• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kareleri vb. şeyleri saymak ..

Buna benzer takıntılar bende de vardı tek çözüm o şeyleri acı çeksen de kendini yesen de saymıcan hesaplama yapmıcan sonra zaten umursamıyorsun ama bu süreç öyle hemen olup bitmiyor

Gittigim bir psikiyatristin beni tanimak adina sordugu sorulardan biriyddi.boyle takintilarim varmi diye?bende araba plakalarini ezberlerdim.trafikte bile gozleerim hep plakalarda olurdu.cok yorulurdum ve nefret edeerdim huyumdan.cok sukur gecti.

Eşimde var çift takıntısı, televizyonun sesi çiftte duracak, yanlışlıkla çarptıysam ona tekrar çarpmalıyım, öptüysem tekrar, dolaptan çikolata getirdiyse mümkün oldukça 2 tane yemeye üstelik bana da yedirmeye çalışır, en olmadı 2 ye böler 2 tane yaparız. Plakalardaki rakamlar tek ise toplar çıkarır çift elde eder. Aklıma bunlar geldi. Yapmadığında kötü bir şey olacak hissi geliyormuş. İşin özü adam bildiğin obsesif :1: Kendi adıma çok şeker buluyorum hareketlerini, hele bazen insanlara açıklaması gerektiğinde:1:( Geçen gün bir yerde elimizdeki kağıt üzerine bir çizgi attı adamın biri, eşim 2.yi rica etti:52:) ama eşim sürekli aklının çalışmasından, bir şeyler düşünmesinden rahatsız.Eğer çok rahatsızsanız bir psikiyatr yardımcı olacaktır.

Sanirim herkesin bi takintisi var bendede eskiden fayans cizgilerine basmama takintisi vardi birde disari viktigim zaman tabelalari okuma takintim vardi simdi uok şükür tek çözüm saymayacaksin vaska birşeyi düşünüp onu kafandan cikaracaksin tamamen psikolojik bir durum altinda yatan birsey vardir muhakkak en onemlidi de yanlizlik olabilir...

Ne zamandir var bu takintim ama ilk defa simdi soyledim anneme oda norolojiye gidelim dedi
Ister sende bi git bu kadar asiri oluyosa :)

Merak ettim simdi diziyi :)))
Iyi siz Allah tan bu kadar ilerlemeden kurtulmussunuz
Norolojiye mi gitmem daha iyi olur yoksa psikiyatristemi acaba ?

Psikolog ya da psikiyatrist ben ilaç kullanmadım ama psikiyatriste giderseniz kesin ilaç verir.Tabi ilaç kullanmanız da gerekiyor olabilir önceliği psikoloğa verirdim ben olsam ilaç gerekirse söyler çünkü zaten psikiyatriste de bir gidin diye

merhaba arkadaşlar benim kendimi bildim bileli bi takıntım var mesela pencerenin karelerini dolabın kaç çekmecesi var hep sayıyorum
televizyondaki ve odadaki insanları sayıyorum hep çift rakam olsun diye bi kişi daha ekliyorum falan bunları yaparken o kadar çok kafam agrıyo ki ama durduramıyorum kendimi
odadaki insanları sayıyorum örneğin 11 kişi var diyelim 4-3-4 diye gruplandırıyorum ama illa ki tek rakam ortada olacak
uyuyacağım zamanda odada kaç tane kare bişey varsa sayıyorum yani ezbere sayıyorum bide ezberledim 28 tane kare var o derece :26:
bide mesela kareler sağ taraftaysa sağ dişimi bastırıyorum soldaysa sol dişimi bastırıyorum sonradan dişerimde ağrımaya başlıyo
kafayı yicem yakında sizdede böyle birşey var mı yada nasıl bırakabilirim çünkü artık fazlasıyla kafamı ağrıtıyor :50:

