Kargo kayıp

xcnnx

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2010
284
511
303
istanbul
İyi akşamlar hanımlar, bugün başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Dün bir siteden sipariş vermiştim, bugün de kargoya verilmişti. Akşam üzeri gelir diye beklerken, öğlen tam okulumun önünde yabancı bir no aradı.
Benim paketi taşıyan kurye paketimi sokağın birinde düşürmüş, paketi bulan kişi de üzerindeki numaradan bana ulaştı. Eşim gitti paketi aldı. Bulan ve bana ulaşan kişiden Allah razı olsun. Pahalı bir kozmetik ürün vardı, alabilirdi de nihayetinde.
Ben kargo şirketini arayayım, yazık adamlar aramasın diye düşünürken, arkadaşlar onların suçu bakalım ne yapacaklar bekle biraz dediler.
Az önce de mesaj geldi, geldik ama size ulaşamadık diye🤔 Siparişler eşimin okuluma gidiyor, güvenlik hep orada ulaşamamaları mümkün değil zaten.
Firmayı aradım, mesai saati bittiği için açan olmadı, canlı destekten mesaj attım. Kimse dönmedi.
Paketi yolda bulan amca beni aramasa, esenyurt gibi bir yerde yalan olmuştu benim kargo. Bir yandan olaya gülüyorum ve paket elime ulastığı için şükrediyorum, bir yandan da kargo firmasının ne yapacağını merak ediyorum.
Şimdi ben ne yapayım ya da ne yapmalıyım hanımlar? Daha önce buna benzer bir olayı tecrübe eden var mı?

Şikayet var sitesine yazın. Mesajların ekran görüntüsünü ve kargonun sipariş numarasını yazın. Olayı anlatın, madem bulamadılar ulaşamadılar tutanak tutsunlar yazın. Şikayetiniz önce kargı firmasına iletiliyor sonra yayınlanıyor. Ondan sonra kargo firması sizi aramaya başlayacak. Bu bir.
İkincisi kargı firmasının iletişim bilgilerindeki adrese mail gönderirseniz direkt genel merkeze gidiyor mail ve şubeyi arayıp araştırıp size dönül yapıyorlar.
Üçüncüsü cimer e yazın, ulaştırma bakanlığına. Gerekli araştırmanın ve yasal işlemin yapılarak tarafıma bilgi verilmesi diye tamamlayın başvurunuzu.
Dediğiniz gibi size ulaşan kişi değil de bir başkası bulsa idi ı kargo size ulaşmayacaktı. Kimseye eziyet etmek uğraştırmak değil amaç, herkes yaptığı işin sorumluluğunu almalı. Paketiniz size ulaşmamış ve şubeye kargonuzu almaya gitseydiniz ne olacaktı mesela? Ben olsam peşini bırakmazdım. Üç yerden de gerekli müracaatı yapardım.

Şikayet var sitesine yazın. Mesajların ekran görüntüsünü ve kargonun sipariş numarasını yazın. Olayı anlatın, madem bulamadılar ulaşamadılar tutanak tutsunlar yazın. Şikayetiniz önce kargı firmasına iletiliyor sonra yayınlanıyor. Ondan sonra kargo firması sizi aramaya başlayacak. Bu bir.
İkincisi kargı firmasının iletişim bilgilerindeki adrese mail gönderirseniz direkt genel merkeze gidiyor mail ve şubeyi arayıp araştırıp size dönül yapıyorlar.
Üçüncüsü cimer e yazın, ulaştırma bakanlığına. Gerekli araştırmanın ve yasal işlemin yapılarak tarafıma bilgi verilmesi diye tamamlayın başvurunuzu.
Dediğiniz gibi size ulaşan kişi değil de bir başkası bulsa idi ı kargo size ulaşmayacaktı. Kimseye eziyet etmek uğraştırmak değil amaç, herkes yaptığı işin sorumluluğunu almalı. Paketiniz size ulaşmamış ve şubeye kargonuzu almaya gitseydiniz ne olacaktı mesela? Ben olsam peşini bırakmazdım. Üç yerden de gerekli müracaatı yapardım.
Yarın mesai saatlerinde bir arayayım tekrar, bakalım doğruyu söyleyecekler mi?
Söylemezlerse, bu dediklerinizi yapacağım. Teşekkürederim.🥰

Ne sacma is yahu düşüren insan iner alır pakedi düsürdükten sonra farkettiyse birşey diyemem de arabanın icindeki birsey nasil düşüyor, düşunce nasıl nasıl farketmiyor.. 🤔
Anca kasaya koyarsin kapiyida acik unutursun yolda giderken kayar düşer ama arabanin icindeyse nasil düşüyor..

