- Konu Sahibi mutluluk_27
-
arkadaşlar nasılsınız???
Merhaba Kızlar,
Ne çok çekmişsiniz siz böyle ya( Allah yardımcınız olsun...
Benimde 2 ay önce kalp atışlarının durması nedeniyle 3 aylık gebeliğim sonlandı( Zaten onun 15 gün öncesi rahatsızlanmış aşırı kanama yaşamış ve 5 gün hastanede yatmıştım. Hastaneden çıkarken iyiydik, 10 günde evde yattım. Kontrole giderken 15 gündür ilk defa yataktan kalktığım için kendimi kötü bakımsız hissediyordum, eşime dedimki saçma gelecek ama eğer bebeğim hala sağlıklıysa annesini böyle saç baş dağınık, bakımsız görmesin... Ağır hareketlerle kalktım, hazırlandım, biraz makyaj yaptım, iyi gelmişti.
Sevgili Dr'umuz bizi herzamanki enerjisi, sempatikliği ve ilgisi ile karşıladı. Ultrason için odaya geçtik, hazırlanırken dr'uma ben kötü bişey duymaya hazır değilim noolur bana kötü bişey söylemeyin dedim( (Sanki içime doğmuş gibi) Ama ultrasonu yerleştirir yerleştirmez eşim anında anladı zaten, şaka gibi kalbi durmuştu.
Aslında şimdi alışsamda ondan sonraki süreç ne gözümün önünden gidiyor ne de aklımdan çıkıyor. Kürtaj öncesi yatış işlemleri yapıldı. Öğlendi gittiğimizde akşam kürtaja alacaktı. Nasıl bir ağlama krizi, nasıl bir üşüme nöbeti geçirdim tahmin edersiniz. Bağıra bağıra 3 saat kadar ağladım ve artık takatim kalmamıştı ne ağlamaya ne konuşmaya... Ailemle ve yakın çevremle aynı çevrede yaşamadığımız için yanımda kimsem yoktu. Bu süreçte sadece eşim hep yanımdaydı ve birde dr'um. Bu durumlarda drun çok önemli olduğunu iyi anladım. Krizi iyi yönetmesi, sana gereken ilgiyi alakayı göstermesi. benim jinekologum olduğu kadar bu süreçte psikologumda oldu, tatmin olduk açıkcası...
Ben ilk zamanlar keşke 4-5 haftalıkken olsaydı bukadar üzülmezdim diye ağlayıp durdum. Ama sonra iyi ki daha ilerki aylarda olmadı diye şükretmeye başladım. Hayatta her zaman şükredecek şeyimiz var ne mutlu aslında. Ama o üzüntüyle onları pek idrak edemiyorsun maalesef. O yüzden sizlere daha çok geçmiş olsun, dayanmanız eminim daha zor oluyordur.
Şuan 2. adetimi görmeye başladım. İlki 36 gün sonra olmuştu ve baya yoğun geçmişti. 2. si 29. günde oldu normal seyrinde. 2 kere adet gör sonra hemen başla demişti dr'umuz. Korkuyorum ama çok istiyorum. Kürtajdan sonra ilk kontrolde parça yok herşey normal demişti. 25 gün sonra akıntım çoktu tekrar gittim ve ovül kapsül verdi vajinit olmuşum. Ondan sonra akıntı azaldı, bende bir daha gitmedim. Sizce tekrar denemeden önce kontrole gitmeye gerek varmı? Benim pek gidesim yok aslında, çünkü hastaneye gidince moralim bozuluyor, çünkü heryer hamileBide çok evhamlanıp kendimi daha fazla kurcalatmak istemiyorum, ne dersiniz?
sweetpurple
canımmmmmmmmm kıyamam ki hiç... üzülme lütfen öyle güzel anlatmışsın ki biliyorum yüreğin dolup taşacak ağlayacaksın ama rabbimizden geldi canlar ona emanet bir şey diyemeyiz ...rabbim sabrını arttırsın canım benim.yalnız anlamadım neden sana kürtajı doğumdan sonra yapmadılar ki???ben suni sancı ile normal doğum yaptım ardından kürtaja aldılar.ertesi gün dostineks verdiler süt gelmedi hiç.dostineks keser etkili diye biliyorum.canım aman sağlığına dikkat et .allah kimseyi hastaneye düşürmesin halden anlamayan da çok.ben 16 saate yaptım doğumu sancı başından itibaren ve dermanım kesildi anesteisiz kürtaj yapmak istediler ama kabul etmedik kürtaj için bekledim o kargaşada uz gibi yerde.ama ne önemi vardı ki ciğerim yanıyordu zaten soğuk işlmiyordu...neysee geçecek inşallah hep dedim diyorum da rabbim yeniden güzellikler verecek bize ve burda paylaşacağız biliyorum..kendine çok dikkat et bir kaç ay adet düzensiz olabilir demişlerdi okuduğum kadarıyla ama toparlarsın hiç merak etme canım benim. benim de bugün tam 24 gün oldu sabır diliyorum mevlamdan hepsibu..allah yar ve yardımcımız olsun...
