- 24 Kasım 2007
- 488
- 112
- 323
- 41
günaydın sevgili anneler
öncelikle hepimizin bebğini allah bizlere bağışlasın acılarını göstermesin . bizde bugün 12 günlük olduk ama çok uyuyoruz .sezeryanla doğurdum fakat ben hiç yatmadım hep ayaktaydım böylece sezeryan acılarım daha çabuk geçti emmede problemimiz yok fakat uyandırıp memeyi tutturmak çok zor bıraksam aralıksız 10 saat uyur :)hafif sarılığımız var doğumun 4. günü bilirubin 12,5 6. günü 14,06 8. günü 12,85 e düştü bu gün tekrar test yapılacak inşallah çıkmamıştır. sabah akşam dua ediyorum benimle aynı sorunu yaşayan var mı
Ben veriyorum bir dr um verme dedi diğeri ver hep memede kalması iyi değil dedi. Bende arada kaldim ama emzik vermeyince hep sağı solu emmeye çalışıyor. Yalniz emzirmeden biraz önce çıkarmak gerekiyor ki cene si yorulup sizi emmeyi reddetmesin diyeSelam kizlar aranizda bebise emzik veren var mi?
Ben vermedim vermeyi de düşünmüyorum. Bebeği kandırmak gibi geliyor banaSelam kizlar aranizda bebise emzik veren var mi?
tahlili yaptırdık ,sonucunu aldık. Allah ıma şükürler olsuun değerimiz 10.1 e düşmüş .Allah kimseyi yavrusuyla sınamasın .Doktorumuzun dediğine göre düzenli düşüş varmış bu nendenle artık yükselme imkanı nerdeyse yokmuş .Emzirme konusunda çok haklısım ben 2 saatte bir emziriyorum meleğim uyanmak istemiyor ama her uyandırmada alt değiştiriyorum soyuyorum biraz emziriyorum sonra tekrar 1 kat giydirip yine uykusunu açıp emzirmeye devam ediyorum her emzirme seansımız 1 saat sürüyor inanın 12 gündür toplasanız her gün 3 saat uyuyorum en fazla ama Allah ıma şükürler olsun ben uykusuz kalayım nolmuş ki :)ama allah ıma şükür hiç ek mamaya ihtiyaç duymadan sarılığı neredeyse atlattıkBen doğum yapmadım ama arkadaşımdan bildiğim onun da bebeği sarılık olmuştu. Dr.U sarılık bebeği uyutur demişti. Uykudan uyandır sürekli emzir. Emzirmedikce sarılık artar daha fazla uyku yapar. Kısır döngügibi bişey. Geçmiş olsun kısa sürede atlatir inş
bende vermedim okuduğum kadarıyla ilerde bazı harfleri yanlış söylemesine neden oluyormuş fakat ne kadar doğrudur bilememBen vermedim vermeyi de düşünmüyorum. Bebeği kandırmak gibi geliyor bana
Selam kizlar aranizda bebise emzik veren var mi?
Hasta kulodu kullandim, spinalden 6 saat sonra sondam cikarildi yurutuldum ama cok agrim sizim oldu yururken. Odada tuvalete gitmem 15 dakikami aliyiordu ve hep yattigimdan kan pihti birikti, ayaga kalkinca oyle orkidin falan tasiyacagi durum yoktu, ve 10 dakika sonra tuvalete gidince egilmeye calismak var, alti indirmek var vs vs bazen dayanamayip kaciriyorsunuz, pet isiyle olmazdi ama giyilebilir kulot benim iyiki aldim dedigim en guzel seydi.Bayanlar spinal den sonra hasta bezimi pet mi kullandiniz acaba ??