İyi akşamlar hanımlar, bugün başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Dün bir siteden sipariş vermiştim, bugün de kargoya verilmişti. Akşam üzeri gelir diye beklerken, öğlen tam okulumun önünde yabancı bir no aradı.
Benim paketi taşıyan kurye paketimi sokağın birinde düşürmüş, paketi bulan kişi de üzerindeki numaradan bana ulaştı. Eşim gitti paketi aldı. Bulan ve bana ulaşan kişiden Allah razı olsun. Pahalı bir kozmetik ürün vardı, alabilirdi de nihayetinde.
Ben kargo şirketini arayayım, yazık adamlar aramasın diye düşünürken, arkadaşlar onların suçu bakalım ne yapacaklar bekle biraz dediler.
Az önce de mesaj geldi, geldik ama size ulaşamadık diye🤔 Siparişler eşimin okuluma gidiyor, güvenlik hep orada ulaşamamaları mümkün değil zaten.
Firmayı aradım, mesai saati bittiği için açan olmadı, canlı destekten mesaj attım. Kimse dönmedi.
Paketi yolda bulan amca beni aramasa, esenyurt gibi bir yerde yalan olmuştu benim kargo. Bir yandan olaya gülüyorum ve paket elime ulastığı için şükrediyorum, bir yandan da kargo firmasının ne yapacağını merak ediyorum.
Şimdi ben ne yapayım ya da ne yapmalıyım hanımlar? Daha önce buna benzer bir olayı tecrübe eden var mı?
Hangi şirket bu bi Aras kargo kokusu alıyorum :D Benim yanlış gitmedi ama aras düzenli olarak bana getirmeden geri gönderiyor maalesef kargocuyu seçme şansımda olmadığından hepte ona denk geliyordu. Bunu iki kez yaşadım ikincisinde çok fena patladım öyle bir dönüp özür dilediler ki benden müşteri hizmetleri arayıp üçlü görüşme yaptı düşün :D Benim kargo her zaman ki gibi kapıma bile gelmeden '' evde yoklar '' bahanesi ile şubeye gidiyor işin sinir bozucu kısmı da şu şubeye ulaşamıyorum asla ve asla telefona bakmıyorlar açan kişi şubenin değil genel müşteri hizmetleri açıyor şubeye bağlasanıza o zaman diyorum yoğunluk var bak bak bak nedense tek yoğun Aras :D birde neymiş müşteri hizmetleri şubeye bağlamaz mış.. O zaman kargomun durumu bari öğreneyim Allah rızası için onu söyleyin dedim çünkü döndüyse şube çok uzak bana ona göre ertesi gün gideceğim dağıtıma çıkmış dedi meğersem şubedeymiş kargo sabah geri dönecekmiş bunlar sisteme dağıtıma çıkmış diye yazmışlar. Ama nasıl kriz geçiriyorum Arası facebook instagram kendi şikayet bölümleri+ şikayet var kısmında+ cimer ..... her yere şikayet ettim bu arada kargoyu getirdik dedikleri günün kamerasını rica ettim yöneticiden gelmemişler kapıya onu da ekledim şikayete kamera kayıtları bile mevcut gerekirse uğraşıcam mahkemeyle kayıtları verip bu yaptığınız saygısızlığı kabul etmiycem dedim 15 dk sonra Aras aradı biz şubeyle iletişim kuramıyoruz diyen kadın üçlü görüşme yaptı asdfghjklş sizin kargonuzla özel ilgilenecek sizi arayıp öyle getirecekler hanımefendi dedi hayır neden başında yapılması gerekeni biz delirince yapıyorsunuz. Gelen çocuğa da kameralara bile yakalanmamışsın aferin dedim gülüyor arsızca geldim bile diyemiyor ehüehüüeühü diyip gitti :D Mng yurt içi hatta ptt bile genelde arar aramasalar bile kendilerine hep ulaşırım. Mng den bazen rica ederim kargomu şubede bekletir misiniz bi gün diye bekletirler. Aras '' hayır hanımefendi öyle bi yetkimiz yok '' diyip kapatır. Benim tecrübem bu psikolojimi bozdu aras :D

