Karşıma hiç düzgün biri çıkmıyor :(

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

ben bundan 4 sene önce evlendim bir sene sonra da ayrıldım. Çok fazla sıkıntı yaşadığım için ayrılmak zorunda kaldım yoksa evlenirken aklıma bile gelmezdi bugünler ömürlük dedim çıktım yola yol arkadaşım pes etti, ettirdi. 2,5 sene kimse ile görüşmedim. evliliktende erkeklerde den soğumuştum. kendimi toparladıktan sonra biri ile ciddi görüştüm bekardı yok bakire değilsin dedi konularımda var zaten çok kötü hissettim. sonra benim gibi ayrılmış biri çıktı karşıma bir eğitimde birbirmizin dilinden anlarız dedim görüşmeye başladık üstüme çok düşüyordu mutluydum falan bu 3 ay sürdü. elini dahi tutmadım ben sonra böyle geri çekilmeler pazarlıklar işte elini tutturmuyorsun bilmem ne. neyse bazı konularda açık saçık konuşmalar derken sessiz kaldım bazılarına bazıların karşı çıktım derken benden dorç istedi çok hediye alırdım ben ona onunda evliliğinden borçları vardı. borç morç isteyince -ki evlendiğim adamda ben çalışırken çalışmaz annnesiyle evde otururdu çok hassasım bu konularda bilmesine rağmen bunu yaptı- borç isteyince bir soğudum ben sonra da koptu zaten ipler şimdi acıyorum hediyeler almış dikkatli davranmıştım hep. ondan sonra benden 3 yaş küçük bir çocuk taktı kafayı bana iyi dedim bakalım ısrar edince oturdum baktım bir çok yalanı var. çünkü yaşım büyük demişti senden büyük de gösteriyordu küçükmüş namaz kılıyorum dedi hak getire. bir de abukl sabuk konuştu laçka laçka. tabi daha bir sürü abuk sabuk saçma sapan şeyler de gördüm onları es geçiyorum.

oturupta başımı önüme koyduğumda bir tane adam yok içlerinde. hep böyle dengesiz birileri başta iyi sanıyorum deşince biri sürü şey midemi kaldırıyor. istemiyorum ben görmezden gelmek içi dışı bir olsun kendi gibi gelsin istiyorum bir erkeği. sürekli şüpheli davranırsa biri nasıl güvenilir kayıtsız şartsız güven olmaz ki. zamanla daha da çok güven kaybediyorum. artık 27 yaşım bitecek 6 ay sonra bende doğru düzgün biri ile evlenmek, çoluk çocuk sahibi olmak, adam akıllı birine güven istiyorum. Çok mu kısmetsizim bilmiyorum. Ya da ön teker nereye arka teker oraya hesabı hep evlendiğim adamın minyatürleri mi çıkacak karşıma..

çok canım sıkkın kafam dağılır inşAllah morale ve desteğe ihtiyacım var..

Yasiniz gercekten henuz genc. Olsun diye ugrastiginiz zaman hep karsiniza boyle insan musveddeleri cikmaya devam edecektir. Biraz zamana birakin, stres yapmayin. Sacma sapan kisiler karsiniza cikacagina yalniz olmak en guzeli. Kaldi ki panige kapilmaniz icin cok erken.

Canım ya şanssızlık işte, ama önemli olan senin bu insanların yalan dolanlarını anlamış ve acı çekmeden bitirmiş olman. O adama da çok sinirlendim!!! ne demek " bakire" değilsin???!!! Hayır evlenmişsin sonuçta???!!! Kusura bakma ama yani bilinçsizin önde gideniymiş zaten, iyi olmuş bitmesi.

Canım bunca hata şundan da olmuş olabilir, sen hani hayatına doğru düzgün bir insan girmesini istiyorsun ya belki biraz acele ettiğinden, konuşayım bakayım birşey çıkacak mı diyorsun, ama halbuki önceden bir tahlil etsen belki de hiç başlamaya gerek duymayacaksın.

