- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
- Konu Sahibi mavilimonata
-
Abinizin bu huyu olabilir ama hiç hoş bişey değil ben buna cimrilik diyebilirim.. kızkardeşisin sonuçta takı takmak onada düşüyor.sahsen ben olsaydım düğünümde Üstüne düşen görevi yapmadiysa ona abi demek gelmez içimden haa bide annem onu savunmaya hakkı yok asıl annem abimi uyarmalı nasıl kardeşine olan abilik görevini yapmazsın tarzında konusabilirdi... Ama siz ondan para istemişsiniz o vermediyse ve bunu ona söylerseniz eminim ilk cevabı vermek zorundamiyim olacaktır.. size yaptıklarından belli bence çok cimri kendisi
Bir de gemileri yakmadan evvel şundan emin misiniz bilezikler duruyor mu
Malum bir darboğaz yaşanıyor kart borcu kredi borcu vs harcamış olmasın
Hayal kırıklığınızı anlıyorum.Konu para gibi görünsede aslında sizi üzen verdiğiniz değerin karşılığını görememeniz.Bazı insanlar borç verme konusunda böyle davranabiliyor.Siz tepki gösterseniz küsmek gibi tavır almak gibi eminim suçlu olursunuz.İşin içinde para olduğu için bıçak sırtı.Bence hiç tavır yapmayın ne de olsa canınız kanınız silip atamaz insan.Ona göre davranın birgün oda ister mutlaka.
Üzülmeyin belki o evi almanız hayırlı değildi.Her işte bir hayır vardır.
alınmakta,gücenmekte haklısınız bence. ama birşey söylemeyin. tavrınız bundan sonra sizinde el gibi olsun. arkadaş yazmıştı dışarıda, hesap ödenecek ortamlarda buluşmayın, buluşursanız eşiniz kenara çekilsin siz kendi hesabınızı ödeyin geçin. eşinizi asla muhattap etmeyin bir daha. benim kardeşlerimde aramda paranın lafı olmaz ama eşimin ablaları sizin abinizden beter. ne borçlar taktılar, hala ödeyeceğim deyip yılda bir sadaka gibi aldıkları borcun faizi etmeyecek bir tutar yolluyor o da belki. eşimde çok yıpranıyor o yüzden anlıyorum ben sizi.
Bence yinede bukadar keskin düşünmeyin.Nekadar güzel babalık yapmış bir nevi.Para konusu değilde aranızdaki soğuklukla ilgili konuşun bence.Açıkça söyleyin sitem etmeden düşüncelerinizi söylerseniz eminim mantıklı bir diyalog gelişir.Belki farkında bile değil yanlış davrandığının.Ki annenize aramıyor,sormuyor demiş.Erkekler bizim gibi değiller bağlılık konusunda (istisnalar hariç) Konuşarak eritirsiniz buzları.Bakmayın kızsakta üzülsekte aile den kıymetli bişey yok.Kesinlikle öyle. Söz konusu para değil aslında.
O parayı bulabiliriz, zaten eşim memur hangi bankaya gitse veriyorlar ama biz aramızdaki samimiyete güvenmiştik sadece. Benim kırıldığım nokta ne zaman ihtiyacım olsa abimin yanımda olmaması..
Biz anne-baba ayrı büyüdük o yüzden çok düşkündük aslında birbirimize yani ben onu babam yerine koymuştum aslında, eşimin ailesi beni abimden istemişti düşünün artık.. :) Ama kendimi kandırmışım. O yüzden kırıldım çok..
Kötü ve zor günde yanında olur kardeş dediğin bazen maddiyat olur bazen maneviyat hayatlarında bu tür ilişkileri olmayanların sizi anlamalarını beklemeyin bu abiniz dahi olsaSelamlaar, kısa tutmaya çalışacağım umarım sıkılmazsınız okurken.
3 gündür uyku girmiyor gözüme, aslında uzun zamandır içten içe üzülüyordum ama bardak taştı sanırım artık..
Bir abim var, görüşmeyi hiç istemiyorum son 1 senedir.
Çok detaya girmeden yüzeysel olarak bahsedeceğim birkaç konudan;
•Kendisi hiç derdin tasan var mı diye sormaz, arar konuşacağını konuşur kapatır.
•50 liram varsa fazlasını ona pay etmişimdir hep ama imkanı olmasına rağmen düğünümde bir çay bardağı bile almadı, maddiyat değil konu ama “benim abim de şunu yaptı” diye gururlanabileceğim hiçbir şeyi yok, hatta düğünümde pistte bile yoktu çok nişanlısıyla bir köşede el gibi oturdu hep(zaten düğünden hemen sonra ayrıldılar.)
•Birkaç kere borç verdi eşim, 10 gün sonra vericem dediyse 3 ay sonra zar zor geldi.
•Görüşelim der, elini cebine atmaz halbuki abim de memur,eşim de.
Yani kardeşlik yok aramızda anlayacağınız ama annem bunu anlamıyor, “kendini neden abinden uzak tutuyorsun, ne suçu var ki onun” tarzında beni hatalı buluyor hep ama eşimle arası iyi, eşim büyük abi falan der arar eşimi,akıl danışır falan.
En sonunda bardağı taşıran olay dün oldu, biz ev almayı düşünüyorduk eşimle ama seneye anca uyuyordu şartlar. Geçenlerde bir ev bulduk çok uygun fiyatı yani değeri 300se adam 200e bırakıyor öyle söyleyeyim bir daha da bulunacak bir fırsat değil.. Kredi çekeceğiz ama mevcutta kredimiz var araba,bilezikler satılınca biraz eksiğimiz kalıyor sadece.
