Karsiligini verdigim sey beni mutsuz etti

muallimecivciv

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2023
42
-6
3
26
Hanımlar iyi günler.

Bugün kayinvalidemi kırmamak adına onunla birlikte kahvaltıya davet edildigimiz ablasının evine gittik. Esimin kuzeni normalde cocugunu odaya kapatıp eline tablet verip duruyordu yanımıza gelmesin diye. Sonra misafirler arasında 8 senedir çocuk sahibi olmak için can atan genç bir kadın var,o da geldi. Eşimin kuzeni bu sefer kadın gelir gelmez hemen cocugunu ısrarla bulunduğumuz yere almak için uğraştı ve anne adayı olmak isteyen kadına inat karşısında (resmen öyleydi eminim) cocuguna sevgi şovu yapıp "Annneeemm, seni verene bin şükür,evlat kokulum" diye sevmeye başladı. Halbuki kadın o kadar iyi birisi ki beni görür görmez karnımı okşadı,karnimdaki kızım icin ayetel kursi okudu,ona ismiyle hitap etti falan.. Ben bile karnıma o kadar derin ve güzel bakmamıştım. Her neyse, kadıncağız eşimin bu aptal kuzenin hareketi yüzünden buruk bi bakış attı, haset ediyormuş gibi davranildi kadına. Bende de lanet bir huy var, kimilerine çok sempatik geliyor ama ben sevmiyorum, dilimi tutamıyorum asla masum kimsenin yanımda üzülmesine dayanamıyorum..Evlilik muhabbetlerinden konu açıldı, bu ahmak kuzen de cocgunun babası için " kocam" deyip durunca ben de dayanamayip "Türk Medeni Kanununa göre kocan olmasi için resmi nikahinin olması lazım" dedim. O an çok mutlu oldum çünkü hak ettiğine inandım böyle bir cumleyi. Kaynanam bile gurur duyar gibi bir bakis attı, yani yaptığı terbiyesizlik o kadar barizdi ki insanların bile ben öyle deyince hoşuna gitti ama eve geldim bu sefer de aklıma "ya yarın bir gün kapının önüne koysalar kadını, hiçbir şey talep edemeyecek,belki de perişan olacak,eğitimi mesleği yok" diye vesveselenip pişman oldum ettiğim lafa. Sonucta aslında bana zarar vermemişti ama masum bir kimseyi üzmüştü, buna dayanarak ilk önce kendimi iyi hissettim şimdi ise pişman oldum. Özür dilemeli veya gönlünü alacak bir hamle yapmalı miyim?

Birinin hassas noktasını bilerek kasıtlı olarak canını acıtan birine ben acımam.

Çocuğunu odaya kapatıp sırf kendi rahatı bozulmasın isteyen anne,sırf birinin içine otursun diye gözüne soka soka getirdiyse çocuğu daha ağır da laf ederdim çocuk doğurmak ya da anne olmak büyük bir meziyet sanki.
Odaya kapatmışken birden evlat aşkımı geldi diye de laf çarpabilirdim,gerçi genelde laf çarpmam direkt amacın ne diye dümdük söylerim ama neyse.

Sallamayın boşverin,kötü kalpli olduğunu düşünüyorum bilinçli olarak yaptıysa.

Yoo ne gerek var az bile yapmışsın

Özür filan dilemeyin nikahsız çocuk yapıp birde anne olamayan kadıncağızı incitmiş.
6 yıl benimde olmadı şükür şimdi bir tane evladım var.
Nedir yani çocuğu olmayan insanlar sanki çocuğunu yiyecek tavrı anlamıyorum.
Vicdan filan yapmayın bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın
Olmayan o kişiye de isteyen herkese de versin rabbim evlat inşallah

Cidden öyleydi ama ya herkes fark etti ama içine dert olan sanki bi o kadıncağız bi de ben gibi
Ayrılma değil. Adam buna kasten nikah kiymiyor mal paylaşımı muhabbetlerinden çok korkuyormuş. Düğün ve imam nikahı yapılmış yalnızca. Ben ailede değildim o zaman

Mal paylasimindqn korkuyomus cok mu zengin? Cocuk yaparken niye korkmamis cunku sahip oldugu mal mulk o cocugun da artik. Bu nedenle kadinin da soz hakki var anne olarak.

Ben birebir sizin gibiyim. Kesinlikle sizin gibi davranir ve sonra sizin gibi uzulurdum. Bence gonul almaya gerek yok insanlar bunu farkli algilayip tepenize cikabiliyorlar. Bir daha karsilastiginizda kotu davranmazsiniz olur biter.

Ay saçmalama. Asla özür dileme.
Tebrik ediyorum senii
Ben olsam muhtemelen çocuğunu severken başlamıştım birşey demeye

Kaynanam bile gurur duyar gibi bir bakis attı, yani yaptığı terbiyesizlik o kadar barizdi ki insanların bile ben öyle deyince hoşuna gitti
Ağzının payını iyi vermişsiniz ama bu kısım sıkıntılı. Bugün kahraman olursunuz, yarın kardeşimin kızına niye öyle söyledin denir. Kayınvalideler özellikle de kendi ailesinden birine böyle bir davranışa alkış tutmazlar. İnşallah yanılırım da kayınvalide problemi yaşamazsınız.

Kocası değil nesi bu adam? Nikahsız mı beraberler de kocam diyemiyor.

Birini çocuğu yok diye yaralamış. Siz de onu, onun olmayan bir şeyi yani resmi nikahı üzerinden vurmuşsunuz.
Hak etmiş. Belki bundan sonra insanları seçemeyeceği şeyler üzerinden yaralayıp nispet yapmaz. Ki resmi nikah gayet de istenirse olabilecek bir şey. Ama çocuk öyle bir şey değil. Sizinki az bile kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…