiginida ilk defa senden duyuyom iyiki bizim zamanimizda böyle degildi" falan demeye basladi.

Sizce ben mi anormalim? Sürekli sordugu icin sIkilmam anormal mi kardesim bile olsa?

Ne yapmaliyim?

Gayet normal buldum sizi.Bende istemem.Benim benden 8 yaş büyük bir ablam var şehir dışında ve beni sade ve sadece 1 kez evine davet etti.Benim evime milyon kez geldi kalmak için en sonunda bende patladim Artık benim evimde kalmaya gelmiyor.Size tavsiyem sık sık kabul edip alistirmayın ayda yılda bir kez ki bana kalsa hiç kabul etmem.Yatılı misafir sevmiyorum kendimde gidip kalmıyorum.

Sadece ilk sayfadaki yazinizi okudum ve hic hoslanmadim sizden. 11 yasinda bir cocuk kardesiniz, belli ki bebek icin gelmek istiyor size, masallah "kendi eviniz" ya batmis size bacak kadar cocuk. Sizin benzeriniz bir ablam vardi benim vardi diyorum cunku huyu epey degisti yillar icinde. O da evlenir evlenmez bir triplere girmisti, Evine gidip gelmezdik bile biz ama kirk yilda bir gidersek, enistem degil o mirin kirin ederdi. Ne mi oldu;yillar gecti kapisini kimse acmaz oldu, simdi sikayet ediyor, kimse evime gelmiyor diye; yillar once evine yilda bir kac kez anca giden ve sadece bir kac saat oturan anne babami mirin kirin ederek kirdigini unutmus olacak ki, 70 yasindaki insanlarin ustune senede en az uc ay bakmalari icin yegenimi birakmis durumda.

Unutmayin ektiginizi bicersiniz.

Yorumunuza tamamen katılıyorum, 11 yaşında çocuk, belli ki bebeği çok seviyor onu görmek istiyor, kardeşiniz bu komşunuz değil ki neden bu kadar rahatsız olduğunuzu anlayabilmiş değilim, zaten bir süre sonra çağırsanız da gelmez, ben çok yadırgadım doğrusu. Benim kardeşim olsa herhalde hiç bir yere bırakamazdım kendim sık sık çağırırdım, vakit geçirmek isterdim, kardeşinize bu kadar ketumsanız , acaba başka birileri evinize gelmek istediğinde ne yapıyorsunuz ki. Belki sık sık gelmesinden sıkıldınız ama insan kardeşinden de sıkılamaz ki...
Zaten biraz büyüyünce gelmek istemeyecektir, şuan o ayrımı yapamıyor emin olun.

Bir kardeşimizi eve sığdıramayacaksak
.zaten bikaç yıla o gelmek istemez. Zaten bikaç yıla bebek büyür belki küçükken çok sevmek istiyor..bana garip geldi.

11 yaşında kardeşiniz var bebek var işleriniz var
Negüzel işte siz işlerinizi yaparken küçük dayıda bebişe bakar
Kardeşinizi istemezseniz annenizde onlara gitmenizi istemez bunu da düşünün

Bebeğiniz biraz daha büyüsün ayaklansın keşke kardeşim gelse de kalsa diyeceksiniz :)

Bebeğiniz bir iki yaşlarında olsa eminim tam tersi şekilde keşke hep gelse derdiniz, bebeği oyalaması için.. Size hak veriyorum yine de, ben de istemezdim sanırım sürekli gelsin kalsın diye..

Bu yazi fazlasiyla agir olmus bence kimseyi tanimadan etmeden bir yaziyla hele baskasiyla kiyaslamak da sizin huyunuz olsa gerek. Belki o sorumlulugu alamiyor mesgul is güc misafir hergün hergün gelip yatili kalmasi na asil annesi izin vermemeli normal olmayan ailesi bence. cok kirici konusmussunuz dogrusu.

