• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ??

Benim kardeşimin de yakında düğünü var .

Ben oğlumla yaşıyorum kendi maaşımla çocuğuma hem annelik hem babalık yapıyorum . Maaş geçinmemize anca yetiyor .

Ailemin durumu iyi .
Damat adayının bohçasını Gucci’den yaptılar , oradan pay biçin 😅
Aileme benim takacağım hediyeyi siz alın demeyi düşünüyorum . Alırlar muhtemelen . Ben kardeşime o bileziği takarım .
Ben de çeyrek alırım , oğlum damada takar .

Ailenizin durumu iyiyse söyleyin bir kaç gr.lık destek çıksınlar

Düğün takı deyince iyi hatırlattınız , kendime ve oğluma düğün ve kına kıyafeti için birikim yapmaya başlasam iyi olacak ..

Bu arada diğer kardeşime ( sanırım 13 gr dı ) bilezik almıştım . O zaman alım gücüm daha iyiydi tabi .

Benim kendi ailemde de takılır. Eşimin tarafında yoktur. Kayınvalidem kardeşinin çocuğuna 50 lira takmıştı mesela o kadar yok :) ben evlenirken halalarim teyzelerim amcalarm filan bilezik takmıştı hep ama eşime hiç takilmamisti.

Size ne taktı eşinizin ailesi
Anne babası yani

Ve de eşiniz ne taktı

Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir 🤗

Yüzük ve kolye takmıştım küpelerini de teyzem almıştı ikimiz mini bi set almış olduk

Yani ben bunu da anlamıyorum onun durumu var tam taktı, benim durumum yok çeyrek taktım olayını. Madem karşıdaki size bütçenizden fazla bir takı taktı, ileride ben bunu götüremem diye düşünüyorsanız kenara koyun en azından bir kısmını. Karşıdaki insanın da bir düğünü, doğumu vs olduğunda üstüne ekleyip götürürsünüz.
En son eşimin yarım götürdüğü arkadaşı, düğünümüze gelmedi bile... Enayi yerine koyuyor bazıları

Keza kayınvalidemin bilezik taktığı insanlar da yarım veya çeyrek getirdiler. Bu bana çok garip geliyor gerçekten.
Annem komşuya çeyrek taktı, o getirmiş 150 TL
Şaka gibi 😃🙈

Ben komple taki olayini anlamiyorum ama dugunde biz de yapmistik işte oyle yapiliyor diye bizimkiler de yapti. 😂 Yani millete taki dagitip sonra geri getirsin diye beklemek veya ugraşmak yerine o altinlari kendim alir kendim saklarim zamani gelince cocuguma kendim verirdim ben olsam yani illa boyle bir şey olacaksa. 😬

Kimsenin dogumuna gidip altin vs takmadim mesela. Hediye aldim ama altin goturmedim hiç eşimin kardeşlerine bile dogumlarinda taki aldirmadim ben. 🙄

Ben komple taki olayini anlamiyorum ama dugunde biz de yapmistik işte oyle yapiliyor diye bizimkiler de yapti. 😂 Yani millete taki dagitip sonra geri getirsin diye beklemek veya ugraşmak yerine o altinlari kendim alir kendim saklarim zamani gelince cocuguma kendim verirdim ben olsam yani illa boyle bir şey olacaksa. 😬

Kimsenin dogumuna gidip altin vs takmadim mesela. Hediye aldim ama altin goturmedim hiç eşimin kardeşlerine bile dogumlarinda taki aldirmadim ben. 🙄
Ya işte olmuyor öyle de, bizim burada bir gelenek var. Hani komşuya, arkadaşa doğumunda hediye falan alırsın veya uzaktan biridir evine bir hediye alırsın olur ama yakın akraba eş dost takısız da olmuyor. Gerçi dağıttığını da geri alamıyorsun, verdiğini toplamak mümkün olmuyor çoğu zaman 😃 yine de kısır bir döngü işte

300 Gr altınım olsa düşünmezdim takardim ben şu an hiç birikimim yok benim :) yeni ev aldık tüm birikim gitti. Bende 10 Gr gibi takmayı düşünüyorum o bile ağır gelecek bütçeme ama yapacak birşey yok artık 25-30 gramlari gördükçe yorumlarda bende şaşırdım :)
2 cocugum var onlar icin kaldirmayi dusunuyorum, ev almayi dusunuyoruz belki orada gerek olur bozdururum.
Yani 300 gr altinim var diye bol keseden yapmak bana abes geliyor

Ha baska turlude destek oluyorum mesela kardesimin sozunde cok masraf yaptim, sadece aile arasi soz yapildi 200 euroya yakin masraf benden cikti pastasini baklavasini tepsi de suslemeli kurabiyesini hurmasini suan aklima gelmeyen bir suru sey yaptim. Annemden okadar para cikmamistir.

Ben burda hic kardesine 20 25 gr bilezik takan gormedim🤷🏻‍♀️
Arkadasimin aylik geliri 7bin euro + esinin geliri var, kardesi evlenirken (6yil once falan) 200 euro takmisti.

Oyuzden benim tuhafima gitti. Acaba adet kulturmu boyle yoksa millet neder diyemi?