İnsanları anlamdırmak, doğru insanı bulmak kolay değil gerçekten. Ama güvencini yitirme, ben insanın kendi inandıktan sonra , isteğinin gerçekleşeceğine inanıyorum . Bulunduğun ortamları değiştirsen?

Daha çok sosyal aktivitelere katılsan arkadaşlarınla falan?

Seni anlıyorum bir evlilik yıkımla sonuçlanmış ve üzerine elbette güven duygunu yitirmen çok normal. Ama artık adamı da gözünden tanıyacak hale gelmen lazım. :) Başlamadan önce az daha seçici ol, hiç değilse zaman kaybetmiş olmazsın.

Düzgün bir insanla tanışacağına kalpten inan, olacaktır elbet, azcık daha sabret bakalım...

İlk evliliğini çok genç yaşta yapmışsın,boşanınca da flörtlere ara vermişsin ki bence çok mantıklı.
Ama şimdi arayış içindesin,yani biraz böyle gereksiz tiplerle karşılaşmanın sebebi bu.
Arıyorsun ve buldukların da böylesana uygun olmayan tipler oluyor.
Yaşın çok genç ,evlilik ilişki vs fikrini kafandan çıkartıp sosyalleş etkinliklere katıl dengin insanları bul.
Bunun dışında bu şahsi fikrim değil ama toplumumuzda birkaç tür erkek bu mantıkta evlenip ayrılmış kadınla evlenmeyip takılabileceklerine inanıyorlar.
Yani daha kolaymış gibi geliyor onlara dikkatini çekerim şahsi düşüncem değil ama böyle insanlar hatta özellikle boşanmış hanımlara yanaşmak isteyen ahlaksız erkekler oldukça fazla.
Dikkatli ol biraz temkinli davran hayata küs kimseyle flört etme demiyorum ama kontrolünü kaybetme çünkü üzülen sen olursun.

hayır panik değil bu güvenimi kaybettiğimi farkettim. çünkü bu karşıma çıkan insanların hiçbirinin peşine ben düşmedim ben ısrar etmedim. ve şundan eminim ki etrafımdaki insanlarda bilir bunu ben bunlara tahammül edecek biri olsaydım çoktannn ikinci kere evlenirdim ama düzgün biri olsun diyorum, bunu gerçekten istiyorum. evlilik konusunda bir insanla anlaşma konusunda kendime güveniyorum. gerçekten karakter pürüzü olmadıkça bir insanı çok rahat alttan da alırım idare ederim. çünkü ben öyle biri sinirlendiğinde üstüne gidecek kabalaşacak biri değilim inan. kimseye de böyle davrnamadım ama, güvenimi kaybediyorum. sanırım salak bir portre çiziyorum ve ne alırsam kardır diyorlar galiba. yani bu işi bir çözemedim. bakıyorum etrafıma ne kadar güzel çiftler var bir şey eksik bende ama ne.

:) teşekkür ederim dileklerin için. ben çok sosyaldim geçen senelerde ama, artık yoruldum bir yandan dergi bir yandan fotoğaf klüpleri bir yandan eğitimler derken çok yordu beni. bir sürü insan gördüm evet tanıyorum bir çoğunu gözünden kabul ettiğim 3 tane ise kabul etmediğim hoşlanmadığım 10 tanedir. güzellik veya başka bişi meselesi değil insanın karşısına çıkıyor neticede. ama, güven eksik güven. bende artık dedim ki kendi kendime yoruldum artık evimde oturup hayırlı kimseler için dua edicem ortalıkta olmak hoşuma gitmedi. çekildim çoğundan. ki zaten şu da bir gerçek ki artık sosyal ortamlardaki bir çok erkeğin amacının gezip tozmak olduğunu anladım. onlarda oraya hepsi değil ama çoğunluğu kız tavlamak :) için geliyorlar. ama benim istediğim bu değil. aklı başında maneviyatlı bir erkek görmedim daha henüz..

