- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Konuşsun amcanda gelip seninle konuşacak sonuçta tek taraflı dinlenmez ki bu olaylar ee anlaşılmayan bir şey varsa anlatılır yürümüyorsa yürümüyordur çocuk gibi önce çiftler konuşmalı hemen ailelere açmak falan hiç hoş değil evlenince de en ufak sorunda anneme babama anlatıcam olayları dönmeye başlar hep belirti bunlar benden söylemesiEvet oturup konuşacaktık bu konuları tam karar vermek için ama saçma sapan bişeyden konu açtı sonra amcanla konuşucam akşam dedi ..
Canım aynı şeyi bende yaşamış biri olarak soyluyorum. Siz ayrı iki bireysiniz herseyden once be demek o ben yapma dıycem sen yapmıycaksın bu çok yanlış hele böyle daha nişan aşamasındayken senin buyuklerınden bırı ıle konuşması. Çocukluk yapıyor ve huylu huyundan vazgecmez can çıkar huy çıkmaz dıye boşa dememişler. Söz atabilirsin nişanda atabilirsin kimene senin yerine onlar yaşayacak değilya bu hayatı. Evlenip boşanmaktan sa şimdiden kes at derimBana diyor sen dediğim dediksin diye bende bi konuda örnek ver ya dedim neymiş ben düğün girişi istiyorum diye devamlı diyomuşum dediğim dediklik yapıyomuşum örneğe bi bakar mısın
Şüphen varsa evlenme bin kez nişan atsan problem olmuyor da bu ülkede boşanırsan bin şey diyorlar ne yazık ki.
Konuşsun amcanda gelip seninle konuşacak sonuçta tek taraflı dinlenmez ki bu olaylar ee anlaşılmayan bir şey varsa anlatılır yürümüyorsa yürümüyordur çocuk gibi önce çiftler konuşmalı hemen ailelere açmak falan hiç hoş değil evlenince de en ufak sorunda anneme babama anlatıcam olayları dönmeye başlar hep belirti bunlar benden söylemesi
Canım aynı şeyi bende yaşamış biri olarak soyluyorum. Siz ayrı iki bireysiniz herseyden once be demek o ben yapma dıycem sen yapmıycaksın bu çok yanlış hele böyle daha nişan aşamasındayken senin buyuklerınden bırı ıle konuşması. Çocukluk yapıyor ve huylu huyundan vazgecmez can çıkar huy çıkmaz dıye boşa dememişler. Söz atabilirsin nişanda atabilirsin kimene senin yerine onlar yaşayacak değilya bu hayatı. Evlenip boşanmaktan sa şimdiden kes at derim
Anneler akraba evliliklerinde baski yaparlar genelde. Aman bozulmasin elalem es dost ne der diye dusunurler. Ama annen bence gayet herseyin farkinda ve seni taniyor.
Bu aksam en kisasindan mutsuz oldugunu ve boyle devam edemeyecegini acik acik soyle. Kuracagin cumleler sana kalmis tabi ama firsat varken ne hissettigini acik acik konus. Yoksa gec olabilir.
Kendi içinde sorunlarını halledemeyen erkekler ailelere laf taşıdığında çok itici gelirler bana çocukken annemize şikayet etmek gibi aşılamayacak sorunlar varsa artık aileler bilmeli biteceğini belirtmeli sadeceAynen heralde gider anneme söylücem seni falan diyomuş
Merhaba hanımlar çoğunuz burda benden yaşça büyüksünüz görmüş geçirmiş insanlarsınız bana da yardımınız olacağına inanıyorum.Şimdiden teşekkürler
Yaşım gereği ya da tecrübesizliğimden dolayı çoğu şeyi tam göremiyor olabilirim nişanlımla 2 aydır yaklaşık arada tartışmalarımız oluyor ama çok sürmüyor anlaştığımızı düşünüyorum ama bir sonraki tartışmamızda tekrar açılıyor aynı konu nişanlım tarafından..
Benim annem evlenmeden önce iyice tanımamı istiyor akıl veriyor ben biraz surat asıyorum açıkçası annemin dediği sen şu an göremiyosun bazı şeyleri bana kızıyorsun ama mutsuz olma diye söylüyorum iyi düşün taşın diyor.
Nişanlımı sevip sevmeme konusuna gelince bilmiyorum bazı yaptıklarından soğuyabiliyorum daha doğrusu söylediği sözlerden biraz geri kafalı düşüncesiyle laflar söylüyor.
