karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

cnm gecmiş olsun allahtan umut kesilmez inşallah tekrardan yine bebeyin olur sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmeni dilerim

bir teselleme vardır bilir misiniz?nasrettin hoca eşekten düşmüş doktor çağırmışlar.bana doktor değil eşekten düşeni getirin demiş..

bizimki de o misal aynı yaşanmışlıklar aynı acılar, aynı hüzün aynı gözyaşı ama inancımı bir çok şükür rabbim bize en kısa zamanda nasip edecek biliyorum ben inanıyorum.bunları da paylaşıcaz inşallah.benim de var çevremde hamileler görünce içim sızlıyor bebekleri ağlama seslerini ama nasip takdir önemli olan bundan sonrasına bakmak hep birlikte inanarak...

hoca söylemişti 15 hafta bitince ruh üflenir artık o bir canlıdır ve şefaatçidir demişti ben öyle olacağını duydum ve inancım o yönde şimdi onlar hz. ibrahim as. ve hz. sare annemizle beraberler.onlardan daha iyi bakamazdık elbette...

bundan sonra güzel haberlerle konuşalım inşallah allah'a emanet olun...

ben de inanıyorum canım çok. allahım yardımcımız olsun.inşallah herkes sırayla hamile olduğnun haberini verir..

ben de inanıyorum canım çok. allahım yardımcımız olsun.inşallah herkes sırayla hamile olduğnun haberini verir..

inşallah canım ya aralık ayını iple çekiyorum 2 çocuğum var çok şükür ama inan 10 tanede olsa insan evladını kaybetmek istemiyor ben bebeklerimi görmedim ama görenler bile ağlıyor yavrularım canlarım onlar benim çok şükür allaha isyan etmiyorum ama en azından 1 tanesi yaşasaydı diyorum bazen. allaha dua ediyorum hergün bu dünyada kavuşamadım öbür dünyada kavuşayım yavrularıma. haklısın canım ben doğru düzgün temizlik bile yapmıyordum köyde yaşayanların işi daha zor maşallah bebekleride sağlıklı inşallah bizimde hayırlı sağlıklı evlatlarımız olur birdaha bu acıları çekmeyiz

evet canım yavrularımız önce allaha sonra onlara emanet ben bebeklerimin eşyalarınıda almıştim herseyden ikişer tane almıştım eşim başkasına ver diyor kıyamıyorum cimrilikten deil ama o zıbınları koklayıp öpüyorum verirsem onlara karşı suçluluk hissederim diyorum sanki annemiz bizi unuttu diye düşüneceklermiş gibi geliyor bana. saçmalıyorum biliyorum ama elimde deil bu hafta içi doktora gidecem eğer izin verirse aralıkta korunmayı bırakacam

ne güzel 2 evladın varmş. avunursun onlarla. benm daha ilkimdi. nasıl bir heyecan olduğunu bilirsn ilk bebeğin..biz, aileler, arkadaşlar.. havalardaydık resmen..ama sonuç hüsran oldu. allahım kucaklarımızı doldurur inş ne diyelim..

allahıma şükürler olsun 2 kızım var 2 de oğlum olacaktı ama kısmet değilmiş ilk olan çocuklar daha heyecan veriyor insana allah sanada olmayanlarada evladını kaybetmiş annelerede tez zamanda hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eder inşallah

ebeveyn çok teşekkür ederim canım sağol..

yaprkcım ne güzel 2 evladın var allah onlara sağlık ve ömğr versn inşallah.benimde ilk olacaktı ama nasip değilmiş .olsun yorgunbultlar canım bizde ilk müjdemizi yaprkla paylaşırız en kısa zamanda inşallah.o da bize kareş haberleri verir mutlu olruz bakalım zaman kısmet her şeyin hayırlısı inşallah...

