Karmaşık duygular




Yolunuz açık olsun. ama bebeğinizi düşünmek zorundasınız. Sizin gibi görevini layıkıyla yapan birinden Allah razı olsun. İnş gelen kişi sizi aratmaz. Aratırsa da o da cocukların sansı. Önceliğiniz bebeğiniz olmalı.
 
Maşallah ne güzel bence gönüllü çalışmak daha büyük fedakarlık amin amin inşallah çok teşekkür ederim
 
Çok haklısınız.esim bana bu yıl çok kızdı. Ordaki çocukları kendi çocuğundan çok seviyorsun diyor.boyle bisey mümkün mü tabiki değil.ama sadece bırakmakta zorlaniyorum.esimde bunu anlayamıyor
 
Çok haklısınız.esim bana bu yıl çok kızdı. Ordaki çocukları kendi çocuğundan çok seviyorsun diyor.boyle bisey mümkün mü tabiki değil.ama sadece bırakmakta zorlaniyorum.esimde bunu anlayamıyor


İlk görev yerinizse bu gayet normal.. Bebek büyüğünce karnınızda onu daha fazla düşüneceksiniz. kendinizi de üzüp hırpalamayın.
 
Anneniz çok güzel çalışmış.annenizle sohbet etmek iaterdim.neler yaşamıştır kimbilir.ben bile birkaç yılda ne anılar biriktirdim
Ne guzel seyler anlatirdi size, evde priz degistiremeyen insan olup da okulda harcla sivayla tuglayla duvar ordugunu falan anlatirdi kesin ya da kedilere bile yaklasamayip da ogrencileri sut icsin diye inek sagdigini
 
O öğrenciler bu travmayı hep yaşıyor. Herkes onları terk ediyor. Devlet, öğretmenleri, barış, huzur.. Herkes terkediyor yavruları. Nasıl olacak? Nasıl eğitilecekler? Nasıl başlarını çıkaracaklar o pislikten bu çocuklar herkes terk ederse? Sizi de anlıyorum. Haklısınız. Şartlar bu yönde.

Ama zaten terörün yapmak istediği bu değil mi? Eğitimsiz bırakmak, güzelliklerden, insani haklardan mahrum bırakmak değil mi? Herkes terk ettikçe bu çocuklar da ordan oraya savrulmaya yanlış işler yapmaya mahkumlar. Ya dağa çıkacaklar ya da 13 olmadan kocaya verilecekler... Kadersiz yavrular. Sizi bu hallere getiren herkese lanet olsun.
 
Seni cok iyi anliyorum canim.
Ben de gecen yil ogrencilerimden ayrildigimda o kadar cok üzülmüştüm ki.
Okuldan ayrilacagimi soyledigimde hepsi agladi.
Bacagima yapistilar resmen gidecegim zaman. Hakkinizi helal edin dedim çıktım :)
Cok zordu.
Yeni gelen hocaya onlarla ilgili her seyi anlattim. Kimin ne sıkıntısı var vs her seyi zamanla kendi de gördü zaten.
Bu hayat böyle napalim. Ömür boyu kalamazsin ki yanlarinda.
 
su sözünüze katılmıyorum.devlet asla terketmiştir.devlet hep yani başımızda.cocuk başına para veriyor.herseydeb ücretsiz yararlaniyorlar.kitaplari geliyor.hersey geliyor istersek.sadrce yaşadığım ılçede bu yıl okula hademe verilmedi.ilce genelinde sıkıntı oldu.ha bu arada devlet dış fırçası dış macunu bile dağıtıyor.sut kuru üzümleri hergun dağıtılıyor.ogretmen dersen maalesef ki bir öğretmen 10 yıl burada görev yapamıyor.maalesef ki ...keske yapabilsem keşke.elimde imkan olsa hepsini nüfusuma geçirip ben bakcam. Devlet herşeyi yapıyor da ya aileler? Çok mu zor çocuğuna verilen aylık maaşla çocuğuna bir kalem almak bir defter almak?
 
Siz baska baska ogrenciler de okutacaksiniz alisirsiniz.
Insalah yerinize iyi merhametli bu isi sadece maas icin degil gonulden severek yapan birileri gelir.
 
el yıkamayı dış fırçalamayı tuvalete gitmeyi bennogrettim onlara.
Aileleri ne öğretmiş onlara peki bu zaman kadar? Ya allah aşkına oralar gelişmemiş tamam da tuvalete gitmeyi de mi bilmiyorlar o kadar mı gelişmemişler o kadar mı aileleri ilgisiz?
 
Aileleri ne öğretmiş onlara peki bu zaman kadar? Ya allah aşkına oralar gelişmemiş tamam da tuvalete gitmeyi de mi bilmiyorlar o kadar mı gelişmemişler o kadar mı aileleri ilgisiz?
Tuvalet yok ki her evde.cocuklar bahçeye yapıyordu tuvaletlerini. ben şok olmuştum.gecen gün 4.sinif öğrencisi yaptı düşün.maalesef yaşadıklarım bunlar.okulumuzun tuvaleti arizaliydi. Bir velinin evine gitmek zorunda kaldım.tuvalet bir delikten ve boyumun 3 de 1 ı olan tuğla ile çevrili kapısı olmayan bişeydi.
 
Zaten köy evlerinde de eskiden böyleydi biliyorum ama gene de tuvalet eğitimini almışlardır diye düşündüm. Yani tuvalet bahçede de olsa orada yapılır bahçe ortasına değil. Aileler eğitimi verememiş açıkçası gelişmemişlikle alakası yokmuş ben bunu anladım ve üzüldüm...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…