Ya işte olmuyor öyle de, bizim burada bir gelenek var. Hani komşuya, arkadaşa doğumunda hediye falan alırsın veya uzaktan biridir evine bir hediye alırsın olur ama yakın akraba eş dost takısız da olmuyor. Gerçi dağıttığını da geri alamıyorsun, verdiğini toplamak mümkün olmuyor çoğu zaman 😃 yine de kısır bir döngü işte

Ben vermedim kimseye altin maltin cocugu bana mi doğurdular dedim. 😂
Ayiplamişdir belki ama ayipladilarsa bile haberim yok. 🤷

Su taki olayinda benimde kafami karistiriyo
Mesela ben evlenirken dayim bana 20 gr bilezik takti. Dayimin 4 cocugu var, onlardan biri evlenirse annem bende bilezik takarim diyor. E bende takin yapicam ya ceyrek ya yarim ya 300 500 euro para. Ama simdi o cocuk daha Karli oldu😂
1 bilezik getirdiler, onlar karsiliginda 1 bilezik arti benim takicam taki.... Bu isin ucunu tutamiyorum😂

Esimin kardesine bilezik takip kendi kardeşime ceyrek takamazdim ben.
Fiyatlar evet cok uctu ama ceyrek hos olmaz diye düşünüyorum.

Çoğu kişi aynı şeyi yazdığına göre ben tam anlatamamisim sanırım. Nişan için çeyrek takacağım. Düğün için 6-7 bin civarı bütçe ayirabiliyorum o fiyata da çok ince oluyor bilezikler, genelde ne takılır diye kamoyu yoklaması yaptım ama 25-30 gramlar havalarda ucusmus hep 😅

Ben sizin yerinizde olsam ince 22 ayarlı bir bilezik yakardım 5 gram olur 7 gram olur neye gücünüz yeterse. Çok da zorlamayın bütçenizi ekonomi malum. Nişan için çeyrek bile yeterli bence. Ama sizin adetlerinize göre değişir annenize sorun bence. Benim de geçen yıl kuzenim evlendi ben de ince 22 ayar yapacağıma kaşım 14 yaparım diye düşündüm. Anneannemler 14 satmada sıkıntı yaratır dediği için ince 22 yaptım.

Bizim adetlerde eski adetlerde daha doğrusu eski Türkiye şartlarında kalın bilezik takılırdı :( uzak akrabalara çeyrek takılırdı. Evet kalın kelepçe şeklinde 14 ayar uygun takılar var ama arkamdan konuşulur mu diye düşündüm öyle de taksam. Adım görümce olacak 🤭

Eskiden herkes rahat bir şekilde takabiliyordu. Bununla kiyaslamamalisiniz. Şuan altın çok pahalı bütçenize göre takinca kimse aaa bilezik bile takmadı demez emin olun. Çeyrek tadabilirsiniz bu ayıp birsey değil.

Su taki olayinda benimde kafami karistiriyo
Mesela ben evlenirken dayim bana 20 gr bilezik takti. Dayimin 4 cocugu var, onlardan biri evlenirse annem bende bilezik takarim diyor. E bende takin yapicam ya ceyrek ya yarim ya 300 500 euro para. Ama simdi o cocuk daha Karli oldu😂
1 bilezik getirdiler, onlar karsiliginda 1 bilezik arti benim takicam taki.... Bu isin ucunu tutamiyorum😂
Sizin çocuğunuz olduğunda veya sünnet yaparsanız evlenen kişi de size çeyrek getiriyor. Bu döngü böyle devam ediyor.

Ben evlendiğimde teyzem bana tam altın taktı, bu yaz kuzenim evlenecek annem tam altın takacak ben çeyrek 😃 benim çocuğum olursa o da bana çeyrek getirir. Yani biz de böyle ilerliyor

Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir 🤗
Bana kardeşim 19 Gr bilezik taktı. Bende ona aynını takarım. Hatta evimede süpürge almıştı. Fiyatlar arttı artık altın daha pahalı diye daha düşük gramajlısını takmam açıkçası.

Sizin çocuğunuz olduğunda veya sünnet yaparsanız evlenen kişi de size çeyrek getiriyor. Bu döngü böyle devam ediyor.

Ben evlendiğimde teyzem bana tam altın taktı, bu yaz kuzenim evlenecek annem tam altın takacak ben çeyrek 😃 benim çocuğum olursa o da bana çeyrek getirir. Yani biz de böyle ilerliyor
Hii ozaman cozum olarak cok cocuk yapan kârda oluyo😃

Bizim adetlerde eski adetlerde daha doğrusu eski Türkiye şartlarında kalın bilezik takılırdı :KK43: uzak akrabalara çeyrek takılırdı. Evet kalın kelepçe şeklinde 14 ayar uygun takılar var ama arkamdan konuşulur mu diye düşündüm öyle de taksam. Adım görümce olacak 🤭
Adı olsun diye 14 ayar bilezik almayın onun yerine tam altın alın daha iyi. 14 ayar bileziğe verdiğiniz paranın neredeyse yarısını çöpe attım sayın. İçerdiği altın oranı düşük olduğu için satılırken %40a yakın bir değer kaybı olur. Genelde süs olarak takılacak yatırım diye düşünülmeyen kolye, küpe gibi takılar bu ayardan yapılır.

Çoğu kişi aynı şeyi yazdığına göre ben tam anlatamamisim sanırım. Nişan için çeyrek takacağım. Düğün için 6-7 bin civarı bütçe ayirabiliyorum o fiyata da çok ince oluyor bilezikler, genelde ne takılır diye kamoyu yoklaması yaptım ama 25-30 gramlar havalarda ucusmus hep 😅
Yok nisanda ceyrek takacaginizi anladim. Ben bilezik takmak butcenizi asiyor gibi anladim o yuzden dedim.
25 30 gr degilse de ince bilezik uygun.

Ben de o şekilde düşünüyorum. O dönem olağanüstü bir durum vs varsa alamazsan bile bir yere not alır daha sonra tamamlarsın.
Ama bilirsiniz yerken iyi bizim millet, borcunu ödemeye gelince aaa karşılık mi bekliyordun ya da durumumuz yoktu bla bla bla

Şu şartlarda ancak tam altın takabilirdim daha da üstü olmaz

Back
X