Kariyer Değişikliği ve Evlilik

Henüz gençsiniz çocuk yok evlilik sorumlulukları yok.Mevcut maaşınız çok iyi.ha diyince bırakılıp gidilecek bir maaş değil.Ben olsam 2 3 sene daha çalışır para biriktirir aileme verir sonra atanıp yoluma bakardım.Çünkü bu aşamada memur olarak atanırsanız 5 bin alsanız size ancak yetecek ve hep aileniz aklınızda kalacak.Yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor.Yolunuz açık olsun.

Bence mevcut işini bırakma. Neden dersen

- profesyonel olarak doyurucu bir işten memurluğa geçersen mutsuz olursun

- kazancın gayet iyi. Hayat çok çok pahalı artık, psikoloji mezunları iş bile bulamazken sen 10.000tllik iş bulmuşsun daha ne istiyorsun? Çalışabildiğin kadar çalış bu işte birikim de yap tecrübe de yap. Sonra evlenirsin.

Sevdigin isi yap yine az da olsa ailene destek olursun on veremezsin ama bes verirsin bu gene onlari rahatlatir kendi gelecegini dusun ilerde cocuk olma durumunda memurlarin izin haklari cok guzel oluyor her acidan daha mantikli bence

Valla emeklilik yasi olmus 65.
Sevdigin ve stresi az olan isi yap, yoksa gecmez bu hayat.

Ya da cok cok kazaniyorsan erken emeklilik hayali ile devam edilebilir, 45 de emekli edecekse su anki meslegin o da mantikli olabilir.

Yaş ilerledikçe kariyer değişikliği zorlaşıyor. Ayrıca herkes kendinden sorumlu, aileni bu kadar düşünme. Kendi kariyerine ve hayatına bak. Yani sevmedigin işte sırf parası için kalma.

Yaklaşık evet. Bence de maaş yeterli ama nikah vs masraflarını da karşılayacağız ev kurma taşınma. Bir de aileme yardım edince maddii sorunlar olur mu diye endişeliyim
Açıkca yazayım. Eğer ailenize yardım edecekseniz 5 bin az bir para. Size kalacak 3 civarı.. Yani asgari ücretten hallice. Nişanlınız ne kadar alacak bilmiyorum. Ama o 10 bin üstü almazsa orta standartta yaşarsınız. Ama şu anki yaşam seviyeniz olmaz.. Bir de şu an 10 bin. Bu belki 5 10 yıl sonra olacak 15 bin üstü. Devlette taş çatlasa olur 6 7.
Ama devlette de ücretsiz izin var annelere. Eğer çocuk olursa devlet daha iyi.
Ben olsam corona geçene kadar 1 1.5 yıl 10 bin liralık işimi bırakmam. Bu devirde çok iyi bir maaş. Akademisyenler o kadar maaş almıyor şu an devlette.

Bu arada sevdiğin işi de yapsanız iş iştir. Is çoğu zaman zorunluluktan dolayı sevilmez zaten..
Bu sevdiğin işi yap durumunu günümüz Türkiyesinde ben çok gerçekçi bulmuyorum. Bir de şunu düşünün. Korona nedeniyle 10 bin sağlıkçı alındı. Fazla ve toplu bir alım yaptılar. Şu an 1 yıl cok sağlıkçı almayacak gibiler doktor hariç. Haliyle kontenjanlar azalacak.
Demek istediğim tüm şartları eksiksiz hesaplayın.
10 bin liralık işi kaybederseniz o şartlara belki aynı kalitede iş zor bulabilirsiniz. Bunları da düşünün.

Hayırlısı olsun..

Elinden geleni yap Kpss ve atanmak için. Umarım olur. Bir insanın sevdiği işi yapması kadar güzel birsey yok.
Benden sana bir abla tavsiyesi olsun mutlu olduğun bir iş olsun ve mutluluğun. Es bile ikinci planda. Herşey gönlünce olsun ❤

Çok teşekkürler, iyi geldi mesajınız :)

Henüz gençsiniz çocuk yok evlilik sorumlulukları yok.Mevcut maaşınız çok iyi.ha diyince bırakılıp gidilecek bir maaş değil.Ben olsam 2 3 sene daha çalışır para biriktirir aileme verir sonra atanıp yoluma bakardım.Çünkü bu aşamada memur olarak atanırsanız 5 bin alsanız size ancak yetecek ve hep aileniz aklınızda kalacak.Yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor.Yolunuz açık olsun.

