Karttan iki çekim. Kızlar lütfen bakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.829
49.121
798
Akşam 400 tllik alışveriş yaptım taksitli.
Posttan geçirdik. Adam olmadı hata oluştu dedi
Bende ekstreme ve hesap özetime baktım. Yoktu işlem. tekrar girdim.

Sonra eve geldim baktım tekrar. İki kez 400 tl çekilmiş. Hemen bankayı aradım. Düzeltemeyiz karşı tarafın yapması lazım dedi. Karşı tarafta hiç güvenilir değildi. Yarın gidip konuşulacak ama adam bence yapamam edemem si uğraşın yada vermiyorum diyecek. Mecburiyetten oradan ürün aldım.

Yapıkredi bankasıydı. Ya banka nasıl düzeltemez aklım almıyor.
Napabilirim bu durumda ? Başına daha önce gelen oldu mu ?

Uzun dediğime bakmayın bugüne göre uzun. Form dolduracaksiniz ya da dilekce banka için. gerisini işyeri banka ile halledecek. Slip ve fatura yanınızda olsun hallolur endişe etmeyin.

Fatura yok çünkü ikinci elciden bir eşya aldım. Onun postu yoktu, başka dükkandan çektirdi parasını

Slip var elimde ama bir tane var. Orada ise iki çekim var.

Şu an internetten bakıyorum bekleyen provizyon işlemlerinde gözüküyor. Yani günsonu alınmamış. Sabah hemen gidicem

Ykb de call center bu işlem için yardımcı olmaz.
Muhtemelen provizyonda bekleyen işlemlerde olduğundan ekstrenize baksanızda fark edemediniz.
İşyeri size bu konuda yardımcı olmazsa, şubeye gidin.
"Charge Back" işlemi için itiraz dilekçesi yazacaksınız.
Olayı kısaca açıklarsınız yazınızda faturanızın bir fotokopisini ekler ve Bankanın üye işyerinin yaptığı davranıştan söz etmeyi unutmayın.
Sonra bir bekleme süresi var bir günde sürebilir iade süresi 15 günde.
Bankaya bağlı.

Firmayla görüşün,onlar bankayla görüşüp hallederler. Yakın zamanda migrosta başıma geldi,tam 3 kez çekildi kartımdan,2 hafta sonra ekstrede gördüm,migrosa gittim hallettiler. İşin tuhafı onların hesabınada geçmemiş ama hallettiler iadesini.
Birde aklınızda olsun,böyle onaylanmadı durumlarinda o slipleri atmayın,ben o slipler ve ekstre ile gidip düzelttirdim. İşiniz kolaylaşır.

Hesap döküm özetini ve alışverişinizin fişini götürün birinin iadesini isteyin, vermezse mahkemeye verin.

Alışveriş fişi yok, çünkü başka mağazadan aldım ama postları olmadığı için ikinci bi mağazadan çektirdiler.

Bir tane slip var çünkü ilkinde yok olmadı dedi bana

Adam iade yapmak zorunda hesap özetini götüreceksin böyle böyle iki kez çekmişsiniz diyeceksin yapmam deme şansı yok, banka yapamaz evet bankanın işi değil bu çekilen yer iade etmek durumunda.

Alışveriş fişi yok, çünkü başka mağazadan aldım ama postları olmadığı için ikinci bi mağazadan çektirdiler.

Bir tane slip var çünkü ilkinde yok olmadı dedi bana
Tamam o slipi ve banka hesap dökümünü götür, iade etmezse BİMER miydi, tüketici hakları, oraya başvur bırakma paranı 400 tl az para mı?

Fatura yok, çünkü 2.elciden aldım, başka mağazadaki posttan da çektirdiler karttan. İki değil tek slip var. O slipi koysam dilekçeme olmaz mı ?

Tamam o slipi ve banka hesap dökümünü götür, iade etmezse BİMER miydi, tüketici hakları, oraya başvur bırakma paranı 400 tl az para mı?

Bencede az değil, uykularım kaçtı resmen
Gözüm seğiriyor
Parayı hiç alamıcakmış gibi hissediyorum

İşlemin teki adamın dediğine göre iptalse gün sonunda firma bankaya provizyon veremez bu durumda çekimlerden biri iptal olur muhasebelesmeden kart bakiyenize iadesi yapılır. Bankadan provizyon (onay) kodunu isteyip alışveriş yaptığınız yere bu işlemin iptalini direkt talep de edebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…