Annesine değil, küçüçük çocuğa kızıp, onu Eleştiriyor. Konuyu da zaten öyle açıyor başlığa da bakarsanız. Ve bozmuş bacak kadar çocuğu beraber gelmek istiyor diye;bizden de onay bekleyerek konuyu açıyor . Ayrıca insanlar farklılık gösterse de aynı toplumun üyesi olunca bazen benzer, ortak reflekslerde geliştırırler, yani benim örneğim ile bu örnek arasında benxerlıkler vardır emin olun.

Ne guzel iste bebegi seviyormus.Sana da yük olmuyordur bakimi bence 11 yasinda cunku

Keske benim de kardesim gelebilse oglumla ilgilense hem bebegin sosyallesmesi beyin gelisimi icin birilerin surekli ilgilenmesi gerekiyor bnce cok sanslisiniz degerlendirin siz de islerinize vakit ayirirsiniz

Bende kardeşten sıkınıldığını ilk defa sizden duyuyorum, üzgünüm. Kardeştir bu yahu. Bi de herseyden önce çocuk. Belli ki evde sıkılıyor sizin yanınızda daha çok eğleniyor daha çok mutlu oluyor psikolojisini etkilemeye gerek var mı? Büyüklük göstermeniz, ablalık yapmanız gerekmez mi ? zaten zamanla sıkılır sizden bi uğraş bulunca ama bu daha çocuk, 20 25 yaşında genç adam değil.

An

Ne yapmaliyim?

AnNenin dusunmesi lazim. Seni zor durumda brakiyor.haklisin

çocuğun başka eğlencesi yok demekki. annesinin babasının yanında ne yapsın. sosyal ortamı hareketli olsa o kadar üstüne düşmez. ya arkadaşı az yada uğraşacağı bir uğraş yok. o yaştaki çocuk arkadaşlarıyla sabahtan akşama kadar gezer, evde oluncada bilgisayar oyunu oynar. birşeyler eksik

Ah tatlı kuzum ya, sizin evinizdeki sıcak ortam, eşiniz ile sohbetiniz, bebeği sevmek istemesi, annesi babasının yaşlı gibi gelmesi, yemeklerin daha modern olması (örn, soslu makarna salatası vb) oraya ait olmak istiyor, eşinizin onunla konuşup ona değer vermesi bile etkili olabilir, bırakın gelsin ilerde evladınızın arkasında durur abilik eder, size vefa borcu olur, yaşlı çocuğu olmak zor bir şey, bebeğe kitap okusun, küçük düzenleme işleri verin, bebek yürümeye başlayınca onu yürütür, uyumlu bir çocuk mu? Kavgacı mı?

Annenize çok sinir oldum. söz verdiyseniz tabi ki tutmalıydınız o ayrı ama hem bu konuda hiç birşey yapmayıp hem de yağ gibi üste çıkmasına sinir oldum.

Kendi evinden kacmaya calistigi icin degil. 4 aylik kizima asiri düskün cookk seviyo. Onu sevmeye doyamiyo sürekli pervane gibi onun pesinde dolaniyo. Bende kalmak isteme sebebide onunla oynayip onu sevebilmek icin.
Evet bence de benim kardeşim de benim çocuklarım doğduğu zaman 10 11 yaşlarındaydı bende kalmak istemedi ama harçlıklarını biriktirip sürekli onlara oyuncaklar alırdı benim iki kızım da dayılarını çok sever biri 7 biri 8 yaşında ama gördüklerinde hala deli gibi oynarlar dayı diye deli olurlar

11 yaşındaki çocuk kalp kırgınlığını unutmaz.bence yanlış davranmışsınız.

Benim kardeşimde 12 yaşında farklı illerdeyiz ama abla gelmek istiyorum diyor veya ben ailemin yanına gidince gece gelip yanımda uyuduğu çok olmuştur oda daha küçük bence bırak gelsin

Back
X