Teşekkür ederim

Bence mevcut işini bırakma. Neden dersen

- profesyonel olarak doyurucu bir işten memurluğa geçersen mutsuz olursun

- kazancın gayet iyi. Hayat çok çok pahalı artık, psikoloji mezunları iş bile bulamazken sen 10.000tllik iş bulmuşsun daha ne istiyorsun? Çalışabildiğin kadar çalış bu işte birikim de yap tecrübe de yap. Sonra evlenirsin.

Haklısın, bu profesyonel yaşamdan sonra memurlukta bocalayabilirim. Çok mutlu olabilir miyim garantisi yok, çünkü iş iştir bir yerden sonra yine bunalabilirim. Aslında ilerisi için farklı planlarım var. Master yapmak istiyorum ve eğitimler de alarak iyi bir psikolog olma hayalim var. Memuriyet biraz geçiş süreci gibi olacak eğer yaparsam. İş yerinden tazminat alacağım, onu direk master ve eğitimler için kenara atayım diyorum. Bu durumda psikologlukta da iyi para kazanılabiliyor, seans ücretleri tatmin edici. Evlendikten sonra bunları gerçekleştirmek tabii risk hem maddi hem kişisel tatmin açısından; ama çok istersem olabilir diye düşünüyorum. Tabii devamlı kendime yatırım yapmam, sonrasında isim yapmam gerekecek. Çok kolay değil.

Açıkca yazayım. Eğer ailenize yardım edecekseniz 5 bin az bir para. Size kalacak 3 civarı.. Yani asgari ücretten hallice. Nişanlınız ne kadar alacak bilmiyorum. Ama o 10 bin üstü almazsa orta standartta yaşarsınız. Ama şu anki yaşam seviyeniz olmaz.. Bir de şu an 10 bin. Bu belki 5 10 yıl sonra olacak 15 bin üstü. Devlette taş çatlasa olur 6 7.
Ama devlette de ücretsiz izin var annelere. Eğer çocuk olursa devlet daha iyi.
Ben olsam corona geçene kadar 1 1.5 yıl 10 bin liralık işimi bırakmam. Bu devirde çok iyi bir maaş. Akademisyenler o kadar maaş almıyor şu an devlette.

Bu arada sevdiğin işi de yapsanız iş iştir. Is çoğu zaman zorunluluktan dolayı sevilmez zaten..
Bu sevdiğin işi yap durumunu günümüz Türkiyesinde ben çok gerçekçi bulmuyorum. Bir de şunu düşünün. Korona nedeniyle 10 bin sağlıkçı alındı. Fazla ve toplu bir alım yaptılar. Şu an 1 yıl cok sağlıkçı almayacak gibiler doktor hariç. Haliyle kontenjanlar azalacak.
Demek istediğim tüm şartları eksiksiz hesaplayın.
10 bin liralık işi kaybederseniz o şartlara belki aynı kalitede iş zor bulabilirsiniz. Bunları da düşünün.

Hayırlısı olsun..
Çok haklısınız her cümlede. Yukarıda bahsettim farklı hayallerim var ama çok riskli. Bu arada atama olmazsa işimden ayrılmayacğım kesinlikle, o kadar riske girmem. Atamam gerçekleşirse ayrılacağım.

Sevdigin isi yap yine az da olsa ailene destek olursun on veremezsin ama bes verirsin bu gene onlari rahatlatir kendi gelecegini dusun ilerde cocuk olma durumunda memurlarin izin haklari cok guzel oluyor her acidan daha mantikli bence

Teşekkür ederim yorumunuz için. Haklısınız, yine bir şekilde destek olabilirim
Valla emeklilik yasi olmus 65.
Sevdigin ve stresi az olan isi yap, yoksa gecmez bu hayat.

Ya da cok cok kazaniyorsan erken emeklilik hayali ile devam edilebilir, 45 de emekli edecekse su anki meslegin o da mantikli olabilir.

Emekli olmak artık çok zor gerçekten. Bir de bizim şirkette 45 ten büyük kimse yok, emekliliğine kadar kesin çalışamam burda. Her türlü B planı yapmak gerekir

Yaş ilerledikçe kariyer değişikliği zorlaşıyor. Ayrıca herkes kendinden sorumlu, aileni bu kadar düşünme. Kendi kariyerine ve hayatına bak. Yani sevmedigin işte sırf parası için kalma.

Benim endişem de o. Geç kalırsam ve kararımdan hep pişman olursam

Back
X