Karma mı? :(

Ben aslında allahın dünya da bir müdahalesi olmadığını savunanlardanım.
Ve çok feci bir 3 yıl geçirdim hayatımda aksine kendimi önemsemeyi bırakın kendimi yerin dibine sokuyordum..
Iş yerinde çok kötü olaylar yaşadım 3 hafta önce ardında hayatımda çok güzel ve önemli değişiklikler oldu... huzurluyum. Biraz özgüvenim yerine geldi belki de şımardım.
2 kedim vardı benim ikisi öldü... beni normal hayatımda tanıyan insanlar bilir ciddi anlamda tüm hayvanlara aşık bir insanım... yardım ederim, doyururum. Çok duygusal ve duyarlı olduğum bir konu anlayacağınız.
Aldatıldığimi öğrendiğimde inkar etmeyecegimi beddua ettim... bu yuzden vicdan yapiyorum... bu haberi aldigimdan bu yana.

Soylediginiz hersey cok mantikli ve bende sizin gibi dusunuyorum ama hassas oldugum bir konu oldugu icin hayvanlar mantikli bakmak yerine duygusal baktim. Ama siz beni kendime getirdiniz. Megerse aradigim mesaj buymus. Cok tesekkur ederim. Sevgilerimle...

Zaten ben de ateist biri olarak bunu söyledim. Biz siradan canlilariz, kimsenin canının bir digerine üstünlüğü yok. Bir kopegin cani sizinkinden daha kiymetsiz olmadigi icin boyle bir sey dinsel inanclar acisindan da mümkün degil. Ki yaratici askiniz yoksa boyle bir seyi dusunmeniz cok cok yersiz.
Yasadiginiz sey cok kötü, bu acidan empati bile kurmak istemeyeceğim bir durum acikcasi. Ama gececeğini biliyorsunuz.
O insandan haber getiren herhangi bir sey sizi boyle yere seriyorsa, hicbir sekilde haber almamaya çalışın.
Bizi uzen insanlar mutsuz olacak diye bir sey yok. Yuva yikanin yuvası da gayet olur. Cok da guzel olur. Etme bulma diye bir sey de yok. Bunlarin hepsi mutsuz edilenlerin umut ışığı. O yuzden karşı tarafta mutsuzluk da aramayin bosuna. Siz yolunuza bakin. Derler ya, ne ölüsüne ne dirisine. Iyilesene kadar kapatin gitsin.

Ben de eski sevgilime çok öfkeliydim, beddua etmedim hakkında hayırlısını diledim ama çok kızgındım aynı anda. geçen hafta beyin kanaması geçirmiş , yine de üzüldüm acaba kötü enerji gönderdim diye mi . Bana neler yaptı kalbimi parça pinçik etti ama yine de beddua etmediğim halde üzüldüm pişman oldum .

Zaten ben de ateist biri olarak bunu söyledim. Biz siradan canlilariz, kimsenin canının bir digerine üstünlüğü yok. Bir kopegin cani sizinkinden daha kiymetsiz olmadigi icin boyle bir sey dinsel inanclar acisindan da mümkün degil. Ki yaratici askiniz yoksa boyle bir seyi dusunmeniz cok cok yersiz.
Yasadiginiz sey cok kötü, bu acidan empati bile kurmak istemeyeceğim bir durum acikcasi. Ama gececeğini biliyorsunuz.
O insandan haber getiren herhangi bir sey sizi boyle yere seriyorsa, hicbir sekilde haber almamaya çalışın.
Bizi uzen insanlar mutsuz olacak diye bir sey yok. Yuva yikanin yuvası da gayet olur. Cok da guzel olur. Etme bulma diye bir sey de yok. Bunlarin hepsi mutsuz edilenlerin umut ışığı. O yuzden karşı tarafta mutsuzluk da aramayin bosuna. Siz yolunuza bakin. Derler ya, ne ölüsüne ne dirisine. Iyilesene kadar kapatin gitsin.

Aslında sert ve acımasız bir mesaj ama sanırım doğru da..

