Karşılık vermelimiyim🙄

Ben her zaman derim bu işler parayla değil sırayla benim hayatımda bana nasıl davranılıyorsa aynı ne eksik ne fazla şekilde karşılığı yerini bulur. Eskiden aman onun seviyesine mi düşücem aman ne gerek var diyen biriydim ama insanlar anlamıyor ve kendimi yıprattığımızla kalıyoruz o yüzden bir kaşık alır bırakırım birşey dersede sizden öğrendim emeğe saygı olmadığını der susarım.

Neden rahatsız olduğunuz konuyu burada yazdığınız gibi eltinize de açıkça söylemiyorsunuz?
İmalı davranışlar, anlasın diye karşılık olarak garip davranışlar sergilemeler falan bence çok saçma.
Açık iletişim candır.
Bozulursa da bozulsun yani.

Karşımda çok cahil bi kesim var maalesef ve bunu dediğimde bu da mı suç oldu diyecekler eşimde dahil

canınız bolca yemek istiyosa bolca yiyin.
hıncınızı almak istiyosanız da onun eyleminin aynısını yapın size kalmış.
ama ben olsam "canım benim tabağıma az koyar mısın sonra hepsi çöpe gidiyo israf günah hiç sevmem" derdim.

Benim babannemlerde de öyle bir huy vardı misafirliğe giderdik çocukken hiç bir şey yemezlerdi bize de yedirmezdi, hatta bir kez çok sevdiğim bir şey ikram etmişlerdi sevinçle tepki vermiştim o sert bakışı unutamam. Sizin yemeğinize muhtaç değiliz kafası mı, biz zaten hep yiyoruz gerek yok mu bilemiyorum o da rahmetli oldu hiç öğrenemiycem Tabi bu gündüz oturmalarında olurdu. İftar zaten yemek için gidiliyor olayın mantığı o, elti neyin kafasında çözemedim

Gitmeyin,çağırmayın da.Eşiniz çok istiyorsa o gitsin,ben o kadınla konuşmak istemiyorum deyin,ne bu böyle misilleme yapmalar,küçük çocuk gibi yemeyeceği yemeği tabağına doldurup yarım bırakmalar ? Yazık yani,o tabağa konulmasa o yemek sonraki gün yine yenilebilir,birinin çatalı değince yenilmiyor işte.Siz de yapmayın aynı çocukluğu bir zahmet,yemeğin suçu yok,o yemeği almak için kaç gün emek veriyor insanlar.
Eşinize söyleyeceksiniz,misafiri sen ağırla yoksa da yok misafir diyeceksiniz bitti gitti.

hehhh ayni benim elti.... Ben baska sehirdeyim #. kv ve elti baska sehirdeler.
Önceleri (simdi konusmuyor benimle, dolayisila gelmiyorda) Biz kv ye gidince gelirlerdi ama esini ve cocuklarini önceden yollardi benim isim var bitince gelirim derdi. Biz sofrayi kurar kaldirir, mutfagi toplardik. Hanim gelirdi. Tencerelere söyle bi bakip eline tabagi alir ve ne pismisse bir (1) yemek kasigi alip oturur yerdi. Sonra o bi yemek kasigi bitane daha bi tane daha …
Ne sacma bir davranis yani sizin yemeginize muhtac degilim, zaten karnim da ac degil, hem siz güzel de yapamamissinizdir demeye calisip, sonrasinda yemek...
Ama ben her seferinde sen bize küfür mü ediyosun, dalga mi geciyorsun diye tepki verdim.
sonuc konusmuyor benimle -- sebep bu degil tabi-- (o günden beri dünyam karanlik, günes dogmuyor)

ben olsam gittigimde diledigim.gibi yerim ona da geldiginde cok küçük porsiyon yemek koyarim. sen begenmiyorsun begenirsen daha eklerim ama ziyan olmasin sen once bi tat derim. ay hic sevmiyorum boyle basit insanlari basit hesaplari. yani sen gercekten cok kotu yemek yapiyir olabilirsin, o zaman yapmasi gereken kusura bakma canim.asiri acikinca evde yiyip geldim bana azicik koy lutfen der yani ama yok aklinca sizi kucuk dusurecek. bence o kucuk dusmus.

Benim aklımdakide bu o kadar kötü ve basit insanlar ki bu tür aptallıklarla rant kazandıklarını düşünecek kadar zayıflar

Eğer normalde de çok yemek yemeyen biri ise normal karşılanabilir yada zayıflık kilo takıntısı varsa. Bizim yakın bir akrabamız böyleydi herkes ama herkes beğenmediğinden yada farklı sebeplerden yemediğini düşünürdü ama biz beraber kaldığımızda da gördüğümde kendi hazırladığını da yemiyordu.
Bence açıkca sorabilirsiniz yemeklerle ilgili bir sorun mu var diye. Kendi evinde farklı tavır sergiliyor ise misilleme yapabilirdim yemeği ziyan etmek yerine 1 kaşıklık koydururdum ruh halime göre

Ben olsam da yerdim ve yemekden sonra eline sağlık çok begendm sen benmkilerni yemiyorsun ama ben sevdim senn yemeklerini derdim bilsin farkında olduğunu duysun masadaki dgerleride yemedigini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…