canım emzik ve biberon aldığı zaman bebek memeden soğurmuş bana bebek hemşiresi hastaneden çıkarken sölemişti yannız benimki iyice alıştı memeye 1 saat bırakmıyo sonra ole agzından düşüyo bende yatırıyorum artık dün gece hiç uyumadı gerçi doğdğundan beri aynıyızda dün gece ağla ağla ağla ağla evde emzik vardı verdim ağzına cük cük cük başladı emmeye sakinleşti ama vermek stemiyorumCanim henuz dogum yapmadim ama bebek dogdugunda alirsa emzik vermeyi dusunuyorum bosunami 0-6 ay emzikler var. Sen geceleri 2 saate bir alarmini kur emzir bebegini, kalan surede de emzikle oyalansin minnosun
arkadaşlar bu sarılık olayı ne zaman tamamen bitiyor yani ne zaman artık korkmamamız gerekiyor
sarılık konusunda tüm yazılanları okuyup hatim ettim diyebilirim hatta 10 gün kesintisiz ağladım sarılık yüzünden .Şöyle söyliyim sarılık çoğu bebekte olabiliyor.Bizimki 3. gün çıkmaya başladı önce yüzde sonra göz aklarında sarara başladı ve bizde rh uyuşmazlığı olduğundan korku ile hastaneye koştuk bilirubin değerine bakıldı 12.5 ti kontrol altında tutup 2 günde bir test yapıldı 6. gün testimiz 14,06 çıktı ve ben abartmıyorum tüm gün ağladım kendimi odaya kapadım kimseyi almadım içeri bebeğime bakıp bakıp ağladım sürekli dua ettim ve en önemlisi hep hep emzirdim bana mama verin çabuk atsın dediler ama vermedim hiç mama allaha şükür full ağlama ile geçen 2 gün sonunda 8. günde sarılığımız 12.84 e düştü .dünde yan, 12. günündede 10.01 e düşmüş daha çıkmaz dediler ama ben bayan pinpirik olarak 3 gün sonra tekrar test yaptıracağım.hım bizimde bugün 4. günümüz dün gittik bebeğim 180 kilo kaybetmiş ama henğz bi sarılık yok bıraksam saatlerce uyuyo uyanmıyoda bayağı bi uğraştırıyo uyanırken yarında tekrar kontrol var hem tartı hem tsh bide sanırım alerjisi var doğduğu gece aşı için götürmüşlerdi kokuya tıkanmış morarmış çok moralim bozuldu
Aynı benim oğlum :) uyanikken hep meme emmek istiyor emzik olmasa yandıkBende vermeye basladim mecbur. Uyanik oldugu her an agzinda mememi sakiz etti cunku. Ne yorulmaz cene varmis arkadas, nasil bir icgududur bu. İlk kizim bu kadar duskun degildi memeye. Bu kizim resmen ask yasiyo arada emerken sesler cikariyo sanirim memeyle dertlesiyor. Suanda tek dostu memeler
hala karnındamı sanıyomuşsarılık konusunda tüm yazılanları okuyup hatim ettim diyebilirim hatta 10 gün kesintisiz ağladım sarılık yüzünden .Şöyle söyliyim sarılık çoğu bebekte olabiliyor.Bizimki 3. gün çıkmaya başladı önce yüzde sonra göz aklarında sarara başladı ve bizde rh uyuşmazlığı olduğundan korku ile hastaneye koştuk bilirubin değerine bakıldı 12.5 ti kontrol altında tutup 2 günde bir test yapıldı 6. gün testimiz 14,06 çıktı ve ben abartmıyorum tüm gün ağladım kendimi odaya kapadım kimseyi almadım içeri bebeğime bakıp bakıp ağladım sürekli dua ettim ve en önemlisi hep hep emzirdim bana mama verin çabuk atsın dediler ama vermedim hiç mama allaha şükür full ağlama ile geçen 2 gün sonunda 8. günde sarılığımız 12.84 e düştü .dünde yan, 12. günündede 10.01 e düşmüş daha çıkmaz dediler ama ben bayan pinpirik olarak 3 gün sonra tekrar test yaptıracağım.
Bu arada benim bebeğimde hiç ağlamıypr ve hep uyuyor bıraksam uyanmaz ama ne olursa olsun 2 saatte 1 uyandır ve emzir ben yarım saar uyandırma ile uğraşıyorum 1 saate yakında emziriyorum çünkü memede uyuyor tekrar giydiriyorum bu sefer uykusu açılsın diye ama bunada şükür bizimkisi 36 haftalık doğdu bu nedenlede çok uyuyor hala kendini karnımda hissediyormuş
ben spinal le sezaryan oldum 2 ayaklandik dikislri tabiki aciyo ama sezaryan olunca inan hicbirsey anlamiyosum ben anestesi uzmaniyla konusuyodum beni lafa tuttu bi baktim bebegi esime verdiler zor lu surec sonrasi insallah cok kolay dogum olurSiz simdi bebislerinizle ilgilenmekten buraya da bakmazsiniz dimi
Oyle dogurdum demekle olmaaaz,nasil dogurdunuz,nasil gecti dogum,sezeryan mi normal mi,normalse ne kadar surdu,sezeryansa genel mi lokal mi,dikisler ne durumda,sutunuz hemen geldi mi,ayaga ne zaman kalkabildiniz,bebisleriniz nasil... Anladik bebisleriniz her saniye ilgi bekliyor ama biz de burada buyuk bir heyecan ve korku icindeyiz,yani kendi adima ben cok korkiyorum. 23 kasim da sezeryan dogumum var... :)
Hepinize hayirli ugurlu olsun bebekleriniz. Allah size bagislasin hayirli saglikli mutlu basarili bireyler olsunlar
Darisi bize insallah[/QUOTE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?