- Konu Sahibi mutluluk_27
-
haklısınız belki düşünmesi gerek ama ben onun karakterini çok iyi bildiğim içn bunu kötülükten yapmadığını biliyorum. zatn çok deli dolu ağzına geleni hemen söyleyen içinde bişe tutamayan bir insandr ve düşünemiyor eminim.çünkü benm bebekle ilgili bütün kötü sürecimde yanımdaydı. beni hiç yalnız bırakmayan gerekrse yemeğimi yapan bir insandr ama düşünemiyor işte. herşey geçti bitti sanıyor. ona kızmıyorum sadce üzülyrm nasıl düşünemiyor diye. çünkü dediğim gbi bütün süreçte yanımdaydı. gözyaşlarımın en yakından tanığı odur eşimden sonra. ben de bunu kötülükten yapmadığını bildiğim içn bencillik yapmk istemiorum.onun da sevinci var sonuçta ama zaman zaman ağlamamak içn zor tutuyorm kendimi. allahıma sığınıorum. allahıma dua ediyorum o anlarda da.sen görüyorsn allahım diyorum. elimden bişe gelmiyor sabretmekten başka. ama benm durumum cidden bebeğini kaybetmekten fazlası.devamlı bu m
canımsın ya üzme kendini inşallah en kısa zamanda sende arkadaşınla beraber kendi bebeğin için alışverişe çıkarsın bebeğinin tekmelerini ona gösterirsin benimde burda bir arkadaşım var aynı ay hamile kaldık beni pek sevmez biliyorum bebeklerim öldükten sonra benim hamileliğimin aynısından kendine almış görünce icim parçalanıyor aynı şekilde bebeğim tekmeledi falan diyor yapacak birşey yok o beni anlayamaz diyorum çünkü evlat acısı çekmemiş allah hiç kimseye çektirmesin bu acıyı
evet dünyalar iyisi, melek de olsa bi insan bunu anlayamaz. başına gelmeyen bilmiyor işte ateş düştüğü yeri yakıyor. o yüzden kızmıorum artk sadce üzülyrm o kadr. o da geçmiycek bişi değil. onlar acı ne demek bilmiyorlar. biz zaten alışığız be. bunu da çekeriz diyorum. şimdi oturup anlatsam diyorum bazn snra vazgeçiorum. çünkü anlamycak. belki kıskanmakla suçlıycak beni. blki araya soğukluk gircek. belki nazarım değer die korkucak. ne gerek var diyorum kendime. sabret işte biraz daha diyorum. sınavım 27 temmuzda o berbat hastanede bitti sanmıştım ama bitmemiş diyorum. allahım neyi layık gördüyse yaşıycaz. bunu neden bana layık gördün deme lüksümüz yok çünkü o bizi hiç bişe değilken yoktan var etti. ne denebilir ki? kimi kime şikayet edicez? komik oluyor. sabretmek en güzeli. "ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR." (bakara 153)
evet dünyalar iyisi, melek de olsa bi insan bunu anlayamaz. başına gelmeyen bilmiyor işte ateş düştüğü yeri yakıyor. o yüzden kızmıorum artk sadce üzülyrm o kadr. o da geçmiycek bişi değil. onlar acı ne demek bilmiyorlar. biz zaten alışığız be. bunu da çekeriz diyorum. şimdi oturup anlatsam diyorum bazn snra vazgeçiorum. çünkü anlamycak. belki kıskanmakla suçlıycak beni. blki araya soğukluk gircek. belki nazarım değer die korkucak. ne gerek var diyorum kendime. sabret işte biraz daha diyorum. sınavım 27 temmuzda o berbat hastanede bitti sanmıştım ama bitmemiş diyorum. allahım neyi layık gördüyse yaşıycaz. bunu neden bana layık gördün deme lüksümüz yok çünkü o bizi hiç bişe değilken yoktan var etti. ne denebilir ki? kimi kime şikayet edicez? komik oluyor. sabretmek en güzeli. "ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR." (bakara 153)
haklısın canım aramızda fazla yokmuş bende 8 ağustosta kaybettim yavrularımı doğru söylüyorsun konuşsan aynı dediğin gibi kıskandı falan der bizi anlamalarını bekleyemeyiz anlamasınlarda canım inan ağlamamak için ne kadar çabalasamda dayanamıyorum yine ağlıyorum elimde deil hergün ağlıyorum ve kendimi suçluyorum belki daha dikkatli olsaydım meleklerim beni terketmezdi diye. birde geçenlerde biri bana anne karnında ölen bebekler şefaatçi olmaz falan dedi doğrumu acaba çok merak ettim?
