Kariyer Planı...

Üniversite okumamış olmanın ezikliğini yaşıyorum diyosunuz (kelimeyi siz yazmışsınız ben demiyorum), sonra da üniversite okuyanlara laf söylüyorsunuz. E okusaydınız o zaman sizi tutan neydi? Üniversiteleri ve mezunlarını bu kadar küçümsemek haddinize değil.

bazıları diplomayı meziyet zannediyor. kusura bakmayın da diplomayla kandırılanlardan olmuşsunuz demektir bu durumda. diploma almayla zeki olunmaz. üniversite bitirmek mesele bile degil. girdikten sonra bitiyor zaten. hatta hayattaki en kolay şeydir ögrencilik...

diploma almak başka şey, iş yapabilmek başka şey, para kazanmak ve kendini satabilmek başka şey. bunların hepsi başka şeyler. elindeki diplomaya bakıp da ''buyrun efendim, ben kalkayım siz oturun şirketin başına hepimizi yönetin. 10bin tl de başlangıç maaşınız'' demez kimse.

iş yok arkadaşım iş yok .tamam mı?

bu ülkede zeki olmak zararlı,mühendisim,3bin tl yi bırak;2bin görmedim daha,yazık....
yeni mi başladın sen de..ilk başlayan mühendis maaşları genel olarak öyle malesef ama tecrübe arttıkca ücrette artıyor..ama biz 3000 tl lik maaşlı işten başlamadık hiç bi zaman ya da 3000tl istedik diye bize o maaşı vermediler anlamıyorum boşuna mı okuduk..okurken ne kadar hayal varsa hayal olmakla kaldı sanırım

Benim anlamadigim öyle bir pozisyona ve maaşla o ise onlar mi sizi aldı yoksa siZ mi kendinizi aldirttiniz

yoksa cv ye lise mezunu yazdiniz ve onlarda 3bin maaşla gel başla demediler heralde

Lise mezunu üst düzey yönetici asistanina buyrun 3bin maaşla baslayin da demezler heralde öyle değil mi?

Muhendis olmak için zeka gerekiyor kusura bakmayin. Diger bolumler icin de oyledir elbette.universite okumak kolay degil universite mezunuysaniz bilmeniz gerekir.yata yata bitirmedim sahsen ben.cv si dolu olan,yabanci dili,mesleki bilgisi olan da is bulamiyor neden? Madem siz biliyorsunuz is bütün bunlara rağmen is bulunamiyorsa anlatan ne yapmamiz gerek,bilelim.

Benim zamanimda muhendis olmak için zeka gerekiyordu,simdi muhendis olmak eskiye gore daha kolay,dolayisiyla piyasada yoğunluk
var. CV si dolu insanlar da is bulamiyor. Ayrica okumak öyle kolay değil,dediğimiz gibi bi şekilde bitiyor falan da yok. Üniversite mezunuysaniz bilmeniz gerekir.yata yata bitirilmiyor.yukarıda da arkadaşlar yazmis yabancı dili olan,mesleki bilgisi olan var.neden is bulamiyor. Bunlara rağmen is bulunamıyor madem siz anlatan nasil is bulunuyormuş og

Yok
Yok yeni degil , 10 yillik tecrubesi olan gida muh arkadasim var o bile 3 bin aliyor.bizim meslekte ucret artisi cok zaman aliyor maalesef.

