karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

canım geçmiş olsn allahım sabrını veriyor bi şeklde ama burda yazılanları okuyunca kendime inanamadım.gerçi bana kimse inanamadı ya. ben önce kanamayla gittim.bebeğin plesantası altta olduğu içn kanama oluyor başka bir sorun yok dendi. sonra çıkacağmız gün ensede kalınlık var( kistik higroma) bu büyük bir anomalinin habercisidr.bebek ölecek kesnlkle beklemeye gerk yok. düşünün, gelin alalım dendi. o şoku unutamam ama öyle derinden öyle sessiz ağladım ki..hiç bağırmadım hiç hıçkırmadım. içimde boğuldum sanki gözyaşlarım akıyor ama başka bişe yok. inanamadığımdan mı metanetimden mi anlamadım. ondan sonra durumu kabullendim içimde. herkesn başına geleblr dedm. eşim günlerce ağladı. onu omzumda ben teselli ettim.hayat hep gülüp oynanan bir yer değil, elbet bizm de başımıza birşeyler gelecekti, yetr ki beraber olalım diye diye. ben de çok üzüldm ama kahretmedm. içimdeki o derin kabulleniş nedeniyle haykırmadım. sonra bir ümit bir sürü doktor dolaştık ama yılmadım. doktorum bana alalım dedi. sadce o zoruma gitti. aldırmamaya karar verdikten snra sadce bekledm dua ederk. hatta son gittiğimz doktor sizin gbi çiftler çok nadir. bi daha bakın iyi bakın bekleyelim belki iyi olur diyorlar. siz durumu ne kadr güzel kabullenmişsnz, ne kadr bilinçlisnz, boş hayal peşinde koşmuyorsnz falan dedi.artk ne kadr metanetli durduysak.. rabbim isyan ettirmesn. üzülmemek mümkün değil ama isyan boyutuna varmasın yetr ki..

Merhaba arkadaşlar,
Sizleri çok iyi anlıyorum. Size umut olmak için yazıyorum ben.
Bende 2009 yılında 37 hafta 5 günlük bebeğimi karnımda kaybettim.
Otopsi sonucunda bir şey çıkmadı.
Bende hafif düzeyde kan pıhtılaşması çıktı.
Doktor sebep bu olamaz ama 2. gebelikte kan sulandırıcı iğne kullanalım dedi.
Sezeryanla alındı bebeğim.
5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım.
Bebeğimi 36+2 de aldılar. İlk kaybımın nedenini bulamadıkları için erken alalım dediler.
Hamileliğim boyunca kan sulandırıcı iğne ve 100 mg coraspin kullandım.
Bebeğim 36+2 de 3340 gram doğdu çok şükür.
İlk bebeğimin acısı dün gibi içimde.
Asla oğlumu unutmadım, unutamamda.
Çok dua ettiğimi bilirim Allahım lütfen aynı bebeğimi geri gönder diye, gelmeyeceğini bile bile böyle dua ettim.
Hep içimde bir sızıdır yavrum. Geçmeyen bir sızı.
Çok şükür kızım yaşama bağladı beni. Binlerce şükürler olsun Allahıma kızım hemencecik geldi, yaşama bağladı beni.
Umarım sizlerde en kısa zamanda hamile kalır ve sağlıcakla bebeklerinizi kucaklarsınız.
Acınız ancak böyle hafifler. Aslında hafiflemez ama yaşama sıkı sıkı bağlanırsınız yeni bir bebekle.

Son düzenleme:

canım 9 ay boyunca özel doktora gittim ölünce bebek beni hemen araştırmaya yolladı o acıyla siz niye yaptırmıyosunuz falan hiç soramadım araştırma hastaneside canıma okudu resmen asistanlar sancıyı verdi hiç bakmadılar bile açılma varmı falan diye ben artık son anada kıvranırken seslendim geldiler hemşireler ameliyethaneye bile götürmediler o pis hastane odasında doğum yaptım sonra orda hemen dikiş attılar hiç kürtaj bile yapmadılar ölü doğumlarda yapmaları lazımmış ben bilsem zaten doktor ben olurdum ya nasıl insanlar bunlar bilmiyorum 12 gün sonrada kürtaj uyuşturun dedim dinlemediler bile çok acılar çektim ama geçicek inşallah doktorlara hiç güvenim kalmadı kızlar özel bi hastanede doçente iyi dediler gittim dün rahim toparlanmış Allaha şükür yumurtalıklarda iyiymiş inşallah 2 ay sonra denemelere başlayınca Rabbim hayırlısıyla yine nasip eder hepimiz güzel günler görürüz inşalalaah hepimizin acısı unutulmaz ama hayırlısıyla hafifler umarım

saol canım seni çok iyi anlıyorum bende tekrar böyle bişey yaşamaktan çok korkuyorum ama kendimizi sakinleştircez burda birbirimizle paylaştıkça duygularımız dahada hafiflicek inşallah

saol tatlım valla araştırmada doktorlar insanlıktan çıkmış o şekilde kürtaj yapılmaz yani insana hiç acımıyolarki Allahım bi daha hastaneye düşürmesin hiçbirimizi

bana bişey demediler otopsi filan için ama deseler bile yaptırmazdım.kıyamazdım kızıma...onu incelemelerine....

