Sayfa 4'de uzun detayli yaziyor.Allah rahmet etsin.Kardeşiniz nerede ve nasıl öldü?
İstanbul'da yaşıyorum. Daha doğrusu hayatta kalmaya çalışıyorum .Görüyorsunuz olanları . Mevlam sevdiklerimizi korusun . Şehitlerimizin ruhu şad olsun ailelerine sabırlar dilerim...Mesajlarınızı şimdi okuyabildim, ne demek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım seve seve.
Bir üye daha başka bir fikir vermiş telefona farklı sim takmayı önermiş ama bunun ise yarayacağına ihtimal vermiyorum eğer şifre telefon şifresi ise, ki muhtemelen öyle zaten telefon servisine bile götürmüşsunuz. Akıllı telefon kullanmaya başladığımızdan beri kimse pin kodu kullanmıyor o yüzden şifresiz olacağını ve bahsettiğim yöntemin ise yarayacağını düşünmüştüm.
Siz şimdi sim kartı başka telefona yükleyince ne oldu? Şifre istedi mi? Belki de ben tam anlatamadım. Çünkü benim telefonum bozuldu geçen hafta servise gitti annemin eski telefonuna size anlattığım şekilde vatsapi kurdum ve sohbet yedeğimu yükledim. Sohbet yedeği whatsappi otomatik yaptığı bir şey kardeşinizin kaydetmek için ekstra bir şey yapmasına gerek yok. Yalnızca sd kartı başka bir telefona takarak da konuşmalara ulaşmanıin yolu var diye biliyorum, bunu da sildiğim ve geri getirmek istediğim bir vatsap sohbetine ulaşmak için araştırırken öğrenmiştim. Belki gözunuzden de kaçmış olabilir ama sd kartın içinde mutlaka vatsap klasörü olmalı.
Bu arada hangi şehirdesiniz? Özelden de yazabilirsiniz bunu bana. Aynı şehirde isek direkt birebir gelip ilgilenmek isterim, ya da sizi sıkıntıya sokmayayim ben söyleyeyim ben Bursa'da yaşıyorum bahsettiğim komiser yakınımız İstanbul'da yaşıyor.
O telefona ulaşmanın bir yolu mutlaka olmalı ama bu servislere falan çok güvenmeyin savcılık da umarım baştan Savmaz. Bu ülkede işini severek yapan gerçekten yardımcı olmaya çalışan insan sayısı o kadar az ki. Kas yapayım derken göz çıkaracaklar diye ben bile buradan endişeleniyorum.
Siz şimdi bana sim kartı farklı telefona takınca ne olduğunu, aynı şekilde sd kartı başka telefona takınca ne oldugunu ve üstteki üyenin bahsettiği kardeşinizin telefona farklı sim takınca ne olduğunu yazarsanız ona göre başka bir yol düşüneceğim
Mesajlarınızı şimdi okuyabildim, ne demek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım seve seve.
Bir üye daha başka bir fikir vermiş telefona farklı sim takmayı önermiş ama bunun ise yarayacağına ihtimal vermiyorum eğer şifre telefon şifresi ise, ki muhtemelen öyle zaten telefon servisine bile götürmüşsunuz. Akıllı telefon kullanmaya başladığımızdan beri kimse pin kodu kullanmıyor o yüzden şifresiz olacağını ve bahsettiğim yöntemin ise yarayacağını düşünmüştüm.
Siz şimdi sim kartı başka telefona yükleyince ne oldu? Şifre istedi mi? Belki de ben tam anlatamadım. Çünkü benim telefonum bozuldu geçen hafta servise gitti annemin eski telefonuna size anlattığım şekilde vatsapi kurdum ve sohbet yedeğimu yükledim. Sohbet yedeği whatsappi otomatik yaptığı bir şey kardeşinizin kaydetmek için ekstra bir şey yapmasına gerek yok. Yalnızca sd kartı başka bir telefona takarak da konuşmalara ulaşmanıin yolu var diye biliyorum, bunu da sildiğim ve geri getirmek istediğim bir vatsap sohbetine ulaşmak için araştırırken öğrenmiştim. Belki gözunuzden de kaçmış olabilir ama sd kartın içinde mutlaka vatsap klasörü olmalı.
Bu arada hangi şehirdesiniz? Özelden de yazabilirsiniz bunu bana. Aynı şehirde isek direkt birebir gelip ilgilenmek isterim, ya da sizi sıkıntıya sokmayayim ben söyleyeyim ben Bursa'da yaşıyorum bahsettiğim komiser yakınımız İstanbul'da yaşıyor.
