Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de geri almayı düşünüyordum sahte miymiş onlar yaKızlar şu popüler olan videoyu görmüşsünüzdür özel hastaneden doğum yapan bir anne tüketici hakem heyetine başvuru yapıyor ve parasını geri alıyor. 1 ay oldu bende başvurdum ama ses yok böyle parasını alan var mı gerçekten yok fake bir video mu anlamadım
peki o ücretin aslında ne kdr olduğunu nerden bilcez kuzuuaskim biz onu araştırdık.
söyle ki devletin özel hastanelere verdiği bir tarife var. yani doğum su kadar, gece konaklama, yemek, vs otelcilik hizmetleri su kadar diye. eğer hastaneniz bunun üzerinde bir ücret aldıysa basvuru yapıp geri alabiliyorsunuz.
ama eğer hastaneniz kabul gören ücreti aldıysa alamıyorsunuz. cünkü zaten hastane kendi hizmet ücretini alıyor. biz ocakta 25 bin ödedik ve bu kabul edilen tutardı zaten.
ama bu ğcret de doğum yaptığınız hastane, doktor, enesteziler ve doğum seklinizd göre değişiyor. çok teferruatlı bir şeyler yani.
ben muayeneye 2500 ödüyordumpeki o ücretin aslında ne kdr olduğunu nerden bilcez kuzuubu muhabbetleri görünce ben de tedavi bilgileri kısmından baktım mesela muayene ücreti 153₺ gözüküyor fakat benim ödediğim 1000₺. Acaba burda bile bi katakulli var mı diye düşünmedim değil
![]()
İşte orda gördüğüm tutarla ödediğim mesela niye farklıben muayeneye 2500 ödüyordumdoğumdan sonra hastanenin muhasebesinden fatura isteyeceksiniz. onunla birlikte dilekce yazacaksınız.
biz faturayı aldık sonra kendi muhasebecimize sorduk durumu. araştırdı ve bize bu sekilde dönüş yaptı.![]()
Özel hastaneye zaten bile isteye gidiyorsunuz. Yani kimse sizi orda doğuma zorlamıyor. Adı üzerinde “özel”Kızlar şu popüler olan videoyu görmüşsünüzdür özel hastaneden doğum yapan bir anne tüketici hakem heyetine başvuru yapıyor ve parasını geri alıyor. 1 ay oldu bende başvurdum ama ses yok böyle parasını alan var mı gerçekten yok fake bir video mu anlamadım
o para sgknin sizin icin odedigi paradir cok abartili bir ucret odemediyseniz pek bisi cikmiyorİşte orda gördüğüm tutarla ödediğim mesela niye farklıdevlet hastanesine gittiğimde gözüken muayene ücreti bile özelden fazla
Sen e devletten baktığında da malum videolardaki gibi ödediğinden düşük mü görüntüledin doğum ücretini?
bilmem.. nerden bakılıyor ki ona?İşte orda gördüğüm tutarla ödediğim mesela niye farklıdevlet hastanesine gittiğimde gözüken muayene ücreti bile özelden fazla
Sen e devletten baktığında da malum videolardaki gibi ödediğinden düşük mü görüntüledin doğum ücretini?
Kız ne alaka sanki bizden aldığını gidip çalışana veriyor alınca ondan kesiyor çoğu asgari ücretli doğum parasından komisyon bile alınmıyo asıl onlar hak yiyor ayrıca bedava olmuyo kestiği faturaya göre. O kesmediği kısım da vergisi özel hastanen mi var bu duyarı yapıyorsun benim doğum sigortam vardı o zaman ben full kul hakkını yedim çalışanlarınÖzel hastaneye zaten bile isteye gidiyorsunuz. Yani kimse sizi orda doğuma zorlamıyor. Adı üzerinde “özel”
Ama siz ödediğiniz parayı geri aldığınızda bu hizmetlerden bedava yararlanmış oluyorsunuz ve orada çalışan,sizin için altınızdaki kanlı çarşafı bile değiştiren kişinin hakkına giriyorsunuz.
Çünkü söylediğim gibi; özelde doğuma zorlanmadıysanız bu parayı almak bana göre kul hakkı.
Saygı duymayanlar çıkacaktırama kabul.
Sadece fikrimi söylemek istedim.
Ama senin sigortan o hastaneyle anlaşmalı oluyor yani bi şekilde parasını karşılıyordurKız ne alaka sanki bizden aldığını gidip çalışana veriyor alınca ondan kesiyor çoğu asgari ücretli doğum parasından komisyon bile alınmıyo asıl onlar hak yiyor ayrıca bedava olmuyo kestiği faturaya göre. O kesmediği kısım da vergisi özel hastanen mi var bu duyarı yapıyorsun benim doğum sigortam vardı o zaman ben full kul hakkını yedim çalışanların![]()
Hepsini almıyorlar herhalde bi sınırı varAma senin sigortan o hastaneyle anlaşmalı oluyor yani bi şekilde parasını karşılıyordurkaldı ki sen de o sigortana para ödüyorsun zaten nerden bakarsan bak aynı kapıya çıkıyor
Duyar kasmadımolanı söyledim
Bir günde 10 doğum olsa, 10 kişi de parasını geri alsın o zaman
Hastane katakulli çeviriyorsa ayrı bak. Ona bişey diyemem.
Devletin belirlediği bir sınır var zaten sgkda bazı ozel hastanelere bizim harıcımızde para odüyor neyse o ayrı konu devlet bır ozel hastaneye dogumdan mesela 20 bın alman gerekıyor dıyor ama ozel hastaneşer umurssmayım 50-60 bın yapıyorlar dogum foyatlarını yanı bu kul hakkıda olmaz zatens en gerekenden fazlasını vermıssın vatandas olarak bunu almanda bır sakınca yok sonucta ve almayı düşünen arkadaşlar dikkat edin fatura alırken kantın organızasyon veya farklı seyler adı altında kesıyorlar faturayı parayı alamadın vatandaslar dıye onlarda kendilerine has bır yolunu bulmuslar yanı anlayacagınızAma senin sigortan o hastaneyle anlaşmalı oluyor yani bi şekilde parasını karşılıyordurkaldı ki sen de o sigortana para ödüyorsun zaten nerden bakarsan bak aynı kapıya çıkıyor
Duyar kasmadımolanı söyledim
Bir günde 10 doğum olsa, 10 kişi de parasını geri alsın o zaman
Hastane katakulli çeviriyorsa ayrı bak. Ona bişey diyemem.
Sgk ilave ucret ile ilgili bi ekran var orda hastane islem vs secilip max ne kadar alabilecekleri yaziyor. Basvuru yaparken e devletten hastanenin ne kadar gosteediginin ekran görüntüsü, bu ilave ucret ekran goruntusu ve fatura ile epikriz veriliyoe diye biliyorum. Bende almayi denemeyi düşünüyorum. birkac videoda gormustum bunlari.peki o ücretin aslında ne kdr olduğunu nerden bilcez kuzuubu muhabbetleri görünce ben de tedavi bilgileri kısmından baktım mesela muayene ücreti 153₺ gözüküyor fakat benim ödediğim 1000₺. Acaba burda bile bi katakulli var mı diye düşünmedim değil
![]()