canım ben de aynı şeklde doktorum tarafından araştrmaya yollandım.araştrmada ilk yanıma gelen doktor niye geldin orda yaptrsaydn diye payladı benm iki gözüm iki çeşme. dedm prosedür değişmiş bu kürtaj yasasından sonra,ilaç yok falan dediler buraya yönlendirdiler. niye burası ilaç deposu mu, almıycam bundan sonra başka hastaneden gelenleri dedi bana. beni de mi dedim.sinirle evet dedi.ya inanamadım ya.ben neler yaşıyorum o anda kadının derdi ne. eğer bir sorunun varsa ara özel hastaneyi de yani beni niye azarlıyosun ben zatn bitmişim.aynen ben de iğrenç bi odada yanıma 3 hastayla beraber kaldım. herbirimiz sırayla o odada doğurduk yavrularımızı.birbirimzn gözleri önünde. ne gelen oldu ne giden. en son dedim "düştü sanırım gelin".ne kadr acıydı ya.bebeğimi düşürüyorum ve bunu ben haber veriyorum.bana da uyuşturmadan kürtaj yaptılar. o nasıl birşeymiş o? doğumun acısı, yüreğimin acısı..ardından sanki içimi söküp çıkardı kürtaj doktoru..

allahım hepimzn yardımcısı olsun. çok dua ediyorum allahım bizi bi daha bu araştrma hastanesine muhtaç etme diye ama bugn yine ordaydm. kan verdm. kan pıhtılaşması içn ve genetik inceleme içn bakılcak bize. o da 1,5-2 ayı bulur dediler. yksa benm korunma sürem 10 güne bitiyordu.hayrlısı allahtan napalım bekliycez...sağlık olsun yetr ki..

iyiyiz canım sen nasılsın? şuan küçük kızımı uyutmaya çalışıyorum ama uyumuyor durmadan soru soruyor imdat diye bağıracam şimdi

ben de preeklampsi bölümün takip ediyordum çünkü şişliğm çoktu idrarım temizdi ve tansiyonum normaldi ama bilemiyorum sebep olabilir mi ??kafam karıştı hayırlısı Rabbim den...

kürtaj yasasından dolayı fakülteye göndermelerin ianlamıyorum.kendi doktorumuz iyyken iyi her şey güzel bu sıkıntıda hiç bilmediğimiz hastanelere yollanıyoruz.ben de de öyle oldu özelde kontrollerim.doktorum bir şey yapamayız diye fakülteye gönderdi.orda da sordular hemen tabi nerden geldin diye.bakıyorum herkes aynı şeyi yaşamış.bir de önceden hiç gitmemiştim fakülteye bilmediğin yer o durumda ne acıydı Allahım ir daha yaşatmasın...bu çk anlamsız geldi bana hatta bu sebeple doktorumu değiştiricem.asıl doktor sorun varken belli eder bence kendini..

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar boyle bi konun acılmasına ihtiyacım vardı bende 2 kez bebgimi kaybettim 1 yıl içinde3 er aylık karnımdaöldüler ama şimdi nedenini buldular 2 aysanra tekrar hamil kalabilecekmişim allah herkese sabır selamet ve tez zamanda e-hayırlı evlatler nasipedsinnnn

canım geçmiş olsn.burada herkes birbirinin derdini dinler anlar.dök içini..sen bebeklerini neden kaybettin?

ben o yüzden hep özel hastanede doğum yaptım hiç devlet hastanesine gitmedim az çok orda yapılan muameleleri duyuyorum yorgunbulutlar canım sana öyle davranan kadın doktor olmuş ama insan olamamış bebegini kaybetmis bir annesin sonuçta allah o cahili bildigi gibi yapsın ben ilk kızımda doğum yaparken korkuyordum ve sancıdan dolayi bağırıyordum ebe beni biraz azarladı hemen kızdım ona sen ne hakla bana kızarsın derhal doktorumu çağırın dedim doktor geldi allahtan başhekimdide ve bana yapılan muameleyi anlattım o ebeyi benim yanımdan çıkardı ve daha iyisini yanıma yolladı zaten bir süre sonra belime ine vurdular ve ağrısız normal doğum yaptım