O telefona ulaşmanın bir yolu mutlaka olmalı ama bu servislere falan çok güvenmeyin savcılık da umarım baştan Savmaz. Bu ülkede işini severek yapan gerçekten yardımcı olmaya çalışan insan sayısı o kadar az ki. Kas yapayım derken göz çıkaracaklar diye ben bile buradan endişeleniyorum.
Siz şimdi bana sim kartı farklı telefona takınca ne olduğunu, aynı şekilde sd kartı başka telefona takınca ne oldugunu ve üstteki üyenin bahsettiği kardeşinizin telefona farklı sim takınca ne olduğunu yazarsanız ona göre başka bir yol düşüneceğim
Haklısınız aslında . Biraz daha deneyip sonuç alamazsak zaten savcıya vericez telefonu.Bence bu şekilde telefonunda ki kartları sürekli takıp çıkararak bir yere varılacak gibi değil hatta belki verilere de zarar gelme ihtimali vardır. O gece arayan kişi kimse evet kötü niyetli ki tekrar aramadı. Belki bu kadar telefonla uğraşılmadan ekrandaki izlerden telefonu açmayı deneyebilirdiniz. Tabi ki bu ihtimal de yok artık. Ben whatsapp tan bir şey çıkacağını sanmıyorum. Muhtemelen normal hat üzerindeydi konuşma ve kırmızı kapatma tuşu birçok telefonda normal yazılımda kırmızı zaten illa ki whatsapp değil. Çoğunda arama bitirme kırmızıdır. Bence telefonla uğraşmak yerine olayın resmi boyutuyla birebir ilgilenmeniz lazım. Yani elden takip ettirmek derler ya devlet dairelerinde telefonla değil adım adım işinizi takip edin. Yerinde. Allah kalanlara sabırlar versin. Mekanı cennet olsun kardeşinizin.
Mail adresini ve sifresini biliyorum . Yazıp cüzdanının gizli bir bolmesine koymuş . Google hesabına girip intiharla ilgili bir iz aradım . Telefonunda yaptığı tüm Google YouTube vs. aramalarını tek tek kontrol ettim . Ama herşey gayet normal görünüyordu. İşte bir sebep arıyor insan sapasağlam birinin ani ölümüne dair . Kardeşim kendine bir kaç ay önce emeklilik bile yaptırmışEkran kilidi varsa eger.. egerki android ise, mail adresinin sifresini de sifreyi unuttuk yaparsak (sonra sim kart ile geri getirirsek) maile girip netten telefonun ekran kilidini cikartabiliyoruz telefondan. Ve sizin dediginiz gibi Yedeklemeler Google Cloud serverlere de yapiliyor. Onun icin baska yepyeni telefonda bile ayni mail ile giris yapinca isterseniz bes yillik normal mesajlar da geri gelir, whatsapp gecmisi de.
Bu işlem için ekran kilidi olan cihaza sim takmamiz lazim, baska kart olsa da olur mobil internet istiyor bu işlem icin.
Daha kolayi insAllah olursa (mail sifresi gerekmez) USB ile bilgisayara baglamak olurdu, bazi telefonlarda ekran kilidi olsada cihaz hafizasina erisebiliyoruz, sonra Database i kopyalayip herhangi telefonda Whatsappi yukledikten sonra o dosyaya koyup whatsappi "kandirip" geri yukletebiliyoruz gecmisi.
Gecmis sanirim SD kartta degil de telefonun cihazin kendisinde... insAllah gelismeler olur.. butun hepsini denemek lazim
Sim karti acilmasi buyuk avantaj
Ne diyebilirim ki Allah geçinden versin. Belki sıradaki biziz, başkaları yanacak ardimizdan kimbilir. Ölümsüz olmak bence ceza gibi bişey olurdu. İnsanlık bitiyor çünkü ve dünya artık huzurla yaşanabilecek bir yer değil . Belki de ruh halim böyle düşündürüyor ama bu olaydan önce de ölümsüzlük benim icin korkunç bir düşünceydi. Bir de sevdiğini kaybetmek var. O zaten gerçekten ölmekten de beter. Yaşamın ve sevdiklerimizin hakkını verelim.Çok etkilendim. Abim var , abımın cocukları var , annem babam var , kocam var en önemlisi oğlum var.
Ve bir gün biri bu dengeyi bozacak biliyorum, çok acı değil mi? Ölümlü dünya cevabı ama yinede ölümsüz olmayı isteyebilirdim.
