Karizma olunur mu yoksa karizma doğulur mu?

ManyetikKarpuz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
167
0
0
İstanbul
Arkadaşlar daha önce bi konu açmıştım ;

Yakışıklı olunur mu yoksa yakışıklı doğulur mu diye. Sonuç olarak çoğunluk yakışıklı olunur demişti.

Peki, İnsan doğuştan mı karizmatik olur yoksa giyim, saat , ayakkabı gibi değişiklerle mı karizmatik olur ?

Benim kendi fikrim;
Hani bir erkeğin yüzüne bakınca pek yakışıklı değildir gibi gelir ya; ama boyu , kilosu , duruşu , bakışı onu farklı kılar .Bu özellikler de doğuştan geldiğine göre,
karizma doğulur (benim fikrim)...

Peki ya sizce ??

Karizma doğulur bencee dee.Bazi tipler vardır, ne yapsa ne giyse boştur.
Ama bazıları vardır, yataktan kalkıp gelse karizmadır
Öyle sadece saçla kıyafetle karizma olunmaz

Fransa başkanı var bi tane; Sarkozy . Adamın milyon dolarları var. Karizmatik olmak iççin elinden geleni yapar ama nafile.Benim gözümde onun zerre karizması yok ...

Aha bu da ispatı :

Yakışıklı sonradan olabiliyorsun. Mesela ben lisede yüzüne bakmadığım kişileri şimdi görüyorum saçıyla sakalıyla öyle bir değişmişler ki tarzları oturmus kendine yakısanı bulmus.. Ama karizma bambaska bişey gerçekten. Vucut tipi, yürüyüşü, konusması, gülmesi.. Bunlar kişiye has şeyler. Ve gerçekten yakısıklılıktan bin kat önemli. Yakısıklı baktırır, karizma ise ( var oluş miktarına göre ) hayran bıraktırır. : )

Hani yakışıklı doğulmayı anladımda

Karizma doğulmaz öyle birşey olamaz yani

Bence karizma sonradan kazanılan birşey

yakisiklilik ve karizma bunlar dis görünüsdür sadece.. önemli olan karakterdir..
bakim yaparsin, güzel giyinirsin belki karizmatik belki yakisikli görünür ama karakter olmadigi sürece karizmasida yakisikliligida itici gelir bir süreden sonra..

Nasıl yani.Bir insan , gülüşünü , bakışını ,duruşunu , yürüyüşünü , boyunu , posunu değiştirebilir mi? Bence değiştiremez

Karizma=Etkileyicilik ise ve normalde yakışıklı olmayan bir adam karizmatik olabiliyorsa bunun boyla posla alakası yok.

Gülüşü duruşu bakışı yürüyüşü bunlarda değişebileceğine göre

Biz 5 yaşındaki gibi yürüyüp gülmüyorsak

Karizma sonradan kazanılan birşeydir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…