Karşılıklı Bebek Hediyesi

OriordanN

data structure
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2021
58
24
3
34
Kızlar merhaba,
Eltim yeni doğum yaptı ben şehir dışındaydım. Eşim yeğenini gördüğünde maddi durum pek uygun değil diye altın hediye etmemişti.
ben de çok yeni hamileyim bu sebeple eşim diyor ki biz altın alıp versek bile onlar da geri bize verecek o yüzden hiç almaya gerek yok. Sizce bu düşünce yanlış mı yoksa mantıklı mı?

ay cok guldum
o zaman dugunde de kımse takmasın ,sıze takanlara gerı sızde takacaksınız o yuzden hıc gerek yok

paranız yoksa altın alamazsınız ınsanlık hali ama baska bırsey alırsınız yegen bu ya ınsan heveslenır ...

Aslında mantıklı al gülüm ver gülüm olucaksa gerek yok ama bu amcası durumu iyi değil çeyrek takar diğer amcanım durumu iyidir tam takar arkadaş arasında olsa bu muhabbet anlarım ama kardeşler arasında hoş olmuyo. Yiğeni oluyo ya dünyaya bi can geliyo hemde kendi canının parçası. İmkanı olan yapmalı bence hesap tutmadan

Çok saçmalamış eşiniz
Aileye yeni bir birey katılıyor öyle hesaplara ne gerek var
Altın alacak durumunuz olmayabilir
Bi zarfa para koyar, yeğenin beşiğine bırakabilir, kıyafet alabilir, belki bir eksiği vardır kullanabileceği birşey olur, mama sandalyesi, oyuncak vs. Ama birşey alınır yani. 40 kat yabancının bebeğine boş gidemem ben, kaldıki yeğenim yada eşimin yeğeni olacak

Altın degilse de gönülden kopan minik bir hediye alın derim. Veya az da olsa para koyun.
Sanırım altın bütceyi sisirecek esiniz bu yüzden sicak bakmiyor. Gunumuz ekonomisinde haklidir bir sey diyemem ama sevimli bir tulum, egitici bir oyuncak vesaire...

Valla ben kardeşlerimin yeni doğan bebeklerine de eşimin abisinin sünnet olan çocuğuna da altın taktım , çok şükür kötü de değildi durumumuzu ama iyi de değildi ama olması gereken ne ise onu yapmalı insan.

İnsanlar gerçekten altın bu derece pahalıyken karşı taraftan altın bekliyor mu? Yani illa altın olmasına ne gerek var? Güzel bir hediye alırsınız çocuğun neye ihtiyacı varsa artık olur biter. Altın diye kafayı yedi millet.

Planı neymiş peki?
Ne hediye alacakmış yani yeğenine?

Altın takılmak zorunda değil ki kimse. Bez almak bile bu dönemde lüks bir hediye sonuçta. Şahsen benim bebeğime altım değil bez ya da kıyafet alsınlar isterim. Sonuçta bu ihtiyaçları aya vurduğumuzda altından daha pahalıya geliyor.

O ara durumunuz yokmuş şimdi de gecmiş sonucta almayın bence de onlar da almasın. Oyuncak falan alın hediye isterseniz

Aslında düğünde, doğumda, yeni ev ziyaretlerinde vs verilen şeyler hediye değil yardımlaşmadır.
Başlangıç mantığı budur bu işlerin ama konu zamanla hediye durumuna dönmüştür.
Esas mantık tam olarak budur bu gün sana yarın bana..
Zira doğum, evlilik gibi olaylar büyük maddi külfetleri olan olaylardır ve bu zamanlarda insanlar başkalarının desteğine ihtiyaç duyarlar herkes elinde olduğu kadarı ile diğerine yardım eder.

O yüzden bence durumunuz varsa alın ama yoksa zorlamayın..

Altına bisey diyemem ama hediye almadan olurmu güzel bir hediye alabilirsiniz ilk adım ayakkabısı oyuncak disarida üstüne giyebilecegi bir yağmurluk yada dış giyim

Hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım
Altın kim kime alıyor ki şu devirde? Bunun dışında anneye sorarsın ihtiyacı olan bir şeyler illa ki vardır onu da siz alırsınız. Ne bileyim durumunuza göre 200- 400 lira zarfa koyar bir de bebek kıyafeti alır ziyarete gidersiniz. Sonuçta bu yabancı değil ki yiğeni hiçbir şey yapmamak bile insanın içine sinmez

Durumum iyise takardım kimseden de karşılık beklemezdim. Hediye alayım deseniz yeğene alınabilecek hediyeler zaten yine en az 500-600 TL sen başlıyor. Hiç bir şey ucuz değil ki .

bır bebek-cocuk magazasından hedıye cekı alın bence
neye ıhtıyacları varsa bebek ıcın alırlar hem ıhtıyacları gorulur

Ben olsam bu dönem de altın bu kadar yüksekken kimseye altın takmam.
İnsanların geri yapamama durumu var.
Para taksanız yada yerine büyük bir hediye alsanız olmaz mı
Sen yine iyi dönemde doğuruyorsun şanslı seni

Oğluma gelen altınlar sayesinde 3.5 aylık bebe benden zengin şu anda
Hatta evde en çok birikmişi olan o

bebek hediyesi ne taktınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…