Karmakarışığım...

Nerozey

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
306
87
298
34
Of off içimdeki sıkıntı geçmiyor, yüreğimde ki ağırlık azalmiyor. Yıllardır hayalini kurduğum, dört gözle beklediğim bir dönemdeyim. Sevdiğim adamla kavusmamiza gün sayıyorum güya... Ama nedir bu içimdeki sıkıntı 8 yıl bu zamanları bekle ama son 1 yıldır ben ne yapacağım diye düşün. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Bu kadar mutsuz ve umutsuz olduğum bir zaman dilimi hatırlamıyorum. Koskoca hayal kırıklıkları, hiç bir şeyden emin olamama... Kararsız olmak o kadar kötü bir şeymiş ki... Nişanıma 1,5 ay var ve halen ne yapacağımı bilmiyorum. Bazen çok seviyorum, işte hayat arkadaşım bu diyorum. Bazende içimden hiç bir şey gelmiyor, olsada olur olmasa da olur diye düşünüyorum. Aynı şu an ki düşündüğüm gibi
Ailem tarafından el üstünde buyutuldum ve bu sevkati ve sevgiyi bulamayacagimdan o kadar çok korkuyorum ki. Etrafımda bir tane bile güzel giden bir evlilik yok. Kendi annem dahil. O zaman neden evleniyoruz? Hayat ve eğitim şartlarından dolayi hayalimdeki neredeyse hiç bir şeyi gerçekleştirmedim. Evlendikten sonra da çok zor. Evlenince elimdeki her şey alınacakmış gibi geliyor tüm özgürlüğüm kisitlanacakmis gibi...
Nişanlımın işi dolayısıyla, benimde Memleketim olan ama çok küçük hiç gelişmemis, hiç bir olanağı olmayan ve cok dedikoducu insanların olduğu bir yerde yaşayacağım. Bu bile içimi sıkıyor. Orada bir işte çalışmam çok zor çünkü köy gibi... Ailesiyle neredeyse aynı mahallede oturacağız ve cok rahat bırakacağa benzemiyor. O kadar çok korkuyorum ki... belki abarttigimi dusuneceksiniz ama 1 yıldır ben bunları düşünüyorum. Neden ayrılmadın diceksiniz belki. Ama ayrılamadım işte. Çünkü gorunurde karşı tarafta hiç sorun yok ki. Her şey bende...
Bu düşüncelerimi ona söyleyemiyorum. Neden bilmiyorum ama ağzım açılmıyor.
Burda yasamayalim gidelim il merkezine herkese belli uzaklıkta kendi hayatımız olsun, baskıdan, söylentiden uzak kendi yaşantımız olsun demeyi o kadar çok istiyorum ki.. ama onun olumsuz yanıt vereceğini biliyorum
Eski usul ezilmek istemiyorum, eşi ve ailesi için kendini yok sayan bir kadın olmak istemiyorum belki de en büyük diretmem bu.
Çok uzun oldu biliyorum. Okumayadabilirsiniz iç dökmüş gibi oldum.
Ama en mutlu olmam gereken bir dönemde mutsuz olmamam gerekirdi değilmi ?

Daha yasamak istediginiz yer hakkinda fikir bile beyan edemiyorsunuz, nasil mutlu olacaksiniz?
Hayatinizi birlestiriyorsunuz, fikirleriniz onemsenmeyecekse direkt reddedilecekse zaten evlenmeyin.

Siz bildiğin mutsuzsunuz, endişeleriniz var evliliğe karşı birlikte olduğunuz insanla ilgili. Bunu bile bile neden daha ciddi adımlar atıyorsunuz ki ? Bana nedense ileride çok üzülecekmişsiniz gibi geliyor anlattıklarınızdan, sevgilinizin iyi yönleri kesinlikle vardır burda sadece kafanıza takılan yerleri yazmış olabilirsiniz ama bana göre evlilik aşamasında yolunda gitmeyen tek bir şey bile olması durup düşünmek için nedendir. Tekrar düşünün ve mümkünse tek başınıza değil ona da anlatmaya hissettirmeye çalışarak. Çünkü asıl bu zamanda belli olur doğru kişi olup olmadığı.

