Ileri tetkik yapilacak dediler kardesim icin. Ileri tetkik dedikleri sey rutin olan uygulama midir acaba? Benim anlayamadığım şey yapılan incelemelerin sonunda ulasamadiklari olum sebebine bu aşamadan sonra nasıl ulasabilecekleri? Yeniden mi otopsi yapılacak diye sordum hayır dediler. Biliyorsanız bildiğinizi, bilmiyorsanız da fikrinizi paylaşır mısınız? Her ikisi de benim için çok kıymetli.bir doktor olarak aydınlatmak istedim . belli ki otopsi mantığını bilmiyorsunuz. kişinin ölüm sebebi ne olursa olsun mutlak 3 vücut boşluğu da açılır ve detaylı incelenir . diyelim ki kişi karnından bıçaklandı . bunun ölüm sebebi net diye düşünülmez tüm sıvı örnekleri ( göz içi dahil) alınır kafatası ve gögüs boşlukları da kesinlikle açılır . yani az incelendi çok incelendi gibi bir şey olmaz .
Sagolun tüm iyi dilekleriniz için. İnşallah kendine bir zarar vermemiştir, inşallah. Yarın yeniden arayacağız adlı tıbbı. Olmadı kalkıp gideriz artık .Öncelikle başınız sağolsun, Rabbim size sabır versin dayanma gücü versin. Anneniz ve babanız için de çok zor olmalı. Rabbim geride kalanlarına güç versin, ne desek boş biliyorum..
Mesajların hepsini okudum, bana da kesinlikle intiharı düşündürmedi. O yaşlarda mutlaka her şeye bir isyan durumu oluyor ama intihar edecek kadar bitik bir insanın ruh hali gibi gelmedi bana anlattıklarınız.
Tek şüpheli bulduğum şey o telefon konuşması. O an telefonda buna tanık olan kişinin geri aramamasi? O an normal bir telefon konuşması yapıyor olsaydı ne olursa olsun geri aranirdi. Gerçi sanıyorum tekrar çalmış ama eşiniz meşgule basmış. Kız arkadaşına da sonradan onun size değil de sizin ona ulaşmış olmanız telefondaki kişinin o olduğunu düşünürdu bana.
Ekranda kırmızı kapatma tuşu genelde whatsapp aramasinda oluyor. Telefonu hiçbir şekilde açılamazsa kardeşinizin whatsapp hesabını başka bir telefonda açmaya çalışın, sim kart olmasına gerek yok. Whatsapp yüklü başka bir telefonda whatsappi açmaya çalışırken bir onay kodu gelecek, daha önce asus telefon kullandım eğer yanlış hatırlamıyorsam kilit ekranı olsa dahi gelen mesajın bir kısmı okunuyor, aramızda asus telefon kullananlar varsa denerlerse çok faydası dokunabilir bunun. Aynı şekilde mesaj içeriğinin bir kısmı görünüyorsa eğer, kullandığı gsm operatörunun online İşlemler menüsü kullanılarak tam dökülme ulaşılabilir.
O an telefonda duyduğu bir şey yüzünden anı bir şok yaşamış, bir anda gelen mide bulantısı ile yutağı kapanıp nefesi kesilmiş olabilir. Geçenlerde reflu yüzünden nefessiz kaldığım için söylüyorum bunu bir anda yemek boruma midemden asitli su geldiği için oldu oturduğum yerde.
Tüm bu sorularin yanıtını bulmak acınızı dindirmez ama hafifletecektir. Umarım bütün sır gün yüzüne çıkar ve acınızın üstüne aklınızı kemiren sorulardan kurtulursunuz. Bilişim suçlarında komiser olan bir yakınımız var bu arada sizin için ona da soracağım bu telefon şifresi konusunu.
çok üzüldüm gerçekten sanki kendi kardeşim gibi içim acıdı allah sabır versin sizlere.d.gününde yediği bişey falan dokunsa otopside çıkar bence kalp krizide geçirse oda çıkar sanırım nasıl sonuç alamadılar acaba bilemedim.umarım en kısa zamanda öğrenir az da olsa ferahlarsınız dualarım sizinle.Dogumgununu kız arkadaşıyla kutladigini biz sonradan öğrendik. O gün eve geldiğinde annemlere bugün bi arkadaşla dogumgunumu kutladık pasta kestik bi cafede" demiş. Vefatından sonra telefon dökümünü cikarttirdik en çok aranan msjlasilan numarayı arayıp sevgilisine o şekilde ulaştık. Sonra da buluşup detaylı konuştuk.