kızlar bende 1 ay önce 37.haftada bebeğimin kalbi durdu ve meleğimi kaybettim.suni cncıyla normal doğum yaptırdılar 12 gün sonra gittiğimde içimde bir sürü plesanta parçası bırakmışlar kürtaj yaptılar hiç bayıltmadan dikişlerim tekrar yenilendi şimdi hala dikişlerim var çok zorluklar yaşadım fiziki olarak onlar iyileşiyo çok şükür ama kendimi toplayamıyorum hep ağlıyorum canım bişey yapmak istemiyo isyan etmiyorum Allahım verdi canı Allah aldı diyorum bana şefaatçi olucak oğlum diyorum ama oğlumu çok özlüyorum Allah tekrardan bi evlat nasip eder inşallah sağlıklıca 3 ay korun dediler biz bebeğe otopsi yaptırdık bişey çıkmadı 3 hafta geriden gidiyodu meleğimin kilosu doktorum bişeyi yok sadece zayıf olucak dedi ama olmadı meleğim gitti hamdolsun vardır bir hayır Rabbim hepimize dayanma gücü versin inşallah hepimiz tekrar güzel hamilelikler geçirip bebeişlerimizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız.benden hala süt geliyo bugün doktora gittim 1 kutu parlodel kullanmıştım şimdide dostineks verdiler.süt hormonu olunca adet olmamda düzensizleşir inşallah herşey yoluna girer.sizlerdende süt geliyomuydu kızlar

sweetpurple
canımmmmmmmmm kıyamam ki hiç... üzülme lütfen öyle güzel anlatmışsın ki biliyorum yüreğin dolup taşacak ağlayacaksın ama rabbimizden geldi canlar ona emanet bir şey diyemeyiz ...rabbim sabrını arttırsın canım benim.yalnız anlamadım neden sana kürtajı doğumdan sonra yapmadılar ki???ben suni sancı ile normal doğum yaptım ardından kürtaja aldılar.ertesi gün dostineks verdiler süt gelmedi hiç.dostineks keser etkili diye biliyorum.canım aman sağlığına dikkat et .allah kimseyi hastaneye düşürmesin halden anlamayan da çok.ben 16 saate yaptım doğumu sancı başından itibaren ve dermanım kesildi anesteisiz kürtaj yapmak istediler ama kabul etmedik kürtaj için bekledim o kargaşada uz gibi yerde.ama ne önemi vardı ki ciğerim yanıyordu zaten soğuk işlmiyordu...neysee geçecek inşallah hep dedim diyorum da rabbim yeniden güzellikler verecek bize ve burda paylaşacağız biliyorum..kendine çok dikkat et bir kaç ay adet düzensiz olabilir demişlerdi okuduğum kadarıyla ama toparlarsın hiç merak etme canım benim. benim de bugün tam 24 gün oldu sabır diliyorum mevlamdan hepsibu..allah yar ve yardımcımız olsun...

canım allahım sabrını versn inşllh. bebek büyüdükçe acısı da artıyor.allahım meleğini öbür dünyada şefaatçin eylesin. çektiklerinin de mükafatını fazlasıyla versn.benm 5. ayda kaybettiğim içn hiç sütüm gelmedi. dikişim falan da olmadı.çünkü zatn gelişmiyordu yavrum.küçücüktü. ben de suni sancıyla doğurdm ama beni hemen kürtaja aldılar. seni neden öle bekletmişler ki?benm de korunma sürem bitmek üzere ama çok korkuyorum.benm bebeğimde kromozom anomalisi vardı çünkü. tekrar etmez diyolar ama gel de bana sor...

canım çok geçmis olsun allahım sana sabır versin bende 2 ay önce kaybettim bebeklerimi sütümde sadece 1 hafta geldi sonra kendiliğinden kurudu anestezisiz nasıl kürtaj ettiler seni ya? bende doğumdan sonra 2 kere kürtaj oldum ama narkoz verdiler sen çok çekmişsin buda bizim sınavımız bende ilk ay çok ağladım gerçi halen ağlıyorum zamanla alışıyor insan üzülme desemde faydasız biliyorum ama yapacak birsey yok yavrun cennet kapısında seni bekliyor olacak benim tek tesellim diğer dünyada yavrularımı sonsuz sevmek sende öyle düşün inşallah yine bebeklerimiz olur allah bu sefer dertlerini bize göstermez

amin canım inşallah hepimiz birbirimize güzel haberler veririz.

