Karın germe faciası

bunların maliyeti ne oldu?

Geçmiş olsun cnm.. benim de iri gebelikler sonucu sarkmis ve catlmis bir karınım var..istiyorum bende bu estetigi ama korkuyorum.foto atma sansiniz var mi .merak ediyorum da kesiler dikisler cok oluyormu.

Geçmiş olsun cnm.. benim de iri gebelikler sonucu sarkmis ve catlmis bir karınım var..istiyorum bende bu estetigi ama korkuyorum.foto atma sansiniz var mi .merak ediyorum da kesiler dikisler cok oluyormu.
Seni izlemeye alayım şu aralar sitede sorun var resim yükleyemiyorum eklediğim sayfamda görürsün cnm

Kaslardaki ayrıklık sporla falan düzelmez. Heleki alt kısım işlem görmüş üst kısım ayrılmışsa dikişler her halükarda atmaya devam eder. Ultrason da görülebilir sanırsam ama emin değilim. Dikkatli incelenmesi gerekir,belki daha ayrıntılı cihazlarla bakılabilir. Bunu ancak estetik cerrahlar anlar yine.
Yağ oluğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi ya sıvı birikmesi olabilir yada dikişler atmıştır diye düşünüyorum ben. Karın germede mide kısmıda dikilirki çıkık durmasın. Ee seninde ilk başta dümdüzdü zaten,öyle diyorsun. Sonradan olması normal degil.

Bilimsel kanıt dediğiniz doktorun birinin yazdığı.
Buyurun bende yazayım,
Ben fizyoterapistim. Kas ile deriyi ayırtedebiliyorum.
Şöyle düşünün, bir sakız var, o sakızı çektiniz ve 5 cm haline getirdiniz, sonra eskisi gibi 3 cm olsun diye 2 cm kesip attınız. Artık elinizde daha ince bir doku var. Ve dokuda dejenerasyon olduğu için tekrar güçlenmesi daha zor bir doku.
Siz istediğiniz dümdüz karına/ en azından bikini giyebilecek ve rahatsız olmayacağınız bir görüntüye sporla ulaşmayı denediniz mi? Yada neler yaptınız? En azından 12-18 ay süren duzenli bir spor geçmişiniz oldu mu mesela işin ehli bir çalıştıranla?

Karındaki kaslar tek katman degil, ayrılmanın hepsinde birden olması mümkün mü bilmiyorum, bence mümkün degil (araştıracağım)

Bu çoklu katmanda bir ayrılma varsa, diğerleri onun eksikliğini telafi edebilir.
Önemli olan iyi analiz etmek, doğru çalıştırmak.
Bunun içinde vakit ayırmak. Ben estetiğe karşı falan biri de değilim. Ama öncesinde mutlaka her yolun denenmiş olması gerekiyor.
Hele ki bu tarz ameliyatlarda hastanın kas dokusu yeterince sağlıklı değilse komplikasyon çok artıyor.
Cerrah bunu göze alır ayrı, ama ben hasta olsam öncesinde mutlaka en azından 1 yılımı duzenli ve sıkı antrenmana ayırırdım.
Hiç olmadı ameliyat sonrası rahat ederdim

Antaya da iyi uzmanlar var canim emar gerekebilir yada diastasis recti testi var videosuna bakabilirsin uzmanlarda bu şekilde anlıyor.Kafam çok karışık çok talihsizim canım ya 1000 bir beni buldu ama 6 ay beklemem lazım.

Tabi ki spor mutlaka yapıcam sizin önerdiğiniz spor var mı bana. Klasik mekikle çok zor yani abdominal sporlar kurtarır mi beni.Canım bir çok uzmanın görüşünü inceleyerek böyle bir kanıya ulaştım ben uzmanlarla yazistim görüş aldım ilk kez aksini iddia eden birisine rastladım önerilerinizden faydalanmak isterim.