Ben şu an 2 arada bir deredeyim zaten düğünüme 2 ay kadar var nişan atmaya korkuyorum (daha önce de söz atmıştım acaba bana suç bulurlar mı diye de korkum var) ama ilerde de mutsuz olmaktan korkuyorum.
Şu anda da aramız limoni amcamla konuşacakmış akşam ilişkimizi yeniden gözden geçirmeye karar verdik bundan sonrası hayırlısı diyorum ama anneme daha çok kulak asmalıyım değil mi sonuçta o dışardan bakıyor ilişkiye ben çoğu şeyi göremiyor olabilirim..
Valla uzun oldu kusura bakmayın konulara pek girmedim siz sordukça cvplarım genel olarak.
Arada yazdım pek okunmadı buraya ekliyorum,
Aramızda geçen bir konuşmayı anlatayım,
Bu izin alma konusunda laf açılınca ben izin almak nedir çocuk değilim haber veririm dedim o da benden izin almadan hiç bi iş yapamazsın dedi bende o zamanı gelince konuya göre değişirl dedim.
Bana örnek olarak işim gereği bazen eğitimlerimiz oluyor bizim oraya gitme dersem gidermiymişim gitmezmiyşim falan bende o benim işim giderim dedim bana dediği laf yolda yürüdüğüm yerde beni kaçırırlarsa ne olacakmış evliymişim bekar da değil katil mi edecekmişim kendini ..
Siz bu konuşmadan ne anlarsınız
Kımle konuşursa konuşsun göz dağı verıyor kendince. Bence sen akıllı bi kızsın anladığım kadarıyla da çokda sevmiyorsun otur annenle güzelce konuş son noktayı koy. Böyle kişiliği oturmamış birisi için hayatını mahvetmeEvet herşeyi akşam açık açık konuşucam bakalım ne olacak bana ilişkimizi baştan gözden geçirelim diye söyledim daha önce ben demiştim diye neler etti bana şimdi kendi diyor yarım saat sonra da amcanla konuşucam diye msj atmış..
Merhaba hanımlar çoğunuz burda benden yaşça büyüksünüz görmüş geçirmiş insanlarsınız bana da yardımınız olacağına inanıyorum.Şimdiden teşekkürler
Yaşım gereği ya da tecrübesizliğimden dolayı çoğu şeyi tam göremiyor olabilirim nişanlımla 2 aydır yaklaşık arada tartışmalarımız oluyor ama çok sürmüyor anlaştığımızı düşünüyorum ama bir sonraki tartışmamızda tekrar açılıyor aynı konu nişanlım tarafından..
Benim annem evlenmeden önce iyice tanımamı istiyor akıl veriyor ben biraz surat asıyorum açıkçası annemin dediği sen şu an göremiyosun bazı şeyleri bana kızıyorsun ama mutsuz olma diye söylüyorum iyi düşün taşın diyor.
Nişanlımı sevip sevmeme konusuna gelince bilmiyorum bazı yaptıklarından soğuyabiliyorum daha doğrusu söylediği sözlerden biraz geri kafalı düşüncesiyle laflar söylüyor.
Ben şu an 2 arada bir deredeyim zaten düğünüme 2 ay kadar var nişan atmaya korkuyorum (daha önce de söz atmıştım acaba bana suç bulurlar mı diye de korkum var) ama ilerde de mutsuz olmaktan korkuyorum.
Şu anda da aramız limoni amcamla konuşacakmış akşam ilişkimizi yeniden gözden geçirmeye karar verdik bundan sonrası hayırlısı diyorum ama anneme daha çok kulak asmalıyım değil mi sonuçta o dışardan bakıyor ilişkiye ben çoğu şeyi göremiyor olabilirim..
Valla uzun oldu kusura bakmayın konulara pek girmedim siz sordukça cvplarım genel olarak.
Arada yazdım pek okunmadı buraya ekliyorum,
Aramızda geçen bir konuşmayı anlatayım,
Bu izin alma konusunda laf açılınca ben izin almak nedir çocuk değilim haber veririm dedim o da benden izin almadan hiç bi iş yapamazsın dedi bende o zamanı gelince konuya göre değişirl dedim.
