kasim 2012de tup bebek tedavisine baslayan arkadaslar seruvenlerimizi paylasalim....

masal10

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
421
555
123
Balıkesir
Bugun 5. İgnemi oldm bursa acibademde basladim tedavimize bakalim heyecanla ve sabirsizlikla beklioruz. Cok zor sabretmek rabbim guc versin...

merhaba ben yeni üyeyim :)
bu ayın başında rutin kontrollerim için doktara gittiğimde muayne sırasında veya tahlil sonuçlarında bir sıkıntı çıkmadı
smear tesiti de yapıldı,sadece küçük bir yara gördü ve fitil verdi,korkulacak bir olmadığını söyledi
7 aydır evliyim,hiç bir şekilde korunmadık ve bebek istiyoruz,dr.'a da neden bugüne kadar hamile kalmadığımı sorduğumda eşimdem spermiogram testi istedi benimde ARGI + L-Arginin & Vitaminkomplex kulanmamı tavsiye etti hatta eşimde de sper sayısı az bulursam sana içmeni söylicem dedi
sonuçlar geldi...bir tane dahi sprem yok,direk tüp bebek merkezi ile irtibata geçmemiz gerektiğini söyledi....ben sonuçlara inanmak istemiyorum,bir aksilik olduğunu bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum
14 aralıkta yeniden sperm verecek eşim, ben bu arada 2 haftadır ARGI + L-Arginin & Vitaminkomplex,keçibonuzu suyu,keçi boynuzu pekmezi,çakşır suyu içeriyorum eşime....belki bir faydası dokunur diye ve sabırsızlıkla bekliyorum,dualar ediyorum ki bu kez şahane haberi alalım diye...
yoksa eğer ne yaparım bilemiyorum,hiç bulunmazsa diye okadar korkuyorum ki,ben anne olmak için gelmişim bu dünyaya o kadar çocukları seviyorum ki ,o kadar güzel kontak kuruyorum ki , Allahım' yalvarıyorum beni böyle sınamasın,benim kaderimi böyle yazmamış olsun diye....
çok korkuyorum,kızlar nolur bana yol gösterin,çaresizim şuan,çalışamıyorum,işlerime adapte olamıyorum,işe dahi gelmek istemiyorum

Rabbim Hepimizin Yüzümü güldürsün İnşallah , Kendime dua ederken tüm isteyen kadınlara dua ediyorum çünkü hepinizi ve ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.

Bugun e2 testini tekrarladik 1700 cikti. Senin aksine bnm yumurtalarim cokmus ama bu cok ta iyi bisey degilmis. İgnelere cabuk cevap verip cok fazla yumurta olusuo ama doktorun istedigi yeterli yumurtanin olgunlasmasi. Aksam tekrar ignemi oldm. Yrn sabah yine tahlil ve ultrason eger sonuc ayni cimarsa tedaviyi bu ay birakabiliriz dedi. Moralim cok bozuk en buyuk yumurta. 1.10 olmus...

Bugun yine tahlil... Degerim cok yuksek cikmis. Tedaviye son varcez galiba bugunku yumoslarin boyutu 13 m olms ama toplanmasa icin 16. 17 olmali dedi dr. Yrn yine ultrason var dua edin lutfende normal olsun hersey. Tekrari dururda bidaki ay tekrarlicaz derse yuregim dayanmz. İgneletden yoruldm psikolojim bozulugo artik. Rabbim nolur yardim et......

iğnelerr, ilaçlar gerçekten yoruyor... Allah yardımcımız olsun, en kısa zamanda bizlerinde hayrlı evlatları olsun inşallah,
siizn kaçıncı deneme

öncelikle merhaba ,arkadaşım öncelikle tedaviniz hayırlı olsun demek istiyorum.yazdıklarından cok üzüldüğün ve korktuğun belli.endişelerinde haklısın ama sana şunu söylemek istiyorum.eşinin spermiyogramını tekrarlayın mutlaka ,hemen öyle ümitsizliğe kapılma.bizde 2 kez spermiyogram yaptırdık ve inan ikisi birbirinden cok farklı cıktı.dr um özel bir laboratuarda tekrarlamamızı önerdi.yani hastanede değil bu işleri yapan özel labaratuarlarda yapmak gerekiyor.daha cok yeni evlisin şimdiden ümitsizliğe kapılma,normal yolla olmasa bile tüp bebek merkezlerinde ameliyatla sperm arayıp buluyorlar.1 tane bile yeterli .yeterki kaliteli yumurta ile döllenebilsin.
işe bile gelmek istemiyorum demişsin sana tavsiyem sakın işinden ayrılma nekadar bu konuyu düşünürsen stresini coğaltmaktan başka bişey yapmazsın.caşışarak bu fikirden uzaklaşmaya calıs ve olumlu düşün.allah yeterki ''ol'' desin hicbir sorun engel olamaz.allah yardımcın olsun.allah isteyen herkeze hayırlı evlatlar nasip etsin....sağlıcakla kal...

iğnelerr, ilaçlar gerçekten yoruyor... Allah yardımcımız olsun, en kısa zamanda bizlerinde hayrlı evlatları olsun inşallah,
siizn kaçıncı deneme
ilk denememiz ama bne cok dygusal ciktim doktorun konusmasina gerek yok gizlerim hemen doluveriyo. Yrn 5 te ultrason var, bakalim arami vercez devammi etcez. Hayirlisi artik nasip....

zeynep_82 çok teşekkür ederim cevabın için...
bende iyi olcağını düşünüp bol bol dua ediyorum,bu hafta ve haftaya tekrar testi tekrarlıyacağız farklı laboratuvarda
perhiz süresi (ilişkiye girmeme) en az ve max. ne kadar olmalı, eşimdeki başka bir rahatsızlıktan dolayı(tedavi görüyordu) 3 haftadır birlikte olamıyoruz..
geçenlerde bir doktorun web sitesinde bu kadar uzun süre boşalmazsada spermler pek sağlıklı çıkmaz demişti de alkıma takıldı,bilgin varsa eğer cevap rica ediyorum senden,tşk.

Son düzenleme:
rica ederim canım.spermiyogram için cinsel perhiz süresi en az 3 gün en fazlada 5 gün olmalı.bundan az ve ya çok olması sonucu sağlıklı çıkarmayabiliyormuş.ürolog bize uzun süre boşalmadan durulursa spermlerin değişime uğrayabileceğini söylemişti.yani cinsel ilişki olmasa bile bir erkeğin en fazla 5-6 gün içide birkez boşalması gerekiyormuş.sperm hareketliliği için bu önemliymiş.inşallah iyi sonuçlar almanız dileği ile...

zeynepcim çok tşk. ederim canım,vermiş olduğun bilgi için...
iyi sonuçlar alır almaz bu güzel haberi sizinle paylaşacağım inş.
Allah herkesin gönlüne göre versin.

Cok. Sukur. E2 degerim dusmus dun gece catlatma ignemi vurdurdum yrn sabah yolculuk var. Yumoslari toplatmaya gidiyoruz. Transfere kadar yada transferden sonra yine pragon kullaniliyomu acaba. Yine degerim yukselirse diye korkuyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…