size katılıyorum ayrıca mecbur olsanız da eğitim seviyenize göre daha alt kademede de olsa çalışmak istemenizi takdir ediyorum. çoğu insan kendinden alt seviyede insanların altında çalışmaktan hoşlanmaz. tabi bu eğitim sadece okulda verilen eğitimle de olmuyor kişinin ahlaki değerleri de önemli her neyse. bende mesela 18 yaşımdan beri çalışıyorum 12 senedir sigortam var ama bir taraftan kendi işyerimizden kalma borçları ödüyorum. şöyle bir düşündüğümde çalışmak yerine okulumu bitirseydim şimdi borcum olmayacaktı. bir taraftanda bakıyorum üni dış tic. mezunu kardeşim ingilizcesi iyi biraz rusça biraz almanca biraz arapça çat pat biliyor. benden daha az maaş alıyor şimdi böyle tabi onun ilk senesi ilerde eminim benden çok daha iyi maaş alacaktır. hayat işte umduğun gibi gitmeyebiliyor. bende mesela üni okuyuıp kendimi geliştirmeyi istiyorum fakat ben bunu kendimi geliştirmek için istiyorum üni de okuyan diğer kardeşimse kendini geliştirmek istiyorsan üni ye gitme sen hocalarla uğraşamaz okulu bırakırsın diyor. bu nasıl bir sistem bilemiyorum insanın başarmaması için herşeyi yapıyorlar iyiysen çelme takıyorlar

4-5 sene okuyalim. Ustune yuksek lisans yapalim. Dil kurslarina bilgisayar kurslara gidelim. Okula gıderken Ömrümüz yollarda geçsin. Hocaların kaprıslerını çekelim. Final haftaları gözlerimiz şişsin uykusuzluktan.. Sonra biri çıkıp desin ki üniversite bitirmek o kadar zor değil, yata yata da bitirilir... Siz öyle sanın.. Bunca insan kendine bir Şeyler katmak için afedersiniz bir taraflarını yırtıyor. Dil öğreniyorlar akademik bilgilerle donatılıyorlar, sonra millet desin ki iş var siz beğenmiyorsunuz.. Avm de satış elemanı Aranıyor harıl harıl.. Bu kadar donanımlı nitelikli insan neden okudu o zaman o kadar sene ? Çok kızıyorum bunu dıyenlere ya. 6-7senesini eğitime adamış bir insan tabii ki kendi Alanında hakettiği Değeri görerek çalışmak isteyecek. Bu onun en doğal Hakkı. Asıl bunca üst Düzey eğitim almış üniversite mezunu insana tezgahtarlığa önerenler; siz hangi Kafayı yaşıyorsunuz ?

Yok

Yok yeni degil , 10 yillik tecrubesi olan gida muh arkadasim var o bile 3 bin aliyor.bizim meslekte ucret artisi cok zaman aliyor maalesef.
o zaman biraz şans ve yere bağlı,benim arkadaşım 2 yılda 4 bine geldi 2.500 le başlayan da var 1500 le de..

Aynen ya ben bu cevabı EKMEK YOKSA PASTA YİYİN cevabıyla aynı görüyorum,bile bile dalga geçmekten başka bişey değil

Aynen ya ben bu cevabı EKMEK YOKSA PASTA YİYİN cevabıyla aynı görüyorum,bile bile dalga geçmekten başka bişey değil[/QUO

Bunu diyenler üniversite okumuşlar mı acaba merak ediyorum. Yani okumuş olup da böyle konuşyolarsa pes diyorum fakat okumamışlarsa böyle ulaşamadıkları şeye mundar deme tribi de normal.

Bunu diyenler üniversite okumuşlar mı acaba merak ediyorum. Yani okumuş olup da böyle konuşyolarsa pes diyorum fakat okumamışlarsa böyle ulaşamadıkları şeye mundar deme tribi de normal.
Yok canım okumamışlar,konuyu en baştan incelersen görürsün..Hem üniversite okumak isteyip hem de üniversite okuyanları kötüleyen konuşmalar var..Yönetici asistanlığı nedir onu anlayabilmiş değilim bu kadar iyi maaşlı üniversite mezunu olmayı gerektirmeyen bölüm var da biz mi keşfetmedik anlamıyorum..yoksa sekreterliğin adı yönetici asistanı oldu da biz mi duymadık.

Bildiğim kadarıyla sekreterliğin yeni adı. Hakkaten ilginç üniversite diploması istiyor ama üniversite okuyanların da avm de satış yapmasını savunuyor. Çelişkili... Okuduğum bölümden dolayı pişmanım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…