Kardeşşş

Mdnacrayz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.337
380
53
28
Bıktım artık bu çocuğun her şeyi yaptığı halde annemin birşey olmaz demesinden neymiş o da kötü şeyler yaşıyormuş sabah 7 de uyudum sabah 10.40 da kapıyı öyle bir açtıki Allah Allah diye yataktan sıçradım çocuk dediğim 10 yaşında acil birşey de yok odada kekler vardı onu alıcakmış ben uyanınca alsa olmuyor ben bu çocuğu dövsem olmuyor sevsem olmuyor bi anası var zaten ağzıma ed... aferim oğlum diyor bana da ne var bunda olgun olsa elin ablaları gibi diyip duruyor ben napıcam ya bıktım bu çocuktan bıktımmmm küfür ediyor canı istediğinde herşeyi yapıyor ve bana sadece susmak kalıyor ama katlanamıyorum annemin zembille inmiş oğluna aman birşey denmesin napiyim ne olur bi fikir verin ben para kazanıyorken işte olduğum zamanlarda annem kardeşime de oğlum ablana öyle laf denmez diyodu şimdiler de çalışmıyorum ve çocuğu istediğini yapıp istediğini söylemekte serbest annem de nefret ediyorum artık bu denli tek taraflı olup sen ablasın diye herşeyi bana yüklüyor bıktımm ya

Abla - kardeş olarak aranızda belli bir sevgi bağı kadar saygı bağı da olmalı. Bir başkasının odasına, kapısını çalmadan girilmemesi gerektiğini, uyuyan bir insanın (saat kaç olursa olsun), keyfince rahatsız edilerek uyandırılamayacağını, Tarzan gibi sallanıp hoplanarak odalara dalınmaması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor. Nasıl alışırsa öyle gider.

Annenizle oturun konuşun diyeceğim ama anneniz de bir tuhaf.
Kardeşinizle konuşun olmazsa, "Ablacığım bak böyle böyle yapalım, bu doğru bir davranış olmaz, ben sana böyle yapsam senin de hoşuna gitmez değil mi" filan diye. 10 yaşında bir çocuğun, aile bireylerine saygıyı ve ortak yaşam alanlarında nasıl davranması gerektiğini bilmesi gerek, böyle saldım çayıra olmaz..

kusura bakma ama annen gibi konuşacağım..
10 yaşında çocuk bu yahu, sen ablasın, al karşına konuş, herşeyden önemlisi kardeşini sev..
10 yaşındaki çocuk küfür ediyorsa annesi, babası , ablası olarak sizlerde suçlusunuz..
okuldanmı öğreniyo, sokaktamı öğreniyo, kimden duyupta öğreniyo ??

Ablasın sen yahu.. benimde kardeşlerim var ve babamda kardeşlerimi çok şımartır ama onlar ayrı ayrı bana anneme ve abime nasıl davranması gerektiğini bilir. Sever sayarlar beni. Biri şımartıyor diye tepeme çıkmazlar. daha doğdukları andan itibaren her zaman onlar için fedakarlık yaptım hiçbir zaman elim boş gitmedim yanlarına ve iki kardeşiminde yaşı daha 10 bile değilken nasıl davranmaları gerektiğini biliyorlar. Biraz abla kardeş ilişkisi kurmayı denesen sevsen ve bunu ona hissettirsen mesela. ayrıca çocuk 10.40 ta ayaktaysa ablam 7 de uyudu sessiz olmam lazım diye düşünemez sessiz olmazda.

Çocuk bu yapar diyenlerden değilim.Yapar ama kötü davranışları engellemek ebeveynlerin elinde,size de rol düşüyor eğitimde.
Çocuk dediğin çok da iyi anlıyor söylenenleri.Konuşun,tekrarı olmaması gerektiğini.

"Aman bu cocuk daha 10 yasinda" tarzi soylemlere karsiyim. Insan tam da bu yaslarda sekillenir. Sen kapini kilitle kulagina da pamuk tika oyle yat. Tekrar ise gir. Cikabilirsen ayri eve cik.

