• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karışık..

İçinize sinmeyen biriyle evlilik düşünmeyin evlilik sorumluluk işi iki kişiye çok iş düşüyor yoksa eziyete dönüşür HoppaAnneler herşeyi hisseder bilir diyorum nişan atmak ölüm değil bunlar tanıma evreleri bu sebeple yapılıyor illa evlenilsin diye değil evlenince boşanması bir üst kademe o daha zor:KK39:

İçinize sinmeyen biriyle evlilik düşünmeyin evlilik sorumluluk işi iki kişiye çok iş düşüyor yoksa eziyete dönüşür HoppaAnneler herşeyi hisseder bilir diyorum nişan atmak ölüm değil bunlar tanıma evreleri bu sebeple yapılıyor illa evlenilsin diye değil evlenince boşanması bir üst kademe o daha zor:KK39:

Evet boşanmak daha zor zaten soru işaretlerim de var hakkımda hayırlısı diyorum..

Ve bu nişanlılık süresince hep herşeyi ben alttan aldım ailesine yakın oturmak istemediğim halde kira vermemek için altlı üstlü oturmayı kabul ettim herşeyi alırken en uygununu seçmeye çalıştım ona rağmen değerim olmadı..

Bi defa da anneme sesini yükseltti geri aralarını yapmak zorunda kaldım..

Kendisi masrafları tek karşılayacak diye kiraya çıkmayı önerdim evi yaptırmak yerine annemle teyzem de söyleyince inat değil mi orda oturacağım dedi.

Annemin biraz da bu konudan sonra ona karşı soğukluğu başladı ben çeyizimi dört dörtlük yaptım hatta fazlasıyla kendi alacaklarından bazılarını bile ben aldım kendisi evi yaptırmak uğruna bir sürü borca harca girecek ve evlenince beraber ödeyecektik ben bunda da değildim ama kendisinin ev masraflarını da ben görmek zorunda değildim.

Hatta paramız yettiğince altın alalım geri kalanı imitasyon takayım ya da kiralayayım dedi ona da tmm dedim maksat sıkılmasın diye.

Nişan katı için eşya alırken hep uygunları seçtim onda bile başıma kalktı sen istediğin şeyleri aldın dedi halbuki ben kendini düşündüğümden çoğunu uygun aldım herkes evlenince de aynısını bekler senden dediği halde...

Aklıma geldikçe yazacağım ..

Sana yazık değil mi senin değerin yok mu annen baban bir canın yok mu senin ya :KK12:Bir erkeği nişanlıyken çok iyi tanırsın bir insanı özellikle alışverişte,tatilde aynı evin içinde tanırsın bakar mısın ne kadar değer veriyor kimseye ayrıl demem ama değer vermek çok önemli senin gönlünü yapması gereken dönem bu insanlar sevgiliyken nişanlıyken bal gibi olmaları gerek ki araları evliyken tartışmalarla hafif atlatılsın bazı durumlar yoksa çok daha vahim durumlar olabilir nişanlılık evliliğin bir fragmanıdır sadece:KK14:

Evet boşanmak daha zor zaten soru işaretlerim de var hakkımda hayırlısı diyorum..
Hakkınızda hayırlısı olsun üzüldüm gerçekten:KK51:önce siz kendi değerinizi bilin ne para verilmesin diye annenize teyzenize inat gitmiş birinin anne baba evine gidin ne de herşeyden kısıp ben bilirim ben ederim diyen adamla evlenin önce kendi kıymetinizi bilin karşınızdakinden onu bekleyin derimHoppa

aracılarsa oturup konuşsunlar ama keşke siz anneniz amcan yengen nişanlın toplu konuşsanız daha iyi olur
çünkü tek taraflı dinleyecek amcan

Sana yazık değil mi senin değerin yok mu annen baban bir canın yok mu senin ya :KK12:Bir erkeği nişanlıyken çok iyi tanırsın bir insanı özellikle alışverişte,tatilde aynı evin içinde tanırsın bakar mısın ne kadar değer veriyor kimseye ayrıl demem ama değer vermek çok önemli senin gönlünü yapması gereken dönem bu insanlar sevgiliyken nişanlıyken bal gibi olmaları gerek ki araları evliyken tartışmalarla hafif atlatılsın bazı durumlar yoksa çok daha vahim durumlar olabilir nişanlılık evliliğin bir fragmanıdır sadece:KK14:

Evet annem de diyor sen üzülmüyorum imajı çizsende biliyorum üzüldüğünü mutsuz olduğunu diyor nişanlandığımdan beri hep kendimi mutluyum diye avutmuşum meğer yeni fark ediyorum..

canım insanların ağzına bakma onlar yapacak laf bulurlar elbet
sen ne istediğini eminsen sorun yok demektir
annen bile sana fikir veriyor destek çıkıyorsa korkmamalısın
bu adam seni evi kapatıp da ne yapacakmış yok orası olmaz burası olmaz
izin alacaksın ya bir şey olursa çok saçma konuşuyor

Hakkınızda hayırlısı olsun üzüldüm gerçekten:KK51:önce siz kendi değerinizi bilin ne para verilmesin diye annenize teyzenize inat gitmiş birinin anne baba evine gidin ne de herşeyden kısıp ben bilirim ben ederim diyen adamla evlenin önce kendi kıymetinizi bilin karşınızdakinden onu bekleyin derimHoppa

Zaten ilk öğreneceğim şey bundan sonra kendi değerimi bilmek :)

aracılarsa oturup konuşsunlar ama keşke siz anneniz amcan yengen nişanlın toplu konuşsanız daha iyi olur
çünkü tek taraflı dinleyecek amcan

Konuştuktan sonra bize gelebilirler konuşmak için..
Amcamın benim tarafımda olmadığını şurdan biliyorum daha önce ilk tartışmamızda hatta burda konusu da var o konu da gelip bizi dinlemedi arayıp sormadı bile çok zoruma gimişti..
Bir defa daha olmuştu annem bişey söyleyecekti ben biliyorum her ikisini de dedi annemin ağzına tıktı lafı

Ve her defasında her yerde nişanlımın hep benden değerli olduğunu dile getirdi

Ben nişanlandıktan sonra amcam ve yengemden soğudum en sevdiğim amcam ve yengemdi kendileri...

canım insanların ağzına bakma onlar yapacak laf bulurlar elbet
sen ne istediğini eminsen sorun yok demektir
annen bile sana fikir veriyor destek çıkıyorsa korkmamalısın
bu adam seni evi kapatıp da ne yapacakmış yok orası olmaz burası olmaz
izin alacaksın ya bir şey olursa çok saçma konuşuyor

Evet bu izin konusundan sonra saçma konuştuğu kanısına bende vardım beni kaçırırlarmış evliymişim bekar olsam neymiş millete ne dermiş katil mi olacakmış düşünceye bakar mısın Allah aşkına..

Evet annem de diyor sen üzülmüyorum imajı çizsende biliyorum üzüldüğünü mutsuz olduğunu diyor nişanlandığımdan beri hep kendimi mutluyum diye avutmuşum meğer yeni fark ediyorum..

Zaten ilk öğreneceğim şey bundan sonra kendi değerimi bilmek :)

Anneler hisseder tabi ki sürekli söylüyorsa psikolojik olarak sizi de yanıltabilir sorgularsınız acaba mutsuz muyum ben diye :KK51:Kimseyi önemsemeyin siz mutsuzken ya da evlendiğinizde evinizde ağlarken kimse yanınızda olmayacak evlilik olsun evleneyim diye evlenilmez şahsen bir eylem o sadece önemli olan sevdiğin aşık olduğun insanla beraber paylaşmak bir şeyler yaşamak o adı güzelleştiren o yoksa sadece sorumluluk :KK53:

Evet bu izin konusundan sonra saçma konuştuğu kanısına bende vardım beni kaçırırlarmış evliymişim bekar olsam neymiş millete ne dermiş katil mi olacakmış düşünceye bakar mısın Allah aşkına..

canım bu tür insanlar hep bencildir ve çok inat olurlar
hiç bir değişim göstermeyecektir
gösterse dahi sadece karşı tarafı yumuşatmak içindir
sonra tekrardan eski haline dönecektir
bu adamla devam edersen seni mutsuz eder