evet canım öyleleri çok var malesef onları kaale alsaydım zaten bugüne kadar kendimi kaybederdim. ben arayış mı artık yoksa başka birşey mi bilmiyorum boşlukta hissediyorum kendimi. o yüzden de flört dosyasını kapattım. öyle açıkçası birilerini kendimin tanıyabileceğine inanmıyorum artık. çok sosyalim ben zaten ama hani dedin ya erkeklerin yaklaşımını o yüzden erkeklerle çok ciddiyimdir. ben kendimi kullandırmak istemediğim için öyle her erkekle samimi olmam. arkadaş dahi olmam sayılır ki onlarda çok şükür gerçekten iyi insalardı zaman aldı güvenmek ama iyi erkekler :) evliler :) neyse demem o ki benim korkularım ve güvensizliğim var kendim için tek evlilik yöntemi sanırım görücü usulü onda da görücü usulü bile olsa adam olmadıktan sonra diyorum ne farkeder. ya kendimi çok talihsiz, çok şanssız, çok bahtsız hissediyorum..

canım cok genc yasta evlenmıssın ,neyse sonra ayrılmıssınız .sukretmelısın kı karsına cıkan yanlıs ınsanlarla tekrar 2.bır hata yapıp da evlenmemıssın .

evlenıp gercek yuzlerını o zaman da gorebılırdın ,ve bu senın ıcın cıddı anlam da yıkım olabılırdı .

bu acıdan dolayı sukretmelısın .ısyan da etme elbette bır gun karsına dogru durust senı mutlu edecek bır ınsan cıkacak .

ama benden sana tavsıye ,bundan sonra karsına cıkacak bırıne sakın ama sakın ,evlılıgınde kı sıkıntıları yada hayatına gıren ınsanlar da yasadıgın

problemlerı sakın anlatma .ortada o kadar kotu kurnaz ınsanlar var kı ; senın yasadıgın sıkıntıların uzerıne oynayıp sana rol yaparlar .

o yuzden neden nıcın bosandıgını kımseye soyleme .cok guvensen de anlatma .sorarsa da analasamadık bıttı bu kadar

Bütün bu yanlışlar acele ettiğiniz için olmuyor mu sizce? Daha yasınız kücük. Oluruna bırakmayı deneseniz.

Canım ya .Kıyamam daha çok gençsin..Arkadaşların dediği gibi sosyalleş..Karşına çıkan teklifleri hemen kabul etme..Uzun bir süre arkadaş olarak tanımaya çalış..Ailesini ,karakterini vs yi de tanırsın bu arada...İnşallah dengin olan,kıymetini bilen bir insan çıkar karşına ve çok mutlu olursun

Canım ya .Kıyamam daha çok gençsin..Arkadaşların dediği gibi sosyalleş..Karşına çıkan teklifleri hemen kabul etme..Uzun bir süre arkadaş olarak tanımaya çalış..Ailesini ,karakterini vs yi de tanırsın bu arada...İnşallah dengin olan,kıymetini bilen bir insan çıkar karşına ve çok mutlu olursun

Doğru söylüyorsun bende farkettim bunu sen içini açıyorsun o oradan kendine nasıl pay çıkaracağını düşünüyor. zaten çok zaman geçti bende artık hissedemiyorum eskisi gibi inanır mısın boşandığıma üzülemiyorum bile. üzüldüğüm tek şey var o da bir insanın duyguları, hayalleri bu kadar basit olmamalıydı. neyse hayırlısı dedim çıktım yola bakalım hayırlısı..