merhaba arkadaşlar 6 aylık bebeğim karnımda öldü.normal yolla suni sancı ile doğum yaptım.bunda ne kadar sonra ne yapacağımı bilemiyorum.önce rabbimin izniyle sonrada tecrübelerle bu yolu beraber yürüyelim istedim.hepinizi bekliyorum.allaha emanet olun...
haklısın canım aramızda fazla yokmuş bende 8 ağustosta kaybettim yavrularımı doğru söylüyorsun konuşsan aynı dediğin gibi kıskandı falan der bizi anlamalarını bekleyemeyiz anlamasınlarda canım inan ağlamamak için ne kadar çabalasamda dayanamıyorum yine ağlıyorum elimde deil hergün ağlıyorum ve kendimi suçluyorum belki daha dikkatli olsaydım meleklerim beni terketmezdi diye. birde geçenlerde biri bana anne karnında ölen bebekler şefaatçi olmaz falan dedi doğrumu acaba çok merak ettim?
canım böyle kendini yıpratma bak. ben köyde görev yapıyorum.burdaki kadınlar hamileyken neler neler yapıor bi görsen. odun kıran mı dersn badana boya yapan mı dersn. duvardan damdan atalayan mı dersn. köy yeri işte kısacası. ve inan sapasağlam taş gbi çocuklar doğuruyorlar. sakınkendini suçlama. doğacağı varsa öyle ya da böyle doğardı.bunu bırakmalısın bi kere. yoksa bu vicdan azabıyla acabalarla yaşanmaz ki.anne karnında ölen bebeklere gelince dini olarak şefaatçi kavramına girer mi bilmem. ama kalbi atan bir varlıktı o. benm yavrumdu. doğmamış yavrum. bana onun öleceğini söylediler. ben acılar içinde hergün ölmesini bekledm herkes gülüp oynarken. isyan etmedim çok şükür neden ben demedim. aklmdan geçmedi desem yalan olur ama benm başıma gelmesinin bir sebebi var mı die düşündm. yani isyan değil de kendime çekidüzen vermem gereken bir konu var da allahım beni uyarıyor mu acaba dedm hep.bunların bir değeri vardr eminim allah katıında. bebeğin doğup ölmesi tabi ki daha büyük bir sınav ve eşittir sevap. ama bu da çok zordu. allahım yavrularmzla bi daha sınamasn inş. ne dielim
bir teselleme vardır bilir misiniz?nasrettin hoca eşekten düşmüş doktor çağırmışlar.bana doktor değil eşekten düşeni getirin demiş..
bizimki de o misal aynı yaşanmışlıklar aynı acılar, aynı hüzün aynı gözyaşı ama inancımı bir çok şükür rabbim bize en kısa zamanda nasip edecek biliyorum ben inanıyorum.bunları da paylaşıcaz inşallah.benim de var çevremde hamileler görünce içim sızlıyor bebekleri ağlama seslerini ama nasip takdir önemli olan bundan sonrasına bakmak hep birlikte inanarak...
hoca söylemişti 15 hafta bitince ruh üflenir artık o bir canlıdır ve şefaatçidir demişti ben öyle olacağını duydum ve inancım o yönde şimdi onlar hz. ibrahim as. ve hz. sare annemizle beraberler.onlardan daha iyi bakamazdık elbette...
bundan sonra güzel haberlerle konuşalım inşallah allah'a emanet olun...
ben de inanıyorum canım çok. allahım yardımcımız olsun.inşallah herkes sırayla hamile olduğnun haberini verir..
bir teselleme vardır bilir misiniz?nasrettin hoca eşekten düşmüş doktor çağırmışlar.bana doktor değil eşekten düşeni getirin demiş..
bizimki de o misal aynı yaşanmışlıklar aynı acılar, aynı hüzün aynı gözyaşı ama inancımı bir çok şükür rabbim bize en kısa zamanda nasip edecek biliyorum ben inanıyorum.bunları da paylaşıcaz inşallah.benim de var çevremde hamileler görünce içim sızlıyor bebekleri ağlama seslerini ama nasip takdir önemli olan bundan sonrasına bakmak hep birlikte inanarak...
