- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
- Konu Sahibi braindamage
Merhaba arkadaşlarım, ablalarım..
21 yaşında genç bir mühendisim ama henüz çalışmaya başlayamadım.. Çünkü hala ne yapacağıma karar vermiş değilim. Özel sektörde çalışma şartları çok ağır, işten geliş saatleri belli değil, pazar günleri bile tatil olmayabilir. Devlette ise şartlar özele göre iyi, fakat girebilmem için KPSS ye güzelce çalışmam lazım. Bir diğer seçenek de üniversitede öğretim görevlisi olmak. Onun için de ales ve yds sınavlarına girmem gerekiyor. O da çok kıymetli görevlerden.. Ama bir türlü karar veremiyorum. Bir yandan hemen işe başlamak istiyorum tabi bu durumda sadece özel sektör var, bir yandan da akademisyenlik veya devlet memurluğu var ama bunlar için en az 6 7 ay beklemem gerekiyor.. O kadar kararsız bir insanım ki neyin daha dogru oldugunu goremiyorum bazen sizlere danışmak istedim..
Belki doğruyu bulmama yardımcı olursunuz, belki sizim de başınızdan geçmiştir :) Teşekkürler şimdiden..
Turkiye de devlet memurlugu altin bilezik gibi. Ben Turkiye de yasiyor olsam devlette calismak isterdim, ya muhendis olarak ya da akademisyen olarak. Ama akademisyenlik te biktirabilir, uzun bir surec, sinavlar sunlar bunlar hic bitmiyor taki docent olunca sukur artik guvenli meslegim var diye rahatliyorsun. Iyi dusun.
Senin yerinde olsam oturur siki bir sekilde KPSS ye hazirlanirim, onun yaninda diyer sinavlarada bakarim. Hangisi olursa kismetine.