• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ??

Arkadaşlar yeni konu açmayıp buradan sorayım ben de. Umarım görürsünüz. Ben de şimdi konuyu görünce eşime sordum. Ne takalım diye, benim de kardeşim yaza evleniyor kısmetse. Ben şimdi raporlu olarak işten de ayrıldım. Geri de dönmeyeceğim. Maaşım olmayacak yani bi süre. Raporlu paranın da zaten hepsi bebeğe gider...

Elimde önceden yaptığım bi yarım altınım var. Onu takalım dedim şimdi. Tamam dedi direkt. Sen ne düşünüyosun dedim bence fazla dedi. Sanırım çeyrek düşünüyor. Biz de bebek beklediğimiz için maddi sıkıntımız var. Denk geldi çok 😔 nasıl yapsam bilemedim...

Ben olsam evine ihtiyaci olan bir ev esyasi ceyizine alirim alacagi seylerden iki uc binlik. Dugunde 5-6 binlik bilezik takar nisandada yarim takardim. Ki esimin kiz kardesine 6 ay once aynen bu sekilde yaptik benim 3 kardesim daha var onlarada zamani gelince insallah ayni sekilde yapabiliriz :) arkadaslarin dedigi her ay bir gram kenara atma fikri cok iyi boylece zorlanmazsiniz

Arkadaşlar yeni konu açmayıp buradan sorayım ben de. Umarım görürsünüz. Ben de şimdi konuyu görünce eşime sordum. Ne takalım diye, benim de kardeşim yaza evleniyor kısmetse. Ben şimdi raporlu olarak işten de ayrıldım. Geri de dönmeyeceğim. Maaşım olmayacak yani bi süre. Raporlu paranın da zaten hepsi bebeğe gider...

Elimde önceden yaptığım bi yarım altınım var. Onu takalım dedim şimdi. Tamam dedi direkt. Sen ne düşünüyosun dedim bence fazla dedi. Sanırım çeyrek düşünüyor. Biz de bebek beklediğimiz için maddi sıkıntımız var. Denk geldi çok 😔 nasıl yapsam bilemedim...
Dugunemi yarim icin fazla dedi? Oyleyse sacmalamasin lutfen bilezik falan takmak gerekir kardes bu yani daha yakin kim var?

Eşinin kardeşi evlenecek diye tedirgin olan bir ben varımdir herhalde konuyu görünce aklıma geldi yine😀İşin şakası durumunuz neye elveriyorsa onu yapın . 7 gramsa mesela gidip de bilezik almayın. 7 gramlık külçe alin . Eşimin kuzenine 10 gramlık almsitik ( fikir herkesin çok hoşuna gitmişti ) Bir de şu an durumunuz neye elveriyorsa onu yapın sonra eliniz bollasinca tamamlarsiniz.

kardeşe çeyrek çok az olur yarım daha uygun bence.

Su taki olayinda benimde kafami karistiriyo
Mesela ben evlenirken dayim bana 20 gr bilezik takti. Dayimin 4 cocugu var, onlardan biri evlenirse annem bende bilezik takarim diyor. E bende takin yapicam ya ceyrek ya yarim ya 300 500 euro para. Ama simdi o cocuk daha Karli oldu😂
1 bilezik getirdiler, onlar karsiliginda 1 bilezik arti benim takicam taki.... Bu isin ucunu tutamiyorum😂

Siz tek çocuk musunuz ?

Dayınızın çocukları bekar ve çalışmıyordur muhtemelen siz evlendiğinizde

C calpol
Bence ilk konu içeriğini düzenleyin
Herkes eksik okuyor ya da eksik anlıyor

Nişanda çeyrek demişsiniz , Düğünde çeyrek anlaşılmış .

Sizin sorunuz ; düğüne bilezik takıcam ama kaç ve taksam uygun olur değil mi ?

Ya da ben mi yanlış anladım

Hayir biz 3 kardesiz
Dayimin cocuklari bekar ve kucuklerdi okuyolardi

Bekar küçük çalışmayan olunca mecbur öyle oluyor
Mesela Onlar da sizin çocuklara takı takar
Sizin 4 çocuk olur hepsine doğum hediyesi getirir.
Erkekse + Sünnet hediyesi takar .

Onun tek çocuğu olur belki hiç olmaz siz ya 1 , ya hiç takmazsınız .

Böyle ihtimaller de var yani . Direk o daha karlı diye düşünmek bence eksik oluyor.

Ayrıca bu düğünlerdeki takı da illa karşılıklı olan , olması gereken birşey değil bence . Çünkü o evlenen çiftlere bir hediyedir. Hediye de karşılıksız olunca güzel ve değerlidir .
Hem de kişi verdiğinde gözü kalarak veriyorsa ondan hiç hayır gelmiyor . Öyle verildikten sonra hiç verilmesin daha iyi .

Yarim altin taktim kardesim jendi durumumu bildigi icin bilrzik takti dedi🥰 Aldigi 1 bileziği bana verdi taktim

Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir 🤗
2 Yarım takmıştım.durumun buna elverdi o zaman.
Yeğenim doğunca da 2 çeyrek ve Park yatağı ve birsürü kıyafet aldım teyze olarak.
O zaman ev kredisi ödüyordum, bu kadar yapabildim.

Ay bu gercekmi ya
Sizde avrupada yasiyorsunuz sanirim
Cok saskinim suan 2 kardesimde arka arkaya evlenecek ikisinede 15grdan bilezik dusunuyorum
Masallah valla sizin kardesiniz olaydim keskem
Şaşıralacak ne varki bunda?
Bir kardeşim yıllar önce evlendi, diğeri geçen sene. Birine ne yaptıysam diğerinede onu yaptım.
Herkes farklı tabii bişey diyemem ama hala dayılar bile bizde 15 grm bilezik takıyorken ben kardeş olarak farkım olmalı.

Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir 🤗
18 gr bilezik taktım
Eşyasına da yardim ettim
Varsa yaparsınız yoksa yoktur olduğu kadar yaparsınız bi tam altın takabilirsiniz mesela

1 gremse altin takmistm.. sanirim 10 ceyrek degerinde.
yani bilezik yuzuk bunlar satarken cok deger kaybedebilir diye dusunmustum.. hem
Kolye ucu olarakta takabilirsin boyle
Birseyi.

Evlenecek kardeşiniz erkek mi kadın mi? Erkek ise örneğin bozdurabileceği bir altın takmayi düşünürüm şahsen. Eğer kızkardeş ise tam tersi hatırası olan bir takı takardım. Ki damat elinden alıp bozdurmasin diye. İnsanların "ben şu kadar gramlik bilezik takarım, şundan aşağı olmaz, şu kadar takmalisin, yok Trabzon burmasi ve 1000 Euro taktım vb." Sözlerine takılmayın. Herkesin maddi gücü aynı değil ve altın fiyatları gerçekten çok pahalı. Üstelik çalışmıyorsunuz, bunu da aileniz bildiği için ayıplamaz sanırım.

Burma Bilezik taktım hem nişanda hem düğünde.

Eskiden herkes rahat bir şekilde takabiliyordu. Bununla kiyaslamamalisiniz. Şuan altın çok pahalı bütçenize göre takinca kimse aaa bilezik bile takmadı demez emin olun. Çeyrek tadabilirsiniz bu ayıp birsey değil.
Sonunda mantıklı bir yorum...

Back
X