Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğlum 4 aylık kaşık maması vermeye başlayacağım.Ama kıvamı koyu oluyo nasıl sulandırabilirim.ölçüsü nedir bilen var mı hero baby ninkini aldım.normal yapılışı 150 ml ye 4 yemek kaşığı diyo
O çok fazla sizin bebeğinize.
Siz önce 1 çay bardağı ılıktan biraz sıcak suya 3 tatlı kaşığı deneyin kaşık mamasını.Zaten durdukçada katılaşıyor ki fazlada kayı olmaması lazım.
oğlum 4 aylık kaşık maması vermeye başlayacağım.Ama kıvamı koyu oluyo nasıl sulandırabilirim.ölçüsü nedir bilen var mı hero baby ninkini aldım.normal yapılışı 150 ml ye 4 yemek kaşığı diyo
Ben kafama göre takılıyorum. O üzerinde yazan miktar çok fazla. Belli bir miktarda kaşık maması koyarsın, üzerine de ılık su ilave edersin cıvık kıvama gelene kadar. Bebeğine de verirsin. Yemezse daha da sulandırırsın. Çok koyu olmasın.
bende 4 aylıkken kasık mamalarına baslamıstım üzerindeki tarife göre yapınca çok katı olmustu ve henuz bebekler 4 aylıkken yutma işlevini bilmedikleri için daha sıvı yapmak gerekiyor.ben 2 kasık mamaya 150 ml yapmıstım zaten bebegim 2 kasıklık mamayı anca yiyebiliyordu.ilk basta biraz sulu oluyor ama ılıklastıkcada biraz daha kıvam alıyor benim bebegim rahatlıkla yemişti.
canım kıvamını kendin ayarla..o tarife bakma..
bence senin ayındaki bebek için 2-3 yemek kaşığı fazlasıyle yeter..ben önce tabağa mamayı koyup önce kaynar su ile biraz karıştırıyorum..sonrada istediğim kıvama gelinceye kadar su ekliyorum..çok katı iyi olmuyor..biraz cıvık olsun..
O çok fazla sizin bebeğinize.
Siz önce 1 çay bardağı ılıktan biraz sıcak suya 3 tatlı kaşığı deneyin kaşık mamasını.Zaten durdukçada katılaşıyor ki fazlada kayı olmaması lazım.