Karma mı? :(

Insanları sevmiyorum ki...
Hayvanları seviyorum çünkü onlar sadık. Yamuk yapmazlar. Masumlar.. tek dertleri yavrularını doyurmak.

Peki insanoğlu ?
Doğa yı katletti... tek amaç tüketmek ve tükenmek. Saçma sapan planlar, entrikalar, kötülükler... evet ben sevmiyorum insanları.
Vicdan yok merhamet yok sevgi yok.
Saçma sapan kaprisler... istekler. Değersizlikler.

Tek önemli şey para, meta...

Oysa hayvanlar... doğa ya zarar vermez... (evet onlarda birbirlerini yiyip öldürüyorlar lakin keyfi bir neden den ötürü değil sadece yaşamak ve yavrularını büyütmek için)...
Insanlar ise keyif için deri mont yaparlar, çanta yaparlar... keyif için böcek yerler yok şu yok bu....

Silahlar üretip savaşlar çıkartılar vs...

Daha sayacağım bir sürü şey.

Evet ben insanları sevmiyorum... sevmiyorum acımasızlığı. Ben dahi hepimiz acımasızız yeri geldiğinde

Sanırım siz hayvanların değerlini yeterince bilmiyorsunuz... insan daha önemli. Saygı duyuyorum düşüncenize.

Şu ezber cümlelere dayanamıyorum.
İnsanları sevmemeniz tek başına kuyuda ölmelerini gerektirmez.
İyiliği namına bir şey yapmazsınız olur biter.
Bu denli kötü bir şeyi arzulamak için kötü biri olmak gerekir.
Hayvanı sevseniz ne, sevmeseniz ne?
Sevmeyi bilmiyorsunuz ki.

Karma dediginiz sey ne? Aslinda ilahi adalet. Bu tabirin modern adi.
Simdi ben bu duruma bir taraflarimla gülüyorum acikcasi. Sadece sizin icin demiyorum, kendini bu kadar önemseyen herkes icin bunu düşünüyorum. Bir insanin kendisi icin bir karmanin yani aslinda ilahi adaletin gerçekleştiğini düşünmesi icin nasil bir ulvi kulluk yapiyor olmasi gerekiyor?
Allah sizi o kadar seviyor ki cektiginiz aşk/ihanet acisi icin gitmis baska bir canlinin canini almis? Gercekten bu size mantikli geliyor mu? Ya da diyelim ki boyle yapti, sizce pek acimasiz olmaz mi?
Hayvancagiz ölmüş iste. Topragi bol olsun. Bunu kendinize hic cevirmeyin, tabii ki alakasi yok. Kötü bir tesaduf olmus.

Ben aslında allahın dünya da bir müdahalesi olmadığını savunanlardanım.
Ve çok feci bir 3 yıl geçirdim hayatımda aksine kendimi önemsemeyi bırakın kendimi yerin dibine sokuyordum..
Iş yerinde çok kötü olaylar yaşadım 3 hafta önce ardında hayatımda çok güzel ve önemli değişiklikler oldu... huzurluyum. Biraz özgüvenim yerine geldi belki de şımardım.
2 kedim vardı benim ikisi öldü... beni normal hayatımda tanıyan insanlar bilir ciddi anlamda tüm hayvanlara aşık bir insanım... yardım ederim, doyururum. Çok duygusal ve duyarlı olduğum bir konu anlayacağınız.
Aldatıldığimi öğrendiğimde inkar etmeyecegimi beddua ettim... bu yuzden vicdan yapiyorum... bu haberi aldigimdan bu yana.

Soylediginiz hersey cok mantikli ve bende sizin gibi dusunuyorum ama hassas oldugum bir konu oldugu icin hayvanlar mantikli bakmak yerine duygusal baktim. Ama siz beni kendime getirdiniz. Megerse aradigim mesaj buymus. Cok tesekkur ederim. Sevgilerimle...

inanmayabilirsiniz tabi ki de ama gunumuzle ve melekcilerle alakasi yom karmanin :bicak:

günümüz melekçileri ne ola ki :KK53:

konu sahibesi vadesi gelmiştir. sizin öfkeyle söylediğiniz sözle ecel saatinin değişeceğine nasıl inanıyorsunuz yahu:işsiz:
kendinizi bu kadar önemsemeyin:)

dipnot: doğruyu görmüşsünüz şimdi okudum:dondurma:

Sevmeyi biliyorum bu konuda supheniz olmasin. Sevmeyi bilmesem su an vicdan yapip bu konuyu acmazdim bu bir.
Ikincisi evet beddua ettim cunku benimle oyun oynadi 4 yil suren bu iliskimde a dan z ye arkamdan her zaman isler cevirmis. Ve ben bunu ogrendigimde herseyi biraktim ve terk ettim.
Evet o insan mutlu olmayi hakketmiyor cunku cevresinde herkese zarar ve ziyan veren bir insanmis. Kotu kalpli ve surekli kotuluk pesinde.
Evet o kisi yalniz ve tek basina olmeyi hakkediyor.