Nişanlılık sürecinde bence şansını dene yani başka bir yerde yaşama imkanımız varmı diye sorabilirsin onun yanıtına göre hareket et ve sen evliliğe hazır mısın ?evlendikten sonra çoğu şey değişecek hatta neredeyse herseyin değişecek ama seviyorsan ve doğru kişi olduğuna eminsen kayinvalidenleri kafana takma sevgin için katlanabilirsin bence burada fedakarlık işin içine giriyor seviyorsan aşkın için fedakarlık yap

Evlilik ve sevgililik çok başka dönemler sevgliyken şuan geri dönmek daha kolay olablir ama evlendiğinizde ayrılmak vs. Dha zor bir hala geliyor. Madem mutsuzsunuz neden körü körüne ateşe yürüyosunuz anlamadım? İstemediğin bi hayatı kimse sana diretemez belirli bir çizgin olsun sen bi kadınsın kendini değerli gör sevgilinde çok istiyorsa eğer senin isteklerine saygı duymak zorunda. Bence bu konuda net ol bir ömür mutsuzluktansa bikaç sene mutsuzluk unutmaya çalışmak iyidir derim

Olasiliklardan yola cikmak neden?
Bi sor nisanlina belkide isler degisicek? Belki sirf senin icin imkanlar yaraticak?
Is yerine yakin olan hemde senin istedgin gibi daha baska bi semtte. Bilemezsinki bunu sormadan. Kocalarin kul kole olan kadinlar gibi olmaktan korkuyosun ama halbuki tamda o yolda ilerliyosun buyuk bi zevkle. Siz ayni hayati paylasicaksiniz. Onemi yokmu hic senin dusuncelerinin?? Sen aklindakileri kelimelere dokmezsen adam ne bilsin nasil mutlu olucaksin. Cunku eminimki esin isten eve geldignde somurtan, aglakli bi kadin gormek yerine gulec ve mutlu bi es gormek ister. Oyle dusunuyrum ben.

Kafaniz karisik, duygularinizdan emin degilseniz lutfen evlenmenmeyin. Istemediginiz bir yerde yasama fikri cazip degilse, ya da karsinizdaki insanlardan sevgi saygi anlaminda beklentiniz dusukse o evlilik mutlu bir evlilik olmaz. Zaten cok seviyor olsaydiniz bu tip seyler kafaniza bile takilmazdi. Uzun bir iliskiymis, bir yonu tamamen aliskanlik ve verilen sozlere kalmis belli ki. Kendinize bunu yapmayin. Evlendikten sonra donusu daha zor olur.

Kafan çok karışık ve isteklerini dile getiremiyorsun.
Ayrıl demiyorum ama uzun süredir var o zaman ben orda yaşamak istemiyorum şunları şunları istiyorum demelisin.
Kabul etmezse sende ona göre ben yapamam dersen ayrılırsın.

Fikirlerini beyan dahi edemeden evlilikte mutlu olman imkansız

Aileye yakın yaşamanın elbette iyi ve kötü yönleri oluyor. Ancak aileye bağlı tabiki bu. Ama mutlu olmayacaksan eğer evlenmen bütün yaşam enerjini sömürür. Kala kalırsın öyle. İyi düşün ve böylesine büyük bir konuda çekinme hiçbirşeyi söylemekten. Aksi halde evlilikten birkaç ay sonra seni burada dert yanarken tekrar görürüz

Cok uzamis ondan boyle olmus sekiz sene nedir yahuu. Uzatmamak lazi m bu isleri.

konularınıza biraz baktım da sizin aklınız evlilik konusu yüzünden hep karışıkmış.
içinize sinmeyen bir şeyler var gibi.
ve nişanlınızla iletişim probleminizde var.
aylaar önce yine bu ev mevzusuyla ilgili konu açmanıza rağmen hala aynı sorun etrafında döndüğünüze göre ya bu konuyu nişanlınızla hiç konuşmadınız ya da orta yolu bulamadınız adamla.
şimdi adamla konuşmayıp kendinizi doldurup doldurup duruyorsanız adam düşüncelerinizi nereden bilecek sonuçta.
tamam belki yaşadığınız yeri değiştirme şansı yok nişanlınızın fakat ailesiyle dip dibe yaşamak istemediğinizi söyleyebilirsiniz. en azından 3-5 sokak olabilir arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…