Bir de annen sevgili oglusunu bu kadar simartmanin ceremesini o cocuk buyudugunde cekecek. Tecrube...

On yasinda çocuk bu gayet normal. Ama sen bunlari düşünüp yazabiliyorsan ya hic ablalik yok kalbinde ya da sen de on bir yasinda falansin.

O cocuktur evet yapar kirar doker dusunemez bilemez anlayamaz fakatttt bunlari ona öğretecek uyaracak ebeveyni ben hikayenizde göremedim. Sorun kardesinizde degil yani...

10.40 da kek almaya girmesi absurd bi olay degil ama belli sen birikmissin artik.Cunku annen tepenize cikartmis.Odanin kapisini kitle yanlis bir sey yaptiginda uyar ,annenlede konus ilerde bu cocuktan cok cekecegini anlat.Sinirle konusma guzellikle anlat.Aileler cocuklari cok simartiyor sonra da topluma bela oluyor

Konunun içinde çocuk ve dövme kelimeleri birlikte geçince deli oluyorum. Ne demek dövsem olmuyo sevsem olmuyo.
Bi kere dövmeyeceksiniz bu sizin, annenizin, babanızın yada bu dünyadaki herhangi birinin haddi değil.
Çocuktan güzel bişey bekliyosanız güzel şeyler vereceksiniz. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye boşuna dememişler.
Hem o çocuk küfür öğrenirken siz nerdeydiniz 1kere yanınızda etti bu onun hatası ama 2,3,4,5... diye gidiyosa bu sizin hatanız

Çünkü sen ablasın ergen tiplerinde kardeşini mi kıskanıyor sun anne olunca anlarsın küçük daha 10 yasında azarlayıp bağırıcağına al karşına anlat küfür etmenin yalnış olduğunu al kardeşini vakit geçir o zaman size inat olmaz

Calismiosan sabah 7 de neden uyudun
Sende kucuksun anlasilan yoksa 10 yasindaki cocugu kıskanmazdın annenden
Olur bole seyler annemden nefret ediyorum demen cok yanlis ilerde anlarsin kardes anne ne kadar onemli
Biraz yaramazsa ne olucak bu kadar nefret duyulmaz

Yahu ne kıskanması ayrıca dövsem sevsem diyerek mecazda bulundum benim de artık birike birike bu hale gelmişim küfür diyosunuz da ben çocuğa denmez saygısızlık yapma dediğimde annesi sen ona karışamazsın o daha küçük diyorsa ve bu çocuk artık ben ne dersem o olur diyip oturma odasındaki koltuğa bile beş dakka oturmama izin vermiyorsa annemde gökten zembille inmiş oğluna aman birşey olmaz diye diye bu hale getiriyorlar insanı ahır mı bu ya yataktan sıçratacak kadar sesli açsın ayrıca ben ne zaman annemle konuşmaya çalışsam o çocuk neler yaşıyor senin haberin varmı diye bi konuya giriyor beni susturuyor benim yaptığım ablalığı belki kimse yapmıyodur ya ben bu çocuğa kıyamadığım sevdiğim için ayakkabısına sadece 300 tl para ödemişim hadi maddi masrafları da geçtim okuldan alırım deli gibi eğlenir yer içer herşeyi yaparız ama konu saygısızlık oldumu helede bu denli oldumu olmuyor olgunluk diyorsunuz ya o çocuk her lafı ederken onu bunu yaparken annem de ağzını açıp ablana öyle denmez dese başım üstüne kadın daha bana bağırıyor deli gibi

Bence kızmanız gereken çocuk değil annesi(kardeş ve anne kelimelerini kullanmadım, aranızda pek o bağları göremediğim için)

Annen 10 sene sonra onu dovmeye baslayinca demesin bu cocuk neden boyle diye. Yada sokaklardan toplayamazsa kimseye suc bulmasin. Nefret ediyorum bazi kadinlarin pipi sevdasindan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…