Bebek Beslenmesi Kaşık Mamasını Nasıl Sulandırabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nurceng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
1.040
141
173
Çankırı
oğlum 4 aylık kaşık maması vermeye başlayacağım.Ama kıvamı koyu oluyo nasıl sulandırabilirim.ölçüsü nedir bilen var mı hero baby ninkini aldım.normal yapılışı 150 ml ye 4 yemek kaşığı diyo

O çok fazla sizin bebeğinize.
Siz önce 1 çay bardağı ılıktan biraz sıcak suya 3 tatlı kaşığı deneyin kaşık mamasını.Zaten durdukçada katılaşıyor ki fazlada kayı olmaması lazım.

tarifteki gibi yaparsın içine de azar azar su eklersin taki bebeğinin yiyebileceği kıvama gelinceye kadar. ben öyle yapıyorum

Ben kafama göre takılıyorum. O üzerinde yazan miktar çok fazla. Belli bir miktarda kaşık maması koyarsın, üzerine de ılık su ilave edersin cıvık kıvama gelene kadar. Bebeğine de verirsin. Yemezse daha da sulandırırsın. Çok koyu olmasın.

bende 4 aylıkken kasık mamalarına baslamıstım üzerindeki tarife göre yapınca çok katı olmustu ve henuz bebekler 4 aylıkken yutma işlevini bilmedikleri için daha sıvı yapmak gerekiyor.ben 2 kasık mamaya 150 ml yapmıstım zaten bebegim 2 kasıklık mamayı anca yiyebiliyordu.ilk basta biraz sulu oluyor ama ılıklastıkcada biraz daha kıvam alıyor benim bebegim rahatlıkla yemişti.

pişirilmeden hazırlanan mamalarıda 2 kasıgı 100 ml yapıyordum daha sonra alıstıkca suan daha katı veriyorum 2 kasıgı 75 ml yapıyorum

ben daha denemedim ama arkadaşım sulandırmak için içine kendi sütünü sağdığını söyledi. çok mantıklı geldi bana daha besleyici olmuştur.

canım kıvamını kendin ayarla..o tarife bakma..
bence senin ayındaki bebek için 2-3 yemek kaşığı fazlasıyle yeter..ben önce tabağa mamayı koyup önce kaynar su ile biraz karıştırıyorum..sonrada istediğim kıvama gelinceye kadar su ekliyorum..çok katı iyi olmuyor..biraz cıvık olsun..

Son düzenleme:

Evet bu iyi olur bence de çünkü benim bebeğim de 150 cc yemiyor hayatta

ben geçen ilk defa denedim 75 cc suya 1.5 tepeleme çorba kaşığı koydum aslında o bile çok

Geçen ben de 75 cc ye 1,5 kş koydum bitiremedi bile o tarifler çok fazla ölçü bebeklere göre

bende vermeye basladım ama sıvılastırdıkca besin degeri duser mi onu merak ediyorum katı ve sulu farkeder mi bilen var mı acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…