kargalar balkonuma yuva yapıyor yardımmm

ama yuvayı yaptılarsa , veya ıcınde yavru varsa yumurta fılan engellemeyın o zaman cok daha buyuk gunah olur
onu harıcınde elbette haklısınız ıstemeyebılırsınız bende ıstemezdım ama yuva bozmak cok gunah derler vucudunuzda yaralar ızler cıkabılıyormus bırde kargalar kin güdebilirlermiş diye duydum
calı cırpı tıoplamaya basladılarsa yapabılırsın bence

bizde uzun süre balkona veda etmiştik güvercinler yüzünden çünkü biri gidiyor biri geliyordu yuva yapıp yumurluyorlardı sonunda balış ağından daha kalın şöyle söyliyim daha doğrusu kafes teli gerdik balık ağına takılıyorlar..bizde onlarda rahat etti:))

Annemın balkonundada aynı sorun vardı file yaptı en sonunda kurtuldu başka çare yok bir sürü boş yer var oraya gitmiyorlar inatla bizim balkona geliyorlardı annemle savaş veriyorlardı bi gün annemın aglamayla karısık bagırma sesine uyandım elinde bıçakla balkonun kapısında kuş kovalıyor bi yandan kızıyor kuşlara:)
onlar yüzünden uzun süre evden dısarıya çıkamıyorduk yuva yaparlarsa kuş yuvası yıkmak günahmış diye başlarını beklıyorduk allah yardıncınız olsun..

araştırmalarım sonucunda daha yuvayı tamamlamamışlar çünkü hala çalı çırpı topluyorlar....
barbeküde ateş yakmaya karar verdim.... daha sonra tel gericem oraya ...
dinen de araştırdım
sonucu Konu : Öldürülmesi Caiz Olan Ve Olmayan Hayvanlar
Ravi : Aişe
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hayvanlardan beş tanesi vardır ki bunların herbiri fasihtir (zararlıdır). Harem bölgesinde olsun, Hill (denen Harem dışı) bölgesinde olsun bunlar öldürülür: Karga, çaylak, akrep, sıçan, kelb-i akur (yırtıcılar)." [Müslim`in bir rivayetinde Hz. Aişe şöyle demiştir: "Resulullah (sav) beş fasığın hill`de ve Harem`de öldürülmesini emretti." Ebu Davud, Ebu Hüreyre (ra)`den kaydettiği bir rivayetinde, karga yerine "yılan" demiştir.]
HadisNo : 4938

ayy kıyamam yuvalarını bozmasanız keşke :14::14: en fazla bikaç aya yavruları büyür giderler keşke bizim balkona yapsalar yuva geçen sene eşek arısı balkonumuza yuva yapmaya çalıştı ben ellemedim ama annem deliğe bişey tıktı daha bir iki sefer gidip gelmişti ona bile nasıl üzüldüm boğazıma yumruk oturtu resmen kıyamam ben hiç :43: beslerseniz sizde yavruları belki sevmiyorsanız o ayrı tabi

ozaman her gördüğümüz kargayı öldürelimmi yani :53: ne zararı varki karganın yuvayı istemiyorsanız bozun ama öldürülmesi doğru değil bence
ayrıca karga değil akbaba olabilir karga yırtıcı bir hayvanmıki? veya yılandır :S

Son düzenleme:
ozaman her gördüğümüz kargayı öldürelimmi yani :53: ne zararı varki karganın yuvayı istemiyorsanız bozun ama öldürülmesi doğru değil bence
ayrıca karga değil akbaba olabilir karga yırtıcı bir hayvanmıki? veya yılandır :S

Hic bir hayvan gereksiz yere rahatimizi bozuyor diye oldurulmemeli. Allah oldurulsun diye mi yaratmis o zaman . Caniniza kast ediyorsa ancak o zaman belki oldurme hakkiniz vardir.

tepkilerinizi normal karşılıyorum kızlar...
şuan ne yumurta söz konusu nede benim kargaları öldürmem söz konusu....
henüz yuva tamamlanmamışken ordaki çıraları yakıp temizleyip tel gericem...
kullanmadığım balkon olsa haklısınız mutfak balkonum da var....
her taraf pislik içinde... kapı cam açamaz oldum....

ozaman daha fazla yuva haline getirmeden yapın derim sonuçta o yuvayı yapmak için nekadar uğraşıyorlar onlarada günah

Vallahi hiç gider demeyin kızlar çünkü gitmiyorlar. 2 senedir çare arıyoruz bu konuya zira annemin ki balkonda değil çatı arasında. Yatak odasının tam üzerinde herhalde yuvaları Allahım sabahları kabuslarla uyanıyoruz. Düşünün zannedersiniz ki odada kanat çırpıyorlar. Tavan dandik bir ahşap. Yani onlarla bizim aramızda yalnızca ince bir sunta var. Kabusumuz oldular. Çatı arasına girmeye korkuyoruz zaten karanlık,çıkması çok zor,alan dar bir şey yaparlar diye. 6. katın çatısına çıkıp deliği kapatsak ya içeridelerse diye korkuyoruz. Cd ve rüzgar gülünü duydum ama biz ancak yakın olan balkonun köşesine asabiliriz. Son çare 160 Tl ye karga savar buldum,ses dalgası yayıyormuş onu alacağız.
Bunu yaşamadan konuyu okusaydım ne istiyorsunuz kargalardan falan yazardım ama korkunçlar! Geçen annemde kaldım,onu uyandırmaya girdim yatak odasına,biz oynaşırken birden ayak ve kanat sesleri geldi,inanınn içeride zannettim çığlık attım.

bende ondan korkuyorum işte saldırıyorlarmış....

