Kardeşlik böyle mi olur?

Ben her zaman sahislara borclu olmaktansa bankaya borclu olmayi tercih ederim.Madem kalan az bir meblag nakit avanslarla bile cozulebilir.

Üzmeyin boşuna kendinizi ,benimde 1 yaş küçük erkek kardeşim var aynen böyle hep bizden alır kendisi 1 kuruş destek olmaz ,
Annem babamda anladığı için mesafeliyiz birbirimize hiç para pul muhabbeti yapmayız yeni bişi alsak saklarız .
Sizde mesafe koyun ,mesafe candır...

Kardeşlik bu değil, bu resmen kaleşlik.
Şiddete karşıyım ama şu anda Cüneyt Arkın misali yıkıl pislik deyip kardeşinize bir tokat aşkedesim geldi.
Embesil.net
Bu yaptığını bir kenara yazın ve bu satten sonra maddi ilişkilrinize son verin.
Annenize de bu yaptığını söyleyin. Bir daha size abinden uzaklaştın filan demesin.

huyunu suyunu biliyorsunuz. niye şaşırıyorsunuz ki? isterken karşılaşacağınız şey belliymiş zaten.

Hiç şaşırmadım neden. Çünkü ailede bazı erkek çocukların bencilliği yüzünden kardeşler birbirinden uzaklaşıyorlar.

Tam tersini düşünelim. Aynı evi abi bak bu ev şu fiyata al sana para verelim sen al desen kaçırmaz.

Sonuç sizin parada geriye alana kadar pul olur.

Kardeş diye bir şey yok . Hele de işin içine maddiyat girince mecburen kan bağı ile bağlı kalırsın.

Bu yazdıklarımdan kimse üzerine alınmasın kimsenin kardeşliğini sorgulamak hadime değil .

Ama ben birebir yaşadıklarım adına düşündüklerimi yazıyorum.

Saygılar.

malesef kan bağı başka birşey can bağı başka
lütfen hiç üzülmeyin onu da öyle kabul edin, Allah acılarını göstermesin
ama mesafenizi koyun, uzak olsunlar, bayramdan bayrama merhaba yeterli
abilik yapmayacaksa gölge de etmesin lütfen. sizde evi kaçırmadan bir an önce alın, borç ödenir sağlık sıhhat huzur olsun yeter ki

Eşim tek çocuk olduğu için ailesi sağ olsunlar ellerindeki her şeyi verdiler, gelecek olan yüklü paramız var ama yaz sonunda abim de biliyor parası kalmaz asla biliyor o da halbuki. Kesinlikle ona yardımcı olmayacağım bir daha. Anneme de söyleyeceğim ama beni anlayacağını sanmıyorum artık umrumda da değil açıkcası. Teşekkür ederim beni anladığınız için

bundan sonra sizde ona vermeyin
anneniz abinizle olan ilişkinize kaşrışırsa da EVLAT AYIRIMI YAPMA diye uyarın

Ben de bekar olsaydım hiç önemli olmazdı inanın ama eşime karşı beni mahcup etmesi çok kırıyor. İfşa olmamak adına yazamadığım bir çok şey var ancak insan elin evine giderken bir şişe kola alıp gidiyor, sizin görüşünüz saygı duyarım

Parası ile nasıl yatırım yapacağını eşime sordu 2-3 hafta önce, konuşurken de bütün borçlarını sıfırladığını ve bu altınları ileride evlenirsem kullanırım demiş. Biz de o yüzden istedik. Abi bana lazım kusura bakma dese alınmazdık zaten

Abi demek maddiyat anında yardım etmelidir değil.
Evlisiniz, eşiniz var tek değilsiniz. Yardım etmek zorunda değil.
Yardım ederse iyi mi olur, çok iyi çok da güzel olur ama zorunda değil.
Bence bakış açınızı değiştirirseniz üzülmezsiniz. O da öyle diyip kapatın bence konuyu.
Ama siz de dediğini zyardımları yani beraber çıktınız mı bilmem ne onun için ödemeyi kesin bence.

O nişanlandığında ben evli değildim daha eşim başka şehirden koştu geldi. Hediyesini verdi, arkadaşlarının şoförlüğünü yaptı abim de benim düğünümde oturdu:) Hatta gelinin abisi diye müzisyen anons ettiğinde abim ortalarda yoktu 2-3 kere çağırdık:)

Ben kardeşlik kavramını farklı oturtmuşum kafamda o yüzden kırıldım. Çünkü onun her şeyinde yanında olmuştum, dediğiniz gibi bakış açımı değiştirdim şu olaydan sonra. ben de onun gibi davranacağım artık

huyunu suyunu biliyorsunuz. niye şaşırıyorsunuz ki? isterken karşılaşacağınız şey belliymiş zaten.
Huyunun böyle olduğunu kabullenememiştim hiç, yoksa asla istemezdik. Her şeyi düşününce oturttum. Her lafında “biz aileyiz,birbirimize koşacağız” minvalinde şeyler söylediği için istemiştik yoksa huyunun böyle olduğunu kabullenebilseydim asla istemezdik, evi almayalım ama ona muhtaç olmayalım derdim.

Amin, herkes yerinde sağ olsun artık.
Kartlardan çekip alacağız inşallah, çok sağ olun:)

Seni anlıyorum. Benim abim yok ama ablam var ve hayatım boyunca hep yanımdaydı ve hala da yanımda.
Öyle olmasını istersin çok iyi anlıyorum ama isnanları isteğimize göre değiştiremiyoruz ne yazık ki(((

Maddi konular kardeşler arasına girmemeli bence. Tavır almanıza gerek yok o borç isteyince de siz borç vermezsiniz olur biter. Maddi konularda mesafe koyarsınız. Etle tırnaksınız sonuçta kopacak haliniz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…