- 30 Mart 2009
- 3.314
- 1
- 156
- Konu Sahibi gullerdiyari
arkadaslar biz ailecek tursuyu cok severiz ve her yil kisa dogru bolca cesitli tursular yaparim misafirlerimede ikram etmek icin cok yapiyorum anca yetiyor:) bu yil biraz erken yaptim ama türkiyeden annecigimin kendi elleriyle yetistirdigi kelek ve biberlerden getirdim. geri kalan malzemeleri burada bahcivandan birkac gün önce ismarlayarak aliyoruz bende önceden ismarlamistim dün aldim ve gectim basina bol bol tursu yaptim...
ben size tarifi bir bidona göre yazacagim yoksa ben 10 bidon yaptim:)
bütün malzemeleri tek tek güzelce yikayalim.
1 lilo salatalik
yarim kilo sivri biber
5-6 adet havuc
5-6 yesil domates
birkac tane kirmizi domates
5-6 tane kelek
2 litre su
1 su bardagi sirke
1 kücük cay bardagi tuz
1 bas sarimsak
7-8 adet nohut
yikadigimiz salataliklari ve domateslere bicak batiriyoruzhavuclari soyup istedigimiz boyutta kesiyoruz biberler ve bütün malzemeleri bidona yada kavanoza güzelce yerlestirelim.
ayri bir kapta 2 litra suya tuzumuzu katip güzelce karistiralim ilik su olursa daha cabuk erir hazirladfigimiz suyu malzemelerimizin icine dökelim ardindan srmisaklarimizi ayiklayip onlarida icine atalim nohutlarimizida ekledikmi tursumuz hazir.
ama tuzunu her ihtimale karsi ertesi günü genede kontrol edip kapatalim bir hafta icinde tursumuz yemeye hazir.
afiyet olsun...
ben size tarifi bir bidona göre yazacagim yoksa ben 10 bidon yaptim:)
bütün malzemeleri tek tek güzelce yikayalim.
1 lilo salatalik
yarim kilo sivri biber
5-6 adet havuc
5-6 yesil domates
birkac tane kirmizi domates
5-6 tane kelek
2 litre su
1 su bardagi sirke
1 kücük cay bardagi tuz
1 bas sarimsak
7-8 adet nohut
yikadigimiz salataliklari ve domateslere bicak batiriyoruzhavuclari soyup istedigimiz boyutta kesiyoruz biberler ve bütün malzemeleri bidona yada kavanoza güzelce yerlestirelim.
ayri bir kapta 2 litra suya tuzumuzu katip güzelce karistiralim ilik su olursa daha cabuk erir hazirladfigimiz suyu malzemelerimizin icine dökelim ardindan srmisaklarimizi ayiklayip onlarida icine atalim nohutlarimizida ekledikmi tursumuz hazir.
ama tuzunu her ihtimale karsi ertesi günü genede kontrol edip kapatalim bir hafta icinde tursumuz yemeye hazir.
afiyet olsun...
Son düzenleme: