• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turşular Karisik tursu (resimli)

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.314
1
156
arkadaslar biz ailecek tursuyu cok severiz ve her yil kisa dogru bolca cesitli tursular yaparim misafirlerimede ikram etmek icin cok yapiyorum anca yetiyor:) bu yil biraz erken yaptim ama türkiyeden annecigimin kendi elleriyle yetistirdigi kelek ve biberlerden getirdim. geri kalan malzemeleri burada bahcivandan birkac gün önce ismarlayarak aliyoruz bende önceden ismarlamistim dün aldim ve gectim basina bol bol tursu yaptim...
ben size tarifi bir bidona göre yazacagim yoksa ben 10 bidon yaptim:)

bütün malzemeleri tek tek güzelce yikayalim.

1 lilo salatalik
yarim kilo sivri biber
5-6 adet havuc
5-6 yesil domates
birkac tane kirmizi domates
5-6 tane kelek
2 litre su
1 su bardagi sirke
1 kücük cay bardagi tuz
1 bas sarimsak
7-8 adet nohut

yikadigimiz salataliklari ve domateslere bicak batiriyoruzhavuclari soyup istedigimiz boyutta kesiyoruz biberler ve bütün malzemeleri bidona yada kavanoza güzelce yerlestirelim.
ayri bir kapta 2 litra suya tuzumuzu katip güzelce karistiralim ilik su olursa daha cabuk erir hazirladfigimiz suyu malzemelerimizin icine dökelim ardindan srmisaklarimizi ayiklayip onlarida icine atalim nohutlarimizida ekledikmi tursumuz hazir.
ama tuzunu her ihtimale karsi ertesi günü genede kontrol edip kapatalim bir hafta icinde tursumuz yemeye hazir.
afiyet olsun...

Son düzenleme:
Offf bol sirke ve sarımsak kokusu aldım resmen yaaa:sinifsinif:
Anacığım çok yapardı bizde yardım ederdek..
Çok güzel görünüyorlar canım,ellerine sağlıka.s.

Nazlıcım avucunu yala meleğim,alttan alttan bakıyon aman hee hamişsin bir tarafın şişmesin:1hug:

Ellerine sağlık canım.Ben birşey sormak istiyorum suyu kaynatıyorsun değilmi?Birde üzerini geçecek kadarmı su koyuyorsun.Kayınvalidem çok güzel yapar turşuyu ve ablam ben birkaç kez denedim güzel oldu ama minik minik kavanozlara sadece biber yada salatalıktı mesela:)

Nazlıcım avucunu yala meleğim,alttan alttan bakıyon aman hee hamişsin bir tarafın şişmesin:1hug:

Yav az yemedim halada yiyiyorum ama ödem yapar tuzlu dikkat ediyorum birtanem yaladım avucumu cokacimcoook :utangac: a.s.

Ellerine sağlık canım.Ben birşey sormak istiyorum suyu kaynatıyorsun değilmi?Birde üzerini geçecek kadarmı su koyuyorsun.Kayınvalidem çok güzel yapar turşuyu ve ablam ben birkaç kez denedim güzel oldu ama minik minik kavanozlara sadece biber yada salatalıktı mesela:)

Güller diyarımdan önce ben cevap vereyim şekerim,annem suyunu soğuk katardı bidenem.Ama güller diyarım tabiki cevap hakkı senindir bidenem:kedi:

ah aha benim anacigimda cok güzel yapar:asigim:
ennecigininde ellerinden öperim onlar kadar olamayiz tabiki annelerin ellerinin degdigi sey tadindan yenmez:asigim:
cok tesekkür ederimopuyorumnanaktan