Dipnot; kimse kimseyi sevmek zorunda degil. Her iliski bitebilir ama bir insan birini cok seviyorsa. Ve sevdigi kisi aslinda bir suru dumen ceviriyorsa tabiki uzulur. Ben uzuldum ama iliskimin bittigi icin degil keske yuzume karsi soyleseydi veya bana zarar vermektense o beni terk etseydi.

Ayrica siz hayvan sevgimi sorgulayamazsiniz.
Ben gordugum her hayvani doyuruyorum. Seviyorum. Kucak aciyorum.
Ve dunya da en cok sevdigim sey onlar ile ilgilenmek.
Kopeklere gidip doner eti aliyorum.
Tabagimda ki yemekleri yemeyip hayvanlara veriyorum.

Gecen is yeri plazasina fare girmis. Yaygara kopartim onu öldûrmemeleri icin... vs vs vs...

Ben kendimi biliyorum ve yaptiklarimi da.
Iyi aksamlar dilerim.

+1
Karma? :)

Sizin konularınızda değişik algı oluşturma amacı seziyorum, ve bekliyorum. Umarım yanılırım.

Ayrıca 15 yaşına gelen bir köpek bir 15 daha gider diyemeyecegi için ölmüştür zira ömürleri ortalama o civardadır.

Sevmediğiniz, ya da sizi üzen insanlara beddua etmek yerine, ne yaptı, neyi öldü ve ya ne zaman sözlendi diye bakmanız yerine kendilerinin üstünü çizip o defteri kapatmanızı öneririm. Daha kolay oluyor.

Bir de o bedduadan sonra bir hayvana olan merhamette epey ironi. :işsiz:

Kadınlar kulübündeki üyeler ile kendimi başka bir dünyada yaşıyor gibi hissediyorum İnsana beddua edilir tabi ki... bu ne ki daha beteri de edilir Ya sizin etrafınızdaki herkes ahlak erdem timsali sanırım
İnsanlardan nefret eden birisi hayvan dostu olabilir bundan doğal ne var Ben de seninle aynıyım konu sahibi Amma velakin bu hayvancağızın zaten eceli gelmiş Üzülme boşuna

+1
Karma? :)

Sizin konularınızda değişik algı oluşturma amacı seziyorum, ve bekliyorum. Umarım yanılırım.

Ayrıca 15 yaşına gelen bir köpek bir 15 daha gider diyemeyecegi için ölmüştür zira ömürleri ortalama o civardadır.

Sevmediğiniz, ya da sizi üzen insanlara beddua etmek yerine, ne yaptı, neyi öldü ve ya ne zaman sözlendi diye bakmanız yerine kendilerinin üstünü çizip o defteri kapatmanızı öneririm. Daha kolay oluyor.

Bir de o bedduadan sonra bir hayvana olan merhamette epey ironi. :işsiz:

Ben zaten sildim ve terk ettim

Ama ortak arkadaslardan haber geliyor ne yazik ki...

Devami +1 yazdiginiz arkadasa cevap yazdigim mesaj da bulunuyor.

Iyi aksamlar.

Kadınlar kulübündeki üyeler ile kendimi başka bir dünyada yaşıyor gibi hissediyorum İnsana beddua edilir tabi ki... bu ne ki daha beteri de edilir Ya sizin etrafınızdaki herkes ahlak erdem timsali sanırım
İnsanlardan nefret eden birisi hayvan dostu olabilir bundan doğal ne var Ben de seninle aynıyım konu sahibi Amma velakin bu hayvancağızın zaten eceli gelmiş Üzülme boşuna

Tesekkur ederim

Onlar icin en onemli ve en kutsal varlik insan oldugu icin beyinleri algilamiyor. Eger insani sevmiyorsa hayvanlari sevemez diye dusunuyorlar

Ama ben kendimi biliyorum ve cevremde hayvan sevgisinden yanip tutusan insanlardan biliyorum... bu yuzden hala umut varrr :) ayrica ben doga asigi bir insanim ve doga yi kim katletti, katlediyor ?? Tatammm tabiki insanlar...