Eşim de abimi aramış, abimin 4 bileziği vardı tek yatırımım sadece evlenirken satarım diyordu ama şuan sevgilisi bile yok yani bileziklere ihtiyacı yok.
Eşim durumu izah edip eylülde geri vermek şartıyla borç istemiş(eylülde satılan bir tarladan yüklü paramız gelecek ama şuan bulduğumuz evin sitesinde mümkün değil bulamayız bu fiyata) Abim de kem küm etmiş.
O kadar üzüldüm ki.. O ne zaman borç istese biz hep verdik,şimdiye kadar ne zaman çıksak eşim elini cebine attırmadı bu ev güzel bir fırsattı bizim için..
Ben tavır alsam abartmış mı olurum? İki çift laf etmelimiyim zamanı gelince? Yoksa normal mi bu durum?
Abiniz elini cebine atmıyorsa bu sizin sorununuz.Nedenmi 1 yapmaz 2 yapmaz 3. De bende görüşmem.Her zaman fırsat tanıtım.2.si abım bır bardak bıle almadı demışsınız.Belkıde huyu bu abınızın.Siz cok verıcıdırsınız karsıdakı bunu gormez.Ben mesela boyle ınsanlardan hop kacarım.Cunku insan karsılık gordukce mutlu olur.Yanlış anlamayın her sey karsılıklımı dıyenler olucaktır.Ben saygı sevgı konusunda karsılık beklerım.Bıde adam dısınden artırmıs 4 bılezık.Ihtıyacıda yok dıosunuz.Kımın neye ıhtıyacı oldugunu sız bılemezsınız kı.Su an bıle ıhtıyac aramaya kalksak hepımızde kac tane ıhtıyac cıkar.Bıde gercekten borc vermek zorunda deıl abınız.Bence tavır almanız borc vermedı dıye bu konuyu gundeme getırmenız yanlıs olur.Insanlar ınsanlara borc vermek zorunda deıl.Selamlaar, kısa tutmaya çalışacağım umarım sıkılmazsınız okurken.
3 gündür uyku girmiyor gözüme, aslında uzun zamandır içten içe üzülüyordum ama bardak taştı sanırım artık..
•Kendisi hiç derdin tasan var mı diye sormaz, arar konuşacağını konuşur kapatır.
•50 liram varsa fazlasını ona pay etmişimdir hep ama imkanı olmasına rağmen düğünümde bir çay bardağı bile almadı, maddiyat değil konu ama “benim abim de şunu yaptı” diye gururlanabileceğim hiçbir şeyi yok, hatta düğünümde pistte bile yoktu çok nişanlısıyla bir köşede el gibi oturdu hep(zaten düğünden hemen sonra ayrıldılar.)
•Birkaç kere borç verdi eşim, 10 gün sonra vericem dediyse 3 ay sonra zar zor geldi.
Yani kardeşlik yok aramızda anlayacağınız ama annem bunu anlamıyor, “kendini neden abinden uzak tutuyorsun, ne suçu var ki onun” tarzında beni hatalı buluyor hep ama eşimle arası iyi, eşim büyük abi falan der arar eşimi,akıl danışır falan.
En sonunda bardağı taşıran olay dün oldu, biz ev almayı düşünüyorduk eşimle ama seneye anca uyuyordu şartlar. Geçenlerde bir ev bulduk çok uygun fiyatı yani değeri 300se adam 200e bırakıyor öyle söyleyeyim bir daha da bulunacak bir fırsat değil.. Kredi çekeceğiz ama mevcutta kredimiz var araba,bilezikler satılınca biraz eksiğimiz kalıyor sadece.
Eşim de abimi aramış, abimin 4 bileziği vardı tek yatırımım sadece evlenirken satarım diyordu ama şuan sevgilisi bile yok yani bileziklere ihtiyacı yok.
Eşim durumu izah edip eylülde geri vermek şartıyla borç istemiş(eylülde satılan bir tarladan yüklü paramız gelecek ama şuan bulduğumuz evin sitesinde mümkün değil bulamayız bu fiyata) Abim de kem küm etmiş.
O kadar üzüldüm ki.. O ne zaman borç istese biz hep verdik,şimdiye kadar ne zaman çıksak eşim elini cebine attırmadı bu ev güzel bir fırsattı bizim için..
Ben tavır alsam abartmış mı olurum? İki çift laf etmelimiyim zamanı gelince? Yoksa normal mi bu durum?
O küçük bir miktar için ihtiyaç kredisi çekmeyi deneyin bence başka krediler olsada veriyorlar.Arabamızı ve altınlarımızı satıyoruz zaten küçük bir miktar kalıyor sadece.
Siz huyu olan öyle diye kendinizi kullandırır mısınız?
Sizin her defasında koştuğunuz, size bir kere yardım edebilecekken etmediğinde kırılmazmısınız?
Ben de hoşlanmam borçtan ama ona birçok kere verdik ve güzel de bir fırsat yakalamıştık o yüzden istedik, dediğiniz gibi keşke istemeseymişiz.
Erkekler oyle dusunur abartmaya gerek yok bence borcta cani isterse verir istemezse vermez sen yaptin diye ondanda beklemen sacma yani yapiyosaniz iyilik karsiliksiz yapin adi ustunde kardes dimi.. benim erkek kardesim var herseyini paylaşır danisir arar sorar ama bi evlense neden degisti demem illaki ister istemez ilgisi azalir sizinki bekarmis ama sonucta erkek iste bugun degisse bekarken daha dun boyleydin smdi niye boyle oldun denmez adama kisacasi kardes kardese yaptigini sorgulayip tartacaksa hic yapmasin bana versede olur vermesede olur kardesim sonctaSelamlaar, kısa tutmaya çalışacağım umarım sıkılmazsınız okurken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?