Butun kargalar pakizeye saldiriyormus bu olaydan sonra :1: Karga oldugunuzu dusunun ve yuva yapacak bir balkon buldugunuzu ama buyuk bir insanin sizin yuvanizi dagittiginizi. Cidden , ne hissederdiniz. Ona gore davranin. Yuva olmasa bile dusunme asamasinda sizin balkon secilmis. Bu hayvanlar nereye yuva yapacak, ya senin ya benim balkonuma.

Son düzenleme:
katlamalı camın 1 kanadı ıllakı bellı zamanlarda acık oluyor
hah ıste o zamanlarda kv balkonuna gırıp kombının uzerıne yuva yapmaya calsııyolarmıs artık napıcaklar bılmıyorum

ben mesela güvercinler, kumrular, serçeler balkona cama pislese de onları seviyorum martılar uçuyor bazen onları da seviyorum ama kargayı görünce tırsıyorum neden bilmem sesinden de korkuyorum onun da etkisi var, en sevmediğim kuş, yani baykuş bile daha sevimli geliyor bana kargadan, he birde yarasa yuva yapmıştı ben çocukken pencereye eve girip uçuyordu geceleri ondan da çok korkmuştum :6:

Son düzenleme:
ozaman daha fazla yuva haline getirmeden yapın derim sonuçta o yuvayı yapmak için nekadar uğraşıyorlar onlarada günah

haklısın canım bu akşam eve gidince ilk işim bu olacak

Cam Balkon yaptır...Karga, böcek ,toz herşeyden kurtul :)

ahhh ev sahibi ben olsam dakika durmam evim kira ve evimden bi kuş yüzünden vazgeçmek istemiyorum kaldıki taşınmaya kalksam o evi tertemiz bırakmam gerekir....

Vallahi hiç gider demeyin kızlar çünkü gitmiyorlar. 2 senedir çare arıyoruz bu konuya zira annemin ki balkonda değil çatı arasında. Yatak odasının tam üzerinde herhalde yuvaları Allahım sabahları kabuslarla uyanıyoruz. Düşünün zannedersiniz ki odada kanat çırpıyorlar. Tavan dandik bir ahşap. Yani onlarla bizim aramızda yalnızca ince bir sunta var. Kabusumuz oldular. Çatı arasına girmeye korkuyoruz zaten karanlık,çıkması çok zor,alan dar bir şey yaparlar diye. 6. katın çatısına çıkıp deliği kapatsak ya içeridelerse diye korkuyoruz. Cd ve rüzgar gülünü duydum ama biz ancak yakın olan balkonun köşesine asabiliriz. Son çare 160 Tl ye karga savar buldum,ses dalgası yayıyormuş onu alacağız.
Bunu yaşamadan konuyu okusaydım ne istiyorsunuz kargalardan falan yazardım ama korkunçlar! Geçen annemde kaldım,onu uyandırmaya girdim yatak odasına,biz oynaşırken birden ayak ve kanat sesleri geldi,inanınn içeride zannettim çığlık attım.

halimden anladığın için teşekkür ederim....:50:

daha fazla yerleşmeden tel gerin hemen ozaman kargalar normal kuşlar gibi değil tabiki ama zarar vericeklerini düşünmüyorum herkes sevmez zaten tabi pisliyorlardırda sevmeyen insanlar için kötü bi durum :34:

daha fazla yerleşmeden tel gerin hemen ozaman kargalar normal kuşlar gibi değil tabiki ama zarar vericeklerini düşünmüyorum herkes sevmez zaten tabi pisliyorlardırda sevmeyen insanlar için kötü bi durum :34:

akşam ilk işim tel germek olcak

ayy kargalardan dertli olan bir tek ben varım zannediyordum, ne çektiğini bilirim.:37:
her sabah karga sesiyle uyanmak, açık unuttuğumuz banyo,WC penceresinden içeri girme fırsatını kaçırmamak,
çer çöp getirip yuva yapmaya teşebbüs etmek, balkonu pisletmek ,off daha sayayım mı :27:
çok gıcık olsamda onlara artan pilavlarımdan ikram ediyorum,
ne yapayım onlarıda Allah yaratmış, sevmeye çalışmaktan başka çarem kalmadı :1:

Back
X