Öncelikle doktorunuz görsün. Şikayetinizin nedenini bilmeden spora başlamak daha sakıncalı olur sizin için.
Ama karın güçlendirme denildiğinde aklınıza tek gelen mekik ise öncesinde bir spor geçmişiniz olmadığı kanısına varıyorum.
Operasyonu yapan cerrah ne zaman artık spor yapabilirsin derse o zaman pilatese başlayın.
Reformer olan daha sağlıklı olur sizin için.
Eğer büyükşehirlerden birindeyseniz fizyoterapist ile çalışmanızı öneririm.
sadece pilates hareketlerine bağlı kalmaz, operasyonunuzu göz önünde bulundurarak program oluşturur, en azından şikayetleriniz azalır ve tekrarlamaz.

deri fazlası vardı ayrılan kaslar sporla toplanmıyormuş.Yoksa ameliyat olmazdım.
Ben yarim dunya gibiydim hamikeyken 4uz oldugu icin:) karnimin ne kadar büyüdüğünü tahin edebilmeniz acisindan 4uz oldugunu soylemem gerekiyordu
(bu kisimla ilgili sorulari olan varsa ozelden cevaplayabilirim konu dagilmamasi acısından . Surekli yasadigim icin ayrica belirtmek istedim)
Neyse dogumdan sonra bile hamile gibi gezerdim 6 ayda eski halime döndüm simdi dumduz sıkı spor ve diyetle
Spor yapmaniz yasak degilse kendinizi hic uzmeyin ve baslayin baska dr ya da operasyonla ugrasmayin derim cunku benim karin 2 parmak kalinliginda sarkıyordu asagiyi goremiyordum o derece :)
Yani benimki duzeldiyse herkesin duzelir gibime geliyor

Ay canim ya cok gecmis olsun. Ama keske sporla vicudunuzu toparlamaya calissaydiniz. Olmuyormus diye birsey yok bence bende 3 bebis dünyaya getirdim her hamileliyimdede 25 ile 30 kilo arasinda kilo aldim. Inan bana bir sene sonundada hep eski kiloma geri döndüm ve karin bölgem kendiliyinden topladi kendini. keske biraz sabirli ve inatci olup kilo vermeye calissaydin ama olan olmus. Bence tekrar bir operasyon gecirme. Evde düzenli egzersizler yap vicuduna kendisini toparlamasi icin zaman tani. Cok gecmis olsun.

Tabiki mekik değil plates zumba fitness uzak doğu o kadar spor çeşidi var ki önerileriniz dogrultusunda bir fizyoterapistle gorusucem mutlaka.Ayriyetten ameliyat oldum benim kurtarıcım olmadı.Çok vasat bir halde değilim hafif yemek yedikçe çıkan bir mide düşünün hiç ameliyat olmamış gibi kısa sürede toparlar diye düşünüyorum.

Karın kaşlarınızıda açılma varmıydi acaba hangi spor dalıyla uğraştın cnm

Dr a gitmedim acikcasi cnm hani ayrinti bilmiyorum tam olarak asiri derecede nasil diim kucuk parmak genisliginde yariklarim var karin ve yanlarimda hatta yirtik diyelim deri sarkmam vardi baya bi .
Ama son 6 aydir internetten videolarla evde kendim yaptim sporumu leslie ve karen tony hill videolarini yaptim arada plates ama sabah aksam ve aralarda olmak üzere yogun yaptim öyle profesyonel degil yani
Ama ben toparlanmayı citcitli bady seklinde korse kullanmaya bagliyorum gorenler inanamiyor yariklar hala var bir urun kullaniyorum bi nebze o da toparlandi
Simdi kilo aldigimda direkt göbek cikar mi eski haline doner mi bilemiyorum ama korumak icin elimden geleni yapacagim.

kaç ameliyattan kac gun sonra yurumeye, hafif ev isleri yapabilmeye ve spora başlayabiliyoruz ? bir de tam karin germe , mini karın germe acisindan riskler - farklar nelerdir ..keza benim bacak ve kalcada da sarkma var olmusken tam mi olsam diyorum ama youtube'da ameliyati gordum korkunc birşey o 360 karim germe dedikleri sağ çıkamam ben narin bir tipim .

Aynı durum bende de var
Aşağıyı görememe Merak ettiğim nasıl bir egzersiz ve diyet programı uyguladınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…