Kari koca ipek arasina giren kopek bla bla bla

Çok haklısın canım şimdi öyle öküzün trene baktığı gibi bakıyor millet umursamıyor bile senin kadar yüreği olmayan şerefsiz çok seni kadın halinle tebrik ederim en doğrusunu yapmışsın ben olsam bende aynısını yapardım ...

Kuzenim eşini dövüyor. Biz müdahale ettik, gelinimize adalete gitmesi için yol gösterdik gitmedi. Eşini affetti sonrasında bizim aşkımız çok büyük bilmemne diye paylaşımlar yaptı. Üzerine çocuk yaptı. Hamileyken dayak yemeye devam etti, yine yol gösterdik, gitmedi. Yine bizi ayıramazsınız vs paylaşımlar... Artık o süreçten sonra başka sebeplerden dolayı kendisiyle görüşmeyi kestik. Arada bir haberi geliyordu yine dövüyormuş. Hatta 3. Çocuğu yaptı. Öğrendik ki daha evlenmeden önce dayak yemeye başlamış hatta çocuğunu dayaktan düşürmüş. Bu olaya rağmen evlenmiş. Şimdi ben bu kadına ne yapabilirim? Bu sitede beni bilen bilir kadın hakları konusunda "ama"larım yoktur. Fakat bu şekilde yaşam sürmeyi kendine alışkanlık haline getiren birine ne yapabilirim. Bu demek değil ki bir daha kimseye yardım etmem. Hayır ben şiddete tepki göstermeye devam edeceğim. Ama böyleleri de var ne yazık ki.

O da birşey mi eşinden şiddet gören en yakın arkadaşımın ailesine şiddet uyguladığını söylediğim için suçlu ben oldum . Büyütecek bişi yokmuş o bişi yapmamış güya . Yüzüne sigara basması çok doğaldı zaten .. Görüşmüyorum şimdi hala sahte mutluluk pozları vermeye devam ediyorlarmış duyduğuma göre.

banane hayatta müdahale etmem zamanında ettikte ne oldu suçlu biz olduk . siz o kadının ilk dayağımı zannediyorsunuz kim bilir kaç kere daha dövülmüştür dayak yeyip çocuk yapmaya devam ediyorlar

Konuya ilk girince kendimi yanlışlıkla inci sözlüğe girmiş gibi hissettim

Bir araştırma/gözlem yapılmış (okudum ya da izledim)
Apartman dairesinde son ses müzik dinleyen aileye tüm komşular tepki gösteriyor. Yöneticiyi, güvenliği, polisi arayan arayana! Hatta kapıya çıkıyorlar falan.

Aynı dairede bir kaç gün sonra bir kadının dayak yeme sesleri geliyor. Araştırmacı grup teypten dinletiyor. O da ne kimsede ses yok! Bir Allah’ın kulu dahi, kadın şiddet görüyor yetişin demiyor.

Bizim toplumumuz dahil bazı/çoğu toplumlarda ne olursa olsun aile içine karışılmaz normu var, malesef. Bırakın konu komşuyu, evladının yediği dayağı, maddi durumu iyi olup kızını kurtarabilecek aileler bile görmezden geliyor.

İşin acı tarafı çeşitli bahaneler ile bunu sineye çeken kadınlar var. bir kereden bir şey olmaz, bir daha olmaz, ben de sinir ettim, aslında iyi biri vs vs derseniz 2-3-4-5... kez şiddet görürsünüz.

Not: işbu yazı konuya istinaden yazılmış olup, şiddetin her türlüsüne karşı olmalı, maruz kalan her canlıya da sahip çıkmalıyız.Konu sahibini de can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Konuyla ilgili kimi asla karışmam; dayak yiyen kadını korudum daha önce, başıma gelmeyen kalmadı, ben suçlu oldum üstelik kadın da kocasını savundu demiş kimi ne olursa olsun şiddete göz yumamam yine de tepki gösterirdim demiş.
Konu sahibi öncelikle sizi cân-ı gönülden kutluyorum. Yerinizde kim olsa aynı şeyi yapmalıydı ama ne yazık ki seyirci kalmakla yetinmişler. Karı koca arasına girilmez sözünü ne var ki her atasözü deyim gibi yanlış anlayıp yanlış değerlendiriyoruz. Evet bazı durumlar vardır girilmez ama söz konusu bir insanın uğradığı şiddet ise elbette orada girmek gerekir. Falancanın karısı dayak yiyip sustu kocasını savundu ya da şikayetçi olmadı diye karşımıza çıkabilecek başka bir kadını savunmaktan alıkoymamalı bu durum. Her konu kendine özeldir. İyilik yapmaktan vazgeçe geçe bu duruma geldik. Birkaç kötü örnek iyiliğimize mâledildi. O kadın öldürülse vicdanımız susar mı elimizden gelen bir şey olduğu halde yapmadığımız için? O zaman biz yine insanlığımız gereği elimizden geleni yapmakla mükellefiz diye düşünüyorum. Tepkisizlikten geliyor başımıza ne geliyorsa...
Ben evlendikten sonra eşimden ara ara şiddet gördüm. Boyutu bu şekilde değildi ama şiddetti nihayetinde. Her seferinde özürler sözler üzerine affettim ve şans verdim. Yan komşum ailemi arayıp haber vermesi üzerine aileler biraraya geldi ve şiddet 1 yıl boyunca tekrarlanmadı. Demem o ki; karışmam mantığında olsaydı komşum daha mı iyi olurdu? Konu ne olursa olsun kötü bir şeye şahit olduğumuzda insanlığımız gereği susmamalıyız..

Helal olsun

Ben de olsam aynısını yapardım

Cinnet geçiriyorum şuan da o sorunlardan birindeyim anladın mı sizene yaaaa şuan hakikaten geldiler bana bu kknun ukala cevap veren bütün şahıslarına artık tahmul edemiyorum
Kardeş sakin ol, belki kötü bir zaman yaşıyorsun o yüzden kendini böyle dışa vuruyorsun ama yapma üzmeye de üzülmeye de değmez.. her şey geçer.

Çok seviye var yaaaaaa şuan hahahhahahhaha yok kv, yok görümcem yok anam babam doğru hepiniz atom parçalamayi tartışıyorsunuz hshahah
Bence bu konuda doğru söylediniz. Gerçekten kadınlarımızın kafa yorduğu tek şeylerin bunlar olması üzücü. Sizin üslubunuzun bunlara bir tepki olduğunu ve özellikle yaptığınızı düşünüyorum. Belki konuların tekdüzeliğine dikkat çekmek için. Çıldırttınız milleti ama yeter :)

Kesinlikle
Bir tanıdığımız vardi kadının çocukların her gün hali harap
En sonunda kadinin kuzeni geldi kocasi adami bicakladi adamcağız işinden oldu kac ay issiz gezdi
Bunun yaninda o kurtarilan kadin ne yaptı daha adam hapisten cikmadan görüşmeye başladı deyim yerindeyse adama zorla kaçtı ailesinin yaninda
Şimdi o kadına ne yapsınlar

Böyle kadınlar olduğu için artık araya girmek istemeyen insanlara hak veriyorum
İnsan bir tek kendi kurtulmak isterse kurtuluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…