Bana örnek olarak işim gereği bazen eğitimlerimiz oluyor bizim oraya gitme dersem gidermiymişim gitmezmiyşim falan bende o benim işim giderim dedim bana dediği laf yolda yürüdüğüm yerde beni kaçırırlarsa ne olacakmış evliymişim bekar da değil katil mi edecekmişim kendini ..
Siz bu konuşmadan ne anlarsınız
Kendi içinde sorunlarını halledemeyen erkekler ailelere laf taşıdığında çok itici gelirler bana çocukken annemize şikayet etmek gibi aşılamayacak sorunlar varsa artık aileler bilmeli biteceğini belirtmeli sadece
Yaşınız küçük sanırım ondan sizi hem korumaya hem de yönlendirmeye filan çalışıyor.. Yarın öbür gün benzeri sorunlara hazırlıklı olun. Yaşınız küçükse önce büyüyüp öyle evlenmenizi tavsiye ederim.
Kımle konuşursa konuşsun göz dağı verıyor kendince. Bence sen akıllı bi kızsın anladığım kadarıyla da çokda sevmiyorsun otur annenle güzelce konuş son noktayı koy. Böyle kişiliği oturmamış birisi için hayatını mahvetme
Aileler ilişkilerde ne kadar dışarıda bırakılırsa o kadar iyidir yoksa oldukça olumsuz etkilenir ilişkiler iyi kötü bence herşey çiftler arasında kalmalı bizler yarın dönüp sarılıp unutuyoruz bu olay için söylemiyorum ama aileler unutmazlar onların canı kanı değil ama bizim sevdiğimiz insanBunu hep nişanlım söylüyordu ilk sıralar bir iki şey annesine söylemişti ben kıyameti kopardım bi daha söylemedi diye biliyorum geçenlerde yine tartıştık çözemiyoruz falan dedi bende ailelere söyleyelim diye teklif ettim hemen annene söyledin mi sen yoksa dedi beni suçlamaya başladı..
amcanla neden konuşuyor? annen neden bu kadar karışıyor? erkektir yapar diyen ve ben yaşayamadım kızım yaşasın diyen anneler yüzünden böyle bir nesil yetişiyor malesef. sen çok da güvenme annene. bazı yaşamışlıkları yanlış yönlendirmelere neden olabiliyor malesef. seni soğutmuş nişanlından. kararı sen vereceksin.
Konuşacağınıda hiç sanmıyorum aklı sıra senı tedırgın edıcek. Bu konu ile ilgili son yorumu yapıyorum ( kesinlikle kişiliği oturmamış sen bu adamla evlenırsen yarın bırgun her tartıştığınız konuyu kendi ailesine anlatacak olmadı senin yakınlarına soylemekle göz dağı vercek ) son karar senin kararını verdığınde bızımle de paylaşAynen bende amcanla konuşacağım diye yazınca gözdağı verip korkacağımı falan sandı sanırım öyle hissettim bende git konuş dedim çekinecek bişeyim yok Allah'a şükür..
Annem aksine hiç karışmıyordu nişanlımı seviyordu sadece bu bir kaç hareketinden sonra bi de diyorum ya olaylar oldu bi kaç defa duydu etti söylediği çoğu şey mantıklı hani burda yazarken belki tam ifade edemiyorum kendimi anneme hak veriyorum ama seviyorum diye boşver karışma uzatmayalım diye hep annemi susturdum..
Aileler ilişkilerde ne kadar dışarıda bırakılırsa o kadar iyidir yoksa oldukça olumsuz etkilenir ilişkiler iyi kötü bence herşey çiftler arasında kalmalı bizler yarın dönüp sarılıp unutuyoruz bu olay için söylemiyorum ama aileler unutmazlar onların canı kanı değil ama bizim sevdiğimiz insan
Ailelerin bilmesinden kaynaklanıyor işte sonra en ufacık bir durumda toparlanmıyor çünkü ailelere yansıyor onlarda haklı olarak korkuyorlar bilememek en iyisi ama insan bazen çaresiz hissediyor kendisini haklısınızEvet doğru ben en başından beri ailelere söylemeyelim yansıtmayalım dedim bi kaç olay duyuldu malesef ve bazen ben fikir almak için özellikle baştaki izin konusundan ben bunu nasıl yorumlarım diye fikir almak için sordum söyledikleri bu yüzden cahilce ve ailemle konuşurken de saçmalıyor o yüzden annem tepkili saçma sapan konuşup canını sıkar diyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?