• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KARIN ÇATLAKLARI

desverun

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
814
Puanlar
23
Merhaba. 26 haftalık gebeyim ve karnımın aşagıları çatlamaya başlamış. her gün olmasa da haftada 3-4 atkılı fırçası ile tüm vucudumu fırçalayıp sonra bolca nemlendiriyordum. Çatlaklar için özel bir yağ ya da krem kullanan var mı? Araştırmalarıma göre çoğu kişi ne kullanırsan kullan çatlayacağı varsa çatlıyor genetik falan diyorlar. birkaç marka araştırdım onlarda pahalı gibi geldi. etkisi olmayacaksa boşuna almak istemiyorum.
biri badem yağı önerisi vermiş ama o da kıllanma yapmaz mı? kıllanma önemli değil eğer gerçekten işe yarayacaksa gerçi.
birde doğumdan sonra bu çatlak görünümü gider mi yoksa kalır mı? gitmesi için sadece bakım yapmamız yeterli mi yoksa lazer gibi ekstra bir çaba mı lazım?

Merhaba. Önemli bir kısmı genetik ama hamilelik cildi çok kurutuyor, bunun etkisi yok diyemeyiz.
Ben Lierac ve Mammaura kullanıyorum, erken haftalarda başladım, sanırım 10du. Zaten bir şey kullanmazsam kuruluktan kaşınıyorum. O yüzden tüm vücudumu da bioderma ile nemlendiriyorum.
Oluşmuş çatlaklar düzelir mi bilmiyorum maalesef.

Hamilelikte kullanmak icin birçok özel yag ve jeller var onlardan kullanın tek başına nemlendirici çatlağı önlemez bence. Nemlendirmek de cok önemli ama Hindistan cevizi yağı gibi bir yag ile destekleyin.

ben de bu konuyu çok araştırdım ve anladığım kadarıyla karın sürekli olarak o yağlı hisle kalacak. lierac kullanıyorum ekstra olarak onu desteklemek için jhonson’s baby jel yağdan aldım. artı olarak doğal hindistan cevizi yağı da alıp kullanmayı düşünüyorum. var olan çatlak görüntüsü de gitmez diye düşünüyorum ya:110:

Merhaba. 26 haftalık gebeyim ve karnımın aşagıları çatlamaya başlamış. her gün olmasa da haftada 3-4 atkılı fırçası ile tüm vucudumu fırçalayıp sonra bolca nemlendiriyordum. Çatlaklar için özel bir yağ ya da krem kullanan var mı? Araştırmalarıma göre çoğu kişi ne kullanırsan kullan çatlayacağı varsa çatlıyor genetik falan diyorlar. birkaç marka araştırdım onlarda pahalı gibi geldi. etkisi olmayacaksa boşuna almak istemiyorum.
biri badem yağı önerisi vermiş ama o da kıllanma yapmaz mı? kıllanma önemli değil eğer gerçekten işe yarayacaksa gerçi.
birde doğumdan sonra bu çatlak görünümü gider mi yoksa kalır mı? gitmesi için sadece bakım yapmamız yeterli mi yoksa lazer gibi ekstra bir çaba mı lazım?
Ben soğuk sıkım Hindistan cevizi yağı kullanmıştım canım bide bol bol su tükettim en az 3litre su içtim yazın 5 litreyi buluyordu herhangi bir çatlak oluşmadı

Back
X