Ya bende yaz turŞusu yapayım dedım ramazanda dayerız dıye kıŞlık tursualrımz bıttı cunku
yaptım guzeloldu ama sırkesını Çok koymuusm napsamkı ablaya fıkır verırmısn bana

nazlicim ben tuzunu eritebilmek icin biraz ilik su koyuyorum bir arkadas söyledi banada bende normalde hep soguk su ile yapiyordum kaynatmiyorum.
evet tam dolduracak kadar su katiyorum.
aman nazlicim minik mink kavanozlara yapsam basedememki biz cok yiyoruz onun icin büyük kavanozlara yapiyorum bende.
arkadaslarim dostlarimda cok begeniyorlar geldiklerinde böreklerin pogcalarin yanindada ikram ediyorum bildikleri icin zaten onlar istiyorlar tursun nerde diyeyerimseniben
demek sen hamilesin allah muhafaza bisey olmasin tüh bak simdi üzüldüm keske yakinda olsan hemen getirirdim sana:1hug:
allah tamamina erdirsin saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah canimopuyorumnanaktana.s.
yorumun icain cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

Güller diyarımdan önce ben cevap vereyim şekerim,annem suyunu soğuk katardı bidenem.Ama güller diyarım tabiki cevap hakkı senindir bidenem:kedi:

hic önemli deyil canim tabiki her elin mahareti ayridir bildiklerimizi birbirimizle paylasmak en güzeliyerimseniben
hepimiz sorarak duyarak ögreniyoruz ilgin icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

Ya bende yaz turŞusu yapayım dedİm ramazanda dayerız dıye kıŞlık tursualrımz bıttı cunku
yaptım guzeloldu ama sİrkesını Çok koymuusm napsamkı ablaya fıkır verırmısn bana

canim inan bilmiyorum tursu zaten olmussa simdi su eklesen tuzunun ayari bozulur tursu olduktan sonra su tuz eklemek pek iyi olmuyor..
ama arkadaslardan bilen varsa umarim yazarlar kusuruma bakma:1hug:opuyorumnanaktan

yengosum pirlantam
o güzel ellerin dert görmesin
tursularimiz meshurdur
teyzemin senin annemin
offffffffffffffff
yasadik yinezemuszemus

canim gelince biri alir gidersinyerimseniben
tursu yapmana gerek kalmaz demi yayerimseniben
canim güzel yorumun güzel sözlerin icin cok tesekkür ederim bidenemopuyorumnanaktan:asigim:

Bırazdaha turŞuluk alsamda ayırsammıkı baŞka kavanoza acaba.
DıĞerıne sadece su katarımartık Çunku sırkeden yenmıyor Çok agırbı sırke olmuŞ

Bırazdaha turŞuluk alsamda ayırsammıkı baŞka kavanoza acaba.
DİĞerıne sadece su katarımartık Çunku sırkeden yenmıyor Çok agırbİ sırke olmuŞ

hhmm bak belki öyle olabilir suyunu ikiye bölüpte tuzunuda yeniden ayarlarsan madem böylede yiyemeyeceksen en azindan denemis olursun canim...

Bu ne sımdı yaaaaaa mafoldumben

Ben tursu felan yapamam kı mafoldumben

Ahhh ah gulum yıne ıs cıkardın basıma :umursamaz:

ış cıkısı ıstıkamet annem zemuszemus

Acılen bırde tursu ıle ıyı gıden bı yemek dusunmem lazım hem pratık hemde hızlı pişen fisfisfis

Ohooo nerden bakdım da tıkladım bu sayfayı yaaaa :kızgın:

Ellerıne saglık canım benım alkisalkisalkis

Yıyecek olanlarada afıyet olsun cokacimcoook

Bızı dusunmeyın bız kk olarak bakarız buradan avcumuzu yalarız gecer :dilcikar:

aynen annemin yaptığı gibi olmuş..

ellerinize kollarınıza sağlık:)

huzurla afiyetle yiyin inşallah..

hamart arkadasimizin hamarat yengesi maslalah cnaim cok güzel olmus elelrinize saglik bayailirim tursuya bi oturmada kendi yaptigim olsun hazir olsun bi kavaonoz yerim..
ama bisi diecem cnaim ya kirmizi domates nasil oluyor tursuda tadi güzel olmaz diye düsünyorum bende yapiom annemde yapiyor tam olmamis cagala domates diyoruz biz ondna yapiyoruz harika oluyor kitir kitir oluyor cok hos oluyor ama kirmizi domates nasil olur bilmem saol paylasimin icin,

Back
X