Bunu okuyunca kendi halim aklıma geldi bende takıntılıydım ama karelere kişi sayısına değil :1: benim takıntım üstümüzdeki kıyafetlerle birlikte oturunca buruşur ya özellikle etek ve elbiseler hani buruştuktan sonraki o tırtıklı kumaştaki doku beni çok mutlu ederdi eskiden annemi çileden çıkarmıştım kadın otururdu kalkacak mutfağa ya diğer oda ya peşinden koşardım kırışmış olan eteğin kumaşına dokunmak için :52: sonra kendi kendine geçti bu anlattığım rahat bir 5 yıl olmuştur :1:

Normal takıntılar bunlar bence.
Benim de var.
Bir ara konuşmaları yani cümleleri harf harf sayarak, çiftlemeye çalışıyordum, tek kalınca noktalama
işareti ile tamamlama gibi bir saçmalığa gidiyordum:1::1:
Sonra da deli miyim neyim diye gülüyordum senin başlığı görünce hatırladım.
Çoktandır yapmıyorum iyi bari :1:

Teşekkürler yorumlarınız için ne kadar çok varmış yaa :1:

Bunu okuyunca kendi halim aklıma geldi bende takıntılıydım ama karelere kişi sayısına değil :1: benim takıntım üstümüzdeki kıyafetlerle birlikte oturunca buruşur ya özellikle etek ve elbiseler hani buruştuktan sonraki o tırtıklı kumaştaki doku beni çok mutlu ederdi eskiden annemi çileden çıkarmıştım kadın otururdu kalkacak mutfağa ya diğer oda ya peşinden koşardım kırışmış olan eteğin kumaşına dokunmak için :52: sonra kendi kendine geçti bu anlattığım rahat bir 5 yıl olmuştur :1:

Allah ımmmm :9::9: Çok güldürdünüz beni ya Allah ta sizi güldürsün
Ne kadar zor bi durum ama :50:
Bugün saymaya başladkça hemen aklıma geldi saymayı bıraktım aklıma geldikçe durdurdum kendimi
yavaş yavaş geçer İnşallah bugün az da başarabildim :51:

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikolog ya da psikiyatrist ben ilaç kullanmadım ama psikiyatriste giderseniz kesin ilaç verir.Tabi ilaç kullanmanız da gerekiyor olabilir önceliği psikoloğa verirdim ben olsam ilaç gerekirse söyler çünkü zaten psikiyatriste de bir gidin diye

anlattğınız şeyler obsesif kompulsif bozukluk belirtileri.tedavi olunmazsa ileri boyutlara ulaşabiliyormuş.. o yüzden kısa sürede psikiyatriste gitmenizi öneririm :31:

Sanirim herkesin bi takintisi var bendede eskiden fayans cizgilerine basmama takintisi vardi birde disari viktigim zaman tabelalari okuma takintim vardi simdi uok şükür tek çözüm saymayacaksin vaska birşeyi düşünüp onu kafandan cikaracaksin tamamen psikolojik bir durum altinda yatan birsey vardir muhakkak en onemlidi de yanlizlik olabilir...

Eşimde var çift takıntısı, televizyonun sesi çiftte duracak, yanlışlıkla çarptıysam ona tekrar çarpmalıyım, öptüysem tekrar, dolaptan çikolata getirdiyse mümkün oldukça 2 tane yemeye üstelik bana da yedirmeye çalışır, en olmadı 2 ye böler 2 tane yaparız. Plakalardaki rakamlar tek ise toplar çıkarır çift elde eder. Aklıma bunlar geldi. Yapmadığında kötü bir şey olacak hissi geliyormuş. İşin özü adam bildiğin obsesif :1: Kendi adıma çok şeker buluyorum hareketlerini, hele bazen insanlara açıklaması gerektiğinde:1:( Geçen gün bir yerde elimizdeki kağıt üzerine bir çizgi attı adamın biri, eşim 2.yi rica etti:52:) ama eşim sürekli aklının çalışmasından, bir şeyler düşünmesinden rahatsız.Eğer çok rahatsızsanız bir psikiyatr yardımcı olacaktır.