hoca söylemişti 15 hafta bitince ruh üflenir artık o bir canlıdır ve şefaatçidir demişti ben öyle olacağını duydum ve inancım o yönde şimdi onlar hz. ibrahim as. ve hz. sare annemizle beraberler.onlardan daha iyi bakamazdık elbette...
bundan sonra güzel haberlerle konuşalım inşallah allah'a emanet olun...
inşallah canım ya aralık ayını iple çekiyorum 2 çocuğum var çok şükür ama inan 10 tanede olsa insan evladını kaybetmek istemiyor ben bebeklerimi görmedim ama görenler bile ağlıyor yavrularım canlarım onlar benim çok şükür allaha isyan etmiyorum ama en azından 1 tanesi yaşasaydı diyorum bazen. allaha dua ediyorum hergün bu dünyada kavuşamadım öbür dünyada kavuşayım yavrularıma. haklısın canım ben doğru düzgün temizlik bile yapmıyordum köyde yaşayanların işi daha zor maşallah bebekleride sağlıklı inşallah bizimde hayırlı sağlıklı evlatlarımız olur birdaha bu acıları çekmeyiz
ne güzel 2 evladın varmş. avunursun onlarla. benm daha ilkimdi. nasıl bir heyecan olduğunu bilirsn ilk bebeğin..biz, aileler, arkadaşlar.. havalardaydık resmen..ama sonuç hüsran oldu. allahım kucaklarımızı doldurur inş ne diyelim..
kızlar bende 1 ay önce 37.haftada bebeğimin kalbi durdu ve meleğimi kaybettim.suni cncıyla normal doğum yaptırdılar 12 gün sonra gittiğimde içimde bir sürü plesanta parçası bırakmışlar kürtaj yaptılar hiç bayıltmadan dikişlerim tekrar yenilendi şimdi hala dikişlerim var çok zorluklar yaşadım fiziki olarak onlar iyileşiyo çok şükür ama kendimi toplayamıyorum hep ağlıyorum canım bişey yapmak istemiyo isyan etmiyorum Allahım verdi canı Allah aldı diyorum bana şefaatçi olucak oğlum diyorum ama oğlumu çok özlüyorum Allah tekrardan bi evlat nasip eder inşallah sağlıklıca 3 ay korun dediler biz bebeğe otopsi yaptırdık bişey çıkmadı 3 hafta geriden gidiyodu meleğimin kilosu doktorum bişeyi yok sadece zayıf olucak dedi ama olmadı meleğim gitti hamdolsun vardır bir hayır Rabbim hepimize dayanma gücü versin inşallah hepimiz tekrar güzel hamilelikler geçirip bebeişlerimizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız.benden hala süt geliyo bugün doktora gittim 1 kutu parlodel kullanmıştım şimdide dostineks verdiler.süt hormonu olunca adet olmamda düzensizleşir inşallah herşey yoluna girer.sizlerdende süt geliyomuydu kızlar
ebeveyn çok teşekkür ederim canım sağol..
yaprkcım ne güzel 2 evladın var allah onlara sağlık ve ömğr versn inşallah.benimde ilk olacaktı ama nasip değilmiş .olsun yorgunbultlar canım bizde ilk müjdemizi yaprkla paylaşırız en kısa zamanda inşallah.o da bize kareş haberleri verir mutlu olruz bakalım zaman kısmet her şeyin hayırlısı inşallah...
Merhaba Kızlar,
Ne çok çekmişsiniz siz böyle ya( Allah yardımcınız olsun...
Benimde 2 ay önce kalp atışlarının durması nedeniyle 3 aylık gebeliğim sonlandı( Zaten onun 15 gün öncesi rahatsızlanmış aşırı kanama yaşamış ve 5 gün hastanede yatmıştım. Hastaneden çıkarken iyiydik, 10 günde evde yattım. Kontrole giderken 15 gündür ilk defa yataktan kalktığım için kendimi kötü bakımsız hissediyordum, eşime dedimki saçma gelecek ama eğer bebeğim hala sağlıklıysa annesini böyle saç baş dağınık, bakımsız görmesin... Ağır hareketlerle kalktım, hazırlandım, biraz makyaj yaptım, iyi gelmişti.
