kardeşler arası düşmanlık

sevo_79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
139
20
118
İstanbul
Kardeşlerimle aram çok kötü geçimsizlik,birbirini çekememek ne ararsan var,kimseyle görüşmüyorum kafam rahat, benim gibi olan var mı?Bencillikleri beni bitirdi.Allah kardeşinde hayırlısını versin,kendi ailemden nefret ediyorum!:43:

Ne yapabilirsin ki olmayinca olmuyor, kardesinde olsa birine kendini zorla sevdiremiyorsun,
hele karslikli saygi yoksa hic bir iliski dogru bir bicimde yürümüyor.
Eger biri seni oldugun gibi kabullenmiyor sevemiyorsa, agzin ile kus tutsan nafile.
Bu kusu tutmussun ama istedigim kus degil der.
Kendine yapabilecegin en büyük iyilik, kalbinde kin nefret barindirmadan hayatina devam etmek ve
yasamanin her dakikasini yararli isler icin harcamak olur.
Bunlari defalarca düsünmek, üzülmek ancak insanin ömründen calar baskada faydasi olmaz.
Dünyada seveceginiz ve sizi sevecek cok insan var.

Üzüleceğim kadar üzüldüm zaten şu anda ne yazdığımın bile farkında değilim,hepsinden nefret ediyorum başımın üstünde bi ağırlık var gitmiyor,sıkıldım artık beee.... silkelenip atmak istiyorum.

Benim amcam , babamı milyarlarca borca soktu , biz babamın işleri yüzüden hiçbir zaman ne yaz tatile ne kış tatile çıkmadık babam hep işinin başındaydı ama amcam ; ailesini otellere götürür masrafları babamın şirketine yazdırırdı , hafta sonları günü birlik gezerler tozarlar , benzini şirket arabalarına alınmış gibi gösterirdi. Yapardı ederdi diyorum ama yapmış etmiş bizim hiç bişiden haberimiz olmadı , çok sonra öğrendi babam amcamın bu şerefsizliğini ! önce konduramadı abisi diye ama kısa süre sonra herşey döküldü saçıldı ortaya . 10 yıldır konuşmuyoruz ailecek onlarla. Beterin beteri vardır işte...

Tabi amcam dediğim bu adam yüzünden , şirketten para çekip at yarışı oynamaları yüzünden , borçları yüzünden , şirket battı babam iflas etti daha ne olsun ! Annem babama , abin kaç para maaş alıyor diye sorduğunda , babam hep abim o benim soramam ki derdi . Babamda saf , şirket senin , o senin yanında sadece eleman , nasıl böyle yaparsın ki. Kendileri , zulaladıkları paralarımızla ev aldı araba aldı. Bizim ne evimiz var ne arabamız , insan mı bu adam şimdi , kardeşine nasıl yapar bunları !

neden bazı ailelerde çok affedersiniz ama sülükler olur ve çalışanların sırtından otlanırlar?
tabii bunun sorumluları da o sülüklere izin veren çalışanlar oluyor.

Üzüleceğim kadar üzüldüm zaten şu anda ne yazdığımın bile farkında değilim,hepsinden nefret ediyorum başımın üstünde bi ağırlık var gitmiyor,sıkıldım artık beee.... silkelenip atmak istiyorum.

ben de kardeşlerimin birinden nefret ediyorum.önceleri küstüm,aynı o sendeki ağırlık vardı bende de.çünkü millet kötü niyetli olarak hep soruyordu barıştınız mı diye .mahsus incitmek için.yeri geldi eşim yeri geldi eşimin anneannesi bile laf soktu.onları geçtim kendi abim gırgır konusu yaptı.annem babam barış barış başımın etini yedi.

ben de barıştım.asla affetmedim cehennemde cayır cayır yansın.ama barışınca rahatladım çünkü herkesin sesi kesildi.2 ayda bir falan karşı karşıya geliyoruz az bir konuşmayla geçiştiriyoruz.annem samimi olmamıızı istiyor, çok komik:1::1:millet gibi olabilir miyiz biz artık bu kadar temelsizlikle.