Doktora gitmekten şu an için vazgeçtim çünkü hap kullanmak istemiyorum bugün saymamaya çalıştım :)
Eğer kendim başaramazsam giderim diye düşündüm
ve ben sürekli evdeyim o yüzden de iyice kafayı takmış olabilirim çünkü bugün biraz dışarı çıktım hiç aklıma gelmedi insanları falan saymak
Kafa dağıtmak gerekiyor :)

Oyy eski gunlerimi hatirladim:))
Hala sayarim da eskisi kadar değil.
Ozellikle cicek yapraklarini saymak cok fenaydi.
hayir gözüm de gormuyor adam gibi, kisa kisa yaprak sayiyordum.
bir de sanki hizlica sayiverirsem kendime bile caktirmayacakmisim gibi gelirdi.
arabalari sayardim, merdiven basamaklarini, kaldirim taslarini...yolda giderken yanimdan gecen aracin aklimda belirledigim hayali bitis cizgisine kac saniyede varacagini, ışık yandiginda bekleyen arac sayisini...of say babam say.sonra gozlerim gittikce bozuldu istesem de sayamaz oldum.kendime telkin vere vere çözdüm meseleyi cok şükür.
Darisi diger uğraşanlara.

Amin :) ne kadar kötü demi bende saydığım kişilerin sayısını bildiğim halde 10-15 kere sayarım :D

bende herzaman olmamak kaydıyla bir şekilin çizgilerini sayıyorum veya yazının mesela show tv nin showu diyelim kendim yazıyormuş gibi her çizgide sayıyorum ve genelde napıp edip 5 10 15 gibi sayıları tutturuyorum bilmiyorum anlatabildim mi herzaman yapmıyorum ama bunu heralde stresli olduğum zamanlar da yapıyorum :27: dudak çevresini çizgisini kaşların çizgisini ama hep 10 çıkarıyorum :25:

:1::1::1: Bende ya çift rakam çıkartırım yada 10, 15, 20 gibi rakamlar çıkartırım ama asla 13 , 17 , 19 sayısı falan olmıcak :1:

bende de var sürekli sayıyorum, gözlerimle şekilleri tekrar çiziyorum. Bende çift sayılara aşırı takıntılıyım yediğim içtiğim çift sayılı olacak 3 tane zeytin yiyip bırakmam illa 4 olacak 2 - 4- 6 diye gidiyor böyle

bende cocukken süreki istiklal marsını içimden okurdum bıterdı tekrar baslardım bıterdı tekrar başlardım:1:

inanmiyoruuum yalnizim saniyodum ama yanlis anlamayin yalniz olmadigima sevindim..
delirmemek isten degiil of..

bende dokeyim.icimi..
herseyi sag elimle elleme takintim var..
herseyi 7 kez yapma,ellerimi 7 kez yikama takintim var..
tv de kanal degistirerken kotu soz soylerlerse basima gelecekmis gibi takintim var..
yemek,bulashik falan yikarken aklima kotu sey getirirsem sanki o yemekten yiyince basima gelecek o olay takintisi var..

biliyorum farkindayim cok sacma ama okadar denedim olmuyor..
tek fark ettigim kalabalik ortamda olursam,oyalanacak birseyler varsa yapmiyorum okadar ama yalnizken oturup agliyorum resmen..

Rabbim daha beterini vermesin ama insallah hepimiz kurtuluruz bu dusuncelerden..

Eskiden benim de vardı böyle huylarım
Kareleri saymak, sonra çaprazlama saymak, yürürken karelerin çizgilerine basmamak ve bir kare atlayarak yürümek bunlar kayboldu zamanla
Çift sayı takıntım hala var, mesela meyve alıyorum marketten 5 elma değil 6 tane seçerim mutlaka
İş yaparken sayıyorum şimdilerde, mesela lavabo ovalarken elimi 11 kez hareket ettirdiysem mutlaka 12 ye tamamlıyorum
Çok sayıda olan eşyalarımın hepsi çift rakamlardadır; 22 çift çorap gibi
Tedavi görmedim hiç bunlar için ama bazen çok yorduğunu hissediyorum

bende de tek takıntısı var.mesela şöyle atıyorum yemeğin ölçüsünde 2 kaşık un diyor ben üç atıyorum.üç fazla gelsede iki buçuğa tamamlıyorum falan.el veya yüz yıkarkende böyle tek sayı olmazsa olmaz.birde aşırı derecede el yıkama hastalığı var.ellerim kupkuru oluyor yıkamaktan.

icimde kaldi.dokmusken tam.dokeyim.icimi.. :)

tam diyorum tm artik yapmiycam,neolacakki bilmem.ne..
tam yapmiyorum bu takintilari hoop.aksilil.cikiyor hemen meseleyi bagliyorum.. o takintiyi yapayd su an.bu olmazdi.gibi..
cok sacmayiz ya utandim kendimden

takıntısı olmayan yok herhalde bende de çeyrek saat ve evde birşey unuttum takıntısı var. Eğer bir işe başlayacaksam veya herhangi bir şey yapacaksam hep çeyrekli bir saat olmasına dikkat ederim. Mesela yatmaya mı gideceğim saat 12:35 ise gitmem 45 oluncaya kadar. Eğer birşeye daldım 45 i de mi kaçırdım 01:00 a kalırım artık:1:
diğeri de birşeyi yaptım mı yapmadım mı takıntısı.Özellikle evden çıkmam yarım saati bulur. 1Hafta ütü yapmadıysam bile ütünün fişini çektim mi diye kontrol ederim. Gerçi sadece evden çıkarken değil mesela sigorta kartımı çıkarken okuttum mu veya arabanın kapısını kilitledim mi diye defalarca kontrol ederim.Hatta el frenini çektim mi acaba diye evden bile geri döndüğüm olmuştur. Sigorta kartını da sordum çıkarken iki defa bassam problem olur mu diye allahtan olmaz dediler de çıkarken şüpheye düştüğümde dönüp tekrar basıyorum.
Ve evet ben de henüz bir çözüm bulamadım, bulmak için de çok uğraşmıyorum. Ama ortada bir problem var farkındayım.

Ben 17 senedir sayiyorum:) ozellikle uzuldugumde.cunku ben obsesifim. Ve suan burda yazan herkes obsesif:( tedavi edilmedigi takdirde ilerliyor maalesef.ben uzun yillar tedavi gordum simdi sadece uzulunce takintilarim artiyor maalesef:(

Dışardan birisi içimi okusa yani deli der sürekli rakamlar yani bi kerede yetmiyor aynı şeyleri 10-15 kere tekrar sayıyorum :1:

psikiyatriste gitsem fayda eder mi diye bende düşünüyordum ama kendi kendime de halledemem ki
mesela tv izliyorum bir bakmışım gene saymaya başlamışım :47: elimde değil ister istemez saymaya başlıyorum :50:

Bence psikolojik olarak sorunlarınız var sizin doktora gidin ve bu konuda bir yardım alın

Ben de konusulanlari hecelerine ayirip her heceyi odada bulunan geometrik bir seklin koselerine denk getirmeye calisiyorum :D daha dogrusu soyle diyim mesela karsimda bir tablo var diyelim 4 kosesi oldugu icin konusulanlari hecelerine ayiriyorum heceler 4 ve 4un katlari olmak zorunda. Bunu kucuklugumden beri yapiyorum. Renkleri sayiyorum bir de. Ama zaman zaman bunlar geciyor kendi kendine. Genelde uzgun oldugum zamanlarda ortaya cikiyor

Aslında bu problemlerin çözümü oldukça basit. İlaç vs gibi yöntemler yerine en iyisi psikoterapi. Eğer imkanınız varsa bir psikiatrist ile psikoterapiye başlayabilirsiniz. Sizin için çok şey değişir.

Back
X