Bütün bu yanlışlar acele ettiğiniz için olmuyor mu sizce? Daha yasınız kücük. Oluruna bırakmayı deneseniz.

yooo acele etmedim ben yani öyle düşünmüyorum çünkü 2,5 yıl yani 6 ay öncesine kadar kimse ile görüşmedim çıkmadım. acele etmiş ya da panik yapmış olsaydım daha ilk zamanlar yanaşmaya çalışanlara cevap verirdim. acele etmedim, ama birilerine güvenmek istedim son zamanlarda onlarda daha da kayıp getirdi. sonuçta insan bir mutsuzluktan sonra korkuyor çok fazla..

Yazdıklarınız ve daha önceki konularınız bende böyle bir izlenim bıraktı ama siz öyle diyorsanız yapacak birşey yok. Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Hımmm anladım, karşına hiç doğru düzgün bir insan çıkmamış gerçekten ve sosyal ortamlardaki insanlar da seni yormuş. Bu kötü olmuş. Yani aslında muhakkak doğru düzgün insanlar vardır da karşına çıkması zaman alacaktır, belki yarın çıkacaktır bilemeyiz elbette...Ama işte kendine güvenini toplarsan çok iyi olacak.

Bir de şöyle birşey duymuştum, şimdi sen kalben ve beynen nasıl bir insan istediğini kafanda az çok çizip bu insan tarzına odaklanırsan ve bunu çok istersen, çevreye yaydığın enerji bu yönde olacağı için mıknatıs gibi çekme şansına sahip oluyormuşsun böyle insanları....

Ben kendi hayatım için de bunu söyleyebilirim, kafamda tam artık erkek arkadaş falan istemiyorum, erkeklerin hepsi aynı, ben yalnız da yaşarım düşünceleri oturdu, kendimi sadece kariyer gelişimime adamıştım, bütün hayal kırıklıklarımı bir kenara bırakıp kendime yetmeyi öğrenmiştimm kiiiiii eşim olacak insan karşıma çıktı, üstelik kendimi geliştirmek amaçlı başladığım bir yolda!:) Sonra o da benim gelişimime artı katkılarda bulundu.....

Yürekten inanmanın olumlu getirisine bu yüzden inanıyorum.

Arayış içinde olmadığın bir anda çıkıyo gerçek aşk nedense...

Canım karşımıza çıkan insanlar genelde bizim tercihlerimiz oluyor. Belki karşına çok daha iyileri çıkmıştır, fakat senin algıların hep aynı hatalı (eski kocan gibi) davranıştaki kişileri seçmeye devam ediyor. Bu nedenle seçimlerini değiştirmen ve etrafına başka gözlerle bakman lazım. Bende boşandım, sonrasında karşıma 2 kişi çıktı, 2 side gerçekten eski eşimin karakterlerindeymiş, çok şükür birliktelik aşamasına geçmeden ayıldım ve arkama bakmadan kaçtım :) . Yaşayarak insan ufkunu açıyor, demekki hala zamana ihtiyacın var canım.

Canim ya Allah gonlune gore versin insallah
oncelikle bende bosandim
o psikoloji cok kotu
bence bi sute bu islerle ilgilenme dusunme
Benimde karsoma bosanmisida cikti bekarida yasi kucigude ama ben hep geri durdum cesaret edemedim
aslinda kafamda olabilir dedigim iki kisi vardi
izlemedeydim
sonra simdi nisanlim olan cocukla tanistik
biz ard ardarda yasanan tesaduflerden sobra tanistik ve iliskiye basladik
daha zamani var demekki
ozellikle bizim gibi olan bayanlarin secmr sansini daha iyi kullanmalari gerekiyor bide sans iste
hep inan istedigin gibi biri ile karsilasacagina

Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Ne güzel çok merak ettim nasıl tanıştınız ne kadar süre sonra :)

evet canım ınsanlar artık cok kotu kımseye guven yok su devırde.

Allah hepımız ıcın en hayırlısını nasıp eder ınsallah(amin)

Çıkar inşallah arkadaşım.
Kolay değil biliyorum,anlıyorum ama Rabbim çok büyük.
Ben hep Allahıma sığınıyorum inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…