yani bu şekilde adını daha az duyuyorum.barışmadan önce hep karşımdakiler onu gündeme getirp durdular.iyi niyetli barışın amaçlı olsa tamam ama amaç "bak sen de kusursuz değilsin senin de eksiğin var,senin de geçinemediğin var" demek.

bence küs olma,bu çok yoruyor insanı .yani çevrende benimki gibi tipler yoksa sorun olmayabilir ama varsa barış ama binde bir görüş merhaba napıyon o olsun.en azından kimse bir şey diyemez.

yaşın kaç kaç kardeşsiniz? merak ettim bu aralar benimde kardeşime canım sıkkın tamamen görüşmeyi kesmek insani olmaz araya mesafe iyi gelir sanırım

Benim de aram bozuk...eşimi beğenmediği için ne düğünüme ne nişanıma ne de söz gecemde bulundu...
Kalbim çok kırık...

aynen benimde aram bozuk,eşler yüzünen off...

İnsan kardeşiyle eşler yüzünden nasıl küser aklım almıyor.

Bu kadar basit mi kardeş olmak,eşleriniz anlaşamıyorsa bu kardeşinizin suçumu?

Nasıl duyarsız ,sevgisiz bir toplum olmuşuz biz böyle.

İnsan kardeşiyle eşler yüzünden nasıl küser aklım almıyor.

Bu kadar basit mi kardeş olmak,eşleriniz anlaşamıyorsa bu kardeşinizin suçumu?

Nasıl duyarsız ,sevgisiz bir toplum olmuşuz biz böyle.

Benim de erkek kardeşim, ablamla 8 yıldır görüşmüyor.
Sebebi eşi yüzünden.

Tüm aile barıştırmaya ugraştık erkek kardeşimi ikna edemedik, hala ikna olmuyor.

Ortada bir şey de yok halbu ki..

Neyse konu sahibi sanırım henüz evli degil ve yaşı da küçük.
Diyecegim, ilerde bu günlerinizi çok arasınız,
kıymetini bilin. :)

Anne ögüdü gibi oldu ama :)

Ablamla eskiden kavgalar ederdik ben saçını çekerdim , ısırırdım
E artık büyüdük sadece arada laf dalaşına giriyoruz o kaaa .
Kardeşiz biz ne kadar kavga etsek de aynı kanı taşıyoruz .
Defterden silme konusu asla olmaz Allahta göstermesin .
Arkadaşmış , sevgiliymiş bunlar gelir geçer ardına bile bakmadan gider .
Ama geriye bir tek "aile" kalır :34:
Aile kavramı çok önemli , umarım kardeşleriniz ile aranız tez zamanda düzelir ..

Merhaba, yaşınız kaç ya da aranızda yaşananlar ne derece bilemiyorum.. Biz beş kardeşiz en küçükleri benim hepsini çok seviyorum , hata yapan olmadı mı bir tane bile olsa her ailede çıkıyor denen cinsten oldu hemde.. Zamanla da olsa aştık ama elhamdülillah...

Ne olursa olsun o senin canından kanından biri , inan çevrende sevdiğin arkadaş akraba görünen birçok kişiden daha çok düşünür sever seni.. Geçmişe sünger çekip can ciğer olmasa da görüşmeye başlayabilirsen zamanla ısınabilirsiniz tekrar.. Milletin de ağzı kapanmış olur, bu gibi konuları malzeme etmeye bayılırlar.. Kendi aileleri dört dörtlükmüş gibi..

Ayrıca küs kalmak dinen de hiç iyi birşey değil..

Valla öyle bazı kardeş düşünceli oluyor diğeri enayi gibi sagiyor onu .

Benim kardeşlerim de çok bencil... Temelimiz de sağlam değil.. 5 kardeşiz küslük yok ama merhaba merhaba o kadar..

Back
X