Kardeşimin tembelliği, benim korkularım..

Sakura_Chan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2018
22
3
1
Kız kardeşim 19 yaşında ve aşırı tembel. Yaklaşık 2 yıldır ehliyetini alması için resmen yalvarıyoruz ama hiç umursamıyor. Bu sene bi hastanede hemşire olarak staj’a başladı. Vardiyalı çalıştığı için sabah çok erken başlıyor veya akşam geç saatte çıkıyor. Ailem yurtdışında yaşıyor (ben Türkiyede) ve maalesef orada tren ve otobüs saatleri çok kısıtlı. Haftasonu ise belirli saatlerde tren ve otobüs var onun haricinde araba hariç ulaşım mümkün değil. Çoğu zaman mecburen annem götürüyor onu işe. Sabahın 5inde kalkıp götürüyor veya gece 22-23 sularında gidip alıyor o saatlerde toplu taşıma yok diye. Kardeşimin çalıştığı hastane ise bildiğiniz dağ başında ve keskin virajlı yollarla dolu.

Kış kapıda ve ben gün geçtikçe daha da çok korkuyorum annemin başına bişey gelecek diye. Kışın o yolları buz tutuyor, metrelerce kar yağıyor. Annem nasıl sabahın o karanlığında götürüp getirecek? Gece geç saatte nasıl gidip alacak?

Kardeşime bu konuyu açtığımızda “üff bi susun yeter, hep aynı konu, abartmayın” vs. diyor. Herzamanki gibi sorumluluklarından kaçıyor. Kaç defa güzellikle konuşmaya çalıştım “senin işin için neden hep başkaları koşturmak zorunda? Kendi başının çaresine bakmak zorundasın, hep bu şekilde birilerine muhtaç mı yaşayacaksın?” gibi cümlelerle konuştum ama cidden zerre kadar umrunda değil. Komuşmaktan kaçıyor doğru düzgün cevap bile vermiyor. Ehliyetini almamak için inatlaşıyor sanki.

Birgün anneme birşey olacak diye çok korkuyorum. Uyku sersemi o yollardan gitmesi çok tehlikeli. Üstelik yolun kenarı uçurum:KK43:

Konuşmak fayda etmiyor başka bir çözüm önerebilir misiniz bana?

kardeşiniz ehliyet alsa tecrübesiz yeni şoför haliyle o yollardan tek başına gitmesi içinize sinecek mi?
staj süresi ne kadar?

Tabiki korkarım o nasıl soru?
El pratiği iyi birkaç kez kullandı, yazılı sınavdan geçemiyor çünkü tembelliğinden dersine çalışmıyor. Sonuçta kendi işi, kendisi gidip gelmesi lazım öyle değil mi?
Annem eskisi gibi iyi kullanamıyor çok dikkatsiz. Bunu onun yanında yolculuk yapan herkes söylüyor bem de tanık oldum.

Daha yeni başladı 1 ay önce, 3 senesi var.

Peki diğer insanlar nasıl gidip geliyorlar korkmuyorlar mı yani? Kar yağınca göz gözü görmüyor, uçurumdan uçmak 20 yıllık şoförsen bile kolay. Hastane çalışanları bu işe ne diyor?

Kardesiniz için korkmayacak misiniz bu sefer de o yollarda gidip gelirken? Anneniz yine kaç senelik şofördur.

Tabiki korkarım böyle soru mu olur? Kardeşim anneöe nazaran daha dinç ve dikkatli olur. Annemin eski şoförlüğü kalmadı, yanında resmen hatim indirerek seyahat ediyorum o kadar dikkatsiz kullanıyor:KK43: reaksiyon kabiliyeti yok eskisi gibi anlatabiliyor muyum. Birde sonuçta kardeşimin kendi işi kendisi bir şekilde ayarlaması lazım nasış gidip geleceğini. Yani önceden düşünecekti bunları. Hep başkaşarından beklemek nereye kadar?

Peki diğer insanlar nasıl gidip geliyorlar korkmuyorlar mı yani? Kar yağınca göz gözü görmüyor, uçurumdan uçmak 20 yıllık şoförsen bile kolay. Hastane çalışanları bu işe ne diyor?

Diğer çalışanlar ya yakınlarda oturuyor ya da kendi araçlarıyla gidip geliyorlar bildiğim. Daha uzaktan biri gidip geliyor mu onu bilmiyorum.
Kardeşim 2-3 ay içinde ehliyetini alamayacağına göre annem için endişeleniyorum doğal olarak. En azından kış bittikten sonra almaya baksa ehliyetini ama nasıl gaza getireceğiz onu bilemiyorum.

Ya yakınlarda iş bulsun ya hastane yakınına taşınsın kendi arkadaşlarıyla.
Babanda olsa bence tehlikeli o yolculuk işi.

Daha yeni başladı eğitime değiştiremez ki. İşe alım süreci kapandı gibi birşey bütün stajyerler işe başladı herkes yerleşti. Yakına taşınmasına ailem müsade etmez. Ablam hastanenin yakınında oturuyor kış çıkana kadar orda kalabilse çok daha rahat olacak ama kabul ederler mi bilemedim. Ablamın da 2 küçük çocuğu var, evi de pek biyük sayılmaz:KK43: teklif edeyim bakalım ne diyecek.

Ablacım en mantıklısı kış ayları için hastane yakınına taşınması. Başka çözüm göremiyorum. Araba alması da çözüm değil bence. Olsa olsa 2 yıllık bir şoförün karda tipide uçurumdan uçmaması mümkün değil.

Ablacım en mantıklısı kış ayları için hastane yakınına taşınması. Başka çözüm göremiyorum. Araba alması da çözüm değil bence. Olsa olsa 2 yıllık bir şoförün karda tipide uçurumdan uçmaması mümkün değil.

Ya kar kış kıyamet olmadığı sürece çok rahat gidip geliniyor. Ben senelerce gittim o yollardan. Sadece kışın çok kötü oluyor, kış’a da bişey kalmadı şunun şurasında. Ablam yakınlarda oturuyor belki onun yanında kalabilir kabul ederse. Ayrı eve çıkarmaz bizimkiler, kardeşim kendine bakamaz, yumurta bile kıramaz el bebek gül bebek yetiştirildi. Kendine bakamayan nasıl hemşirelik yapacak diye sorarsan, işini severek yapıyor ve çokta iyi alanında. Bu tembelliği ve üşengeçliği kendi özel hayatını kapsıyor:kızgın:

Senin bu derdin bitmez bence.cunku ehliyeti alsa yine de kardesin icin de korkacaksin hep keske baska cozum bulsaniz nasil bir cozym olur bilmiyorum ama

Back
X