kari koca arasinda bu durum normal mi?

gunesdogacakbence

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2019
124
86
13
40
ikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.

kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.

ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.

tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.

bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?

ben evlenirken ona 20 bin tl degerinde altinimi verdin.bozdurup eve esya aldik.elimdeki o kadardı.daha olsa daha verirdim.borc oduyor ev borcu diye ondan tek bisey istemedigim gibi.altinlarimi da verdim....ac gozlu guvenilmez fesat ben degilim.nefret ediyorum onun sen fesatsin.icin disin kotuluk laflarindan.s....z

Son düzenleme:
Ya oturturlar evet,cunki onun kardesleri bir melek.
Baba oglunu oturtmuyor,kendi inaniyor mu bu soyledigine acaba...
canim guvenemem dedigimde de sen kotu niyetlisin.icin disin fesat diyor.benim ailem iyi diyor .cildiracam.asil benim guvenilmez oldugumu ailesinin ise guvenilir oldugunu soyluyor

"ev nafakası" diye bir saçmalığı da ömrümde hayatımda ilk defa duydum. Tamam hayat müşterek, birbirinize yardım etmelisiniz ancak Eşiniz sizi haraca bağlamış sanki. Önceki eşinden de "ev nafakası" alıyor muymuş acaba, merak ettim.
onceki esi calismiyormus canim

Çok rahatsız edici bir iletişim şekliniz var. Ben eşimden hiç böyle bir tavır görmediğim için belki, çok itici geldi. Ve ben de hiç böyle bir tavır sergilemedim. Calisamadigim için çok agladigim, tüm yük sana kalıyor deyip eşimden özür diledigim çok oldu. Ve her seferinde sacmalama, benim yaşama amacım seni rahat ve mutlu ettirmek dedi. Allah bin kere razı olsun. Annem ve babamda da görmedim böyle şey. Annem çalışırdı, maaşını istediğini alır sonra babama verirdi. Bazen hepsini verirdi. Hiç senin paran benim param olmadı aralarında. Kese ortak olmalı bence. Biz ben çalışmamama rağmen ortak bir kutuda sakliyoruz paramızı. İsteyen ihtiyacını oradan alıyor. Kimse kimseye hesap vermiyor. Bu hoş değil. Bence eşinize bunu anlatmalisiniz. Siz ev arkadaşı değil karı kocasiniz.

onceki esi calismiyormus canim
Tam tahmin ettiğim gibi. Önceki 10 dönüm bostan yan gel Osman takılmış, siz şimdi o bostanın işçisi.
Bence ortalığı ateşe vermeden bir hal çaresine bakın. Olmadı zamanla azaltın ya da maaşınızı bir şeye bağlayın, veremem borcum var falan deyin.
Öyle ayıba böyle ayıp napalım.

canim guvenemem dedigimde de sen kotu niyetlisin.icin disin fesat diyor.benim ailem iyi diyor .cildiracam.asil benim guvenilmez oldugumu ailesinin ise guvenilir oldugunu soyluyor
Size guvenilmez mi diyor:eek:
O zaman niye evlenmis,he pardon eve bir kadin lazimdi tabi.:işsiz:
Ben esime diyorum ki ornegin,Allah bizi cocuklarimizin basindan eksik etmesin,kimseye guvenemem hayatta diye(amcalari sozde efelenir ben varim amcalariyim filan)
Esim de der ki haklisin onlardan mi hayir gelecek,asla guvenmem diye.
Ne var yani,o kadar konusamayacakmiyiz aile olduysak...

Paralarin ayriligi zaten yanlis buldugum bir durum.Ev arkadasi gibi ev nafakasi da cok ilginc.Yillar onceden bunlari dusunmenin cok alemi yok bence.Dunyanin isi belli olmaz akisina birak.Sizin dinamiklerinizde sorun var takilacaksaniz buna takilin.

1500 verip kalan hicbirseye karismiyor musunuz? Yani alisveris faturalar yeni alinacak esyalar taksitler falan fismekan. Hepsi bu 1500in icinde mi?
Oyleyse her ay ortak bütçeye birakmak icin uygun bir para (asgari ucret almadiginizi varsayiyorum)
Ama kocanin ayi gibi :zorundasin evin nafakasi falan demesi cok itici. Ayrica ben kendi matematiğime- ev ekonomime guveniyorum. Yani kendi evimi ben daha iyi cekip ceviririm mustakbel kocamdan :) o yuzden evin butcesini ben yonetmek isterdim. Siz hicbirseye karismiyor ve bu durumdan mutlu oluyor olabilrisiniz.
Ayrica esinizin kardesinin mantigi ne sacma. Sana birsey olursa cocuguna kalir.
Tabii ki cocuguna da birsey kalacak. Asil kocana birsey olsa amca olarak o cocuga babalik yapmasi gereken kisi kendi degil mi?? benim geldigim sulalede bir kayip aninda (ya da zor durumda) anne babanin kardesleri o cocugu himayesine geçiriyor, her masrafini karsiliyor.
Boyle amca boyle zihniyet olmaz olsun.
Ayrica buyuk abiye verilmis havadan bir kurus katkida bulunmadigi ev.peki bu buyuk amcanin bosanmayacagi ne malum? Ya buyuk abi olurse aniden? Onun karisina kalmayacak mi bu sefer ev?
Belki de buyuk abi kirkindan sonra azacak gencten bir kadinin ustune yapacak evi gizli gizli... neler olur yani. Cok sacma bir hamle olmus yaptiklari.
Siz de ikinci evi kendiniz de alsaniz evlilik sonrasi alindigi icin esinizin ve kizinin hakki olacak mirasa göre. Bundan kacis yok ki... ya da boşanma durumunda ikiye bolunecek... ben olsam boyle para muhabbetini döndüren bir kocaya guvenip kendi basima ev almam.

Back
X