Ne sacma is yahu düşüren insan iner alır pakedi düsürdükten sonra farkettiyse birşey diyemem de arabanın icindeki birsey nasil düşüyor, düşunce nasıl nasıl farketmiyor.. 🤔
Anca kasaya koyarsin kapiyida acik unutursun yolda giderken kayar düşer ama arabanin icindeyse nasil düşüyor..
Ben de anlamadım inanin, arayan kişiyede sormadım o an okula girmek üzereydim, sadece düşürdü, arkasından seslendim ama duymadı beni dedi. Motor kurye miydi acaba? Yani öyle paketler de motorda taşınır mı, onu da bilemiyorum.

Hangi şirket bu bi Aras kargo kokusu alıyorum :KK70: Benim yanlış gitmedi ama aras düzenli olarak bana getirmeden geri gönderiyor maalesef kargocuyu seçme şansımda olmadığından hepte ona denk geliyordu. Bunu iki kez yaşadım ikincisinde çok fena patladım öyle bir dönüp özür dilediler ki benden müşteri hizmetleri arayıp üçlü görüşme yaptı düşün :KK70: Benim kargo her zaman ki gibi kapıma bile gelmeden '' evde yoklar '' bahanesi ile şubeye gidiyor işin sinir bozucu kısmı da şu şubeye ulaşamıyorum asla ve asla telefona bakmıyorlar açan kişi şubenin değil genel müşteri hizmetleri açıyor şubeye bağlasanıza o zaman diyorum yoğunluk var bak bak bak nedense tek yoğun Aras :KK70: birde neymiş müşteri hizmetleri şubeye bağlamaz mış.. O zaman kargomun durumu bari öğreneyim Allah rızası için onu söyleyin dedim çünkü döndüyse şube çok uzak bana ona göre ertesi gün gideceğim dağıtıma çıkmış dedi meğersem şubedeymiş kargo sabah geri dönecekmiş bunlar sisteme dağıtıma çıkmış diye yazmışlar. Ama nasıl kriz geçiriyorum Arası facebook instagram kendi şikayet bölümleri+ şikayet var kısmında+ cimer ..... her yere şikayet ettim bu arada kargoyu getirdik dedikleri günün kamerasını rica ettim yöneticiden gelmemişler kapıya onu da ekledim şikayete kamera kayıtları bile mevcut gerekirse uğraşıcam mahkemeyle kayıtları verip bu yaptığınız saygısızlığı kabul etmiycem dedim 15 dk sonra Aras aradı biz şubeyle iletişim kuramıyoruz diyen kadın üçlü görüşme yaptı asdfghjklş sizin kargonuzla özel ilgilenecek sizi arayıp öyle getirecekler hanımefendi dedi hayır neden başında yapılması gerekeni biz delirince yapıyorsunuz. Gelen çocuğa da kameralara bile yakalanmamışsın aferin dedim gülüyor arsızca geldim bile diyemiyor ehüehüüeühü diyip gitti :KK70: Mng yurt içi hatta ptt bile genelde arar aramasalar bile kendilerine hep ulaşırım. Mng den bazen rica ederim kargomu şubede bekletir misiniz bi gün diye bekletirler. Aras '' hayır hanımefendi öyle bi yetkimiz yok '' diyip kapatır. Benim tecrübem bu psikolojimi bozdu aras :KK70:
Sırket gelal.com, mesajlar oradan geldi. Ürün satın aldığım firma da dermoeczanem. Hızlı kargo diye gönderim yapmışlar.
Kamera konudunda şanslıyım ben de, sipariş okul olduğu için, dışı içi kamera dolu.

Yarın mesai saatlerinde bir arayayım tekrar, bakalım doğruyu söyleyecekler mi?
Söylemezlerse, bu dediklerinizi yapacağım. Teşekkürederim.🥰
Kargo şirketleri genelde telefonu açmaz. Siz ulaşmaya çalışacağınıza onlar size ulaşmaya çalışsın. Şikayet var a yazmak bile onları tutuşturacaktır. Hazır evde iken rahatça yazın, yarın onlar size ulaşmaya çalışsın.