Merhaba Kızlar,

Ne çok çekmişsiniz siz böyle ya( Allah yardımcınız olsun...
Benimde 2 ay önce kalp atışlarının durması nedeniyle 3 aylık gebeliğim sonlandı( Zaten onun 15 gün öncesi rahatsızlanmış aşırı kanama yaşamış ve 5 gün hastanede yatmıştım. Hastaneden çıkarken iyiydik, 10 günde evde yattım. Kontrole giderken 15 gündür ilk defa yataktan kalktığım için kendimi kötü bakımsız hissediyordum, eşime dedimki saçma gelecek ama eğer bebeğim hala sağlıklıysa annesini böyle saç baş dağınık, bakımsız görmesin... Ağır hareketlerle kalktım, hazırlandım, biraz makyaj yaptım, iyi gelmişti.
Sevgili Dr'umuz bizi herzamanki enerjisi, sempatikliği ve ilgisi ile karşıladı. Ultrason için odaya geçtik, hazırlanırken dr'uma ben kötü bişey duymaya hazır değilim noolur bana kötü bişey söylemeyin dedim( (Sanki içime doğmuş gibi) Ama ultrasonu yerleştirir yerleştirmez eşim anında anladı zaten, şaka gibi kalbi durmuştu.

Aslında şimdi alışsamda ondan sonraki süreç ne gözümün önünden gidiyor ne de aklımdan çıkıyor. Kürtaj öncesi yatış işlemleri yapıldı. Öğlendi gittiğimizde akşam kürtaja alacaktı. Nasıl bir ağlama krizi, nasıl bir üşüme nöbeti geçirdim tahmin edersiniz. Bağıra bağıra 3 saat kadar ağladım ve artık takatim kalmamıştı ne ağlamaya ne konuşmaya... Ailemle ve yakın çevremle aynı çevrede yaşamadığımız için yanımda kimsem yoktu. Bu süreçte sadece eşim hep yanımdaydı ve birde dr'um. Bu durumlarda drun çok önemli olduğunu iyi anladım. Krizi iyi yönetmesi, sana gereken ilgiyi alakayı göstermesi. benim jinekologum olduğu kadar bu süreçte psikologumda oldu, tatmin olduk açıkcası...

Ben ilk zamanlar keşke 4-5 haftalıkken olsaydı bukadar üzülmezdim diye ağlayıp durdum. Ama sonra iyi ki daha ilerki aylarda olmadı diye şükretmeye başladım. Hayatta her zaman şükredecek şeyimiz var ne mutlu aslında. Ama o üzüntüyle onları pek idrak edemiyorsun maalesef. O yüzden sizlere daha çok geçmiş olsun, dayanmanız eminim daha zor oluyordur.

Şuan 2. adetimi görmeye başladım. İlki 36 gün sonra olmuştu ve baya yoğun geçmişti. 2. si 29. günde oldu normal seyrinde. 2 kere adet gör sonra hemen başla demişti dr'umuz. Korkuyorum ama çok istiyorum. Kürtajdan sonra ilk kontrolde parça yok herşey normal demişti. 25 gün sonra akıntım çoktu tekrar gittim ve ovül kapsül verdi vajinit olmuşum. Ondan sonra akıntı azaldı, bende bir daha gitmedim. Sizce tekrar denemeden önce kontrole gitmeye gerek varmı? Benim pek gidesim yok aslında, çünkü hastaneye gidince moralim bozuluyor, çünkü heryer hamile Bide çok evhamlanıp kendimi daha fazla kurcalatmak istemiyorum, ne dersiniz?

merhaba canım.hoşgeldinn seninde başın saolsun allah şifa versin inşallah.o kadar haklısın ki ne zaman kendimize üzülsek Rabbim bir şeyler gösterip sabır veriyor.sen kendine üzülürken bizi biz kendimize üzülürken başkalarını gördük. allah çaresiz dert vermesin inşallah..

bence doktora gitmelisin burdaki tecrübelerden ve araştırmalardan anladığım bu benim.hiç değilse gebelik öncesi kontrollerle için rahat ede.haklısın insan gitmek istemiyor ben bırak gitmeyi hastane aklıma gelince beynimde "bir sorun var klp atışı yok" sözleri çınlıyor ve ürperiyorum ama bir yerden tutmak gerek değil mi.Allah kolaylık versin...

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…