çok geçmiş olsun canım allah bir daha yasatmasın

mrblar arkadaslar öncelikle hepinize cok gecmiş olsun rabbim birdaha yasatmasın inş bende 3 bebegimi kaybettim zor dönemlerden geciyorum sabırlı güçlü olmaya calısıorum 3. bebegimi kaybedeli daha 15 gün oldu hamile kaldıgıma bile sevinemiyorum hep yarım kalıyor bu arada benim 2 düşükten sonra bazı arastırmalar yapıldı kanda pıhtılasma testleri esimle bana kromozom analizi hiç biirinde sorun yok az bi pıhtılasma cıktı ondada gebe kalmadan coraspin kullandım hamile kalıncada adetim bile gecmden hemen ignelere basladım yine olmadı melegim bıraktı gitti beni okadar üzgünümki en iyi biz anlarız birbirimizi cünkü yasayan anlar ancak yeri geliyo en yakınızımz bile anlamıyor biliyorumki Rabbim bizleri sınıyor ....

cok geçmiş olsun canım evet birbirimizi en iyi biz anlarız eşim bile bebeklerim öldükten 1 hafta sonra normal hayatına başladı allah birdaha yaşatmasın hiç kimseye

canım aynı şeyleri yaşamışız Allah beterinden korusun banada araştırmada pıhtılaşma testi yapıldı onda bi sorun çıkmadı geçen gün özel başka bi dokora gittim bi gene araştırmada bakılmıyomuş tekrar kan aldılar bizim burda o şeye sadece kayseri bakıyomuş oraya yolladılar iyi araştır sizin araştırma hastaneside belki o gene bakmıyodur.ben sonucum çıkınca hangi gene bakılmış kayseride yazarım sanada araştırmada o gene bakmadılarsa özelden onada baktırırsın içimiz rahat olur en azından bi teste 150 lira aldılar zalimler ama çocuğumuza bişşey olmasında giden para olsun artık

merhaba canım hoşigeldin çok büyük geçmiş olsun peki neymiş nedeni??umarım bir daha yaşamazsın...

canım benim çokk büyük geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah.bir dahaki seni mutlueden sağlıkla devam eden hayırlı bir gebelik olur inşallah. söylediğin gibi herkesin bir snavı var bizimki de bu .Rabbim isyan ettirmeden oprlanması nasip etsin.

canım valla sen en güzelini yapmışsın ama ben acımdan bişi dicek durumda değildm ve muhtaçsın bi şeklde devlet hastanesnde.özelde olsa belki bişi dersn.ne bilim allahım bi daha yaşatmasn da düşürmesn de o araştrma hastanesine

canım çok çok geçmiş olsun.allahım tekrar nasip eder inş sağlıklı bir hamilelik..çok zor 3 kayıp ama dediğin gbi sınanıyoruz sonçta.önemli olan bu inancı kaybetmemek.o çok üzüntülü zamanlarımda durup düşünmüş, eşime " canım 3 günlük dünya hayatı için sonsuz bir hayatı riske atmaya değer mi, varsn burda üzülelim,allahım orda sevindirsn" demiştm..benm 1 kaybım oldu ama hemen istedm testleri.inşallah benm de pıhtılaşma ve genetik 1,5 aya çıkıcak..doğru söylüosun başına gelmeyen bilmez canım isterse can ciğer yakının olsun..

cok geçmiş olsun canım evet birbirimizi en iyi biz anlarız eşim bile bebeklerim öldükten 1 hafta sonra normal hayatına başladı allah birdaha yaşatmasın hiç kimseye

canım ya demek bu erkekler hep böyle.ben hastaneden çıkınca bitti benm eşimin sıkıntısı da.o kadr zoruma gitmşti ki.benm yavrum gitti.o sanki bademciğim problemliymiş de o alınmış,sonunda bi problemimiz kalmamış gbi davranmaya başlamştı. günlerce hem bebeğime hem eşimin bu tavrına üzüldm meğer hepsi aynıymış..

valla böyle bişe varsa keşke hiç araştrmaya gitmeyip direkt özelde yaptrsaydık ya..nasıl olcak bu işler allahım.devamlı kafamda sorular..bi de şimdi bunu duydum.yani sonuç temiz çıksa bile bi ohh diyemiycemiyim senn sonucun ne zamn çıkıcak canım? mutlaka haberleşelm o zamn ya.ben daha dün kan verdm 1,5 aydan bahsediyolar.boş yere beklemiyoz inş bu kadr zamn

yaprk,yorgunbulutlar,aysima,sweetpurple,cebra,elif,sznrndz ve tanışamadığım dertleşemediğim kaderdaşlarım ve destek olan birr,melek,ebeveyn

hepinize hayırlı cumalar ...

burda biz bebeklerimizi sağlıklarını güzelliklerini konuşurken de yine kaderdaş olacağız Raabimin izniyle

ALLAHIM BU MÜBAREK CUMA GÜNÜ BAYRAM GÜNÜ GÖNLÜMÜZÜN BAYRAMI ETSİN İNŞALLAH...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…