canım allahım sabrını versn inşllh. bebek büyüdükçe acısı da artıyor.allahım meleğini öbür dünyada şefaatçin eylesin. çektiklerinin de mükafatını fazlasıyla versn.benm 5. ayda kaybettiğim içn hiç sütüm gelmedi. dikişim falan da olmadı.çünkü zatn gelişmiyordu yavrum.küçücüktü. ben de suni sancıyla doğurdm ama beni hemen kürtaja aldılar. seni neden öle bekletmişler ki?benm de korunma sürem bitmek üzere ama çok korkuyorum.benm bebeğimde kromozom anomalisi vardı çünkü. tekrar etmez diyolar ama gel de bana sor...
canım çok geçmis olsun allahım sana sabır versin bende 2 ay önce kaybettim bebeklerimi sütümde sadece 1 hafta geldi sonra kendiliğinden kurudu anestezisiz nasıl kürtaj ettiler seni ya? bende doğumdan sonra 2 kere kürtaj oldum ama narkoz verdiler sen çok çekmişsin buda bizim sınavımız bende ilk ay çok ağladım gerçi halen ağlıyorum zamanla alışıyor insan üzülme desemde faydasız biliyorum ama yapacak birsey yok yavrun cennet kapısında seni bekliyor olacak benim tek tesellim diğer dünyada yavrularımı sonsuz sevmek sende öyle düşün inşallah yine bebeklerimiz olur allah bu sefer dertlerini bize göstermez
canım 9 ay boyunca özel doktora gittim ölünce bebek beni hemen araştırmaya yolladı o acıyla siz niye yaptırmıyosunuz falan hiç soramadım araştırma hastaneside canıma okudu resmen asistanlar sancıyı verdi hiç bakmadılar bile açılma varmı falan diye ben artık son anada kıvranırken seslendim geldiler hemşireler ameliyethaneye bile götürmediler o pis hastane odasında doğum yaptım sonra orda hemen dikiş attılar hiç kürtaj bile yapmadılar ölü doğumlarda yapmaları lazımmış ben bilsem zaten doktor ben olurdum ya nasıl insanlar bunlar bilmiyorum 12 gün sonrada kürtaj uyuşturun dedim dinlemediler bile çok acılar çektim ama geçicek inşallah doktorlara hiç güvenim kalmadı kızlar özel bi hastanede doçente iyi dediler gittim dün rahim toparlanmış Allaha şükür yumurtalıklarda iyiymiş inşallah 2 ay sonra denemelere başlayınca Rabbim hayırlısıyla yine nasip eder hepimiz güzel günler görürüz inşalalaah hepimizin acısı unutulmaz ama hayırlısıyla hafifler umarım
iyiyiz canım sen nasılsın? şuan küçük kızımı uyutmaya çalışıyorum ama uyumuyor durmadan soru soruyor imdat diye bağıracam şimdi
mrb arkadaşlar boyle bi konun acılmasına ihtiyacım vardı bende 2 kez bebgimi kaybettim 1 yıl içinde3 er aylık karnımdaöldüler ama şimdi nedenini buldular 2 aysanra tekrar hamil kalabilecekmişim allah herkese sabır selamet ve tez zamanda e-hayırlı evlatler nasipedsinnnn
çok geçmiş olsun canım allah bir daha yasatmasınmrb arkadaşlar boyle bi konun acılmasına ihtiyacım vardı bende 2 kez bebgimi kaybettim 1 yıl içinde3 er aylık karnımdaöldüler ama şimdi nedenini buldular 2 aysanra tekrar hamil kalabilecekmişim allah herkese sabır selamet ve tez zamanda e-hayırlı evlatler nasipedsinnnn
canım ben de aynı şeklde doktorum tarafından araştrmaya yollandım.araştrmada ilk yanıma gelen doktor niye geldin orda yaptrsaydn diye payladı benm iki gözüm iki çeşme. dedm prosedür değişmiş bu kürtaj yasasından sonra,ilaç yok falan dediler buraya yönlendirdiler. niye burası ilaç deposu mu, almıycam bundan sonra başka hastaneden gelenleri dedi bana. beni de mi dedim.sinirle evet dedi.ya inanamadım ya.ben neler yaşıyorum o anda kadının derdi ne. eğer bir sorunun varsa ara özel hastaneyi de yani beni niye azarlıyosun ben zatn bitmişim.aynen ben de iğrenç bi odada yanıma 3 hastayla beraber kaldım. herbirimiz sırayla o odada doğurduk yavrularımızı.birbirimzn gözleri önünde. ne gelen oldu ne giden. en son dedim "düştü sanırım gelin".ne kadr acıydı ya.bebeğimi düşürüyorum ve bunu ben haber veriyorum.bana da uyuşturmadan kürtaj yaptılar. o nasıl birşeymiş o? doğumun acısı, yüreğimin acısı..ardından sanki içimi söküp çıkardı kürtaj doktoru..