Sevgili Dr'umuz bizi herzamanki enerjisi, sempatikliği ve ilgisi ile karşıladı. Ultrason için odaya geçtik, hazırlanırken dr'uma ben kötü bişey duymaya hazır değilim noolur bana kötü bişey söylemeyin dedim( (Sanki içime doğmuş gibi) Ama ultrasonu yerleştirir yerleştirmez eşim anında anladı zaten, şaka gibi kalbi durmuştu.
Aslında şimdi alışsamda ondan sonraki süreç ne gözümün önünden gidiyor ne de aklımdan çıkıyor. Kürtaj öncesi yatış işlemleri yapıldı. Öğlendi gittiğimizde akşam kürtaja alacaktı. Nasıl bir ağlama krizi, nasıl bir üşüme nöbeti geçirdim tahmin edersiniz. Bağıra bağıra 3 saat kadar ağladım ve artık takatim kalmamıştı ne ağlamaya ne konuşmaya... Ailemle ve yakın çevremle aynı çevrede yaşamadığımız için yanımda kimsem yoktu. Bu süreçte sadece eşim hep yanımdaydı ve birde dr'um. Bu durumlarda drun çok önemli olduğunu iyi anladım. Krizi iyi yönetmesi, sana gereken ilgiyi alakayı göstermesi. benim jinekologum olduğu kadar bu süreçte psikologumda oldu, tatmin olduk açıkcası...
Ben ilk zamanlar keşke 4-5 haftalıkken olsaydı bukadar üzülmezdim diye ağlayıp durdum. Ama sonra iyi ki daha ilerki aylarda olmadı diye şükretmeye başladım. Hayatta her zaman şükredecek şeyimiz var ne mutlu aslında. Ama o üzüntüyle onları pek idrak edemiyorsun maalesef. O yüzden sizlere daha çok geçmiş olsun, dayanmanız eminim daha zor oluyordur.
Şuan 2. adetimi görmeye başladım. İlki 36 gün sonra olmuştu ve baya yoğun geçmişti. 2. si 29. günde oldu normal seyrinde. 2 kere adet gör sonra hemen başla demişti dr'umuz. Korkuyorum ama çok istiyorum. Kürtajdan sonra ilk kontrolde parça yok herşey normal demişti. 25 gün sonra akıntım çoktu tekrar gittim ve ovül kapsül verdi vajinit olmuşum. Ondan sonra akıntı azaldı, bende bir daha gitmedim. Sizce tekrar denemeden önce kontrole gitmeye gerek varmı? Benim pek gidesim yok aslında, çünkü hastaneye gidince moralim bozuluyor, çünkü heryer hamileBide çok evhamlanıp kendimi daha fazla kurcalatmak istemiyorum, ne dersiniz?
Merhaba Kızlar,
Ne çok çekmişsiniz siz böyle ya( Allah yardımcınız olsun...
Benimde 2 ay önce kalp atışlarının durması nedeniyle 3 aylık gebeliğim sonlandı( Zaten onun 15 gün öncesi rahatsızlanmış aşırı kanama yaşamış ve 5 gün hastanede yatmıştım. Hastaneden çıkarken iyiydik, 10 günde evde yattım. Kontrole giderken 15 gündür ilk defa yataktan kalktığım için kendimi kötü bakımsız hissediyordum, eşime dedimki saçma gelecek ama eğer bebeğim hala sağlıklıysa annesini böyle saç baş dağınık, bakımsız görmesin... Ağır hareketlerle kalktım, hazırlandım, biraz makyaj yaptım, iyi gelmişti.
Sevgili Dr'umuz bizi herzamanki enerjisi, sempatikliği ve ilgisi ile karşıladı. Ultrason için odaya geçtik, hazırlanırken dr'uma ben kötü bişey duymaya hazır değilim noolur bana kötü bişey söylemeyin dedim( (Sanki içime doğmuş gibi) Ama ultrasonu yerleştirir yerleştirmez eşim anında anladı zaten, şaka gibi ka
canım çok geçmiş olsun ne güzel toparlanmışsın ben daha toparlanamadım ben doktorun yüz ifadesinden anladım kötü birseymi var dedim evet ölmüşler dedi o an bağıra bağıra ağlamaya başladım hastanedekiler sesimi duyup odaya girdiler neyse canım doktora git ihmal etme aynı şeyleri yaşama yine hersey gönlünce olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?