Başınız sağolsun , sebebi bilmek ya da bilmemek her türlüsü çok acı gencecik insan
mesela bazen otopsilerde ölüme sebep olabilecek durumlar yazılır ama kesin budur sonucu çıkmaz . bu bütün dünyada böyledir . eksik incelemeden kaynaklı bir sebep değil ama bu . diyelim ölen kişi zehirli bir gaza maruz bırakılsa bir şey içirilse tarzı daha somut şeyler direkt raporlanır ama mesela bazı durumlarda kronik hastalık vs eklenir hasta bir kaç durumun birleşiminden ölmüştür ( bu bir örnek sadece) o zaman otopsi yapan doktor başka doktorlarla bir arada kurulla sonucu değerlendirip şu daha olası şeklinde sonuçlandırır. Ama malesef sağlık memurları bilmedikleri konuda bilgi verebiliyor . size bilgi veren arkadaş sizin sağlıklı bilgi kaynağınız değil. o yüzden öncelikle doğru bilgiye ulaşın. başınız sağolsun .Ileri tetkik yapilacak dediler kardesim icin. Ileri tetkik dedikleri sey rutin olan uygulama midir acaba? Benim anlayamadığım şey yapılan incelemelerin sonunda ulasamadiklari olum sebebine bu aşamadan sonra nasıl ulasabilecekleri? Yeniden mi otopsi yapılacak diye sordum hayır dediler. Biliyorsanız bildiğinizi, bilmiyorsanız da fikrinizi paylaşır mısınız? Her ikisi de benim için çok kıymetli.
zehir taraması şüphesi en ufak varsa mecburen tamamen otopsiye gider o iş canım. tek başına zehir taraması yapılmaz . mesela trafik kazasında ölen birisine de zehir taraması yapılır aracı kullanmıyor bile olsa . hani bunların hepsi şüpheli ölümde ve kazalarda tamamen yapılacak. birini yapıp diğerini yapmama durumu yoktur.Parça alındı demesinden dolayı bildiğimiz otopsi yapılmadığını düşündüm, Yaptıkları şeyin zehir taraması gibi bişey olduğunu düşündüm. Otopsi de açılması gerektiğini biliyorum. Parça ve kan örneği alındı demiş. Ona binaen fikir yürütmüştüm.
Sagolun vakit ayırıp cevap verdiğiniz için . Yazan tüm arkadaşlara sizin nezdinde teşekkür ediyorum .mesela bazen otopsilerde ölüme sebep olabilecek durumlar yazılır ama kesin budur sonucu çıkmaz . bu bütün dünyada böyledir . eksik incelemeden kaynaklı bir sebep değil ama bu . diyelim ölen kişi zehirli bir gaza maruz bırakılsa bir şey içirilse tarzı daha somut şeyler direkt raporlanır ama mesela bazı durumlarda kronik hastalık vs eklenir hasta bir kaç durumun birleşiminden ölmüştür ( bu bir örnek sadece) o zaman otopsi yapan doktor başka doktorlarla bir arada kurulla sonucu değerlendirip şu daha olası şeklinde sonuçlandırır. Ama malesef sağlık memurları bilmedikleri konuda bilgi verebiliyor . size bilgi veren arkadaş sizin sağlıklı bilgi kaynağınız değil. o yüzden öncelikle doğru bilgiye ulaşın. başınız sağolsun .
Aklıma gelen her ihtimal otopside çıkardı diye düşünüyorum . Daha farklı bişey aklıma gelmiyorSagolun vakit ayırıp cevap verdiğiniz için . Yazan tüm arkadaşlara sizin nezdinde teşekkür ediyorum .
Rapor savcıya ulaşmış . Bugün adli tıp bu bilgiyi verdi . Sebep belirlenememis. Yarın gidip savcıya ulaşmaya, bilgi almaya çalışacağız .
Birşey daha sormak isterim mümkünse . Odada 5 dakika yalnız kaldığında oluyor ne olduysa . Ev halki yatmaya geçtiğinde yani. Bu arada ne yapmış veya ne olmuş olabilir de 3 kez şiddetle öğürmüş? İstifra etmemiş sonucunda. Şahsi fikriniz nedir?
Rabbim sabırlar versin ne zor yaşadığınızSagolun vakit ayırıp cevap verdiğiniz için . Yazan tüm arkadaşlara sizin nezdinde teşekkür ediyorum .
Rapor savcıya ulaşmış . Bugün adli tıp bu bilgiyi verdi . Sebep belirlenememis. Yarın gidip savcıya ulaşmaya, bilgi almaya çalışacağız .
Birşey daha sormak isterim mümkünse . Odada 5 dakika yalnız kaldığında oluyor ne olduysa . Ev halki yatmaya geçtiğinde yani. Bu arada ne yapmış veya ne olmuş olabilir de 3 kez şiddetle öğürmüş? İstifra etmemiş sonucunda. Şahsi fikriniz nedir?
özelden yazayım ben sizeSagolun vakit ayırıp cevap verdiğiniz için . Yazan tüm arkadaşlara sizin nezdinde teşekkür ediyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?