Bu dunya sadece insanoglu denen varliga ait degildir... bunu kavrayabilirsek dunya cok daha degerli bir yer olacak.

günümüz melekçileri ne ola ki :KK53:

konu sahibesi vadesi gelmiştir. sizin öfkeyle söylediğiniz sözle ecel saatinin değişeceğine nasıl inanıyorsunuz yahu:işsiz:
kendinizi bu kadar önemsemeyin:)

dipnot: doğruyu görmüşsünüz şimdi okudum:dondurma:
rahmetli beki'den sonra bi guruh turedi ya onu kast ediyordu arkadas , en azindan brn oyle anladim :)

Hayvanlari çok seven ve cok ic ice olan birinin insan sevmemesi garip birsey degil aslinda. Gayet olağan. Benimde acıma, merhamet, sefkat duygularim daha cok hayvanlar karşisında öne cikar.
Birinin ölmesini diledim mi hatirlamiyorum. Belki dilemişimdir. Ilk sinirle belki agzindan kaçar ama olayi 2016 da ogrenmissiniz biz 2018e girecegiz yillar sonra bile ayni öfkeyi barindiriyorsunuz, sıkıntı var sizde. Köpek siz beddua ettiniz diye ölmemistir merak etmeyin. Ama destek şart size.

Tesekkur ederim

Onlar icin en onemli ve en kutsal varlik insan oldugu icin beyinleri algilamiyor. Eger insani sevmiyorsa hayvanlari sevemez diye dusunuyorlar

Ama ben kendimi biliyorum ve cevremde hayvan sevgisinden yanip tutusan insanlardan biliyorum... bu yuzden hala umut varrr :) ayrica ben doga asigi bir insanim ve doga yi kim katletti, katlediyor ?? Tatammm tabiki insanlar...

Bu dunya sadece insanoglu denen varliga ait degildir... bunu kavrayabilirsek dunya cok daha degerli bir yer olacak.

Şimdi söyle bir durum var ki insan canını yakana ah eder beddua eder Tutar tutmaz orasını Allah bilir İnsanları sevmemekten kastım guvenmemek ve mesafe koymaktır benim Yoksa ben bir öğretmenim ve her gün beni mutlulukla karşılayan kuzularım var mesela Ama biz bir insana karşı beslenen kötü duygudan bahsediyoruz Benim de öylesine nefret ettiğim akrabalarım var ki önümde can çekişseler dönüp bakmam Allah onlara elbette layığını verir Öte yandan hayvan düşmanı pislikleri yüzünden ayrı düştüğüm iki aydır gormedigim kedicigim var :( sokakta ona benzer bir kedi görsem ağlamaya başlıyorum ..
Yani insanoğlunu şunu yaparsan şunu yapamazsın gibi kalıplara sokmak anlamsız bence

Ayrica siz hayvan sevgimi sorgulayamazsiniz.
Ben gordugum her hayvani doyuruyorum. Seviyorum. Kucak aciyorum.
Ve dunya da en cok sevdigim sey onlar ile ilgilenmek.
Kopeklere gidip doner eti aliyorum.
Tabagimda ki yemekleri yemeyip hayvanlara veriyorum.

Gecen is yeri plazasina fare girmis. Yaygara kopartim onu öldûrmemeleri icin... vs vs vs...

Ben kendimi biliyorum ve yaptiklarimi da.
Iyi aksamlar dilerim.

Lütfen yazdıklarımı hayvanları sevmiyor a falan çekmeyin, baştan uyarayım.

Hayvanları sevdiğiniz kadar insanları da sevseniz problem Yok zaten...
Sadece bahsi geçen kişi için değil, ezber kalıplarla insanoğlunun ne kadar vahşi ve bencil olduğunu anlatıyorsunuz, bu şekilde düşünen birinin insan sevmesi mümkün değil.
Siz insanlara baktığınızda doğayı katleden, savaş çıkaran varlıklar görüyorsunuz.
Ben baktığımda, aile, evlat, arkadaş, dost, kardeş, eş, sevgili, aşık, yoldaş , iyisi ile kötüsü ile, doğrusu ile yanlışı ile insan görüyorum.

Siz hayvan sevginizi insanların kötülüğünden dem vurarak anlatıyorsunuz,
Ben canlı oldukları için, iyisini hakettiklerini ve bir arada yaşayabileceğimizi düşünüyorum.

Bu yüzden siz bir insan için korkunç bir ölüm şekli dileyebiliyorsunuz.
Ben yapamıyorum.
Adam kötü mü, kötü.
Şeref yoksunu.
Size yaptığı da büyük haksızlık.
Ama olan olmuş ve bitmiş.
Böyle şeylerle kalbinizi karartmayın.

Back
X