karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

mutluluk_27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
545
5
26
Kayseri
merhaba arkadaşlar 6 aylık bebeğim karnımda öldü.normal yolla suni sancı ile doğum yaptım.bunda ne kadar sonra ne yapacağımı bilemiyorum.önce rabbimin izniyle sonrada tecrübelerle bu yolu beraber yürüyelim istedim.hepinizi bekliyorum.allaha emanet olun...

geçmiş olsun canım zor bir durum ama hayat devam ediyor deyip devam ediyor insan.. bizim yakınımızdada aynı durum söz konusu oldu doğum yaptırdılar onada ilk aşamalr tabiki kabus gibiydi ama hepsini anlattı şuan nur topu gibi 3 aylık kızı var ilk gebelikten 6 ay sonra hamile kaldı acı hiç bir zaman unutulmaz ama yeni yaşamlar acıyı hafifletir.. herşeyin en başı sağlık..alah kimseye böyle bi acı yaşatmasın hayırlısınla bebeğini kucağına alırsınn inşallah..

canım geçmiş olsun bende 21 haftalık ikizlerimi kaybettim suni sancıyla doğum yaptım bugün 51. günüm doğumdan sonra kürtaj oldum ama karnımda ufak bir parça daha kalmıştı 2 gün önce tekrar kürtaj oldum anlayacağın hersey eziyet gibiydi fiziki acıları unuttum ama bebeklerim için hergün acı çekiyorum ne diyelim takdiri ilahi doktor 6 ay korunun dedi ben bu kadar sabredemem bu aralığa kadar yeterli bence sen ne zaman kaybettin bebeğini.

birrr çok teşekkür ederim Allah razı osun her güzel dileğin dua yerine geçer inşallah...yakının ne zaman kaybetti sorunu neyi acaba?

yaprk canım senin yazdığını okuyunca kendimi buldm bir şeyler yazıyorsun ama acını tarif edecek bir şey yok.ben de 3 hafta önce kaybettim 6 ayım bitmek üzereydi. miniğim karnımda ölmüş anlamadım hi.her şey takdir ancak yine de sebebini bahanesini öğrenmek için genetiğe yollak.1 hafta snra belli olur sanırım sonuçlar.açıkası bende uzun süre beklemek istemiyorum rabbim nasip ederse tabi ki hayırlısı ve sağlıklısnı yniden anne olmak istiyorum.zaten kolay hamile kalan biri değilim. yalnız şimdi lohusalık dönemindeyim sonra ne olacak ne zaman adet olacağım ne zaman gebelik günlerim ouşacak bilemiyorum...inşallah canım biribirimizin gzel haberleriyle mutlu oluruz.sizin neden belli miydi?bir de ufak parça kaldığı seni rahatsız mı etti nasıl anlaşıldı?Allah'a emanet ol görüşürüz...

biliyorum canım bilmez miyim bebeklerini en bereketli olduğu yıldı ben ve etrafımdakiler içinde.hepsi doğdu benimki hariçolsun rabbim büyüktür beterinden korusun sığındığımız sadece O. benim de nedeni belli değil genetiğe gönderdik 1 hafta sonra beli olacak.inşallah dediğin gibi ciddi bir sıkıntı çıkmaz da yüzümüz güler . ben de doğum haberi duydukça yüreğim parçalanıyor ama Rabbim yine verir inşallah.sana ne kadar korunma sürecinden söz etti doktor?ben yeniden bu sürece başlamak istiyorum lohusalık bitince sen ne düşünüyorsun?zaten kolay hamilelik değil benim kibirbirimizi duada unutmayalım canım...

inşallah canım doktorum ilk önce 3 daha sonra 6 ay dedi ama 4 ay yeterli bence 2. ayım dolmak üzere aralıkta başlarım allahın izniyle ama yinede doktoruma danışacam yine aynı acıyı yasamak istemiyor allah hepimizin yüzünü güldürsün bu acıyı düşmanıma bile yaşatmasın

benm de bebeğim 5. ayımda karnımda öldü. ama sizinkinden farklı olarak ben rahatsızlığını da öleceğini de biliyrdm. bile bile bekledm. kıyamadım. allahım verdi yine o alsın dedim. ben de suni sancıyla doğum yaptım ve sonra kürtaj. şu an tam 2 ay oldu. zaman geçiyor bi şeklde arkadaşlar. geriye takılmamaya çalışmak lazım. insan üzülüyor ama elden bişe gemezki.benm de kapı komşum devamlı görüştğm arkadşm hamile.ben hamileyim dedm ben de istyrm dedi.o ay hamile kaldı.ben 5. ayda kaybettim. o çok şükr sağlıklı devam ediyor. onu her gördğümde içim yanıyor. benm de karnım bu kadr büyücekti şmdi diyorum. işin kötü tarafı ben uzak kalmaya çalıştıkça daha da yaklaşıyr. bana bak bak şimdi tekme attı. şimdi yer değiştrdi gel dokun karnıma bak diye anlatıyor.beraber beşik bakıyoruz.kıyafet alıyoruz.doğum planları yapıyoruz. içim kan ağlıyor hem bebeğimi kaybettiğime hem de beni nasıl anlamadığına. ama arkadaşım işte herşeye katlanıyrm. gülümsüyrm...

yaprk canım haklısın 6 ay banada uzun geliyor doktorum henüz kontrol etmeden öldüğünü söylediği gün üzülmeyin 2-3 ay sonra tekrar denemeye başlarsınız demişti ama kontrole gitmedim henüz.allah yardımcımız olsun...