Hayvanlari çok seven ve cok ic ice olan birinin insan sevmemesi garip birsey degil aslinda. Gayet olağan. Benimde acıma, merhamet, sefkat duygularim daha cok hayvanlar karşisında öne cikar.
Birinin ölmesini diledim mi hatirlamiyorum. Belki dilemişimdir. Ilk sinirle belki agzindan kaçar ama olayi 2016 da ogrenmissiniz biz 2018e girecegiz yillar sonra bile ayni öfkeyi barindiriyorsunuz, sıkıntı var sizde. Köpek siz beddua ettiniz diye ölmemistir merak etmeyin. Ama destek şart size.

Bu olaydan mayıs 2017 de haberdar oldum... :KK43: yani 1 yıl geçmedi henüz.
Psikolojim çok bozulmuştu üstelik o dönemlerde işsizdim... :KK43:

Ama 3 haftadır (3 hafta once kotu bir olay yasadim is hayatimda) akabinde buyuk degisiklikler oldu ... huzurluyum ve mutluyum yeniden dogus...

Evet destek aldim ben (kimse bilmez ailemi uzmek istemedim)... cok kotu zamanlar gecirdim... arada sirada yine gorusuyorum psikologum ile...

O kopegi bende cok severdim dile kolay 4 yil... gecirdik.

Hayvan sevgimi anladiginiz icin cok sevindimmmm :) sevgilerimle...

Son düzenleme:

Kesinlikle %100 katiliyorum size... sizin gibi dusunuyorum... inanc acisindan da sizin gibiyim...

Lakin bazen soru isaretleri oluyor kafamda tipki bu konu da oldugu gibi...

Tesekkur ederim mesajlariniz icin... :)

Lütfen yazdıklarımı hayvanları sevmiyor a falan çekmeyin, baştan uyarayım.

Hayvanları sevdiğiniz kadar insanları da sevseniz problem Yok zaten...
Sadece bahsi geçen kişi için değil, ezber kalıplarla insanoğlunun ne kadar vahşi ve bencil olduğunu anlatıyorsunuz, bu şekilde düşünen birinin insan sevmesi mümkün değil.
Siz insanlara baktığınızda doğayı katleden, savaş çıkaran varlıklar görüyorsunuz.
Ben baktığımda, aile, evlat, arkadaş, dost, kardeş, eş, sevgili, aşık, yoldaş , iyisi ile kötüsü ile, doğrusu ile yanlışı ile insan görüyorum.

Siz hayvan sevginizi insanların kötülüğünden dem vurarak anlatıyorsunuz,
Ben canlı oldukları için, iyisini hakettiklerini ve bir arada yaşayabileceğimizi düşünüyorum.

Bu yüzden siz bir insan için korkunç bir ölüm şekli dileyebiliyorsunuz.
Ben yapamıyorum.
Adam kötü mü, kötü.
Şeref yoksunu.
Size yaptığı da büyük haksızlık.
Ama olan olmuş ve bitmiş.
Böyle şeylerle kalbinizi karartmayın.

"Sevsen ne olur sevmesen ne olur diye yazmissiniz"... ben bu cumle icin anlattim yaptiklarimi hayvanlara... ve bu cumleniz sorgulayici bir cumle...

Her neyse.

Insanları sevmiyorum ki...
Hayvanları seviyorum çünkü onlar sadık. Yamuk yapmazlar. Masumlar.. tek dertleri yavrularını doyurmak.

Peki insanoğlu ?
Doğa yı katletti... tek amaç tüketmek ve tükenmek. Saçma sapan planlar, entrikalar, kötülükler... evet ben sevmiyorum insanları.
Vicdan yok merhamet yok sevgi yok.
Saçma sapan kaprisler... istekler. Değersizlikler.

Tek önemli şey para, meta...

Oysa hayvanlar... doğa ya zarar vermez... (evet onlarda birbirlerini yiyip öldürüyorlar lakin keyfi bir neden den ötürü değil sadece yaşamak ve yavrularını büyütmek için)...
Insanlar ise keyif için deri mont yaparlar, çanta yaparlar... keyif için böcek yerler yok şu yok bu....

Silahlar üretip savaşlar çıkartılar vs...

Daha sayacağım bir sürü şey.

