Kartım annemde kalacak diyen koca?

İlk önce özetletim. 4 yıllık evliyim eşimin ailesiyle yaşıyoruz eşim şuan çalışmıyor. Ailesiyle de çok anlaşamıyordum beni istemiyorlardı ayrı eve çıkma sözü verdi eşim o sebeple barıştım ayrılmıştk daha önce her neyse şuan ailesiyle aram iyi eşim şuan çalışmıyor kursa gidiyor yurt dışına 6 ay çalışmaya gidecek. Bize şuan ailesi bakıyor çocuğumuzun benim ihtiyaçlarını onlar karşılıyor. Aramızdaki herşey annesinin ağzında evliliği 3müz yaşıyoruz gibi bu konu beni rahatsız ediyor. Eşim yurt dışına gidecek hep beraber otururken maaş kartı aileye de bırakılıyor bir tane. ( o para ile ayrı eve çıkıcaz güya). Bi konu konuşurken maaş kartını anneme bırakıcam ya dedi. Biz evliyiz ben karısıyım anneme bırakacak ne demek aşırı sinirlendim belli etmemeye çalıştım etsem kayınvalidem kavga çıkarırdı zaten. Ama moralim bozuldu. Sizce ne yapmalıyım elime sen ne diyorsun ne saçmalıyosun gibi kızmalımıyım susup zamana mı bırakmalıyım
Bu zamanda kayınvalide ile oturmak yurtdışına gidiyor çalışacak kart annesinde ne alaka evlenmeseydi o zaman yurtdışına gidince orda bulur bitane valla elle tutulur bir yanı yok keşke barışmasaydınız bulmuşlar sizin gibi sesiniz çıkmıyor ezdirmeyin kendinizi

Eşinizle asla kavga etmeyin ilk fikrini sorun sadece ve neden kartını annesine bırakacakmış ? yurt dışına çıkmadan düzgün bir iş bulamıyor mu ?

boyle sessiz sessiz dur. katlan.
muhtemelen kendi anne babana boyle sinik durmuyosundur ama kaynana ve seni kaybetmekten korkmayan kocana karsi sinik dur.
ne gerek dik ve guclu durmaya? ne gerek var insanlara had bildirmeye? ne gerek var rest cekmeye? kocan dunyadaki tek adam mazallah birakmasin seni.

İlk önce özetletim. 4 yıllık evliyim eşimin ailesiyle yaşıyoruz eşim şuan çalışmıyor. Ailesiyle de çok anlaşamıyordum beni istemiyorlardı ayrı eve çıkma sözü verdi eşim o sebeple barıştım ayrılmıştk daha önce her neyse şuan ailesiyle aram iyi eşim şuan çalışmıyor kursa gidiyor yurt dışına 6 ay çalışmaya gidecek. Bize şuan ailesi bakıyor çocuğumuzun benim ihtiyaçlarını onlar karşılıyor. Aramızdaki herşey annesinin ağzında evliliği 3müz yaşıyoruz gibi bu konu beni rahatsız ediyor. Eşim yurt dışına gidecek hep beraber otururken maaş kartı aileye de bırakılıyor bir tane. ( o para ile ayrı eve çıkıcaz güya). Bi konu konuşurken maaş kartını anneme bırakıcam ya dedi. Biz evliyiz ben karısıyım anneme bırakacak ne demek aşırı sinirlendim belli etmemeye çalıştım etsem kayınvalidem kavga çıkarırdı zaten. Ama moralim bozuldu. Sizce ne yapmalıyım elime sen ne diyorsun ne saçmalıyosun gibi kızmalımıyım susup zamana mı bırakmalıyım
Aile de destek oluyor ama..

Eşinin anne babasının verdiği ekmeğe bakıyorsunuz, size niye maaş kartını bıraksınlar. Çocuğun mamasını bezini ilacını kıyafetini kim alıyor aile size bakmak zorunda mı? Siz çocuğu kvye bırakıp niye çalışmıyorsunuz.
Yani ne tuhaf işler bunlar yedi göbek bağlanmışsınız kvye masrafları görmek için tabi yatar maaş kartının üstüne.
Evin yetişkini değil çocuğusunuz, kart kavgası etseniz ne olacak, kendi ayaklarınızın üzerinde nasıl duracaksınız onu düşünün

Agzinizi acsaniz,
Hangi yüzle derler size..
Eşiniz işsizken masraflarınızı karşılamışlar,
E zaten aynı evde yaşıyorsunuz, kira fatura yok..
3 kuruş paranın hesabını kim tutacak derdine düşmüşsünüz..
Buraya gelene kadar neden kedimize yetemeden evlendik, neden aynı evde yaşamayı kabul ettim, neden üstüne çocuk yaptık, falan diye düşünün ki hatalarınızdan ders çıkarıp başka yanlışa düşmeyin.

Burda kartın kayınvalide eline bırakılmasından daha büyük bir sorun var bence. O da evlenmiş kendinde aile kurma hatta çocuk yapma olgunluğu görmüş iki bireyin aylarca evde oturup( ki siz yıllarca da oturuyor olabilirsiniz) kendi ve çocuğunun ihtiyaçlarını bir başkasına ödetmesi. Tabi ki ayrı bir hayatınız olamaz siz onlara bağımlı hatta muhtaçsınız. Nasılsa yine aynı evde yaşayacaksınız bu zamana kadar size kayınvalide bakmış bu maaş kartı onun bedeli gibi düşünmüş olabilir eşiniz ki bu durumda haksız da sayılmaz. Eğer ayrı eve çıkmak istiyorsanız önce kendi başınızın çaresine bakmayı öğrenin işe girip çalışabilirsiniz, bu zamana kadar çalışmamanız hata zaten.

Ben sizin yerinizde olsam çalışırdım
Nasıl para alacaksınız kayinvalideden bizim aramız iyi olmasına ragmen ben gururuma yediremezdim Allah muhtaç etmesin

Elbette ki sorun neden diye ? Ya ben , ben ne yapacağım diyin ? Asabi biriyse kizdirmadan sorun bari, ne diyeyim ..

6 ay kv . ile mi yaşayacaksınız ?

Yurt dışından başka imkanı yok muydu ?

Madem kv.de de yaşıyorsunuz , onlar çocuğunua baksa siz çalışsaniz çok rahatlarsiniz her yönden.

Giderleri eşinizin ailesi karşılıyorsa verebilir.
Sonuçta suan geçiminiz için parayı siz eşinizden değil eşinizin ailesinden alıyorsunuz.
Eşinizin yerinde olsam bende aynı mahcubiyet duygusuyla kartı size değil anneme verirdim.

Back
X