Karnımıza kulaklık dayayıp bebeğe müzik dinletmek zararlı mı?

majika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
157
0
46
Bursa
arkadalar klasik mziğin cukların beyin gelişimine katkıları olduğunu hepimiz biliyoruz ama bazen kulaklığı karnıma dayayıp oradan dinlemeyi tercih ediyorum.fakat bu kulaklıklar radyasyon yayıyor mudur?karnıma koyduğumda bebek zarar görür mü acaba?cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

radyasyondan ziyade bence o kadar yakından müzik dinletmeye gerek yok. zaten ortam seslerini duyabiliyor bebekler belli bir haftadan sonra. belki de hoşlanmayacağı bir müziği daha yakından dinletmenin anlamı yok diye düşünüyorum. onlara şu an seçme hakkı veremiyoruz ama hoşlanmama ihtimallerini de hesaba katmak gerek bence.

yurtdışında kadının biri yüksek sesle kulaklıktan dinletmiş hep çocuğu sağır doğmuş. kulaklığa hiç gerek yok bence zaten duyuyorlar

canım klasik müzik bebeğin beynine herhangi bir fayda sağlamaz ki
insanların ruh sağlığı için faydalı sadece
bir de bebişkon zaten az çok herşeyi duyuyor ordan
kulaklığı dayamana gerek yoktur sanırım

Ben de zamanında doktora bu soruyu sorduğumda "evet bebek müziğe tepki verebilir ama belki hoşlanmadığı ve huzursuz olduğu için tepki veriyodur.biri zorla sizin kulağınıza müziği daysa ne hissedersiniz hiç gerek yok öyle şeylere"demişti.Bence de karnına dayamana gerek yok.Zaten doğduktan sonra bu tür şeyleri yapmayı unutacaksın.Bi sessizlik olsun da kafa dinleyeyim diyeceksin.Ben de idealist anne modundaydım ama doğunca sudan çıkmış balığa dönüyosun.Alınan onca bebek bakımı,çocuk gelişim kitapları,müzikler falan yalan oluyo boşuna kasma kendini :)))

benim bildiğim kadarıyla klasik müzik
anne karnında ki seslerle uyumlu o yüzden bebek daha
kolay algılıyor ve sakinleşiyor.beyin gelişimiyle alakalı değil diye biliyorum
bide kulaklığı karnına tutmana gerek yok canım bi süre sonra bebek dış ortamdaki
sesleri zaten algılıyor.

ben hamileliğim boyunca kulaklıkla dinlettim klasik müzikleri. çok fazla açmamak lazım sesi. bebeğim 26 günlük, klasik müzikle uyutayım dedim hiçbirşey olmadı. bebeğimi hiç sallamadım, omzuma koyup uyutuyorum. uyumamakta direnirse fış fış kayıkcı ninnisini söylüyorum anında uyuyor. klasik müzik dinletmenin etkisimi acaba diyorum

anne karnındayken çok konuşurdum ben kızımla, karnını sevip konuşabilirsin bebeğinle. buda bebeğin gelişiminde çok önemliymiş

ben illa birşey dinletilecekse kuran dinletilmesi taraftarıyım.. yada kendiniz okuyabilirsiniz. çocuğun ahlakında etkili olavcağını düşünüyorum tabi Allah ın izniyle..

ben illa birşey dinletilecekse kuran dinletilmesi taraftarıyım.. yada kendiniz okuyabilirsiniz. çocuğun ahlakında etkili olavcağını düşünüyorum tabi Allah ın izniyle..

kesinlikle katılıyorum canım eğer bir şey dinleycekse bebişinize en güzel ses sizin okuyacağğınız Kur an dır. zaten en çok aşina olduğu sevdiği ses sizin sesiniz her an sizi duyuyor ben bebişime ara sıra okuyorum bol bol ney sesi eşliğinde hem ben hem de kuzum huzurlu oluyoruz okurken minik kıpırdanışlarını hissetmek o kadar güzel ki ...

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar...bugün doktora sordum.kulaklığa gerek yok bence beraber dinleyin dedi.

merhaba hanımlar türkçe müzikler dinlese zeki müren ,şevval sam ,ilahi daha güzel olmazmı , yumuşak türküler ,saz, flüt, ney müzik evrenseldir ama genede türkçeden yanayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…