yorgunbulutlar canım benim yaa benimde çok yakın bir arkadaşım hamileydi 2.5 ay vardı arada doğumu oldu.kuzenlerim hamişleydidoğumları gerçekleşti bilirim yakında hamile görmenin bebek görmenin ne demek olduğunu.beni sakın yanlış anlama ama yakın arkadaşın diye onunla beşik bakmak onun hareketlerini izlemek zorunda değilsin aksine o bunları seni düşünerek söylemek zorunda bilmiyorum bana doğru gelmedi.ama sakın üzülme bir gün onlard senin bebeğini izleyip dinleyecekler.ben inanıyorum rabbim bu günleri bize unutturacak en yakın zamanda birbirimize bolca dua edelim her şey güzel olacak.neler yaşadığımızdan da habrdar edelim...

allah a emanet olun...

canım bence 3 ay dinlen rahminin kendini biraz toplaması açısından birde sonucunda bir çıksın ona göre davran allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

haklısınız belki düşünmesi gerek ama ben onun karakterini çok iyi bildiğim içn bunu kötülükten yapmadığını biliyorum. zatn çok deli dolu ağzına geleni hemen söyleyen içinde bişe tutamayan bir insandr ve düşünemiyor eminim.çünkü benm bebekle ilgili bütün kötü sürecimde yanımdaydı. beni hiç yalnız bırakmayan gerekrse yemeğimi yapan bir insandr ama düşünemiyor işte. herşey geçti bitti sanıyor. ona kızmıyorum sadce üzülyrm nasıl düşünemiyor diye. çünkü dediğim gbi bütün süreçte yanımdaydı. gözyaşlarımın en yakından tanığı odur eşimden sonra. ben de bunu kötülükten yapmadığını bildiğim içn bencillik yapmk istemiorum.onun da sevinci var sonuçta ama zaman zaman ağlamamak içn zor tutuyorm kendimi. allahıma sığınıorum. allahıma dua ediyorum o anlarda da.sen görüyorsn allahım diyorum. elimden bişe gelmiyor sabretmekten başka. ama benm durumum cidden bebeğini kaybetmekten fazlası.devamlı bu muhabbetin içindeyim işte. hayrlısı hakkımzda inşllh arkadaşlar. sabır sabır sabır. sabrın sonu selamettir inş ben inanıyorum

yaprkcım şimdi bbende şöyle bşy oldu.yaklaşık üç hafta kanamam sürdü şimdide bir kaç gündür leke geliyor arada bir bel ağrısı. bu lekeler bitmeden doktora gitmek istemedim zaten beni kontole çağırmadılar seni çağırmışlar mıydı? hem kistlrim dağılmış mı ona baktırcam hem de rahmin durumuna ne zaman gideceğimi bilemedim.kan testlerimi de yaptırmadım sormalıydım aslında biraz kendimi bekledim galiba aslında yeni bir süreci de istiyor gönlüm beklemek istemiyorum allahım en kısa zamanda hepimize nasip etsin inşallah.

yorgunbulutlar canım sen de haklısın bilirsin arkadaşını ama bu kadar yakınsa bence onu uyarmalısın güzelce daha iyi gelir sana...böylece kafan da ruhunda rahat eder sen nasıl bir süreç izlemeyi planlıyorsun?

öpüyorum ikinizi de ...Allah'a emanet olun

Son düzenleme:

benm 3. ve son adetim kaldı inşllh onu da ekim12-13 gbi bekliorum. benm adetlerimde çok anormal bi değişme olmamıştı.sadce ilkinde aşırı yoğun olmştm.her adetten sonra doktora gidip kontrol oluyorum ben.ilkinde gittim baktı problem yok parça falan da kalmamış.2.sinden sonra gittim bi problem yok ama mantar oluşumu var dedi. şimdi onun içn 1 haftalık bi ilaç kullanıcam. sonra da folik asite başla dedi.ben bebeğimi kromozom anomalisinden kaybettiğim içn eşimle bana genetik inceleme yapılmasını istiorum.doktor gerek yok diyor ama ben istedm. haftaya onun için uğraşıcam. zatn onun çıkması da adetime kadr ancak olr die düşünyrm.sonra da inşllh bebeği düşünmye başlıcaz. ne zormuş bu işler yaaa

yorgunbulutlar canım evet bu süreç zor görünüyor .ben de öyle düşünüyorum inşallah Rabbimizin izniyle çabuk atlatacağız.bende bir kontrole gitmeyi düşünüyorum.sen lohusalığı 40 gün mü sürdürdün.ne zaman adet oldun?ben de onu tahmin edemiyorum nasıl devam edeceğini de...

benm ölü doğumdan tam 27 gün sonra ilk adetim oldu. bu süreyi beklerken ekstra kanamalarım ya da ağrılarım olmadı çok şükr. ilk adetim normalden kısa sürdü. 3 gün kadr.ama ikinci adetim tam beş gün sürdü. çok şükr arada herhangi bir sorun yaşamadım.kesnlkle kontrole git canım. bak ben hem ölü doğumdan sonra öylesine gittim. hem de her adetimden sonra gidiyorum. alışkanlık haline getrmek lazım önemli bir konu bu

tamam canım ben de en kısa zamanda doktora gidicem.yalnız kendime iyi bir doktor bulamamış olmakta beni bu kadar oyaladı.hayırlısı nasip inşallah tez zamanda güzel haberlerimizi paylaşırız.

hayrlısı inşllh.. nerde yaşıyorsn bilmiorum ama bu sitede farklı şehirlerden doktor tavsiyeleri de var. bi bak istersen aratıp da. belki yardımı olur

canım doğumdan 15 gün sonra doktora gitmelisin parça kalıp kalmadığına bakması için inşallah kalmamıştır ihmal etme sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…