Anneler hisseder tabi ki sürekli söylüyorsa psikolojik olarak sizi de yanıltabilir sorgularsınız acaba mutsuz muyum ben diye :KK51:Kimseyi önemsemeyin siz mutsuzken ya da evlendiğinizde evinizde ağlarken kimse yanınızda olmayacak evlilik olsun evleneyim diye evlenilmez şahsen bir eylem o sadece önemli olan sevdiğin aşık olduğun insanla beraber paylaşmak bir şeyler yaşamak o adı güzelleştiren o yoksa sadece sorumluluk :KK53:

Evet insan sevdiğiyle mutlu bir evlilik olsun ister bu zamana kadar gerçekten mutlu olduğumu düşünüyodum ama şu 2 aydır bizim sorunlar başladığından beri hep vardı da ben mi görmedim diye sorgulamaya başladım annem de sadece 2 haftadır bi kaç defa söyler o da iyi düşüneyim diye tart ölç biç diyor pişman olacağın bi karar verme diyor..

canım bu tür insanlar hep bencildir ve çok inat olurlar
hiç bir değişim göstermeyecektir
gösterse dahi sadece karşı tarafı yumuşatmak içindir
sonra tekrardan eski haline dönecektir
bu adamla devam edersen seni mutsuz eder

Bende öyle düşünüyorum nedense..

Direk nişanı bozma sebebi bana göre

Evet izin almaya alışık olmayan biri olarak özellikle ben kendisine de söyledim annemden babamdan izin almıyorum haber ediyorum dedim benden alacaksın ben istiyorum dedi direkt bana..

Evet insan sevdiğiyle mutlu bir evlilik olsun ister bu zamana kadar gerçekten mutlu olduğumu düşünüyodum ama şu 2 aydır bizim sorunlar başladığından beri hep vardı da ben mi görmedim diye sorgulamaya başladım annem de sadece 2 haftadır bi kaç defa söyler o da iyi düşüneyim diye tart ölç biç diyor pişman olacağın bi karar verme diyor..
Tabi ki anneler her zaman iyiliğimizi ister karşılıksız seven tek varlık annelerimiz :KK36:Düşünmekle çok çok haklısınız bence içinize sinmeyen durumlar varken evlenmemelisiniz oturup konuşun sorunları anlatın anlıyorsa ne ala ama baktınız değişen bir şey yok karar sizin:KK51:

Bilmiyorum ne konuşacağını,genel olarak kavgalarımız yoktu bi defa seni seviyorum dedi bazen beni sinir etsen de dedi bende ne konuda sinir ediyorum dedim dik başlısın dediğim gibi insan olacaksın benim sözümden çıkmayacaksın bilmem ne dedi bende hangi konuda dikbaşlılık yaptığımı sordum cvp veremedi bende olmayan bişeye kulp bulma çünkü yapmıyorum herşeyi alttan alıyorum dedim böyle başlamıştı kavgalar..
Daha evlenmeden böyleyse sonrasını düşünemiyorum dediğim dedik biri bu insanlarla yola çıkılmaz söyleyim

Tabi ki anneler her zaman iyiliğimizi ister karşılıksız seven tek varlık annelerimiz :KK36:Düşünmekle çok çok haklısınız bence içinize sinmeyen durumlar varken evlenmemelisiniz oturup konuşun sorunları anlatın anlıyorsa ne ala ama baktınız değişen bir şey yok karar sizin:KK51:

Evet oturup konuşacaktık bu konuları tam karar vermek için ama saçma sapan bişeyden konu açtı sonra amcanla konuşucam akşam dedi ..

Daha evlenmeden böyleyse sonrasını düşünemiyorum dediğim dedik biri bu insanlarla yola çıkılmaz söyleyim

Bana diyor sen dediğim dediksin diye bende bi konuda örnek ver ya dedim neymiş ben düğün girişi istiyorum diye devamlı diyomuşum dediğim dediklik yapıyomuşum örneğe bi bakar mısın

Şüphen varsa evlenme bin kez nişan atsan problem olmuyor da bu ülkede boşanırsan bin şey diyorlar ne yazık ki.

Back
X