- 19 Ekim 2018
- 166
- 184
- 103
- Konu Sahibi mavilimonata
-
Ben her zaman sahislara borclu olmaktansa bankaya borclu olmayi tercih ederim.Madem kalan az bir meblag nakit avanslarla bile cozulebilir.Selamlaar, kısa tutmaya çalışacağım umarım sıkılmazsınız okurken.
3 gündür uyku girmiyor gözüme, aslında uzun zamandır içten içe üzülüyordum ama bardak taştı sanırım artık..
Bir abim var, görüşmeyi hiç istemiyorum son 1 senedir.
Çok detaya girmeden yüzeysel olarak bahsedeceğim birkaç konudan;
•Kendisi hiç derdin tasan var mı diye sormaz, arar konuşacağını konuşur kapatır.
•50 liram varsa fazlasını ona pay etmişimdir hep ama imkanı olmasına rağmen düğünümde bir çay bardağı bile almadı, maddiyat değil konu ama “benim abim de şunu yaptı” diye gururlanabileceğim hiçbir şeyi yok, hatta düğünümde pistte bile yoktu çok nişanlısıyla bir köşede el gibi oturdu hep(zaten düğünden hemen sonra ayrıldılar.)
•Birkaç kere borç verdi eşim, 10 gün sonra vericem dediyse 3 ay sonra zar zor geldi.
•Görüşelim der, elini cebine atmaz halbuki abim de memur,eşim de.
Yani kardeşlik yok aramızda anlayacağınız ama annem bunu anlamıyor, “kendini neden abinden uzak tutuyorsun, ne suçu var ki onun” tarzında beni hatalı buluyor hep ama eşimle arası iyi, eşim büyük abi falan der arar eşimi,akıl danışır falan.
En sonunda bardağı taşıran olay dün oldu, biz ev almayı düşünüyorduk eşimle ama seneye anca uyuyordu şartlar. Geçenlerde bir ev bulduk çok uygun fiyatı yani değeri 300se adam 200e bırakıyor öyle söyleyeyim bir daha da bulunacak bir fırsat değil.. Kredi çekeceğiz ama mevcutta kredimiz var araba,bilezikler satılınca biraz eksiğimiz kalıyor sadece.
Eşim de abimi aramış, abimin 4 bileziği vardı tek yatırımım sadece evlenirken satarım diyordu ama şuan sevgilisi bile yok yani bileziklere ihtiyacı yok.
Eşim durumu izah edip eylülde geri vermek şartıyla borç istemiş(eylülde satılan bir tarladan yüklü paramız gelecek ama şuan bulduğumuz evin sitesinde mümkün değil bulamayız bu fiyata) Abim de kem küm etmiş.
O kadar üzüldüm ki.. O ne zaman borç istese biz hep verdik,şimdiye kadar ne zaman çıksak eşim elini cebine attırmadı bu ev güzel bir fırsattı bizim için..
Ben tavır alsam abartmış mı olurum? İki çift laf etmelimiyim zamanı gelince? Yoksa normal mi bu durum?
O küçük bir miktar için ihtiyaç kredisi çekmeyi deneyin bence başka krediler olsada veriyorlar.
Abiniz vermediyse aileniz yada eşinizin ailesi vs bu parayı tamamlayacak başka bir kimse yok mu. Bu devirde böyle fırsatta bir yer bulduysanız kaçırmayın.
Abinizin yaptığı çok ayıp bir daha kesinlikle elinizi cebinize atmayın. dört bilezikle de evlenilmez yine sizin kapınızı çalacaktır. Geri çevirmeyi bilin yoksa kullanılan siz olursunuz. Annenize de açık açık söyleyin böyle yaptı ben bunu kabullenemiyorum zorlama beni diye
bundan sonra sizde ona vermeyinArabamızı ve altınlarımızı satıyoruz zaten küçük bir miktar kalıyor sadece.
Siz huyu olan öyle diye kendinizi kullandırır mısınız?
Sizin her defasında koştuğunuz, size bir kere yardım edebilecekken etmediğinde kırılmazmısınız?
Ben de hoşlanmam borçtan ama ona birçok kere verdik ve güzel de bir fırsat yakalamıştık o yüzden istedik, dediğiniz gibi keşke istemeseymişiz.
Şimdiye kadar nezaman dışarı çıksak eşim elini cebine attırmadı !! Kardeşinize bu lafı etmeniz ne kadar normalse onun da size borç vermemesi okadar normal. Kardeşsiniz netice itibariyle birbirinize benziyorsunuz .
Kardesim cok erken yaşta çalışmaya başladı hiç aklıma hmm bu sefer de o elini cebine atsın. Ya da düğünümde napti ne etti hiç aklıma gelmedi. Kardeşlik çok farklı bişiy ya değeri bence maddiyatla ya da verdiklerinizin birebir karşılığını bulamamayla ölçülemez. Ayrıca bekar adam paraya ihtiyacı olmaz kafası da çok doğru değil. Belki o altınlar için kendisi farklı bir şey düşünüyordu.
Ben her zaman sahislara borclu olmaktansa bankaya borclu olmayi tercih ederim.Madem kalan az bir meblag nakit avanslarla bile cozulebilir.
Hiç şaşırmadım neden. Çünkü ailede bazı erkek çocukların bencilliği yüzünden kardeşler birbirinden uzaklaşıyorlar.
Tam tersini düşünelim. Aynı evi abi bak bu ev şu fiyata al sana para verelim sen al desen kaçırmaz.
Sonuç sizin parada geriye alana kadar pul olur.
Kardeş diye bir şey yok . Hele de işin içine maddiyat girince mecburen kan bağı ile bağlı kalırsın.
Bu yazdıklarımdan kimse üzerine alınmasın kimsenin kardeşliğini sorgulamak hadime değil .
Ama ben birebir yaşadıklarım adına düşündüklerimi yazıyorum.
Saygılar.
Abi demek maddiyat anında yardım etmelidir değil.
Evlisiniz, eşiniz var tek değilsiniz. Yardım etmek zorunda değil.
Yardım ederse iyi mi olur, çok iyi çok da güzel olur ama zorunda değil.
Bence bakış açınızı değiştirirseniz üzülmezsiniz. O da öyle diyip kapatın bence konuyu.
Ama siz de dediğini zyardımları yani beraber çıktınız mı bilmem ne onun için ödemeyi kesin bence.
Huyunun böyle olduğunu kabullenememiştim hiç, yoksa asla istemezdik. Her şeyi düşününce oturttum. Her lafında “biz aileyiz,birbirimize koşacağız” minvalinde şeyler söylediği için istemiştik yoksa huyunun böyle olduğunu kabullenebilseydim asla istemezdik, evi almayalım ama ona muhtaç olmayalım derdim.huyunu suyunu biliyorsunuz. niye şaşırıyorsunuz ki? isterken karşılaşacağınız şey belliymiş zaten.
malesef kan bağı başka birşey can bağı başka
lütfen hiç üzülmeyin onu da öyle kabul edin, Allah acılarını göstermesin
ama mesafenizi koyun, uzak olsunlar, bayramdan bayrama merhaba yeterli
abilik yapmayacaksa gölge de etmesin lütfen. sizde evi kaçırmadan bir an önce alın, borç ödenir sağlık sıhhat huzur olsun yeter ki
Ben kardeşlik kavramını farklı oturtmuşum kafamda o yüzden kırıldım. Çünkü onun her şeyinde yanında olmuştum, dediğiniz gibi bakış açımı değiştirdim şu olaydan sonra. ben de onun gibi davranacağım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?