Telefonu Asus marka
Ileri tetkik yapilacak dediler kardesim icin. Ileri tetkik dedikleri sey rutin olan uygulama midir acaba? Benim anlayamadığım şey yapılan incelemelerin sonunda ulasamadiklari olum sebebine bu aşamadan sonra nasıl ulasabilecekleri? Yeniden mi otopsi yapılacak diye sordum hayır dediler. Biliyorsanız bildiğinizi, bilmiyorsanız da fikrinizi paylaşır mısınız? Her ikisi de benim için çok kıymetli.
rutin biyokimyasal testler ve patolojik incelemeler vardır. idrar kan ve doku örnekleri gönderilir. klasik ölüm sebepleri için tarama yaparlar, mesela yaygın uyuşturucular, alkol, kalp krizi, beyin felci vs gibi. eğer onlarda çıkmazsa daha ileri inceleme için aynı örneklerden başka testler yapılabilir. sanırım öyle yapılacak.
aklıma şey geldi.
mantar yemiş olabilir mi 1-2 hafta içinde ya da o gün?
ben internken bir mantar zehirlenmesi hastası gelmişti ve hocamız ülkede bunun çok sık olduğunu, kültür mantarı kullanılmazsa, bütün aile yese bile, bir kişiye zehirli mantar denk gelip o yedikten 2 hafta sonra pat diye öldüğünü ve genç yaşta öldüğü halde anlaşılamadığını söylemişti. hatta böyle çok olurmuş, insanlar da bilmezmiş neden diye. ama genç yaşta bilinmeyen ölümlerin çoğu mantar sebepliymiş, bikaç hafta önce yendiği için sanırım tespit edilemiyor.
o günden beri dışarıda mantarlı yemek yemiyorum ben riske girmemek için.
Ben de buna benzer bir sey okumustum. Bazen mantar toplarken araya farkli cinste zehirli mantar kaynayabiliyormus. Marketten ya da pazardan az miktar kultur mantari alindiginda boyle bir tehlike yok ama disarida bir yerde yese tedarikci mantari nereden temin ediyor bilinmez ve asci da buyuk miktarlarla calisiyorsa farkli cins bir mantar cok kolay araya kaynayabilir.
Bizim bilgimiz dahilinde mantar yemedi . Yani görmedik . Ama dışarda pizza içinde veya başka bir şekilde yediyse bilemeyiz . Uyuşturucu kullandığına dair hiç bir emareye rastlamadık yaşarken . Ama alkol ve nadiren sigara içerdi . Bonzai denen bi zıkkım varmış otopside çıkmıyor mu o? Belki diyorum öyle bi hata mı yaptırutin biyokimyasal testler ve patolojik incelemeler vardır. idrar kan ve doku örnekleri gönderilir. klasik ölüm sebepleri için tarama yaparlar, mesela yaygın uyuşturucular, alkol, kalp krizi, beyin felci vs gibi. eğer onlarda çıkmazsa daha ileri inceleme için aynı örneklerden başka testler yapılabilir. sanırım öyle yapılacak.
aklıma şey geldi.
mantar yemiş olabilir mi 1-2 hafta içinde ya da o gün?
ben internken bir mantar zehirlenmesi hastası gelmişti ve hocamız ülkede bunun çok sık olduğunu, kültür mantarı kullanılmazsa, bütün aile yese bile, bir kişiye zehirli mantar denk gelip o yedikten 2 hafta sonra pat diye öldüğünü ve genç yaşta öldüğü halde anlaşılamadığını söylemişti. hatta böyle çok olurmuş, insanlar da bilmezmiş neden diye. ama genç yaşta bilinmeyen ölümlerin çoğu mantar sebepliymiş, bikaç hafta önce yendiği için sanırım tespit edilemiyor.
o günden beri dışarıda mantarlı yemek yemiyorum ben riske girmemek için.
Denedim ama olmadı. Teşekkür ederim yine de. Bu iş bilişim uzmanına kalacak belli ki . Tanıdığınız komiser yoluyla bişey yapabilir miyiz acaba? Ne kadar minnettar olurum . Olmazsa da can sağlığı olsunŞimdi yazdıgimi tekrar okurken farkettim, sim kartını çıkarıp başka telefona taktınız mi? Bence o kilit telefona koyduğu kilit. Sim kart için pin kodu oluyor onu da zaten 3 kez yanlış girip gsm operatörunun arayıp puk kodunu öğrenerek ulaşabilirsiniz.
Yani telefondaki sim kartı çıkartın. Başka bir telefona takın önce. Eğer dediğim şekilde ya da direkt açılıyorsa hemen başka bir telefonda whatsapp hesabını kurun bir onceki bahsettiğim şekilde. Zaten onay kodu vs hallolursa otomatik yedek alınan sohbet geçmişi yüklensin mi diye sorar.
Yalnız sohbet yedeğini gmail hesabına yedeklediyse ya da sd karta yapıyor yedeklemeyi muhtemelen, bunun için de kardeşinizin whatsappini yükleyeceginiz telefona, yüklemeyi yapmadan once kardeşinizin SD kartını takmanız gerekecek.