Sırket gelal.com, mesajlar oradan geldi. Ürün satın aldığım firma da dermoeczanem. Hızlı kargo diye gönderim yapmışlar.
Kamera konudunda şanslıyım ben de, sipariş okul olduğu için, dışı içi kamera dolu.
dermoeczanemden bende alışveriş yaptım ama gelal.com u ilk defa duyuyorum. Aynen kameralar ile yarıyor böyle durumlarda :D

iyide gelip sizi bulamasalar paketi geri iade olarak göndermek zorundalar.
ben olsam beklerdim nasıl bir yol izleyecekler diye.

Bekleyin bence bende merak ettim

Kargo ne ki bana çok önemli bir tebligat gelmedi hemde 2 kere.evde olduğum halde gelmedi.kurumdan aramasalar haberim bile olmazdı.kuryeler gerçekten çok güvenilmez olabiliyor.

dermoeczanemden bende alışveriş yaptım ama gelal.com u ilk defa duyuyorum. Aynen kameralar ile yarıyor böyle durumlarda :KK70:
Dermoeczanemden sürekli alışveriş yapıyorum, siparişlerim bölümünde kargo firması; hızlı kargo yazıyor. Ama öglen, hem siparişiniz yola çıktı diye, akşam da size ulaşamadık diye gelal.com diye firmadan mesaj atmışlar.
Nisanda da ürün almışım, yine gelal.com. dan mesaj gelmiş. Ben de ilk defa duydum.😬
Bu olay olana kadar mesajlara bile dikkat etmemişim.

Eklentiler

• Screenshot_20220607-221027_Messages.webp
    Screenshot_20220607-221027_Messages.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 72
o kargoyu düşüren kargo firması değil , bir insan. Hata yapılabilir günde kaç tane kargo teslim ediyorlar Allah bilir. Biraz empati ve hoşgörü…

Sonuç olarak kargo kaybolsaydı size teslim edilmediği için satıcı yenisini gönderirdi.

Cimere yazın vs diyenler bu yetmez AİHM’e gidin bari hey Allahım

o kargoyu düşüren kargo firması değil , bir insan. Hata yapılabilir günde kaç tane kargo teslim ediyorlar Allah bilir. Biraz empati ve hoşgörü…

Sonuç olarak kargo kaybolsaydı size teslim edilmediği için satıcı yenisini gönderirdi.

Aslında kargo bir nevi kayıp, bana hiç geri gelmeyebilirdi. Inanın çok saçma bir yerden gitti aldı eşim.
Ben de ilk olarak firmayı arayıp, olayı izah etmeyi düşündüm ancak firma bana kargonuz kayıp dememiş, size ulaşamadık demiş. Keşke dürüst davransalar.
Ürünü kayıp olarak göstermedikleri için, ben ürünümü alamazdım sanırım. Ki gerçekten ucuz ürünler değil.
Bakalım mesaj da attım, yarın da tekrar ulaşmaya çalışacağım, bana verecekleri cevabı merak ediyorum.

Ben olsam kargoyu aldığımı hiç çaktırmazdım. Firmayla uğraşır dururdum :) Vallahi bak :) Sırf zevk olsun diye yapardım :) Hatta kargo elime geçmedi, kaybetmişler diye mahkemeye verirdim :) Ne bileyim yani

Paketi kaybettik, kusura bakmayın demelerini bekliyorum, derler mi onu da bilmiyorum, ama olayı izah etmeyi düsünüyorum.
Bakalım sonuç itibari ile bana ulaşamamışlar ya güya, gerçekten ne yapacaklarını merak ediyorum.

Hiçbir çözüm olmaz. Bu ülkede hiçbir şikayetin çözümü yok. Helal paraymış size geri dönmüş ama kargolar istedikleri gibi at koşturuyor. Günde milyonlarca şikayet gidiyor değişen hiçbir şey yok.

Allah aşkına ne empatisi ya?
İnsanlar bir ay çalışıp para ayırıp bir şey alıyor ve sonucuna katlanmalı mı?
Kargo firmasını temsil ediyor o insan. Bir işletmeyi temsil ediyor. Tabii ki dikkat edecek. Bu işe girerken bunu bilerek giriyorsa o sorumluluğa evet diyor.
Bunun da duyarını kasmayın artık.
Amacı başka olan bir kurum olsa okey ama adamların amacı bir ürünü sağsalim teslim etmek. Bunu da yapsınlar bir zahmet.

Back
X