Merhaba arkadsaşlar,
doğum yaklaştıkca hazırlıklar da son gaz devam ediyor. Allah hepimize kolaylık versin. Bir konuda size akıl danışmak
istiyorum. Bebeğin yatağını nasıl alacağımza karar veremiyorz. beşik alsak sadece 6 ay kullanıcak, karyola alsak çok
büyük geldi gözüme.
Acaba aranızda bu orunu halledenler varsa tavsiye alabilirmiyim?Kafam çok karıştı:18:
Merhaba arkadsaşlar,
doğum yaklaştıkca hazırlıklar da son gaz devam ediyor. Allah hepimize kolaylık versin. Bir konuda size akıl danışmak
istiyorum. Bebeğin yatağını nasıl alacağımza karar veremiyorz. beşik alsak sadece 6 ay kullanıcak, karyola alsak çok
büyük geldi gözüme.
Acaba aranızda bu orunu halledenler varsa tavsiye alabilirmiyim?Kafam çok karıştı:18:
cıcım en zor konu
bende yatas da 150 lıraya o guzel bebk karyolasını gorunce hemen aldım
ama sonra kararsız kaldım herkez sallanan besık cok onemlı dıyo her dk kucagına alıcana sallıyosun dıyo gece yatagından bıle elını bacagını uzatıp sallıyosun kalkmak zorunda kalmıyosun dıyolar ..
ama bazılarıda bebgı alıstırmassan sallanmak ıstemıyo dıyo
bazıları aman zaten 1 yasından sonra hayatta besıkte yatmak ıstemıyo o yuzden karyola ıyı doyo
benımde kafam cok karıstı ama aldım artık karyolayı bakalım olmassa kucuk sallanan bı bısey ayarlıcam
ama bana sorarsan sallaan besık al tatlım komsım yenı dogum yaptı ve gercekten sallanan bıse onemlıymıs
RABBIM saglıklısıhhatlı yatırmayı nasıp etısn ...
Merhaba arkadsaşlar,
büyük geldi gözüme.
canım öncelikle Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin bebişini.çok zor bir karar ama bebeğinin gaz problemi falan olmazsa inşallah olmaz ikisindende almanı tavsiye ederim.küçük sepet gibi beşikler varya ilk doğduğunda onu kullanman çok iyi olur.çünkü onlar anne karnına benzetilerek yapılmış.yani bebek küçücük bir yerde yaşıyo çıktığı zaman yine kendini ordaki gibi rahat hissetmesi açısından hemde onlarda sallanabiliyo.ben büyük ve sallanabilen karyoladan almıştım ama gaz problemi başlayınca sadece3 ay kullanabildik.şu anda 14 aylık oğlum ve yanımda yatıyo.aslında sen ne alırsan al onlar nerde ve nasıl yatmak istiyosa öyle oluyo.birde ilk bebekse acemilik oluyo o ne istiyosa onu yapıyosun:))))
Arkadaşım inşallah sağlıkla kucaklaşın yavrunla ve hayırlarla güzelliklerle büyüt... beşik başta hoş geliyo ama sonra anlıyosunki tamamen fantazi :))) başlıyosun bu sefer nereye soksam saklasam birine versem bidaha bebeğim olursa napğıcam vs vs... :)))
en iyisi karyola.. sallananı var altından bidaha yatak çıkanı var vs vs.... enazından üstünde bi çekmecesi dolabı var acil ihtiyaçlar için ( bezi ıslak mendili kremi birkaç yedek kıyafeti koymak için çok iyi oluyor, elinin altında olması büyük kolaylık..)
ben beşik alıp, üstüne yetmeyip o hatayı park yatak alarak tekrar yapan ve şimdide yaşındaki kızını sığdırabilecek yatak bakan bir anne olarak yazdım bunları umarım dikkate alırsın :))))))
ha ama ilk başlarda yanımda yakınımda olsun sallaması kolay olsun filan dersen portatif sallanan beşikler var 50-60 tl uygun fiyatlı ama ömrü 3 ayı geçmez onlarında.....
evet ya gordugum kadarıyla cogu kişinin kafası bu konuda baya karışık. Haftasonu eşimle MAskoya gittik. ORdaki
magazalrdan birinden sallanan karyola aldık. içime sindi aslında. Ama insallah şu küçük beşiklerden alıp kullanmak
zorunda kalmam. herkese fikir için teşekkürler
Ya kızlar ben de karyola arıyorum. Deneyimli farklı farklı anneler biri, mutlaka sallanan diyor. Biri mutlaka kademeli yani bebek büyüdükçe derinleşen kendi inemeyen diyor. Bir de büyüyen olup olmaması sana kalmış diyorlar.
Ben hem sallanan, hem BÜYÜMEYEN, hem de şu örn: IKEA karyolası gibi derinlik kademesi olan bir şey arıyorum. Var mı böyle bir model alan?