Ama whatsapptan once sim kartı başka telefonda takip açarsanız ilk işiniz online işlemlerden tam döküm almak olsun
WhatsAppa la ilgili hiçbir şey yok. Benim kardeşim gizem makinesiydi. En basit ornegiyle disardayken arardım onu "eve üst sokaktan mı alt sokaktan mı geleceksin, ona göre bişey almanı isticem" derdim "belli değil" derdi. Ya da arardım "naber neredesin" derdim "eve uzağım (veya) yakınım" derdi. Yani kimseye asla şifresini soylememistir. Sohbetleri de yedekleyecegine hiç inanmıyorum bugün sd kartına baktım zaten whatsapp yok. Sagolun detaylı anlatıp zahmet etmişsiniz.SD karti varmi? SD kartini baska telefona yada bilgisayara (bir adapter ile) takma ihtimaliniz varsa, Dosyalarıma tıklamanız gerek sonra Whatsapp Dosyasina tiklayiniz.
Orada iki secenek cikmasi gerek Media ve Databases
oradan Media ya tiklarsaniz şu gereken "" icinde ki dosyalara ulasabilirsiniz orada şu bilgiler var:
"Whatsapp Audio" ya tiklarsaniz gonderdigi ve aldığı ses kayıtlari oradadir.
"Whatsapp Images" de Whatsapp üzeri aldigi ve gonderdigi (sent) Resimler.
En önemlisi ilk basta ki DATABASES dosyası. Orada ki seylere basinca acamazsiniz. Bunlar yazma gecmisleri. Bu dosyalari gorüyorsaniz yazma gecmisleri yedeklenmis demektir. Bu dosyalar varsa bana geri dönüs yapin. Yazma gecmisini geri getirmekte size yardimci olacagim!!! Onlar varsa olur!!!!
SD kartinda genel Whatsapp dosyasi yoksa, Cihaz hafizasinda kayitlidir bu bilgiler.
Telefonun ekranı şifreliyse arkadaşlarina şifresini sorabilirsiniz. baska sim takip girmeye çalışin telefona... sonra yukarida tarif ettiğim dosyalara bakın. Var ise bana bildirin. Size yardımcı olabilirim yazma geçmisini geri getirmek icin.
Allah yolunuzu rast getirsin. Ailenize güc dilerim.
Onun cihazına başka bir sim takarsam cihazda kaydettiği şeyleri görebilir miyim peki? Bu yazdığınızı tekrar okuyunca farkettim. Eğer öyle bişey varsa yarın tekrar anneme gider denerim . Az önce kendi evime döndüm . Keşke daha önce görseydim mesajınızıSD karti varmi? SD kartini baska telefona yada bilgisayara (bir adapter ile) takma ihtimaliniz varsa, Dosyalarıma tıklamanız gerek sonra Whatsapp Dosyasina tiklayiniz.
Orada iki secenek cikmasi gerek Media ve Databases
oradan Media ya tiklarsaniz şu gereken "" icinde ki dosyalara ulasabilirsiniz orada şu bilgiler var:
"Whatsapp Audio" ya tiklarsaniz gonderdigi ve aldığı ses kayıtlari oradadir.
"Whatsapp Images" de Whatsapp üzeri aldigi ve gonderdigi (sent) Resimler.
En önemlisi ilk basta ki DATABASES dosyası. Orada ki seylere basinca acamazsiniz. Bunlar yazma gecmisleri. Bu dosyalari gorüyorsaniz yazma gecmisleri yedeklenmis demektir. Bu dosyalar varsa bana geri dönüs yapin. Yazma gecmisini geri getirmekte size yardimci olacagim!!! Onlar varsa olur!!!!
SD kartinda genel Whatsapp dosyasi yoksa, Cihaz hafizasinda kayitlidir bu bilgiler.
Telefonun ekranı şifreliyse arkadaşlarina şifresini sorabilirsiniz. baska sim takip girmeye çalışin telefona... sonra yukarida tarif ettiğim dosyalara bakın. Var ise bana bildirin. Size yardımcı olabilirim yazma geçmisini geri getirmek icin.
Allah yolunuzu rast getirsin. Ailenize güc dilerim.
Onun cihazına başka bir sim takarsam cihazda kaydettiği şeyleri görebilir miyim peki? Bu yazdığınızı tekrar okuyunca farkettim. Eğer öyle bişey varsa yarın tekrar anneme gider denerim . Az önce kendi evime döndüm . Keşke daha önce görseydim mesajınızı
Özel mesaj atayım size ben.Tam anlatabildim mi bilmiyorum. Yani bilgisayara bagladigimizda sansimizi bir baska sim takarak deneyebiliriz.
Kardesinin sim kartina giris yapabildiniz mi? Yapabildiyseniz Mail şifrelerini bulabiliriz. Yani siz bana elinizde neler var. Nerelere giriş yapabiliyosunuz yazarsaniz daha iyi olur. Cok karisik anlatiyor olabilirim.
Çok teşekkür ederim . Allah razı olsun sizin gibi güzel yürekli insanlardanKonuyu takip ediyorum . Allah sanır versin , Allah rahmet eylesin ..
İnşallah kardeşinizin vefatının sebebini bulabilirsiniz , onun gizemli dünyasını çözebilirsiniz ..
ben pek fikir veremicem ama dua ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?