allahım hepimzn yardımcısı olsun. çok dua ediyorum allahım bizi bi daha bu araştrma hastanesine muhtaç etme diye ama bugn yine ordaydm. kan verdm. kan pıhtılaşması içn ve genetik inceleme içn bakılcak bize. o da 1,5-2 ayı bulur dediler. yksa benm korunma sürem 10 güne bitiyordu.hayrlısı allahtan napalım bekliycez...sağlık olsun yetr ki..
mrb arkadaşlar boyle bi konun acılmasına ihtiyacım vardı bende 2 kez bebgimi kaybettim 1 yıl içinde3 er aylık karnımdaöldüler ama şimdi nedenini buldular 2 aysanra tekrar hamil kalabilecekmişim allah herkese sabır selamet ve tez zamanda e-hayırlı evlatler nasipedsinnnn
mrblar arkadaslar öncelikle hepinize cok gecmiş olsun rabbim birdaha yasatmasın inş bende 3 bebegimi kaybettim zor dönemlerden geciyorum sabırlı güçlü olmaya calısıorum 3. bebegimi kaybedeli daha 15 gün oldu hamile kaldıgıma bile sevinemiyorum hep yarım kalıyor bu arada benim 2 düşükten sonra bazı arastırmalar yapıldı kanda pıhtılasma testleri esimle bana kromozom analizi hiç biirinde sorun yok az bi pıhtılasma cıktı ondada gebe kalmadan coraspin kullandım hamile kalıncada adetim bile gecmden hemen ignelere basladım yine olmadı melegim bıraktı gitti beni okadar üzgünümki en iyi biz anlarız birbirimizi cünkü yasayan anlar ancak yeri geliyo en yakınızımz bile anlamıyor biliyorumki Rabbim bizleri sınıyor ....
ben o yüzden hep özel hastanede doğum yaptım hiç devlet hastanesine gitmedim az çok orda yapılan muameleleri duyuyorum yorgunbulutlar canım sana öyle davranan kadın doktor olmuş ama insan olamamış bebegini kaybetmis bir annesin sonuçta allah o cahili bildigi gibi yapsın ben ilk kızımda doğum yaparken korkuyordum ve sancıdan dolayi bağırıyordum ebe beni biraz azarladı hemen kızdım ona sen ne hakla bana kızarsın derhal doktorumu çağırın dedim doktor geldi allahtan başhekimdide ve bana yapılan muameleyi anlattım o ebeyi benim yanımdan çıkardı ve daha iyisini yanıma yolladı zaten bir süre sonra belime ine vurdular ve ağrısız normal doğum yaptım
mrblar arkadaslar öncelikle hepinize cok gecmiş olsun rabbim birdaha yasatmasın inş bende 3 bebegimi kaybettim zor dönemlerden geciyorum sabırlı güçlü olmaya calısıorum 3. bebegimi kaybedeli daha 15 gün oldu hamile kaldıgıma bile sevinemiyorum hep yarım kalıyor bu arada benim 2 düşükten sonra bazı arastırmalar yapıldı kanda pıhtılasma testleri esimle bana kromozom analizi hiç biirinde sorun yok az bi pıhtılasma cıktı ondada gebe kalmadan coraspin kullandım hamile kalıncada adetim bile gecmden hemen ignelere basladım yine olmadı melegim bıraktı gitti beni okadar üzgünümki en iyi biz anlarız birbirimizi cünkü yasayan anlar ancak yeri geliyo en yakınızımz bile anlamıyor biliyorumki Rabbim bizleri sınıyor ....
cok geçmiş olsun canım evet birbirimizi en iyi biz anlarız eşim bile bebeklerim öldükten 1 hafta sonra normal hayatına başladı allah birdaha yaşatmasın hiç kimseye
canım aynı şeyleri yaşamışız Allah beterinden korusun banada araştırmada pıhtılaşma testi yapıldı onda bi sorun çıkmadı geçen gün özel başka bi dokora gittim bi gene araştırmada bakılmıyomuş tekrar kan aldılar bizim burda o şeye sadece kayseri bakıyomuş oraya yolladılar iyi araştır sizin araştırma hastaneside belki o gene bakmıyodur.ben sonucum çıkınca hangi gene bakılmış kayseride yazarım sanada araştırmada o gene bakmadılarsa özelden onada baktırırsın içimiz rahat olur en azından bi teste 150 lira aldılar zalimler ama çocuğumuza bişşey olmasında giden para olsun artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?