Evet ben insanları sevmiyorum... sevmiyorum acımasızlığı. Ben dahi hepimiz acımasızız yeri geldiğinde

Sanırım siz hayvanların değerlini yeterince bilmiyorsunuz... insan daha önemli. Saygı duyuyorum düşüncenize.
Kopege uzuldum ama ben inanirim boyle seylere kimsenin ahi kalmaz kimsede.ayrica nefrer etme diyenler bi kendileri yasasin bakalim ne beddua edecekler.bende zamaninda beddua etmistim yasadiklarimi yaşa demistim birine ve noktasi virgulune yasadi.istersen karma de istersen ilahi adalet

Kopekcik vaktinde olmus onun bedduayla alakasi yoktur.
Hem siz de bundan bir ders cikarin ve beddua etmeyin
Allah bildigi gibi yapsin derseniz hem dua hem beddua yerine gecer...

Yazdıklarınızda her ne kadar o köpek için üzüldüğünüzü söyleseniz de bilinçaltınızda kendinizi önemli ve değerli hissetme ihtiyacınız açığa çıkmış aslında. Sorduğunuz soru ve bu olayı kendinize yormanız bunu gösteriyor. Bir nevi zihnin kendini rahatlatma aracı diyebiliriz. Bunlar gayet insani duygular ve bunda bir sorun yok. Önemli olan burdan doğru mesajı almaktır.

Mesaj şudur: Aldatıldığınız için kendinizi oldukça değersiz hissetmişsiniz ve bir şekilde bunun telafi edilmesi ihtiyacını duyuyorsunuz.

Farketmeniz gereken ise şudur: Sizin değerinizi ve öneminizi belirleyen yaşadıklarınız değildir. Her şekilde değerli ve önemlisiniz. Bu ilişkinin sizde yarattığı değersizlik hissini ortadan kaldırmadan bu olayı atlatamazsınız.

Bazen hayret ediyorum ya,karşınızdaki insan sizi salak yerine koyuyor siz de hiç kırılmadan etmeden yolunuza devam mı ediyorsunuz ? İçinizde nefret barındırmıyor musunuz hiç ?

Bu çok doğal bir şey,canınızı yakanın canı yansın istersiniz,insanlığın başından beri bu durum var.Ne bu kadar büyüttünüz anlamadım ki.Kadın kalkıp adamı vurmuş sanki,sen kötü birisin falan nedir yani.Ha hala aynı hisler aynı yoğunluktaysa konu sahibine tavsiyem destek alması.

Onun dışında karma,ilahi adalet,evrenin enerjisi falan...Bilemiyorum,bana doğru gelmiyor.

Niye bela okuyorsun bence tövbe et.. evet yaptığı çok büyük kalleşlik ama ona bi şey olursa annesi babası üzülecek onların ne suçu var.. onun sana yaptığı haksızlık yanına kar kalmaz zaten merak etme

Yazdıklarınızda her ne kadar o köpek için üzüldüğünüzü söyleseniz de bilinçaltınızda kendinizi önemli ve değerli hissetme ihtiyacınız açığa çıkmış aslında. Sorduğunuz soru ve bu olayı kendinize yormanız bunu gösteriyor. Bir nevi zihnin kendini rahatlatma aracı diyebiliriz. Bunlar gayet insani duygular ve bunda bir sorun yok. Önemli olan burdan doğru mesajı almaktır.

Mesaj şudur: Aldatıldığınız için kendinizi oldukça değersiz hissetmişsiniz ve bir şekilde bunun telafi edilmesi ihtiyacını duyuyorsunuz.

Farketmeniz gereken ise şudur: Sizin değerinizi ve öneminizi belirleyen yaşadıklarınız değildir. Her şekilde değerli ve önemlisiniz. Bu ilişkinin sizde yarattığı değersizlik hissini ortadan kaldırmadan bu olayı atlatamazsınız.
vaaay böyle cevaplara 10 puan :sampiyon: Bütün yorumları okudum ve doğru olan bakman gereken yer burası.. Sorunun cevabı burda, bunu defalarca okumanı tavsiye ederim.

Bu kadar kin ve nefret size zarar verir.
Bu adamla ciddi bir adım atmadan gerçek yüzünü gördüğünüze şükredeceğinize, hala beddua ediyorsunuz.
Geçmişte yaşamayı ve ne yapıyormuş, köpeği mi kaybolmuş, nişanlanmış mı evlenmiş mi diye araştırmayı, düşünmeyi bırakıp kendi hayatınıza odaklanırsanız mutlu olursunuz...

Back
X